The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2015, 21:45
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Na szybko...

Szlag mnie trafia ze zremisowaliśmy z tak slabym zespolem...
Mila gwiazdor taki ze z checia bym go jebnal...
Dwie ladne bramki...
Stracone 2 pkt..
Frajersko...strasznie frajersko...
Cholernie frajersko.
I w Warszawie i w Białymstoku i dziś powinny być 3 punkty.

Mamy takie momenty w grze, gdzie przeciwnik nie ma pojęcia co się dzieje, aż miło się patrzy.
Ale za dużo przypadkowych bramek tracimy.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 15.05.2015, 21:47
"z bardzo słabym zespołem"... zdrowo chłopaki odlecieliście już na weekend....

Nie my przed ta kolejką byliśmy faworytem. Szkoda, pkt ale mogło być gorzej, bo już do szatni mogliśmy schodzić z 2 w plecy.

Z przodu jeszcze to jakoś wyglądało, ale defensywa to dramat. Po 2 Brożek prawie wyszedł z siebie...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 15.05.2015, 21:48
Vinci napisał(a):Wyświetl post
"z bardzo słabym zespołem"... zdrowo chłopaki odlecieliście już na weekend....

Nie my przed ta kolejką byliśmy faworytem. Szkoda, pkt ale mogło być gorzej, bo już do szatni mogliśmy schodzić z 2 w plecy.

Z przodu jeszcze to jakoś wyglądało, ale defensywa to dramat. Po 2 Brożek prawie wyszedł z siebie...
No w cholere mocna jest Lechia... Gdyby nasi zaczęli mecz w 1 minucie a nie 45, to spokojnie byśmy wygrali do zera.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.05.2015, 21:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No halo krytycy gdzie jesteście z czatu? Halo bo was nie słyszę pierwsza połowa kaplica, druga majstersztyk z Jeana będą ludzie

....po raz kolejny bylismy gorsza druzyna- ktora wobec mega fuksa nie potrafila wygrac ..... FRAJERSTWO ? ... hhhmm. chyba nie mozna obrazac frajerow ....wynik cieszy niesamowicie ...ale mozliwosc wygranej - jak zwykle spartaczonej to nic wiecej jak ambicja i umiejetnosci dzisiejszej Wisly ..... przed meczem wzialbym remis w ciemno .... no ale jak zwykle .......jak tam kalkulacje LM albo LE
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.05.2015, 21:52
Nie przesadzajmy, bo propaganda działa dobrze... Lechia dużo meczy wygrywała na farcie a tu wszyscy myślą, że już o mistrza walczą. Solidna ekipa na miejsca 3-10 nic więcej jak na razie.

Szkoda dzisiejszego meczu, bo można było wygrać, trzeba szanować punkt a ta dobra druga połowa mam nadzieje że zadziała na frekwencje we środę, mecz z pogonią o 20:30 !!!!
Odpowiedz cytując
jeziu89
Junior Member

Od: 03.2015

Stary 15.05.2015, 21:55
Tutaj jeszcze podsyłam bramki i skrót meczu Lechia 2-2 Wisła.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2015, 22:01
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Na szybko...

Szlag mnie trafia ze zremisowaliśmy z tak slabym zespolem...
Mila gwiazdor taki ze z checia bym go jebnal...
Dwie ladne bramki...
Stracone 2 pkt..
Frajersko...strasznie frajersko...
O czym Ty ....a bredzisz? Jakim slabym zespolem? Spójrz sobie jak gra i jakie wyniki notuje Lechia u siebie i kogo ma na rozkładzie. Remis w kontekscie walki o LE jest bardzo dobry. No ale niektórym tu sie ujebało, że my o mistrza bez skrzydłowych mamy grac

Za pierwsza połowę byli wyśmiewani, bo się im należało, grali jak łajzy, wolno, nonszalancko. od 60 minuty inna drużyna. Jak zawsze brakło farta i koncentracji, no ale do tego się już zdążyłem przyzwyczaić. Z Pogonią u siebie trzeba koniecznie wygrać, walczymy powiedzmy optymistycznie o 3 miejsce, bez Urygi i Garguły w XI, ze zdrowym IQ77 myślę, że jest to w miarę realny cel. Podejrzewam też że z możliwościami finansowo-marketingowymi Lechii to jeden z naszych ostatnich wyrównanych meczów z nimi.
Ostatnio edytowane przez fialo : 15.05.2015 o godz. 22:03.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.05.2015, 22:09
No cóż mnie najbardziej cieszy że jak jedni przestają grać to inni ciągną grę jak zniknął Stilić to pojawił się Donald potem Jankowski teraz nie wiem jak to napiszę ale Boguski. Barientos też fajnie dziś zagrał i Boban. Jak dla mnie to zasługa trenera.

I z tego miejsca przepraszam pana Rafała Boguskiego za rzucanie kalumnii że nie powinien pojawiać się na boiskach ekstraklasy.
Kominek

I jeszcze jedno jak k..wa nie ruszycie dup,,y i nie przyjdziecie w środę na mecz ( a przynajmniej nie kupicie biletu) to nie macie prawa wypowiadać się na temat Wisły
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.05.2015 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.05.2015, 22:09
Wszystko fajnie, ale ten apatyczny Brożek od dłuższego czasu jest cieniem samego siebie.
Cel numer jeden w letnim okienku to ściągnąć jakiegoś energicznego silnego napastnika.

Jovic ma papiery na granie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2015, 22:13
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
....po raz kolejny bylismy gorsza druzyna- ktora wobec mega fuksa nie potrafila wygrac ..... FRAJERSTWO ? ... hhhmm. chyba nie mozna obrazac frajerow ....wynik cieszy niesamowicie ...ale mozliwosc wygranej - jak zwykle spartaczonej to nic wiecej jak ambicja i umiejetnosci dzisiejszej Wisly ..... przed meczem wzialbym remis w ciemno .... no ale jak zwykle .......jak tam kalkulacje LM albo LE
Wziąłbyś remis? To nie rób z siebie idioty i następnym razem pomyśl jak będziesz przewidywał przyszłość. Zresztą oceny kogoś kto uważa, że byliśmy gorszą drużyną można bez obaw olać. Bo nic mądrego z sobą nie niosą.

Tak kalkulacje jak dotychczas, stać nas na wygraną z każdym i wszędzie jeżeli Brożek zamiast strzelać przestanie szukać sobie idealnej sytuacji, a co za tym idzie mistrzostwo jest w zasięgu.

Oczywiści będzie trudno bo w bramce mamy jakieś nieporozumienie. Żeby nie powiedzieć sabotażystę. Nie ma meczu żeby nie można się było czepiać. Zawsze coś sp.... to co zrobił dzisiaj to prawie Radek Majdan z Aten. Skacze jak pajac, a to że ma bronić bramki jakby mu uleciało. Wystarczyło rękę w górę wyciągnąć to ten fruwa.

Czekam na fachowców, którzy szydzili z Boguskiego. Ciekawe czy któryś będzie miał minimum honoru i zwyczajnie przeprosi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.05.2015, 22:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno jak k..wa nie ruszycie dup,,y i nie przyjdziecie w środę na mecz ( a przynajmniej nie kupicie biletu) to nie macie prawa wypowiadać się na temat Wisły
to zdanie powinno się wyświetlać w każdym temacie forum!!! ŚRODA 20:30 R22!!!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2015, 22:14
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
No w cholere mocna jest Lechia... Gdyby nasi zaczęli mecz w 1 minucie a nie 45, to spokojnie byśmy wygrali do zera.
No jest mocna... wystarczy porównać ile bramkę ostatnio traciła na swoim obiekcie...

Żal, że nie udało się wygrać, ale czy komuś się to podoba czy nie, organizacyjnie w tej mistrzowskiej grupie jesteśmy najsłabsi i każdy zdobyty punkt (szczególnie na wyjeździe) trzeba szanować.

Urugwajczyk, to kolejny piłkarz, który budzi się pod wodzą Kazia Moskala. Mam nadzieję, że Gaszyńskiemu nie przyjdzie do głowy robić jeszcze eksperymentów na stanowisku trenera.

Pogoń jest o krok od podisania umowy z Azotami podobno, więc kolejny ciężki mecz przed nami.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2015, 22:21
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, ale ten apatyczny Brożek od dłuższego czasu jest cieniem samego siebie.
Cel numer jeden w letnim okienku to ściągnąć jakiegoś energicznego silnego napastnika.

Jovic ma papiery na granie.
OK, w Wiśle powinien być drugi napastnik, ale ten apatyczny Brozio strzelił w tym sezonie 15 bramek i walczy o króla strzelców póki co.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.05.2015, 22:21
W 60 minucie doszły sms-y o przelewach.

Znów strasznie apatyczna pierwsza połowa, sądząc z wypowiedzi pomeczowej Moskala to nie wynik ustawienia taktycznego.

Powrót Guzmicsa otwiera nam drogę do lepszego zestawienia obrony.

Jesteśmy jak podstarzała mistrzowska para taneczna. Co prawda kroki się mylą i zadyszka łapie, ale raz na jakiś czas potrafimy odwalić numer stulecia.

Z jednej strony punkt cieszy, zwłaszcza w kontekście pierwszej połowy.
Z drugiej szkoda dwóch straconych, bo przy odrobinie szczęścia...
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.05.2015, 22:24
Na tej słabej Lechii jeszcze ktoś nie raz się potknie ... AntyMod LE ciągle dostępna wiem ze cie to boli ostatnio ale wyluzuj sam ostatnio pisalem ze nie warto tam teraz wchodzić ale przyznaje ze się mylilem ty tez powinieneś. Ja jestem zadowolony każdy wie jaka jest sytuacja w klubie piłkarze walczą tylko my cos stadionu zapewnić nie możemy...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.05.2015, 22:25
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
-2 brama na konto ręcznika
Ja go nie winię za żadną bramkę ale jak widać można go winić za dwie...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2015, 22:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czekam na fachowców, którzy szydzili z Boguskiego. Ciekawe czy któryś będzie miał minimum honoru i zwyczajnie przeprosi.
Zagrał dwa dobre mecze pod rząd i od razu wielkie halo

Oczywiści będzie trudno bo w bramce mamy jakieś nieporozumienie. Żeby nie powiedzieć sabotażystę. Nie ma meczu żeby nie można się było czepiać. Zawsze coś sp.... to co zrobił dzisiaj to prawie Radek Majdan z Aten. Skacze jak pajac, a to że ma bronić bramki jakby mu uleciało. Wystarczyło rękę w górę wyciągnąć to ten fruwa.
Rozumiem, że jak Buchalik wybroni nam mecz z Pogonią, to możemy się spodziewać przeprosin z Twojej strony?
Odpowiedz cytując
piro
Junior Member

Od: 05.2015

Stary 15.05.2015, 22:48
Gratulację, za akcję bramkową. Szkoda, że nie zrównaliście się pkt z L. Będzie ciekawie
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.05.2015, 22:55
Przespana pierwsza połowa, druga bardzo dobra.

Niedosyt jest, bo w końcówce bardzo śmierdziało golem dla nas.

Paradoksalnie - traciliśmy bramki z niczego, po różnym, po kiksie obrońców. Lechia potrafiła sobie stworzyć dobre okazje, ale wtedy ich nie wykorzystywała. A jak się wydawało, że zagrożenie jest minimalne - jeb, gol.

Szkoda punktów, bo były na wyciągnięcie ręki.

Rafaaaaaaaaaaaaaaaał Boguuuuuuuuuuuuuuuuskiiiiiiiiiiiii!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2015, 23:10
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Ja go nie winię za żadną bramkę ale jak widać można go winić za dwie...
Pewnie że nie, on broni tylko wtedy jak w niego trafią. A jak nie trafią to jest gol a ręcznik niewinny...

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Zagrał dwa dobre mecze pod rząd i od razu wielkie halo

Rozumiem, że jak Buchalik wybroni nam mecz z Pogonią, to możemy się spodziewać przeprosin z Twojej strony?
To nie chodzi o mecze tylko zachowania w konkretnych sytuacjach jakie prezentuje Boguski. Dwa ostatnie mecze pozamykały jedynie gęby prostakom, a nie żadne halo

Buchalik żeby mógł wybronić mecz to by musiał umieć bronić, on nie potrafi odbić piłki która prawie trafia go w głowę. O czym tu gadać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.05.2015 o godz. 23:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.05.2015, 23:15
brawo za bramkę, jak nie Boguski ale zejdźmy na ziemie to dalej piłkarski kaleka i nie oceniajmy gościa na podstawie jednego meczu, ja to zrobię na podstawie całego sezonu i wyjdzie na to że 95% ludzi przyzna mi rację

co do meczu, obudziliśmy się w drugiej połowie, pachniało wygraną ale remis na trudnym terenie jest przyzwoity. Lechia zagrała cienko w ofensywie, solidnie w obronie, czemu 2-2? bo najpierw Burliga poczarował, a później Buchalik, dwa błędy zamienione na gola. Taka ciekawostka po meczu to 33% obronionych strzałów przez Buchalika, ewenement

aha i schłodźcie te napalone głowy i nie oczekujcie jakiegoś mistrzostwa, ludzie Wisła wygra mecz z Górnikiem to wg. was ma kosić do końca rundy po 5-0. Hurraoptymizm jest u was po każdym wygranym meczu, a po przegranym cały skład plus działacze do wy*ebania

brawa walkę w II odsłonie i uratowanie wyniku
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 15.05.2015, 23:36
https://www.youtube.com/watch?v=HYk6...ature=youtu.be
skrót meczu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2015, 23:40
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
brawo za bramkę, jak nie Boguski ale zejdźmy na ziemie to dalej piłkarski kaleka
Byłem pewny że znajdą się zatwardziali w kretyniźmie I nie pisz o całym sezonie bo jesteś jak wyborca gajowego patrzy i nie widzi.

Skoro widziałeś bramkę to może powiesz kto jest autorem asysty przy drugiej? Tak tak to znów ten piłkarski kaleka.

ps. Oby sami tacy w Wiśle na przekór pomyleńcom.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 16.05.2015, 00:49
Burliga miał przy I bramce pecha, że Sadlok się ustawił tuż przed nim. I faktycznie, obaj popełnili błąd, jednam IMO to Sadlok zrobił nam tą bramkę. A Buchalik to ręcznik, na 3 celne dwie bramki i jeden strzał prosto w jego ręce, czyli gdyby nie wybronił to byłby kardynalny fuckup. Boguś się budzi, Żą Pier pokazał, że mogą być z niego ludzie, o ile nie będzie grał na skrzydle a na 10, Jović zaliczył wreszcie asystę i ogólnie pokazał coś więcej w ataku a Bury... z jego grą w defensywie nie dziwię się, że Smuda widziął go na skrzydle. Ostatnie 5-7 minut grał praktycznie w ataku (miał chyba wolną rękę w pozycjonowaniu, co wtedy akurat wyszło mu na dobre) i gdyby nie jego ewidentne braki w technice zrobiłby jeszcze bramkę. A Brożek... dostał plaster i po Pawle. Niestety, latka już nie te i napadzior bazujący na dynamice jak Broziu lepszy już nie będzie. Że 15 bramek? Instynkt pola karnego. Ale już sam bramki nie wypracuje jak kiedyś, po klepce ze Stiliciem czy po zagraniu na dobieg.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.05.2015, 01:17
Przecież Brozek zanim odszedł do Turcji to w zasadzie mial dwa dobre sezony z 23 i 19 bramkami, no a teraz po powrocie w tamtym 17 teraz 15 no czego chcieć wiecej ma ładować po 30 bramek? Wiadomo , że zanim coś strzeli to spieprzy najpierw pięć setek.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.05.2015, 04:21
To co zrobił Jean to jest niesamowite. A miałem go za kiepskiego grajka. Ale powiedzcie mi, który zawodnik w Ekstraklasie zdobyłby równie cudownego gola? To jest zupełnie inny poziom.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 16.05.2015, 06:00
Barrientos ponoć umie popisywać się ładnymi sztuczkami na treningach. Na grę w lidze to się nie przekłada bo to jest dobre na podwórku. Na wczorajszym meczu naliczyłem cztery zmarnowane akcje przez niego. Gość zagrywa dokładnie tam gdzie nikogo nie ma albo stoi Lechista - czyli bez zmian. Normalnie kur...icy można dostać. Co to w ogóle jest? Mimo wszystko dobra zmiana trenera bo sprytny gol (tutaj wyjątkowo sztuczki się przydały) i słaby Garguła. Mimo wszystko brawo Wisła!
Ostatnio edytowane przez Barti : 16.05.2015 o godz. 06:02.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.05.2015, 07:01
Boguskiemu wyjdzie dobry mecz, czasami dwa lub trzy, raz na dwa trzy lata.
Właściwie to nawet nie jest kwestia meczu tylko kilku dobrych zagrań w nim, tak jak wczoraj.

Nie zmienia to oceny tego zawodnika. Nie wiem jakim cudem przedłużono z nim kontrakt.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.05.2015, 08:06
Przed meczem większośc brała remis w ciemno.Po pierwszej połowie myślę,że najniższy wymiar kary.Po drugoiej większość mówi "frajerstwo".Panowie to juz nie możemy mówic "to jest Sparta (Wisła)".W tym składzie z tymi możliwościami finansowymi ,cieszmy sie z tego co jest.Czapki z głów za drugą połowę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2015, 08:08
fakt Buchalik mogł wybronić strzał niemca.... ale imo bramka jest Jankowskiego, gdyby twardo stał w pol karnym na nogach i wyskoczyl do głowki normalnie a nie jak ciota to niemiec w ogole strzału by nie oddał/ zachowajcie choć resztki obiektywizmu.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów