|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Połowe wy.......ic. Zaczac z nowymi, mlodymi zawodnikami!!!
Buchalik out, Glowacki out, Brozek, out, Gargula out, Stilic out, Burliga out, Barrientos out, Uryga out, Dudka out, Boguski out, Jankowski out, Czekaj out Zostaja: Guzmics, Guerrier, Sadlok, Miśkiewicz, Bieszczad, Zemlo, Sarki, Jovic, Zajac, Buras, Kościelniak, Cywka, Kaminski, Witek, Lech, Bierzało, Bartosz, Lucas, Stjepanovic, Kuczak Przyjda; Majewski, Goncerz, + inni
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 03.06.2015 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A teraz idź już spać dziecko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Po raz kolejny bez zęba, bez walki, bez zaciętości. Je bie mnie czy mają wypłaty czy nie. Biała gwiazda na sercu zobowiązuje. Przykre zakończenie sezonu przy R22.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Boisko pokazało, komu bardziej zależało, kto był gotów dać z siebie więcej.
Te nasze mecze stają się coraz bardziej absurdalne. Przydałoby się trochę świeżej krwi, to fakt. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie warto nawet tego komentować... no może jednym słowem:
SABOTAŻ. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jestem kibicem Wisły potem kibicuje zgodą i szlak mnie trafia jak gniazdowy skanduje jeszcze jeden a potem klaszczemy wołamy chodźcie do nas nic się nie stało . Otóż stało się prze.....jebali kolejny mecz i powinni dość gwizdy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Żebyś wiedział KOMINEK, szlag mnie trafia jak słyszę po raz kolejny "Czy wygrywasz czy nie..." te nasze Gwiazdeczki - ....eczki już się do tego tak przyzwyczaiły, że spływa to po nich jak po kaczce! Jedyny plus to piękne podziękowanie dla Arka Głowackiego jedynego piłkarza przez duże P, który był najlepszym zawodnikiem w tej drużynie.... ehhhh...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
sezon temu tez prorokowaliście spadek, badz walke o utrzymanie... ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
1906% racji, kolejny jawny sabotaż i kpina z wszystkich, którzy zjawili się na R22 i jaki efekt? Głaskanie po czterech literach. Kasę prędzej czy później i tak dostaną, więc mogli okazać chociaż odrobinę przyzwoitości i nie podkładać się kolejnym rywalom. Ale po co, skoro "Czy wygrywasz czy nie..." i tak będzie, czyli kibice zadowoleni.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Mam pytania do kumatych:
1. Dlaczego w tym roku nie opłacało się grać w pucharach? 2. Które gremium zadecydowało o miejscu poza pierwszą czwórką? 3. Kto przekazał decyzję piłkarzom? 4. Którzy piłkarze wiedzieli o decyzji. 5. Czy piłkarze wiedzą, że widać było że napastnicy nie chcą trafić do bramki, obrońcy symulują interwencję przy straconych bramkach, dośrodkowania z wolnych i rogów nie mogły nikomu zrobić krzywdy? ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
k...rwa człowiek specjalnie nie kupił karnetu żeby wchodzić na pojedynczych wejściówkach tak żeby do kasy wpłynęło więcej $ a te ....eczki / gwiazdeczki tak mi plują w twarz. To jest k...a skandal ! Buchalik to chyba musi każdemu odpalać ze swojej wejściówki bo to jest k..a nie pojęte jak ten gość może być bramkarzem Wisły Kraków ! On się k...a do Odry nie nadaje. Czuje się jak frajer ! A to skandowanie na końcu nic się nie stało do tych paparuchów jest kolejnym skandalem. Głaszczmy ich dalej k...a !
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
2. Wychodzi na to, że góra. Dobra mina do złej gry. Gaszyński miał wyjść i powiedzieć ''nie gramy o puchary ale przychodzie na mecze''? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Boisko zaorać,pilakrzy sprzedać do Afryki,reszte zwolnic,Cupial niech wroci do sprzedawania farb w sklepiku w Myslenicach ,a kibice niech ida dopingiwac kogos innego.siatkarki,koszykarki ,pilkarzy halowych.
pilkarze nozni w tym klubie nie zasluguja a)na to zeby nazwac ich pllkarzami b) na dopingowanie ich przez kibicow dobranoc. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał, jak niepoważnie piłkarze traktują kibiców, bo w końcu piłka jest przede wszystkim pożywką dla nas! Zero walki i ambicji! mimo, iż dalej teoretycznie mielibyśmy szanse na gre w pucharach... Szkoda, że Boss ma już w dupie ten klub bo po takim meczu powinien połowie składu podziękować i wyłożyć pieniądze na piłkarzy z ambicją.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
To ja też mam parę pytań. Skoro mówi się, że Wisła nie chciała grać w pucharach, co potwierdza też gra piłkarzy w trzech meczach rundy finałowej - z Pogonią, Jagiellonią i ze Śląskiem, to po co była ta wypowiedź: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...i-europejskiej Czyli była to indywidualna, prywatna wypowiedź Gaszyńskiego z nikim nie uzgodniona? Tak samo, po co i kto masowo wypuszczał informację pod koniec ubiegłego roku, że wraz z przyjściem Gaszyńskiego znacznie poprawi się sytuacja finansowa (będą poważni sponsorzy, itp.). To pisali dziennikarze, itp. Nie chce mi się wierzyć, że te artykuły powstawały z nudów, tylko wyglądało na to, że mają sygnały o nadejściu lepszych czasów i nagle coś prysnęło. Tak samo było za Smudy, który mówił o trzech okienkach na zbudowanie silnej drużyny, a jego środowisko wypuszczało informacje, że on załatwi Wiśle mocnego sponsora. Ile kosztuje ten mityczny wyjazd na trzy, cztery dni do Kazachstanu? Kilkaset tys., a może milion? Jestem ciekaw. Według tej rozpiski: http://www.90minut.pl/news/249/news2...symulacja.html, Wisła nie musiałaby lecieć daleko, mogłaby trafić na zespół z Estonii, Łotwy, Finlandii, Luksemburga. Poza tym, chyba w sporcie chodzi o to, aby wygrać. Praktycznie co roku do fazy grupowej LE awansują zespoły, które też są tzw. kopciuszkami w porównaniu do reszty stawki. Skoro Ruchowi zabrakło jednej bramki do fazy grupowej, to można było próbować powalczyć, zwłaszcza, że nagrody są znacznie wyższe, a chyba o to powinno zależeć. Wg tej zasady, Śląskowi też nie powinno zależeć na pucharach (gdyby nie miasto, byliby w znacznie gorszej sytuacji niż Wisła), a tu wygrali z Lechią (zgodnie z logiką, to z tych trzech drużyn, tylko Lechii powinno zależeć na pucharach, bo ma stabilność finansową) i zasłużenie z Wisłą, odskoczyli od reszty i zagrają w LE. Odszedł Mila, odejdzie M.Paixao, może inni, pewnie nie będzie transferów i po co im Europa? Takie pytanie trzeba zadać wg tej logiki, która zwyciężyła na Reymonta. Po co była zmiana trenera, która w obecnej sytuacji - braku awansu generuje niepotrzebne koszty? Skoro Wisła w teorii chce płacić dwóm trenerom, a może nawet trzem, bo pojawiają się sygnały, że będzie kolejna zmiana, to na to ma zamiar wydawać pieniądze, a na wyjazd do Kazachstanu nie. Trzeba też pamiętać, że od przyszłego sezonu wzrośnie kontrakt z NC+, więc będą dodatkowe przychody.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.06.2015 o godz. 00:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sprawdzcie czy nie macie podobnych objawów. U mnie po dzsiejszym meczu diagnoza jest jasna - dostałem raka.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
chce się wyć...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Podobno Brożek wczoraj się oszczędzał dlatego, że ma nieść dzisiaj baldachim na procesji...
P.S. "(...)Nie mogę zarzucić zawodnikom braku determinacji, woli walki i zagażowania..." a ta wypowiedź Moskala autentycznie mnie wk...ła. Zakładając, że przykaz takiego wyniku poszedł z góry i trener nieudolnie broni piłkarzy, to ta nieprzemyślana wypowiedź, to brak szacunku dla kibiców którzy przyszli na MECZ WISŁY, a zobaczyli żenujący spektakl. Szanuj Kibica! Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 04.06.2015 o godz. 07:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Już o tym pisałem i chętnie zweryfikuje swoje poglądy jeśli podasz konkretne kwoty. Za udział w I rundzie klub dostaje 200 tys. Euro. Czarter do Kazachstanu to coś ponad 100 tys. Euro. Problemem może nie jest kasa tylko to, że za czarter trzeba zapłacić już a kasa z Uefa będzie za jakiś czas. Mecz w Krakowie to 200 tys.zł dla miasta (wynajem stadionu) i koszty organizacji. Nie wiem ile wynoszą koszty organizacji, kiedyś czytałem, że dla innego klubu czyste koszty organizacji meczu (bez wynajęcia stadionu) to około 100 tys. zł. Czyli z biletów powinno się zrównoważyć. Płacze, że do eliminacje LE się dokłada pochodzą sprzed dwóch trzech lat kiedy za udział płacono 100 tys. Euro. Dodatkowo jest strata, bo za IV miejsce w lidze płacą więcej niż za VI. Była zmiana zasad rozdziału kwot z Canal+, ktoś się orientuje jaka to może być kwota ?
Ostatnio edytowane przez Elefant : 04.06.2015 o godz. 08:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po tym meczu mam tylko dwa postulaty:
1. Piwo na stadionie powinno być alkoholowe. 2. Trybuna C powinna dostać 100% podwyżki na bilety za śpiewanie "nic się nie stało" i "czy wygrywasz czy nie". Dobrze, że to ostatni mecz bo za tydzień czy dwa nawet po pijaku nie dałbym tych 55 zet za taką rozrywke. W sierpniu mi pewnie przejdzie ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ale co opowiadacie, ze to klub nie chcial pucharow. Dlaczego zatem zmienili trenera? Przeciez Smuda powtarzal "jakie puchary?" pierwsza osemka bedzie sukcesem!" wtorowali mu Brozek i Glowacki, czyli starszyzna druzyny.
Coz, nie wsmak im sie wysilac za te pare groszy, ktore dostaja z duzym poslizgiem...poza tym przyzwyczajeni, ze w naszym klubie to pilkarze rzadza. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Podsumowując - zarabiasz grosze bez grupy a rozwalasz sobie przygotowania do sezonu. Pytanie czy warto? Przy naszej nędzy kadrowej i słabiźnie wg mnie nie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy kiedyś ktoś wyciągnie Wisłę z tego piachu....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogryzek, moim zdaniem takie coś na długo odbija się czkawką na frekwencji, tak jak odbił się i nadal odbija (sic!) bojkot, który skłócił kibiców na lata. Więc każda taka kalkulacja to zielone światło dla sędziow do robienia wałków, to przyzwolenie dla sąsiadki by awans wywalczyć przy zielonym stoliku i milion wałów przez duże W do ktorych nadal przyzwyczaja nas 'ekstraklasa'. Z mojej strony nie, nie i jeszcze raz nie dla takich postaw na boisku. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z mojej strony przede wszystkim nie, nie i jeszcze raz nie dla wiecznie spóźnionych wypłat dla zawodników i innych patologii w klubie.
Chętnie rozliczę zawodników w momencie, gdy klub będzie wywiązywał się ze swoich zobowiązań w stosunku do nich. Teraz trudno dziwić się, że marazm, brak perspektyw i brak morale odbija się na ich postawie. Tym bardziej, że tkwią w tym bagnie od kilku lat. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie dalo się na trzeźwo. Sabotaż, napluli nam w twarze swoją postawą. Nie chodzi w ogole o wynik a o brak, elementarny brak zaangażowania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Walic puchary, niech kozojebcy wala w tyłek kogo innego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiłem o świadomym odpuszczaniu z powodu wszelakich kalkulacji 'budżetowych'. Inną sprawą jest realizacja umowy pomiędzy pracownikiami a pracodawcą, o której mówisz.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|