|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
1906% poparcia dla Moskala!
10znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kazek trzymaj się, i nie daj się!!!!!!
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cytując klasyka:
Czy wam czasem sufit na łeb się nie spadł? Zwalniajcie Moskala, a pewnie. Przyjdzie ktoś lepszy. W sumie nie wiadomo kto, nie wiadomo za co go zatrudnimy, nie wiadomo czym go zachęcimy, ani nie wiadomo tak naprawdę czego oczekujecie. Mistrzostwa Polski? Mózg wam wyżarło? Za dużo się w mediach nasłuchali? ....a mierzmy siły na zamiary. Kaziu wykręcił z chłopakami więcej niż się spodziewałem, a byłem jednym z nielicznych tutaj którzy cieszyli się z jego przyjścia. Facet po raz drugi z totalnej bandy zagubionych kopaczy zrobił zespół który wie (momentami, ale wie) jak ładnie i efektownie grać w piłkę. Poza tym przypominam że on nie przygotowywał ich w przerwie zimowej. Tylko Franz "schody" Smuda. 1906% poparcia dla Moskala! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Moskal Kazimierz !!! Nie rusz Kazika bo zginiesz !!!!
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 24.05.2015 o godz. 11:36.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ale się dziś w....iłem.
Postaram się to ocenić na zimno bez zbędnych emocji. Za wystawienie tej jedenastki należy się Kazkowi wielki szacun, bardzo fajna decyzja, grali super w 1 połowie. Szczególnie wyszydzani wcześniej Boguski i Jankowski mogli się podobać. Świetna szczelna prawa strona z Burligą i Jovicem. A teraz, o ile za wyjściowy skład należą się Kazkowi brawa, to za drugą połowę należy się zjebka. Widać było, że w przerwie kazał grać defensywnie i utrzymywać się przy piłce przez co oddawaliśmy pole Jagielonii z minuty na minutę. W okolicach 70 minuty, już mi coś świtało, że jak tak dalej będziemy grać to jeszcze to przegramy. Wtedy prosiło o zmiany. Kazek zwlekał z nimi jak Smuda za najlepszych czasów. Jak wchodził 3 rezerwowy w Jagielonii to już zacząłem rzucać cracoviami na lewo i prawo. Sami się prosiliśmy o wpierdól to go dostaliśmy. Co prawda drugi gol ze spalonego, ale takie spalone, gdzie bramkarz jest przed napastnikiem są bardzo trudne do wychwycenia i nie mam żadnych pretensji do sędziego, że tego nie widział. Ba, bardzo bym się zdziwił, gdyby to wypatrzył. Niedawno my skorzystaliśmy na podobnej sytuacji. Życie. Trzeba było ....a grać, jak Jaga leżała na łopatkach i prosiła się o jak najniższy wymiar kary. Generalnie zarówno trenerowi jak i drużynie zabrakło JAJ, żeby tak gównianie grającą Jagę stłamsić, zjeść i wysrać, bo było to możliwe bez większych problemów patrząc na dyspozycję obydwu zespołów - jeśli tylko byśmy grali tak ofensywnie jak w 1 połowie. Chyba trener się przestraszył, że znowu będzie 2:2. Generalnie jestem w....iony, zdegustowany, bo patrząc na samą grę i porównując z pretendentami do tytułu, to w ogóle nie odstajemy. To siedzi gdzieś w głowach, po prostu chłopaki pękają pod presją. Trener też pękł dziś. Nadal uważam, że z Moskala będzie pożytek i z czasem może okazać się świetnym trenerem dla Wisły i ma moje pełne poparcie. Jednakże dziś w 1 połowie był geniuszem, a w drugiej wszystko zjebał. Na równi z grajkami. Zrzucam na karb braku doświadczenia. Nie da się bronić przez 45 minut mając tak ofensywną drużynę na boisku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.05.2015 o godz. 23:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Odczepcie się od Moskala. Zespół gra dobrze. ale brakuje wykonawców i wykończenia akcji. Brożek, Garguła, Stępiński powinni odejść, a na ich miejsce potrzebujemy 3-4 piłkarzy klasę-dwie lepszych niż Barientos i Guerrier.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Człowiek powinnien honorowo odejść.
Ciągnie na przygotowaniu Smudy. Pocżątek wiosny słaby, końcówka dobra, ale nie wierze że Smuda pozowoliłby być aby się tak frajerzyć w tylu kolejkach. Ok, Moskal fajny grajerk był, ale jako trener to nawet do GKS Katowice się nie nadaję i niech idzię Okocimski (ala Kulawik) trenować albo jakieś inne podrzędne drużyny, niestety Wisła to za wysokie progi co 3 raz się potwierdza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Za tyle remisów/porażek w tak frajerski sposób ktoś musi beknąć. Statystyki są nieubłagane. Kazek to trener dobry ale na I lige.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tak jasne, najlepiej zwolnić trenera. I co potem nagle frajerzy przestaną być frajerami? Zmiany potrzebne, ale przede wszystkim w składzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Trener nie ma jaj? Sadzając na ławce gości którym totalnie popie...liło się w głowach lub są bez formy z naciskiem na to pierwsze pokazał że ma charakter. Dlaczego nie grał Barrientos? Bo jest cienki jak dupa węża... Trener jest w impasie bo nie ma kim grać. Tylko dlatego, niektórzy znaleźli się wczoraj na boisku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zwalnianie K.Moskala wobec bracu jakichkolwiek perspektyw finansowych, transferowych oraz z wciąż aktualną umową ze Smudą mija się z celem. Nie jego wina, że część tych piłkarzy świadomie sabotuje wyniki myśląc o transferach do Pogoni czy Legii... zrobił co mógł. Ta gra i tak wyglądała lepiej ofensywnie niż za Smudy....
Mamy teraz przynajmniej kogoś kto z Wisły się wywodzi...chcecie kolejnych najemników ściągać, którzy przy pierwszych problemach z wypłatami będą pozywać Wisłę i nasyłać komorników....? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Od Kazia łapy precz. Ma dostać przynajmniej tyle czasu ile poprzedni trener!
![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A według mnie tym wszystkim Brożkom, Gargułom, Dudkom i innym nie uśmiecha się mieć tylko miesiąc wakacji, bo musieliby grać w eliminacjach. Na dobrą sprawę dostaliby może 2 tygodnie, później już musiałby być powrót na zgrupowanie. Patałachy zarabiają pieniędzy od ch.uja i mają 0 ambicji. Wolą pognić 2 tygodnie dłużej na Seszelach niż dać coś z serducha dla Wisły i kibiców.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mógłbyś łaskawie nie stawiać Brożka w szeregu z Gargułą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
dlaczego nie robil zmian? moze to bylo z premedytacji bo nasze gwiazdki zapomnialy zjesc snikersa i zaczely gwiazdorzyc,specjalnie nie chcial ich wpuszczac,wiedzac ze jakosci nie poprawia a atmosferze zaszkodza - u Kazka podoba mi sie takie zachowanie ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja wiem, przeszłość, zasługi, Wisła w sercu. Ale ....a w tym sezonie tak partaczy że oczy bolą.
A Garguła dla odmiany ostatnio przypomniał sobie jak się gra. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czemu Smuda nie ciągnął? Gdyby nie frajerstwo w końcówkach bylibyśmy liderem co niektórym w głowach się nie mieściło bo przecież jesteśmy słabi. Do 85 minuty Jaga nie oddała strzału mimo, że graliśmy niby bez "dwóch najlepszych". Kogo to zasługa jak nie trenera? Z drużyny bez stylu zaczynamy dominować w każdym meczu. Jeszcze nie wygrywamy bo do tego potrzeba zmiany mentalności, która po Smudzie cuchnie minimalizmem. Jednak jeżeli to nastąpi to w kolejnym sezonie rozjedziemy tą buraczaną ligę. Ktoś już wspominał o pięciu wtopach z rzędu, jak Moskal coś takiego powtórzy to będzie można go zwalniać.
ps. Gargułą miał dwie patelnie żeby strzelić bramkę na 2:0 jakby jeszcze on siedział na ławie to byłoby zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.05.2015 o godz. 10:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chuja wiesz, w nogach śpisz - tyle Ci powiem. Stilic jest znany z tego, że człapie od początku do końca.
Ps. tak, Garguła sobie przypomniał jak koncertowo s.......ić proste podanie i zjebać tym mecz...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.05.2015 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wierze w spiski dziwne teorie mamy ogrom pecha a Moskal to dobry trener.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czepiacie się Moskala a co on może jak Wisła jest bez napastnika? Przecież Brożek (skoro Moskal to trener 1ligi) nadaje się na 3! Słaby, nic nie wnosi marnuje okazje i co najważniejsze bramek nie strzela. Zobaczcie w statystykach kiedy on coś ustrzeli! Wtedy jak wynik jest pewny i gramy na luzie nigdy nie walnie bramki decydującej. Bardzo fajnie Wisła wyglądała w 1połowie aż chciało się oglądać. Bardzo dobrze że Dudka pauzował bo ja bym go już za to co zrobił ostatnio z Pogonią do składu nie wpuścił(przez niego 2bramki stracone). Wróci Bambi to ten skład z 1poł jest wystarczający.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Kazik pokazał wczoraj, że nie jest typowym Smudą, który choćby się waliło i paliło, stawiał na swój standardowy szablon jedenastki. Gdyby mecz trwał 86 minut, okrzynęlibyśmy go zapewne geniuszem. Cieszę się, że mamy takiego trenera.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Dobry trener reaguje gdy jego przeciwnik wprowadza 3 zmiany. Dobry trener widzi jak gra Dariusz Dudka jak gra Stępiński i robi zmiany. Gdy Dudka zszedł z Pogonią gdy wczoraj wcześniej zrobił zmiany było by dziś 4 punkty więcej.
Nie rozumiem dlaczego od powiedzmy 65 minuty nie wprowadził Brożka i Stilića
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.05.2015 o godz. 12:05.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Bralibyśmy wszyscy w ciemno mecz, wiedząc tylko to, że Jaga pierwszy celny strzał odda w 87 minucie. To dość dobrze świadczy o naszej grze, była poukładana, konsekwentna. Istniało większe, moim zdaniem, ryzyko, że Brożek czy Stilic będą odpuszczać, niż że dobrze funkcjonująca w tym meczu machina się zatnie w 87 min. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
.... bo Stilic i Brozek to najbardziej rozkapryszone gwiazdeczki , hamulcowi , minimalisci i asiory bez ambicji i zaangazowania .... na szczescie wykartkowal sie Trzeci Muszkieter - pan Dutka - krol rzutow wolnych i strzalow zza 16tki
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 24.05.2015 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
Ja zauważyłbym jedno.
Maszyna się zacięła po pierwszej zmianie. Akurat jak zszedł Boguski Jaga zaraz strzeliła. O podaniu a raczej jego braku Garguły do Brożka przemilczę. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Po wejściu nowych zawodników Jagiellonii gra zaczęła ulegać zmianie zaczęli oddawać strzały co prawda zupełnie niecelne ale zaczynali konsekwentnie wchodzić w nasze pole karne.
Naszą taktyką powinno być odrzucenie ich jak najdalej. Prawie każde przyjęcie piłkii przez Stępińskiego kończyło się stratą. Żeby ta dobrze funkcjonująca machina nadal dobrze działała konieczne były zmiany których trener nie zrobił. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |