The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2015, 21:37
Nie ma co się podniecać ligą, w której o punktach w co drugim meczu decydują sędziowie, wypaczając wyniki meczów swoimi decyzjami. Ta durna reforma sprawia że różnice w punktach się zacierają i trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że to błędy sędziowskie w dużej mierze decydują o pozycji zespołu w tabeli na koniec sezonu.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2015, 21:40
Brawa dla Moskala za posadzenia pozorantów i klientów biur podróży z obstalowanymi wczasami na ławce.
Choć z braku ławki nie wszystkich dało się usadzić.

Dało się zagrać przyzwoity mecz z wolą zwycięstwa.

Wejście Brożka zakończyło mecz.
Akcja na 2:0 to sabotaż i nikt mnie nie przekona, że Garguła nie zrobił tego celowo.

Do końca sezonu widzę ten skład bez Garguły i Boguskiego. Wchodzi Donald i Barientos.
Ewentualnie juniorzy.
I tak już nie mamy nic do ugrania.
W tej sytuacji wolę surowego Stępińskiego, ale biegającego niż klikę pozorantów.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2015, 21:47
universe napisał(a):Wyświetl post
Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.
2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2015, 21:47
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Dwa celne strzały w 87 i 89 i die bramki...Garguła celowo moim zdaniem nie zagrał do Pawła. Wyć sie chce
Mecz miał się zakończyć 2:2 a tu taka wtopa
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 21:49
Wkłady do koszulek pokazały znów, że mogą wszystko.

Nawet Moskalowi.

Drużyna powinna być przebudowana, połowa do wyjebania na czele z Gargułą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 21:50
A Facebook Wisła Kraków SA czyści komentarze i tablice z zawrotną prędkością.

Teraz ostatnim newsem jest gol Burligi.

Wstyd!!!!!!!!
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 23.05.2015, 21:51
ja uważam że bez przesady ze spalonym... kolesie- dziś w białych koszulkach- rypią nas od dawna a my udajemy że nic się nie stało...dlaczego? bo w 99% klubów w Polsce rządzą kopacze... (vide sąsiadka). Jak Wojciechowski zrobił w wawie klub kokosa to wszyscy się spuszczali jaki to on niedobry.... a szybkie pytanie: ilu by dziś potraktowało tak Gargułę To po pierwsze... Po drugie ten klub istnieje tylko teoretycznie; bez prezesa- bo chyba nie chcecie nazywać Gaszyńskiego prezesem....Mam tego pecha że pamiętam tego człowieka jak bronił w Wiśle....cóż niestety był lepszym bramkarzem niż prezesem, a w jego przypadku to nieprawdopodobne.... Po trzecie- jak nie płacą miesiącami to gdzieś trzeba dorobić... mam również tego pecha że 30 lat oglądałem ten świat od strony sektora 10, a od jakiegoś czasu trochę od wewnątrz... i nie polecam.... kiedyś nerwy i emocje, dziś kupa śmiechu- dlaczego? bo śmiech piłkarzyków-pajacyków po meczach jest zaraźliwy.... oni już nie pamiętają o tym meczu, a co poniektórzy nie będą mogli spać tydzień....
Odpowiedz cytując
ihmo
Junior Member

Od: 04.2004

Stary 23.05.2015, 21:53
Znowu wyciągnęli wnioski, tylko teraz przegrali...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 21:59
Garguła celowo zwalnia akcję, a potem podaje do Brożka jak jest na 2-metrowym spalonym, oddaje piłkę rywalowi.

Ciekaw jestem, czy Moskal już się domyślił, że robią go w buca czy jeszcze ma złudzenia?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Stary 23.05.2015, 22:00
iiYama: ma złudzenia
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.05.2015, 22:01
Glowa, Brozek, Gula emerytura. Stilic i Dudka bye. Kto zostanie nie wiem, ale to scierwo do korzeni nalezy wyczyscic, bo hanbia imie Wisly.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.05.2015, 22:02
pilkarzyki pajacyki wypierdalac, przynosicie wstyd i nic wiecej
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 22:03
Jaki jest mail do sekretariatu Wisły?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Stary 23.05.2015, 22:03
problemem nie jest Brożek, Głowa czy inny Kowalski.... oni są wynikiem problemów... problemem jest co innego, ale że po IP można zobaczyć kto pisze to się zamknę...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 23.05.2015, 22:04
Jak zobaczyłem skład na początku meczu poczułem wielki szacunek dla Kazia Moskala. Powiedziałem sobie, że wybaczę nawet wtopę 3 bramek. W trakcie meczu apetyt wzrósł i końcówka zabolała. Mimo wszystko nie mam żalu. Jeszcze raz dziękuję trenerowi Moskalowi za wystawiony skład!!! Głowa do góry trenerze. Pokazałeś, że jesteś gość!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 23.05.2015, 22:15
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział inaczej. Jeden mecz świetny - z Górnikiem, jeden średni - z Lechia, jeden do dupy z Pogonią. To wypadałoby teraz zagrać świetny? Może nie strzelając tyłu bramek ale chcociaz w dobrym stylu 1-0 wygrać
Ewentualnie można dać też dupy i prze.......ic w ostatnich minutach
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 22:16
Piłkarzyki chcą odejść z klubu, więc tracą punkty. Bez pucharów, czyli ewentualnych dochodów, Wisła będzie zaciskać pasa i rozwiązywać umowy lub ich nie przedłużać.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.05.2015, 22:28
... bukmacherka rzadzi ....
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.05.2015, 22:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
A nawet bardzo dobrze. Jak dla mnie robia postepy (pominmy tutaj mecze-strajki o wyplaty) uczac sie nowego systemu wedlug wizji nowego trenera, a przyjdzie taki moment kiedy to wszystko zaskoczy. Budowanie czegos solidnego zawsze wymaga czasu.

Jedynie do Kazia Moskala pretensja, za sciaganie Boguskiego z boiska. Jak on ma nabrac pewnosci siebie, skoro niezaleznie od tego jak gra jest zmieniany jako pierwszy.. to juz mi zakrawa na zlosliwosc, a zlosliwosc rzeczywiscie przynosi pecha...

I na koniec, 'żal ' mi tych, którzy PO KAŻDYM MECZU jechali po Buchaliku, no bedziecie musieli zmienić zdartą płyte.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2015, 22:48
Liga nauczyła, klub nauczył.. To już nie jest kwestia trenera, ale grajków. Pewnie z sentymentu, ale wolę Wisłę Kazia, niż pana Smudy. Tylko ciężko o coś więcej mając takich terrorystów w drużynie. Mam nadzieję, że zarząd w końcu to dostrzeże
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.05.2015, 22:53
Przejdziemy przez to razem.

Wszyscy na Śląsk!
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 23.05.2015, 22:55
Bez ambicji grają, świetny ruch Moskala, na Ległę chciałbym zobaczyć Kuczaka, Lecha itd.
I tak o nic nie gramy, a młodym chociaż będzie sie chcieć.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.05.2015, 22:58
universe napisał(a):Wyświetl post
Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.
Ale chwilę wcześniej nie był i pan Łukasz G celowo powoził piłkę kilka sekund dłużej żeby Brożek się znalazł na spalonym i dopiero wtedy mu podał.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
filip75
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 23.05.2015, 22:58
Moskal spadaj, Smuda wracaj
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.05.2015, 23:02
rozarian napisał(a):Wyświetl post
To nie jest przypadek oczywiście. Wisła miała poprzednio trenera, taktycznego neandertalczyka, a przyszedł następca niewiele się od tamtego różniący.
Naprawdę myślisz, że to kwestia nieumiejętności i niewiedzy trenera?

Przecież po boisku, nosząc nasze koszulki, biegają goście z reprezentacyjnym doświadczeniem. Oni nie takie mecze już wygrywali. Dzisiejsza (wczorajsza) sytuacja Garguły i Brożka to chwila, o której marzą młodzi piłkarze. W tym wypadku została koncertowo położona, niemalże z predmedytacją.

Mam dwie teorie. Albo piłkarze odpuszczają, bo nie dostają kasy (o czym można poczytać), albo ktoś w kontrakcie Moskala umieścił klauzulę o pucharach, a teraz chce się go pozbyć.

Wnioski są dwa:
1. Zasługujemy na Oscara (nawet kilka).
2. Nie warto iść na następny mecz.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.05.2015, 23:13
Dlaczego my prowadzac jedną bramką, a gdy do zakonczenia meczu jest 5 / 10 minut nie szanujemy piłki? Skandal urwa...
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
filip75
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 23.05.2015, 23:14
kolejny dyzma polskiej piłki
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 23.05.2015, 23:15
filip75 napisał(a):Wyświetl post
Moskal spadaj, Smuda wracaj
Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.05.2015, 23:20
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.
Też siebie o to pytam...
Czas zrobić z tym porządek. Zawodnicy nie mogą rządzić klubem i trzeba to ukrócić. Za wszelka cenę!
Inaczej cały czas będziemy się babrać w tym szambie, a każdy kto będzie się starał coś zrobić, zostanie zgnojony.

Co do Głowy... No właśnie nie rozumiem tego, że cały mecz jeździ na dupie, a jednak w tych straconych bramkach jest gdzieś tam zamieszany (to chyba on powiniene kryć Tuszyńskiego?)
Inna sprawa, że to niewiarygodne, że mając 2 celne strzały w meczu, Jaga strzela dwa gole.

Nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć tego, że tracimy bramki w 90 minutach. Bez nich liderowalibyśmy razem z Lechem.
Ostatnio edytowane przez piotek : 23.05.2015 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
piro
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 23.05.2015, 23:20
przy 2 bramce dla Jagi spalony i ręka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów