The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2015, 15:38
Ludzie,
kwestia in vitro jest wbrew pozorom bardzo prosta i nie wymaga specjalnych zabiegów aby wszyscy byli zadowoleni, postaram się to wypunktować.

1. z punktu widzenia nauki i medycyny nie da się udawać, że nie ma się takiej formy zapłodnienia. Co do tego nie ma wątpliwości. Nauka kościoła nie jest radykalnie przeciwko in vitro. Jest przeciwko selekcji eugenicznej o czym za chwilę.

2. chce mi się płakać ze śmiechu jak pedzie i lesby, którzy nie mają szans na dzieci z biologicznego punktu widzenia lansują in vitro jako postulat wolnościowy i ideologicznie lewicowy - totalna bzdura.

3. in vitro powinno być dostępne i jest, natomiast jest to procedura długotrwała i droga, nie widzę uzasadnienia z punktu widzenia podatnika aby partycypować w wydatkowaniu pieniędzy na in vitro.
vide: http://www.klinikabocian.pl/koszty-l...koszt-in-vitro
biorąc pod uwagę, że pojedyncza inseminacja jest niejednokrotnie niewystarczająca, to koszt mniej więcej ok 30.000 zł / parę. Dużo to i mało.

4. 30.000 zł z publicznych pieniędzy wolę wydać na żłobki i przedszkola dla dzieci już żyjących a nie spełniając "marzenia nieszczęśliwych ludzi". Przykre to co teraz napiszę: takie rzeczy się zdarzają, niepłodność jest w każdej populacji ludzi i zwierząt, jest to pewien % tych, którzy nie mogą mieć dzieci. Przyczyny są różne i nie będę w nie wnikał.

5. to co stanowi największą kontrowersje to selekcja eugeniczna czyli wybór najlepszego potencjalnie zarodka celem inseminacji. Pozostałe się zamraża, niby nic. To jest problem etyczny. Ludzie prezentujący dojrzałość w tym względzie nie mają wątpliwości. Podejście techniczne do eugeniki kojarzy mi się z filmem matrix i farmami ludzkich zarodków. Nie jestem ultrakatolem, tym bardziej z praktyką u mnie nie najlepiej, ale sądzę, że szkoda naszych pieniędzy z podatków na sztuczne płodzenie dzieci, których:
- nie ma gdzie przyjąć do lekarza,
- nie ma gdzie przyjąć do żłobka i przedszkola,
- rodzice są tak zapracowani, że zorientowali się przed 40stką że fajnie jest mieć dziecko.

Zajmijmy się tymi, którzy żyją, zapewnijmy takie warunki, żeby kobieta nie musiała przeciągać decyzji o ciąży do 35 roku życia. Kasa o którą upomina się lewactwo, bo umówmy się - za tym stoją ogromne koszty refundacji - powinna iść na edukację tych dzieciaków, które żyją w biednych rodzinach tzw Polski B, którą wiecznie PO wyśmiewała i nie inwestowała tam.

6. ja nie jestem temu przeciwny - stan nauki jest taki, że ludzie i tak to robią. Standardowe koszty wychowania dziecka to ok 200-250 tys. zł. Nie wciskajcie mi kitu, że kochający się ludzie z celem posiadania dziecka nie zbiorą 30 koła. A jak nie zbiorą? to trudno, lepiej w takim razie aby dzieci nie mieli, bo światłem i powietrzem go nie nakarmią.
Nie życzę sobie aby państwo dopłacało łysiejącym niedoszłym tatusiom i ich sfrustrowanym żonom w kredycie we franku do zapłodnienia in vitro. Chcą ? to płacić!!! a tak? trzeba było się rżnąć częściej i wcześniej.
Są naprawdę ważniejsze sprawy w kraju niż to.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.05.2015, 15:49
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie stosuj socjotechniki ,że zabijane są dzieci bo 2 cm skrzek ,który nic nie czuje nie jest człowiekiem.
Jakby to powiedzieć palikotku: dużo ryzykujesz. Biorąc pod uwagę "poziom" prezentowanych przez Ciebie argumentów to naprawdę bardzo blisko do tego, aby stwierdzić że sam jesteś takim "nic nie czującym, skrzekiem". A wtedy, jeśli ktoś chciałby być konsekwentny w prezentowanym przez Ciebie rozumowaniu, to .... Ni ma chłopa
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.05.2015, 16:06
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To kobiety powinny mieć prawo do aborcji ,jeśli dziecko zostało poczęte w wyniku: gwałtu ,związku kazirodczego lub gdy poród zagraża jej życiu.
Nie stosuj socjotechniki ,że zabijane są dzieci bo 2 cm skrzek ,który nic nie czuje nie jest człowiekiem.
Dopiero teraz przeczytałem!!!
skąd takich biorą? Jakby ludzie mieli takie poglądy jak Ty to możliwe, że nie odpisywałbym do Ciebie bo zakończyłbyś marny żywot na etapie 2 cm skrzeku.
Koleś, znasz przepisy prawa w tym względzie? znajdź mi przepis, który nakazuje kobiecie ciążę i połóg z owocem gwałtu albo gdy stanowi zagrożenie życia kobiety.
Jak Wy lewacy doprowadzicie do tego, że 6 letnie dzieci będzie się uczyć masturbacji szkole (bo już nie w przedszkolu, przeca to mają już 6 lat), bo aborcja będzie koniecznością. Obyśmy tego nie doczekali, bo to będzie ogromne nieszczęście ale w wymiarze cywilizacyjnym.

PS: pedały i lesby cisną na in vitro i adopcję bo wiedzą że biologia za nimi nie przemawia i znikną jak puch, czarna ospa i grypa hiszpanka.

Mody - proszę o połączenie moich postów.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.05.2015, 17:22
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Jak Wy lewacy doprowadzicie do tego, że 6 letnie dzieci będzie się uczyć masturbacji szkole (bo już nie w przedszkolu, przeca to mają już 6 lat), bo aborcja będzie koniecznością. Obyśmy tego nie doczekali, bo to będzie ogromne nieszczęście ale w wymiarze cywilizacyjnym.
Widze ,że kościelna propaganda zbiera żniwo , jakieś bredzenie o uczeniu dzieci masturbacji. Póki co żadnego przypadku nauki masturbacji nie było, za to była sytuacja dzieci które zlizywały z kolan bitą śmietanę księdzu.To jest dla ciebie normalne jak rozumiem
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.05.2015, 18:28
Gdyby 2 cm dziecko nie było człowiekiem to aborcja by była dostępna w każdym przypadku a nie tylko w 3 (gwałt, zdrowie matki, zdrowie dziecka).
No bo przecież to by nie było zabijanie (abortowanie) tylko usuwanie nie człowieka a 2 cm "skrzeku".
Także zrewiduj swoje poglądy.
Logika karze wskazywać, że od momentu zapłodnienia mamy już do czynienia z istotą, która zamieni się w człowieka, który przyjdzie na świat - jeśli dobrze wszystko się ułoży.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.05.2015, 18:29
Myślę że szkoda czasu na wynalazki w rodzaju AS, przykurcza czy nadającego z Wysp kubusia. Patologia była, jest i będzie. Jeśli chodzi o mnie to, zanim ten temat zostanie zamknięty, chciałbym podzielić się kilkoma uwagami natury bardziej ogólnej, na temat minionych wyborów:
1. Zadecydowały dwa czynniki: fatalna kampania Komoruskiego (wynikająca prawdopodobnie z nieprawdopodobnej pychy i przekonania że zwycięstwo i tak ma już w kieszeni).
2. Obudzenie się elektoratu protestu symbolizowanego przez Kukiza. Wydaje mi się że wbrew opiniom niektórych spośród, utożsamianych z PiSem, publicystów, twierdzących że Kukiz jest V kolumną władzy, jego wejście do gry umożliwiło wykrystalizowanie się pewnej grupy wyborców, która stała się nagle skłonna zagłosować w II turze na Dudę. Obawiam się że gdyby nie fenomen Kukiza, wyborcy ci w zdecydowanej większości zostali by w domu,przyczyniając się do zwycięstwa Mordoru.
3. Wydaje mi się że dopiero dopełnienie się tych dwóch elementów opisanych powyżej umożliwiło AD zwycięstwo w tych wyborach. Ma to w sobie coś z cudu (nieprzypadkowo druga tura odbyła się w dzień zesłania Ducha Świętego) .
4. Zwraca uwagę ze AD wygrał bardzo wyraźnie (0,5 mln głosów przewagi) przy naprawdę wysokiej, jak na Polskę, frekwencji. Gdyby ktoś przed II turą powiedział mi że AD wygra z Komoruskim przy frekwencji ponad 55% to powiedziałbym że opowiada duby smalone. A tu patrzcie Państwo ...
5. I jeszcze coś o tym forum. Pamiętam klimat dyskusji pomiędzy pisowcami, korwinistami, narodowcami i Bóg wie kim jeszcze, który miał tu miejsce przed wyborami. Było gorąco. Powiedziałbym że czasami nawet zbyt gorąco. I strasznie fajne było to że w momencie, gdy okazało się że za sprawą AD jest szansa na, przynajmniej częściowe, odsunięcie od władzy Mordoru, dyskusje się skończyły i wszyscy jak jeden opowiedzieli się za Dudą. Klimat z lat 80-81 i 89-90 którego zapewne większość z was nie zna. Bardzo pozytywnie odbieram to że, pomimo całej masy spraw które nas dzielą, wygląda na to że jest jeszcze więcej rzeczy które nas łączą. Oczywiście nie mam tu na myśli marginesu w rodzaju: czerwonego sołtysa, nawiedzonego antysemity, rozczarowanych palikociarzy czy innej patologii. Ale tak jak napisałem na początku, takie spady będą funkcjonować zawsze. Cały problem polega na tym aby pozostały tam gdzie ich miejsce: na marginesie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.05.2015 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 31.05.2015, 19:52
pkt 5 celnie i w punkt , jest nadzieja na przyszłość
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2015, 12:12

Kibic żydowskiej szmaty z krwi i kości
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 01.06.2015, 12:20
koleś, to już było przerabiane , nie błyśniesz
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 01.06.2015, 12:23
Nie muszę, prezio błyszczy
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 01.06.2015, 12:33
A kolesi szukaj pajacu w swoim gronie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.06.2015, 13:02
Już po wyborach, spóźniłeś się. Idź się wypłacz do Lisa w Newsweeku, on teraz potrzebuje wsparcia, bo cały rozdygotany.
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 01.06.2015, 13:23
Widzę, że według niektórych powinniśmy zerwać stosunki dyplomatyczne z Izraelem.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 01.06.2015, 13:35
mtk tak Ci odpowiem koleś

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.06.2015, 16:54
Zwolenników Komorowskiego czeka niebawem nie lada gratka, będa moli wejść w posiadanie dywanów z Pałacu Prezydenckiego użytkowanych przez rodzinę Komorowskich bo wątpliwe aby chciał po nich chodzić nowy Prezydent Andrzej Duda :

Cytat:
Przy okazji informator periodyku Lisa zdradza dziwne obyczaje, jakie panowały na salonach głowy państwa.
Komorowscy mieszkają na piętrze z synem, córką i trzema psami. Lubią ten budynek, czuli się w im jak u siebie. Psy od czasu do czasu waliły kupy na środku dywanów. Kiedyś przed jedną z ważnych imprez z okien Belwederu leciał siwy dym – to Piotrek przypalił zapiekankę
zdradza polityk.
I rzuca pod adresem Komorowskich:
Nie zazdroszczę im teraz. Są naprawdę w czarnej d…
Całość tutaj:

http://wpolityce.pl/polityka/254557-...proszeniem-w-d
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.06.2015, 18:30
Co na to kosciol:

http://www.fakt.pl/polityka/chlopak-...ly,549187.html
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.06.2015, 18:47
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Co na to kosciol:

Obrońco wartości kościelnych i kościoła postąp zgodnie z tym co mówi
1) pierwszy uczynek względem duszy - Grzeszących upominać.

albo pochwal córkę prezydenta za to że postąpiła zgodnie z

2) czwartym uczynkiem miłosiernym względem ciała - Podróżnych w dom przyjąć.

Jesteś już naprawdę w amoku skoro cytujesz fakt

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.06.2015, 18:52
Co na to kosciol:

A linku z Pudelka nie masz ?

63,5 Kg- co tam u Kasi Tusk słychać ? Widzę, że siedzisz w tym temacie to może nam coś opowiesz co tam u niej ?

http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/ka...ra_418810.html

Nadal zarabia pół miliona rocznie na blogu czy wzięła się w końcu do roboty ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.06.2015 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.06.2015, 18:57
Współczuje tej dziewczynie, teraz to już nawet chłopak nie będzie mógł jej porządnie wydymać, bo się media zaraz zlecą.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 01.06.2015, 19:22
Kolejny Wasz guru prof. Chazan zaczyna ...
Calkowity zakaz aborcji...
Naprawde ciężko znalezc większego pojeba...
No co Ty? Jak ciężko? Wystarczy poczytać to forum (np. Twoje posty), albo po prostu popatrz samokrytycznie w lustro!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.06.2015, 19:31
Szkoda, ze ci tzw. dziennikarze nie biegali za dziećmi Komorowskiego, A mieli aż 5 lat. Mało kto wiedział jak wygląda jego córunia, która mieszka u tatusia w Pałacu Prezydenckim, tak jak jego synuś też lokator pałacu, Chętnie zobaczył bym w reżimowych mediach jak synuś Komorowskiego nie wpuszcza inspektorów na budowę develoupera łamiąc prawo. Oczywiści żadna służba nie miała odwagi aby wziąć go za dupę. A tak mamy od kilku dni prezydenta elekta a reżimowe media już koczują pod jego mieszkaniem. Ale afera, drzwi otworzył chłopak dziewczyny, kabaret.
Materiał do Loży Prasowej w WSI24.

Ale najważniejsze jest i tak to:

https://www.youtube.com/watch?v=mgjlaM72TF8
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 01.06.2015 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.06.2015, 20:16
Dzięki Tobie znalazłem tysięczną przeróbkę... ale rozbawiła mnie... i nawet podobieństwo Bredzisława z tymi zaciśniętymi pięściami do głównej postaci jest spore.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.06.2015, 20:30
Pewnie to samo co w kwestii obżarstwa Pani Anny Komorowskiej...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 01.06.2015, 20:38
fialo napisał(a):Wyświetl post
Współczuje tej dziewczynie, teraz to już nawet chłopak nie będzie mógł jej porządnie wydymać, bo się media zaraz zlecą.
głupi, ale to cytat wieczoru
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 01.06.2015 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2015, 08:46
Panowie postanowiłem ze przestane Was już denerowac bo to w sumie do niczego nie prowadzi a tylko wnosi coraz więcej frustracji wśród ogolu ludzi...

Postanowilem się z Wami podzielić taka dluzsza moja refleksja na która nachodzi mnie już od wielu,wielu dni a kulminacyjnym momentem był dzień wczorajszy...
Zaczne może brzydko ale trudno...

Strasznie mnie w....ia to co się dzieje w tym kraju od wielu lat...
Najpierw 50 lat okupacji i strasznego zacofania gdzie cala Europa na ucieka na lata swietlne...
Nastepnie 25 lat niby wielkiej odbudowy ,wielkiego państwa a i tak gowno wielk9ie z tego wszystkiego jest...
Oczywiście ze cos się ruszylo,cos tam się zmienilo ale to wszystko to jest praktycznie zero...
Polska stala się państwem wolnym po latach,rzadzili czy to Lech czy Olek czy SP. Kaczynski później Komor i teraz Andrzej...
I ja się pytam co Oni tak do kupy zrobili dla pastwa Bardzo niewiele...
A strasznie mnie w....ia jak widze uciechę ludzi...wybraliśmy Dude teraz będzie inaczej...Gowno będzie inaczej, będzie tak za Dudy jak za Bronka czy Kwacha.
Każdy z nich nic nie jest w stanie zrobić ponieważ zyjemy w jakims dziwnym kraju gdzie każdy wiele mowi a nic nie robi,kazdy nagle udaje ze wiele może a nie może nic,kazdy nagle ma związane rece...
Nikt nie patrzy co robic tylko każdy patrzy jak się klocic,bic ale nie o człowieka tylko o siebie...

Wkurza mnie ta podnieta młodych, wybraliśmy Dude On teraz da nam nowa Polske...
Wcale tak nie będzie...Nastala moda na "Zmienmy cos" wiec zmieniliśmy ale za kilka lat znowu będzie trzeba szukac zmian bo wieloletnich klotniach politykow...

Mlodzi dzisiaj mysla ze jak wybrali Dude to stworzymy nowy kraj w imie Polski walczącej.
Tylko szkoda ze pewnie polowa z nich nawet nie wiem co znaczy symbol "PW" mna ich koszulkach a nosza takie no bo taka jest moda...
Przeraza niewiedza młodych polakow na brak swoich własnych pogladow" Idzmy za tłumem"-tak to wygląda...

Wiem ze pewnie teraz już myślicie ze kocham Bronka albo jestem starym komuchem ...otoz nie...
Glosowalem na Kukiza w pierszej turze bo tez bym chciał żeby cos się zmienilo ale...
Nie byłem ,nie jestem i nie będę jego 100% zwolennikiem...
Wprowadzenie systemu JOW prez niego ma swoje plusy i minusy...
I co się stanie wtedy gdy nagle ten system będzie jego porazka co On wtedy będzie miał do zaproponowania
Sam na chwile dzisiejsza nie wiem...
W drugiej turze poparłem Bronka-tak to prawda..
Wybralem jego z braku sensownego rozwiązania...
Może gdyby za andrzejem nie stali ukryci Jaroslaw i Antoni-którzy nic dla tego kraju tez nie zrobia-moze podjalbym inna decyzje...

Obawiam się ze w Polsce teraz będziemy mieli do czynienia z wieloletnimi kłótniami...
Andrzej zle zaczyna proszac o "STOP" dla rządu i wspominając o pomnikach..
CZy mu ....a naprawdę nie możemy się zajac CZLOWIEKIEM

Przeciez to My ludzie potzrebujemy pomocy a ciagle słyszymy o politykach...
O nich nic być nie powinno pozatym ze podjeli decyzje które wplyna na poprawe jakości zycia polskiego społeczeństwa...

Spedzilem kilka lat za granica i widze jaka straszna prepasc dzieli nas pod względem zarobkowym,ekonomicznym,materialnym czy nawet kultury...

Slyszalem ostatnio gdzie ze w naszym kraju będziemy mieć zarobki europejskie za 15-20 lat...
To jest cos strasznego piniewaz z tych 20 lat wszyscy do kupy rzadzacy przez swoje klotnie zrobia tych lat ze 30...

Za 20 lat w 20 lat to taki wieden wybudowal 5 linii metra a u nas jest problem wybudować trochę drog(Chociaz tak cos ruszylo) czy poprawić infrastrukturę...
W....ia mnie takie latwe rzeczy jak to ze na schodach ruchomych stoi się z jednej strony żeby inni mogli przejść a tu mi wchodzi kilku palantow którzy zajma te schody cale...
W....ia mnie całkowity brak wychowania naszego narodu gdzie ide ulica a dwie 15 latki urzadzaja konkurs która glosniej powie "....a"
W....ia mnie to ze młodzi twierdza ze walcza za wolność polski, ze oni jak narodowcy i patrioci ja przywroca z czego polowa z nich nie wie co znaczy symbol "PW" w którym roku było powstanie warszawskie czy kim był Pilecki...
W....ia mnie to ze ludzie homoseksualni robia parady żeby pokazac ze sa szykanowani, chociaż homoseksualizm istnieje od wiekow.
Dlaczego w wielu europejskich krajach nie ma na to takiej nagonki a w Polsce zaraz pojawiają się narodowcy i patrioci i ich słane teksty " ze oni musza z nim walczyc w imie wolnej polski"
Wolnej To zapytajcie tych co walczyli czy podczas II wolny nie spotkali się z przypadkami homoseksualizmu..?
Jak tak ludzia chcą zyc to im dajmy, niech tworza związki i sobie zyja...ja nie mowie żeby dzieci wychowywali czy adoptowali ale żeby zyli normalnie...
W....ia mnie jakiś pomysl calkoitej aborcji..
Jak można zakazac aborcji gdy jest zagorzenie zycia czy to matki czy plodu Gdy kobieta zostaje brutalnie zgwałcone i zachodzi w ciaze, to tez jest Boze poczecie
Jak tak to ciekawe co zwolennicy tego pomysłu by zrobili gdyby to ich siostrę,corke,zone nagle zgwałcono
Tylko jeden jedyny kraj w Europie ma calkowity zakaz aborcji, to pokazuje o sensowności tej decyzji...
W....ia mnie to ze kosciol w Polsce tak bardzo stara się ingerować w polityke, ja osobiście nie znam drugiego takiego kraju...
No nie robmy z siebie drugiego Watykanu...
Polityka polityka a kosciol kosciolem i to trzeba rozgraniczyć...
Coraz bardziej widze ze ciężko tutaj będzie zyc jak dalej wszystko będzie tak szlo...
Upadl Komorowski co było dość normalne...
Na jesien upadnie PO, co tez jest normalne...
Za kilka lat upadnie PIS po latach swoich rzadzow bo tez nie będą w stanie niczego zaproponować...
Kukiz to rozwiązanie chwilowe i krotkotrwale...
Petru i jego partia to typowy sredniak polityczny nic nie wnoszący..
SLD,PSL czy Korwina nie ma i nie będzie...
Wiec bilans mamy na 0- smutne ale prawdziwe...
A i obawiam się ze od jesieni mogą być wybory coraz częściej jak nikt nie będzie w stanie z nikim zawiazac rządu...

Dlatego przychodzą takie chwile w zyciu gdzie trzeba się zastanowić co Ci ta Polska tak naprawdę dala a co Ty dales jej
I niestety kiedyś slyszalem ciekawe zdanie...
"Jestem tak gdzie sa pieniądze i nie interesuje mnie jaki to kraj"- smutne ale bardzo prawdziwe....

Pozdrawiam koledzy i przepraszam za te kilka tygodni...

PS. Mój wpis nie sluzy w celu rozpoczęcia rozmowy czy dialogu,to moje prywatne zdanie...
PS2. Wszystkich ignorowanych odblokowałem...

Czesc.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 02.06.2015, 11:42
były dziki , są i prostytutki , Palade wymiata

jeszcze jedno powyborcze zestawienie. Preferencje Polaków a korzystanie z usług agencji towarzyskich i prostytutek

Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 02.06.2015 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.06.2015, 16:50
.......
Ja tam się nie gniewam, jeśli się tylko nie sypie inwektywami to polemika nawet bardzo ostra jest dopuszczalna. Skoro "zgoda buduje a niezgoda rujnuje" to niech to będzie hasło na nowe otwarcie prezydenckie.

Krótko się tylko ustosunkuje do Twojego wpisu bo teraz nie mam czasu.
Otóż to STOP nowego prezydenta dotyczy ustaw konstytucyjnych. Andrzej Duda ma świeży mandat społeczny, rząd stary mocno śmierdzący, za chwilę go prawdopodobnie straci, a chce wprowadzać skandaliczne ustawy np. te o Trybunale Konstytucyjnym (skok na TK), gdzie chce zmienić wymagania kandydatów do TK do tego stopnia, że niebawem mianuje do niego np. posłów ze swojej partii. Dotychczas był przepis , ze trzeba mieć 10 letnią praktykę prawniczą a teraz chcą to zmienić na 10 letnią praktykę publiczną czyli wystarczy byle urzędnik czy poseł :mierny ale wierny: i mają swojego POplecznika w TK.
Na takie coś Duda zaprotestował słusznie nazywając to psuciem państwa i jasne jest, ze na taki numery zgody nie będzie. Tymbardziej, ze PO widząc na horyzoncie kres swoich rządów będzie kręcić non stop krzywe numery.
Ja daję Dudzie pełne prawo na veto przy takich akcjach. "Nie ma zgody na brak zgody"

Co do tych bajek o dogonieniu Europy za 15-20 lat to ja słyszałem te same bajki 25 lat temu ogłaszan przez Balcerowicza, który teraz montuje szalupę ratunkową dla rozbitków z PO czy DSLD, którz nam to bagno od kilkudziesięciu lat lasują.
Też mieszkałem w pewnym momencie za granicą na odstawie umowy między polską i zagraniczną firmą. I żeby tak było jak tam, to wreszcie muszą pojawić się tacy ludzie jak Duda czy inni o których jeszcze nie wiemy. Trzeba raz na zawsze odsunąć od władzy ludzi prowadzonych na asku WSI, konfidentów komunistycznych służb specjalnych.
Takich balcerowiczów i jego marionetek typu Petru, o skorumpowanej bandzie z PO już nie wspomnę.
Czas na ludzi, którzy zajmą się naszymi interesami a nie interesami UE, bo teraz po latach widzę jak nas tematyką UE wodzono za nos, podczas gdy kraje takie jak choćby Niemcy realizowały plany pod swój interes. Nie ma żadnej solidarności europejskiej są tylko własne interesy. I czym prędzej to zrozumiemy tym lepiej a na tych wszystkich europejczyków trzeba spuścić wodę po wcześniejszym wysraniu się,
Dlaczego Polacy muszą płącić najdrożej w Europie za ruski gaz ? Dlaczego Niemiec chociaż zarabia 5 x tyle co Polak płaci mniej za prąd ? Dlaczego ucichła sprawa z łupkami ? Dlaczego tak wolno buduje się gazoport uniezależniający nas w jakimś stopniu przed gazem z Rosji a przynajmniej dający lepszą pozycję w negocjacjach cenowych ? Nie wydaje Ci się to dziwne ? Czas na ludzi, którzy potrafią zto zmienić !
Allleluja i do przodu !
Co by nie powiedzi8eć, zaskoczyła mnie młodziez w tym roku bardzo pozytywnie, bo myślałęm, ze to stracone pokolenie. I mam nadzieję, ze to nie ostatnie ich słowo, ze to nie jednorazowy wybryk.

Polecam, przeczytaj sobie uważnie to co poniżej. Paniczny strach marionetek wodzonych przez WSI przed opublikowaniem aneksu i pomyśl, kto się tego tak boi ?:

http://wpolityce.pl/polityka/254736-...wa-nasz-wywiad
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 02.06.2015 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.06.2015, 19:32
Nie ma się co oszukiwać, że z takiego bagna w jakim jesteśmy objawi nam się zbawiciel i wyprowadzi Polskę z nędzy przez I czy II kadencję prezydentury / rządu. Tu trzeba CO NAJMNIEJ stopniowych zmian. Najpierw trzeba się pozbyć spuścizny po PRLu i komuchach i wtedy możemy rozmawiać czy Duda lepszy, czy Kowalski, czy Ogórek.
Priorytet powinien być taki aby rozjebać te wszystkie układy, żeby służby specjalne nie miały takiego wpływu na politykę - a dlaczego go mają? Bo na stołkach są trzymani ludzie z PRLu lub ich wychowankowie. Trzeba ich wszystkich wyjebać z polityki, z życia publicznego i wtedy można myśleć co dalej. Jak się nie pozbędziemy tego wirusa to nigdy nie będzie dobrze bo ta choroba wszystko psuje.
Oczywiście otwartym pozostaje pytanie kto nie jest w tym post PRLowskim układzie. Uważam, że nadal wszystko funkcjonuje jak za PRLu. Maja na siebie haki i wtedy nawet taki Kukiz - przy założeniu, że chce dobrze - będzie w dupie bo zaraz na niego coś wyciągną. Te rozmowy u Sowy pokazały, że mają haki nawet na takie szychy, a raczej przede wszystkim na takie jak Sienkiewicz, Bieńkowska, szef CBA itd I jak ma byc dobrze skoro układ działa jak za PRLu?

Cytat:
"Jestem tak gdzie sa pieniądze i nie interesuje mnie jaki to kraj"- smutne ale bardzo prawdziwe....
Własnie to jest takie pierdzielenie. Trzeba myśleć bardziej szeroko. Patrzenie tylko na kasę doprowadza do rozpadu rodziny bo wtedy liczy się tylko hajs a nie jakieś obowiązki i "problemy" w postaci bachora, doprowadza to do tego, że rodzicie zapierdzielają w robocie 18h/dobę i dzieciak wychowuje się sam lub wychowuje go jakaś obca kobieta - opiekunka, najczęściej nie jedna tylko kilka/kilkanaście bo przecież opiekunka to raczej stała praca nie jest(patologia, jaki to musi być szok dla dziecka jak go obce kobiety wychowują i jaka tragedia jak dzieciak nie ma wzorców od rodziców tylko sam musi kształtować swój charakter i trafia w pułapki - imprezy, internet, używki). Hedonizm prowadzi do zaniku cywilizacji i tyle.
Trzeba mieć świadomość, że obecną Europę toczy rak w postaci lewactwa więc albo dziś się powie STOP albo się będzie myślało tylko o kasie i jutro się obudzimy w Europie gdzie czarni wyburza kościoły, postawią meczety, kobiety będą musiały chodzić całe zakryte odzieżą, niewierni będą zabijani ewentualnie obudzimy się w Europie gdzie będziemy niewolnikami elit, właściwie już jeden jak i drugi scenariusz się spełnia. Zobaczymy, który wygra.
Oczywiście kasa i godne życie sa bardzo ważne ale do czego to prowadzi? Kasy nigdy za wiele. Jak się dorobisz miliona to będziesz chciał się dorobić 10-ciu. I do czego dojdzie? Do jakiejś jebanej pogoni za pieniędzmi zamiast życia z rodziną, cieszenia się po prostu z tego, że istniejemy, utożsamiania się z jakąś ideą czy życia swoim hobby lub pasją.
Do tego żeby każdy godnie żył wcale nie trzeba tak wiele. Wystarczy aby każdy zarobił na chleb, dzieci, raz na jakiś czas wakacje i na swoje drobniejsze wydatki. Jestem pewien, że gdyby Polska nie była okradana przez bandę s....ysynów z każdej strony i dobrze rządzona a nie w imię interesów UE, Izraela, USA, Niemiec czy Rosji to jesteśmy w stanie niemalże od ręki do takiego stanu doprowadzić.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 02.06.2015 o godz. 19:43.
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 02.06.2015, 19:39
pisałem już o tym wiele razy w podobnym tonie , tylko opcja zerowa w każdej newralgicznej dziedzinie , do niedawna wydawało się że można to zrobić tylko poprzez kryterium uliczne , okazało się że wystarczy kartka wyborcza , ludzie są zdeterminowani do dużych zmian , teraz trzeba zrobić na jesieni kolejny krok
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.06.2015, 10:20
Duda zostaje prezydentem i znowu psuje się samolot. Do 3 razy sztuka?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów