The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2015, 23:23
1906% poparcia dla Moskala!

10znaków
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2015, 23:32
Kazek trzymaj się, i nie daj się!!!!!!
Ave
Wisła
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.05.2015, 23:41
Cytując klasyka:

Czy wam czasem sufit na łeb się nie spadł?

Zwalniajcie Moskala, a pewnie. Przyjdzie ktoś lepszy. W sumie nie wiadomo kto, nie wiadomo za co go zatrudnimy, nie wiadomo czym go zachęcimy, ani nie wiadomo tak naprawdę czego oczekujecie. Mistrzostwa Polski? Mózg wam wyżarło? Za dużo się w mediach nasłuchali? ....a mierzmy siły na zamiary. Kaziu wykręcił z chłopakami więcej niż się spodziewałem, a byłem jednym z nielicznych tutaj którzy cieszyli się z jego przyjścia. Facet po raz drugi z totalnej bandy zagubionych kopaczy zrobił zespół który wie (momentami, ale wie) jak ładnie i efektownie grać w piłkę. Poza tym przypominam że on nie przygotowywał ich w przerwie zimowej. Tylko Franz "schody" Smuda.

1906% poparcia dla Moskala!

gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2015, 23:45
Moskal Kazimierz !!! Nie rusz Kazika bo zginiesz !!!!
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 24.05.2015 o godz. 11:36.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2015, 23:50
Ale się dziś w....iłem.

Postaram się to ocenić na zimno bez zbędnych emocji.

Za wystawienie tej jedenastki należy się Kazkowi wielki szacun, bardzo fajna decyzja, grali super w 1 połowie.
Szczególnie wyszydzani wcześniej Boguski i Jankowski mogli się podobać.
Świetna szczelna prawa strona z Burligą i Jovicem.

A teraz, o ile za wyjściowy skład należą się Kazkowi brawa, to za drugą połowę należy się zjebka. Widać było, że w przerwie kazał grać defensywnie i utrzymywać się przy piłce przez co oddawaliśmy pole Jagielonii z minuty na minutę.

W okolicach 70 minuty, już mi coś świtało, że jak tak dalej będziemy grać to jeszcze to przegramy. Wtedy prosiło o zmiany. Kazek zwlekał z nimi jak Smuda za najlepszych czasów. Jak wchodził 3 rezerwowy w Jagielonii to już zacząłem rzucać cracoviami na lewo i prawo. Sami się prosiliśmy o wpierdól to go dostaliśmy. Co prawda drugi gol ze spalonego, ale takie spalone, gdzie bramkarz jest przed napastnikiem są bardzo trudne do wychwycenia i nie mam żadnych pretensji do sędziego, że tego nie widział. Ba, bardzo bym się zdziwił, gdyby to wypatrzył. Niedawno my skorzystaliśmy na podobnej sytuacji. Życie. Trzeba było ....a grać, jak Jaga leżała na łopatkach i prosiła się o jak najniższy wymiar kary.

Generalnie zarówno trenerowi jak i drużynie zabrakło JAJ, żeby tak gównianie grającą Jagę stłamsić, zjeść i wysrać, bo było to możliwe bez większych problemów patrząc na dyspozycję obydwu zespołów - jeśli tylko byśmy grali tak ofensywnie jak w 1 połowie. Chyba trener się przestraszył, że znowu będzie 2:2.

Generalnie jestem w....iony, zdegustowany, bo patrząc na samą grę i porównując z pretendentami do tytułu, to w ogóle nie odstajemy. To siedzi gdzieś w głowach, po prostu chłopaki pękają pod presją. Trener też pękł dziś.

Nadal uważam, że z Moskala będzie pożytek i z czasem może okazać się świetnym trenerem dla Wisły i ma moje pełne poparcie. Jednakże dziś w 1 połowie był geniuszem, a w drugiej wszystko zjebał. Na równi z grajkami. Zrzucam na karb braku doświadczenia. Nie da się bronić przez 45 minut mając tak ofensywną drużynę na boisku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.05.2015 o godz. 23:56.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.05.2015, 00:35
Odczepcie się od Moskala. Zespół gra dobrze. ale brakuje wykonawców i wykończenia akcji. Brożek, Garguła, Stępiński powinni odejść, a na ich miejsce potrzebujemy 3-4 piłkarzy klasę-dwie lepszych niż Barientos i Guerrier.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2015, 00:42
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
a na ich miejsce potrzebujemy 3-4 piłkarzy klasę-dwie lepszych niż Barientos i Guerrier.
Może za 2-3 lata, jak spłacimy długi. Na razie poczekajmy na rozwój wydarzeń po sezonie, bo będzie na pewno ciekawie.
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.05.2015, 00:45
Człowiek powinnien honorowo odejść.

Ciągnie na przygotowaniu Smudy. Pocżątek wiosny słaby, końcówka dobra, ale nie wierze że Smuda pozowoliłby być aby się tak frajerzyć w tylu kolejkach.

Ok, Moskal fajny grajerk był, ale jako trener to nawet do GKS Katowice się nie nadaję i niech idzię Okocimski (ala Kulawik) trenować albo jakieś inne podrzędne drużyny, niestety Wisła to za wysokie progi co 3 raz się potwierdza.
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.05.2015, 01:04
Za tyle remisów/porażek w tak frajerski sposób ktoś musi beknąć. Statystyki są nieubłagane. Kazek to trener dobry ale na I lige.
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.05.2015, 07:52
Tak jasne, najlepiej zwolnić trenera. I co potem nagle frajerzy przestaną być frajerami? Zmiany potrzebne, ale przede wszystkim w składzie.
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 24.05.2015, 08:02
Trener nie ma jaj? Sadzając na ławce gości którym totalnie popie...liło się w głowach lub są bez formy z naciskiem na to pierwsze pokazał że ma charakter. Dlaczego nie grał Barrientos? Bo jest cienki jak dupa węża... Trener jest w impasie bo nie ma kim grać. Tylko dlatego, niektórzy znaleźli się wczoraj na boisku.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.05.2015, 08:31
Zwalnianie K.Moskala wobec bracu jakichkolwiek perspektyw finansowych, transferowych oraz z wciąż aktualną umową ze Smudą mija się z celem. Nie jego wina, że część tych piłkarzy świadomie sabotuje wyniki myśląc o transferach do Pogoni czy Legii... zrobił co mógł. Ta gra i tak wyglądała lepiej ofensywnie niż za Smudy....

Mamy teraz przynajmniej kogoś kto z Wisły się wywodzi...chcecie kolejnych najemników ściągać, którzy przy pierwszych problemach z wypłatami będą pozywać Wisłę i nasyłać komorników....?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.05.2015, 08:46
Od Kazia łapy precz. Ma dostać przynajmniej tyle czasu ile poprzedni trener!
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.05.2015, 08:48
A według mnie tym wszystkim Brożkom, Gargułom, Dudkom i innym nie uśmiecha się mieć tylko miesiąc wakacji, bo musieliby grać w eliminacjach. Na dobrą sprawę dostaliby może 2 tygodnie, później już musiałby być powrót na zgrupowanie. Patałachy zarabiają pieniędzy od ch.uja i mają 0 ambicji. Wolą pognić 2 tygodnie dłużej na Seszelach niż dać coś z serducha dla Wisły i kibiców.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2015, 08:59
Mógłbyś łaskawie nie stawiać Brożka w szeregu z Gargułą?
siemstein
Senior Member

Stary 24.05.2015, 09:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Będę, bo oni wszyscy są po jednych pieniądzach
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2015, 09:09
Sensej napisał(a):Wyświetl post

Ciągnie na przygotowaniu Smudy. Pocżątek wiosny słaby, końcówka dobra, ale nie wierze że Smuda pozowoliłby być aby się tak frajerzyć w tylu kolejkach.
Smuda sie wlasnie sfrajerzyl jeszcze bardziej przegrywajac 5 meczow z rzedu majac jeszcze wieksze szanse na puchary jak obecnie Moskal,to Smuda sfrajerzyl poczatek wiosny robiac bilans 0-1-3,a za Moskala w 9 meczach mamy 3-4-2,to Smuda powinien honorowo odejsc a nie czekac az zarzad go zwolni. Wielki fanatyku Smudy sam sobie odpowiedziales "ciagnie na przygotowaniach Smudy" - daj mu czas,zrobic wlasne przygotowania,dobrac zawodnikow jacy mu sie podobaja i wtedy oceniaj,a o Smudzie nawet nie wspominaj,on juz mial swoje 5min

dlaczego nie robil zmian? moze to bylo z premedytacji bo nasze gwiazdki zapomnialy zjesc snikersa i zaczely gwiazdorzyc,specjalnie nie chcial ich wpuszczac,wiedzac ze jakosci nie poprawia a atmosferze zaszkodza - u Kazka podoba mi sie takie zachowanie
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2015, 09:10
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, przeszłość, zasługi, Wisła w sercu. Ale ....a w tym sezonie tak partaczy że oczy bolą.
A Garguła dla odmiany ostatnio przypomniał sobie jak się gra.

siemstein
Senior Member

Stary 24.05.2015, 09:42
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Nie winiłbym tutaj Moskala .. jakie miał zrobić zmiany Przecież na ławce byli słabi zawodnicy ,którzy drużynie nic nie dają od paru spotkań. Nie jego wina ,że Garguła .......i najprostsza rzecz jaka mogła mu się przytrafić i przegrywamy. Gdyby tylko Garguła dobrze dograł to byłoby 0-2 i po meczu.Zrozumcie ,że jak nie ma Guerriera i Sarkiego to my nie mamy kim postraszyć w ataku. To nie wina Moskala ,że nie ma kogo wpuścić na zmianę ,który zrobiłby coś pożytecznego i pociągnął drużynę , ale pod tym względem od 5 lat nikogo nie mieliśmy i wątpie by się to zmieniło.
Stilicia się wcześniej nie dało wpuścić? Garguła człapał od 60 minuty
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.05.2015, 10:01
Sensej napisał(a):Wyświetl post

Ok, Moskal fajny grajerk był, ale jako trener to nawet do GKS Katowice się nie nadaję i niech idzię Okocimski (ala Kulawik) trenować albo jakieś inne podrzędne drużyny, niestety Wisła to za wysokie progi co 3 raz się potwierdza.
Co Ty bredzisz ciągnie na przygotowaniu Smudy? Czemu Smuda nie ciągnął?

Gdyby nie frajerstwo w końcówkach bylibyśmy liderem co niektórym w głowach się nie mieściło bo przecież jesteśmy słabi. Do 85 minuty Jaga nie oddała strzału mimo, że graliśmy niby bez "dwóch najlepszych". Kogo to zasługa jak nie trenera? Z drużyny bez stylu zaczynamy dominować w każdym meczu. Jeszcze nie wygrywamy bo do tego potrzeba zmiany mentalności, która po Smudzie cuchnie minimalizmem. Jednak jeżeli to nastąpi to w kolejnym sezonie rozjedziemy tą buraczaną ligę.

Ktoś już wspominał o pięciu wtopach z rzędu, jak Moskal coś takiego powtórzy to będzie można go zwalniać.

BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Za tyle remisów/porażek w tak frajerski sposób ktoś musi beknąć. Statystyki są nieubłagane. Kazek to trener dobry ale na I lige.
Ile tyle? Poprzedni dostawał w pałę seriami i nie w końcówkach, a przesiedział na ławce prawie dwa lata. O jakich statystykach piszesz? Wisła ze zbieraniny zaczyna być najlepsza w lidze, bez wzmocnień i kasy. Za takie pie....lenie o trenerze powinni kopać w dupę.

ps. Gargułą miał dwie patelnie żeby strzelić bramkę na 2:0 jakby jeszcze on siedział na ławie to byłoby zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.05.2015 o godz. 10:13.
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2015, 10:12
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Będę, bo oni wszyscy są po jednych pieniądzach

Chuja wiesz, w nogach śpisz - tyle Ci powiem.

siemstein napisał(a):Wyświetl post
Stilicia się wcześniej nie dało wpuścić? Garguła człapał od 60 minuty
Stilic jest znany z tego, że człapie od początku do końca.

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, przeszłość, zasługi, Wisła w sercu. Ale ....a w tym sezonie tak partaczy że oczy bolą.
A Garguła dla odmiany ostatnio przypomniał sobie jak się gra.
Zarzuty odnośnie jego formy - ok. (choć mimo to, ma w sezonie już kilkanaście bramek i kilka asyst - ciekaw jestem, kiedy doczekamy się następcy, który w podobnie kiepskiej dyspozycji jak Brożek strzeli dla nas w sezonie tyle bramek...). Ja tu jednak wyczuwam inne pretensje do jego osoby, stąd moja reakcja.

Ps. tak, Garguła sobie przypomniał jak koncertowo s.......ić proste podanie i zjebać tym mecz...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.05.2015 o godz. 10:18.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.05.2015, 10:16
Nie wierze w spiski dziwne teorie mamy ogrom pecha a Moskal to dobry trener.
alejasienieznam
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.05.2015, 10:38
Czepiacie się Moskala a co on może jak Wisła jest bez napastnika? Przecież Brożek (skoro Moskal to trener 1ligi) nadaje się na 3! Słaby, nic nie wnosi marnuje okazje i co najważniejsze bramek nie strzela. Zobaczcie w statystykach kiedy on coś ustrzeli! Wtedy jak wynik jest pewny i gramy na luzie nigdy nie walnie bramki decydującej. Bardzo fajnie Wisła wyglądała w 1połowie aż chciało się oglądać. Bardzo dobrze że Dudka pauzował bo ja bym go już za to co zrobił ostatnio z Pogonią do składu nie wpuścił(przez niego 2bramki stracone). Wróci Bambi to ten skład z 1poł jest wystarczający.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 24.05.2015, 10:42
Kazik pokazał wczoraj, że nie jest typowym Smudą, który choćby się waliło i paliło, stawiał na swój standardowy szablon jedenastki. Gdyby mecz trwał 86 minut, okrzynęlibyśmy go zapewne geniuszem. Cieszę się, że mamy takiego trenera.
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 24.05.2015, 12:02
Dobry trener reaguje gdy jego przeciwnik wprowadza 3 zmiany. Dobry trener widzi jak gra Dariusz Dudka jak gra Stępiński i robi zmiany. Gdy Dudka zszedł z Pogonią gdy wczoraj wcześniej zrobił zmiany było by dziś 4 punkty więcej.
Nie rozumiem dlaczego od powiedzmy 65 minuty nie wprowadził Brożka i Stilića
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.05.2015 o godz. 12:05.
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.05.2015, 12:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dobry trener reaguje gdy jego przeciwnik wprowadza 3 zmiany. Dobry trener widzi jak gra Dariusz Dudka jak gra Stępiński i robi zmiany. Gdy Dudka zszedł z Pogonią gdy wczoraj wcześniej zrobił zmiany było by dziś 4 punkty więcej.
Nie rozumiem dlaczego od powiedzmy 65 minuty nie wprowadził Brożka i Stilića
Nie, dobry trener reaguje, gdy 3 zmiany u przeciwnika cokolwiek zmieniają - u nich nie zmieniły niemal niczego.
Bralibyśmy wszyscy w ciemno mecz, wiedząc tylko to, że Jaga pierwszy celny strzał odda w 87 minucie. To dość dobrze świadczy o naszej grze, była poukładana, konsekwentna. Istniało większe, moim zdaniem, ryzyko, że Brożek czy Stilic będą odpuszczać, niż że dobrze funkcjonująca w tym meczu machina się zatnie w 87 min.
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.05.2015, 12:49
.... bo Stilic i Brozek to najbardziej rozkapryszone gwiazdeczki , hamulcowi , minimalisci i asiory bez ambicji i zaangazowania .... na szczescie wykartkowal sie Trzeci Muszkieter - pan Dutka - krol rzutow wolnych i strzalow zza 16tki
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 24.05.2015 o godz. 12:52.
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2015, 12:51
Ja zauważyłbym jedno.
Maszyna się zacięła po pierwszej zmianie.
Akurat jak zszedł Boguski Jaga zaraz strzeliła.
O podaniu a raczej jego braku Garguły do Brożka przemilczę.
KOMINEK
ANAJNARAB

Po wejściu nowych zawodników Jagiellonii gra zaczęła ulegać zmianie zaczęli oddawać strzały co prawda zupełnie niecelne ale zaczynali konsekwentnie wchodzić w nasze pole karne.

Naszą taktyką powinno być odrzucenie ich jak najdalej. Prawie każde przyjęcie piłkii przez Stępińskiego kończyło się stratą. Żeby ta dobrze funkcjonująca machina nadal dobrze działała konieczne były zmiany których trener nie zrobił.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

filemon napisał(a):Wyświetl post
Nie, dobry trener reaguje, gdy 3 zmiany u przeciwnika cokolwiek zmieniają - u nich nie zmieniły niemal niczego.
Oprócz tego, że z minuty na minute zdobywali coraz większą przewagę w środku pola.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów