The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 18:46
Od Korwina to naprawdę wole Kukiza,Wilka,Brauna a i w ostateczności wolabym nawet całkowicie z drugiej strony Palikota...
Dla mnie tacy ludzie jak Korwin to czystej krwi pojebusy...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2015, 19:04
picasso napisał(a):Wyświetl post
Francja ma duzy przyrost naturalny.problem jest tylko to,ze nie ma go wśrod rdzennych francuzów.dotyczy on imigrantów.trzy lata temu bedąc w amsterdmie nie widziaęłm ani jednej (doslownie) białej kobiety w ciązy lub z małym dzieckiem.natomiast sporo bezowych i czarnych jak najbardziej.tak wyglada własnie ten przyrost naturalny w bogatej europie
Dla rządu Francji czy Holandii to żaden problem. Wydatki na socjal dziś zwrócą się w postaci wpływów do budżetu od dorosłych obywateli za kilkanaście lat.Więcej obywateli to większy obrót pieniężny i aktywna gospodarka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2015, 19:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dla rządu Francji czy Holandii to żaden problem. Wydatki na socjal dziś zwrócą się w postaci wpływów do budżetu od dorosłych obywateli za kilkanaście lat.Więcej obywateli to większy obrót pieniężny i aktywna gospodarka.
żaden problem? przeciezz oni w wiekszosci żyją z socjalu a nie z pracy....i ten socjal z biegiem lat bedzie tylko wiekszy.a jak nie to spali się kolejne samochody.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.05.2015, 19:19
Framat Dramat we Franji juz teraz bezrobocie jest na najwyzszym poziomie od jakichs 20 lat a jeszcze jak "podrosnie" kwiat milosci za cudze pieniadze tj dzieci ciapciuchow i murzynow to dopiero bedzie heca.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2015, 19:19
Kompromitacja Korwina w studiu.

Janusz Korwin-Mikke:

Cytat:
Piłsudski i inni to byli socjaliści
A jeden z niedawnych plakatów:

Czekajcie na materiał i wysłuchajcie dokładnie końcówkę wypowiedzi. Przez pryzmat całego wywiadu agresywny Kraśko. Gdy parę razy JKM miał go na widelcu ten robił sprytne uniki. Korwin wyprowadzony z równowagi emocjonalnie albo forma już nie ta, biorąc pod uwagę również wczorajszą debatę.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.05.2015, 19:25
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Od Korwina to naprawdę wole Kukiza,Wilka,Brauna a i w ostateczności wolabym nawet całkowicie z drugiej strony Palikota...
Dla mnie tacy ludzie jak Korwin to czystej krwi pojebusy...
A co Cię skłania do popierania Kukiza?
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 06.05.2015, 19:35
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Janusz Korwin-Mikke:

A jeden z niedawnych plakatów:

Czekajcie na materiał i wysłuchajcie dokładnie końcówkę wypowiedzi. Przez pryzmat całego wywiadu agresywny Kraśko. Gdy parę razy JKM miał go na widelcu ten robił sprytne uniki. Korwin wyprowadzony z równowagi emocjonalnie albo forma już nie ta, biorąc pod uwagę również wczorajszą debatę.
Moim zdaniem logiczne. Piłsudzki był socjalistą, ale i tak poparłby go w tegorocznych wyborach.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 06.05.2015, 19:39
Tak tak tak. To dlaczego np. bronowianin nie głosuje na Krula? Przecież to taki socjal
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2015, 19:41
Oczywiscie, ze logiczne ale w tym rzecz zeby doszukiwac sie na sile braku logiki w logice. Bardziej logiczne jest uwierzyc w obietnice o zmniejszaniu podatkow, budowie 3 mln mieszkan, teraz 500zl na dziecko a po niespelnieniu takich obietnic dalej popierac ta szajke
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2015, 20:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Twoja ignorancja jest porażająca.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.05.2015, 21:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jagul, a nie lepiej przeczekać te 3 tygodnie jak Duda zostanie prezydentem, później sobie machnąć ze 2-5 dzieci, dostać od każdego po 500 zł i sobie żyć jak pączek w maśle? Studia kończycie ludzie a zero pomyślunku. Trzeba się w życiu ustawić i robić tak żeby było lżej a nie za granicę uciekać do tych biednych krajów. Bo co? Bo przez pół roku mają dłuższy dzień?! Ale przez drugie pół mają ciemniej!
Tak bredzisz jak bezmózgowiec. A co ta 2-5 dzieci będzie jeść? W czym będzie chodzić? Za co się uczyć? Rozumiem że zakopiesz własne dzieci żeby sobie żyć jak pączek w maśle, co prawicowcu? Więc zamilcz bo żenada.

Normalnie jak pie....nięci. Co to jest 500 zł? Sędzia czy prokurator dostaje powyżej 5000 i podwyżki co roku o kilka stówek skąd się bierze kasa? Kopacz ma na 50000 premii rocznie? Skąd ma?

Więc przestań płakać o socjalu bo to nie żaden socjal tylko wyrównywanie szans, obowiązek każdego chcącego się rozwijać państwa. Tylko każdy złodziej woli płakać że nie ma ale premie sobie przyznawać, a trzeba wybrać takich którzy zamiast premii dla siebie i kolesi nie będą skąpić na pomoc dla rodziców chcących wychowywać Polaków.

Wiadomo że tobie to nie w smak, gajowemu i złodziejom z PO też nie. Bo jak ludzie raz zobaczą że się jednak da. To już potem w farmazony wierzyć nie będą. I co zrobisz będziesz się musiał przyznać jakim byłeś prostakiem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.05.2015 o godz. 21:26.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2015, 21:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak bredzisz jak bezmózgowiec. A co ta 2-5 dzieci będzie jeść? W czym będzie chodzić? Za co się uczyć? Rozumiem że zakopiesz własne dzieci żeby sobie żyć jak pączek w maśle, co prawicowcu? Więc zamilcz bo żenada.

Normalnie jak pie....nięci. Co to jest 500 zł? Sędzia czy prokurator dostaje powyżej 50000 i podwyżki co roku o kilka stówek skąd się bierze kasa? Kopacz ma na 50000 premii rocznie? Skąd ma?

Więc przestań płakać o socjalu bo to nie żaden socjal tylko wyrównywanie szans, obowiązek każdego chcącego się rozwijać państwa. Tylko każdy złodziej woli płakać że nie ma ale premie sobie przyznawać, a trzeba wybrać takich którzy zamiast premii dla siebie i kolesi nie będą skąpić na pomoc dla rodziców chcących wychowywać Polaków.

Wiadomo że tobie to nie w smak, gajowemu i złodziejom z PO też nie. Bo jak ludzie raz zobaczą że się jednak da. To już potem w farmazony wierzyć nie będą. I co zrobisz będziesz się musiał przyznać jakim byłeś prostakiem.
A jeśli mój sąsiad nic nie umie bo się nie uczył, miał wszystko w dupie, to powinien dostać taką pensję jak ja z tytułu wyrównywania szans?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.05.2015, 21:24
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Oglądałem ten wywiad Kraśko z Korwinem po Wiadomościach w TVP Info. Kraśko specjalnie wyprowadzał go z równowagi żeby Korwin się zdenerwował i podnosił wtedy głos albo się zacinał a Kraśko robił wtedy te swoje głupie uśmieszki

Korwin może i dobrze mówi, ale nie umie tego ładnie opakować i sprzedać, do tego te gafy i wypowiedzi które ciągnął się za nim przez całe życie i musi się z nich ciągle tłumaczyć, jednym wypowiedzianym zdaniem może zaprzepaścić lata pracy. Swoje lata też już ma, według mnie powinien już powoli namaścić jakiegoś następce jak Kaczyński Dudę, dać szansę się wypowiedzieć młodym żeby partia nie kojarzyła się tylko z samym liderem.
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.05.2015 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2015, 21:34
Dlatego sytuacja jest jasna. Tei ku*** za którymi stoją wszystkie duże media są bardzo trudnym przeciwnikiem. Świat trzeba zacząć zmieniać stopniowo, krokami i systematycznie- no chyba, że się wyjdzie na ulice z pochodniami i widłami ...

Wydaje mi się, że poniższy argument jest jednym z kluczowych, który pokazuje, która partia - nawet nie jest gorszym złem- pokazuje, kto tu jest po prostu zdrajcą kraju...

https://www.wikileaks.org/plusd/cabl...ARSAW78_a.html (pt 6)
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.05.2015 o godz. 21:39.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2015, 21:42
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Twoja ignorancja jest porażająca.
I to nazywam argumentem...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2015, 21:45
W twoim wypadku jak najbardziej wystarczajacy, choc bardzo delikatnie to Karamazow ujal trzeba przyznac.
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.05.2015, 21:49
PO i PiS to jedno i to samo. Podobnie Duda i Komorowski. Dodatkowo oni to pionki w tych partiach. Głosować na jedną z tych partii i oczekiwać czegoś innego niż po drugiej to głupota.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2015, 22:16
trial napisał(a):Wyświetl post
PO i PiS to jedno i to samo. Podobnie Duda i Komorowski. Dodatkowo oni to pionki w tych partiach. Głosować na jedną z tych partii i oczekiwać czegoś innego niż po drugiej to głupota.
Umiesz czytać po angielsku? To przeczytaj to co wkleiłem. Następnie znajdź mi podobno rzecz na Kaczora i jego partię.

Nie ....a nie jest to samo. To też marna partia ale ich zdrajcami Polski bym nie nazwał.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2015, 22:22
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem ten wywiad Kraśko z Korwinem po Wiadomościach w TVP Info. Kraśko specjalnie wyprowadzał go z równowagi żeby Korwin się zdenerwował i podnosił wtedy głos albo się zacinał a Kraśko robił wtedy te swoje głupie uśmieszki

Korwin może i dobrze mówi, ale nie umie tego ładnie opakować i sprzedać, do tego te gafy i wypowiedzi które ciągnął się za nim przez całe życie i musi się z nich ciągle tłumaczyć, jednym wypowiedzianym zdaniem może zaprzepaścić lata pracy. Swoje lata też już ma, według mnie powinien już powoli namaścić jakiegoś następce jak Kaczyński Dudę, dać szansę się wypowiedzieć młodym żeby partia nie kojarzyła się tylko z samym liderem.
Głównie dzięki "gafom" ma takie wysokie poparcie, myślisz, że jakby był grzecznym ułożonym chłopcem, który zawsze mówi to co trzeba powiedzieć miałby lepsze wyniki w wyborach? W ten sposób wzbudza zainteresowanie szerszej grupy społecznej bo inaczej nie jest w stanie.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.05.2015, 22:25
Oglądałem fragmenty wywiadu z Korwinem i muszę przyznać, że gość proponuje takie farmazony i propagandowe hasła jak mało kto. Dla niego najlepiej by było jakby była monarchia i naród płacił jak w Biblii tzw. Dziesięcinę! To jest człowiek niebezpieczny, który nie ma w ogóle planu na rozwój państwa a jedynie plan na jego destabilizację.
Przykro mi to mówić, ale Ci tzw. antysytemowcy i ich poglądy można o kant dupy rozbić. To są totalni amatorzy, których poglądy mogłyby się sprawdzić w 19 wieku (niestety mamy 21 wiek). Nie chce nikogo przekonywać, że Ci ludzie na pewno nie zbawią Polski a nawet nie polepszą tego systemu (funkcja Prezydenta jest bardzo ograniczona)a co gorsze w przypadku gdyby wygrali(Boże chroń naszego Orzełka w Koronie) doprowadzili by te Państwo do ruiny.

Ktoś tu już wspominał trza dać ludziom wędkę(PRACĘ)! a nie wódkę. Praca praca i jeszcze rac praca! Nie przeszkadzanie a pomaganie!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 06.05.2015, 22:28
Głupotą to jest pozostanie w domu jak będzie druga tura i oddanie walkowerem wygranej Komorowskiemu ...

Gdyby PO i PIS były jednym i tym samym to media nie szczułyby na Kaczora przez cały czas i nie straszyłyby PISem społeczeństwa, nie widzicie tego ? Do tego PIS ma w ogóle inne spojrzenie na religię, tradycję i historię Polski. Platforma już od dawna ideologicznie skręca w lewą stronę- promują gendery i inne wynalazki, za chwilę wejdą w koalicję z SLD i będą związki partnerskie a potem homoseksualne. Teraz widać różnicę ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.05.2015 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2015, 22:28
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post

Ktoś tu już wspominał trza dać ludziom wędkę(PRACĘ)! a nie wódkę. Praca praca i jeszcze rac praca! Nie przeszkadzanie a pomaganie!
Przecież właśnie "pomaganie" to dawanie wódki.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 06.05.2015, 22:30
Zwłaszcza, że komor już narusza porządek wyborczy.

Do 10 maja koperty z głosami w ambasadach muszą być zalakowane. Rzecz dzieje się w Brukseli. Plomby zdjęte, karty wyciągnięte, głosy na komora zostały już oddane.

Sprawa w tv republika.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 06.05.2015, 22:37
hubert.fan zgadzam się z Tobą, Tradycja to jest coś co wypracowały pokolenia tego narodu! Napawa mnie obrzydzeniem kiedy widzę Prezydenta RP, który idzie do Komunii Świętej (pogrzeb Bartoszewskiego) a potem jego partia pierdzieli o związkach partnerskich, o oszołomach którzy mówią o spisku Smoleńskim. Wszyscy w PO odcinają się od kościoła a potem pod ołtarzyk i po cichutku AMEN. To jest niesamowita hipokryzja! aa i jeszcze TVN transmitujący pogrzeb! BOŻE!, ale w sprawie tabletki dla małolatów to by niemal episkopat zjedli!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 06.05.2015, 22:41
Głupotą to jest pozostanie w domu jak będzie druga tura i oddanie walkowerem wygranej Komorowskiemu ...

Gdyby PO i PIS były jednym i tym samym to media nie szczułyby na Kaczora przez cały czas i nie straszyłyby PISem społeczeństwa, nie widzicie tego ? Do tego PIS ma w ogóle inne spojrzenie na religię, tradycję i historię Polski. Platforma już od dawna ideologicznie skręca w lewą stronę- promują gendery i inne wynalazki, za chwilę wejdą w koalicję z SLD i będą związki partnerskie a potem homoseksualne. Teraz widać różnicę ?

„Kopacz ma więcej determinacji, wiatr zaczyna łopotać w żagle!”— cieszyła się Anna Grodzka z postawy rządu ws. in vitro i tzw. konwencji antyprzemocowej.
Słowem - z tego, że Platforma skręca radykalnie w lewo.

http://wpolityce.pl/polityka/236797-...opotac-w-zagle
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 06.05.2015, 22:42
IncognitoTSW pomaganie, w sensie aby ludzie się bogacili, czyli zniesienie przede wszystkim kwoty wolnej od podatku, aby ta gospodarka rosła nie 3.5% rocznie a 5% rocznie! Żeby te US nie karały małych przedsiębiorstw a zajęły się właśnie przekrętami korporacji i dużych firm.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 06.05.2015, 22:59
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czyli to jednak nie troll, albo jak troll to wyjątkowo wytrwały, więc:

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.
Ja z kolei pytam, dlaczego administracja forum toleruje osoby, które do innych użytkowników mówią 'pajacu' lub 'wypierdalaj'? Są to zwroty uznawane, w tych kontekstach, za obraźliwe. Jednak to nie pytanie do mnie, lecz do adminów - im pozostawmy decyzje. Jak się pewnie domyślasz nie pałam, delikatnie mówiąc, miłością do libertarian czy anarchokapitalistów, zwolenników indywidualizmu, wolnorynkowców itd. Jednak nie używam zwrotów w rodzaju 'śmierdzący prawicowcy' czy 'przebrzydli libertarianie' - wiadomo że to tylko luźna dyskusja na forum, ale argumenty ad hominem zawsze są tak samo płytkie.

Nikt nie wyciąga rąk po Twoją kasę, ani Ci jej nie okrada. Dajesz po prostu to, co jest Twoim zwyczajnym obowiązkiem wobec innych członków społeczeństwa, w którym żyjesz i w którym się wychowałaś - społeczeństwa, którego jesteś częścią. Liberalna teza o tym, że jednostka jest bezgranicznie wolna, odizolowana od reszty społeczeństwa, jest błędna. Indywidualizm w swych skrajnych postaciach nie wytrzymuje ostrza krytyki. Indywidualizm nie jest najkorzystniejszą z opcji, wielu ludziom nie jest to na rękę, np. słabszym, chorym itd. Człowiek zawsze jest członkiem jakiegoś społeczeństwa, jakiejś wspólnoty - istotny jest kontekst społeczny. Społeczeństwo kształtuje jednostkę i nawet gdy ta chce się od niego zdystansować, to zawsze czyni to w odniesieniu do szerszej całości. Napisałeś, że studiujesz. Nie wnikam w to jaki kierunek (nie jest to istotne). Powiedzmy że studiujesz historię, informatykę lub biologię. Nie jesteś nieuwarunkowanym indywiduum kreującym rzeczywistość samemu (zakładam, że nie jesteś zwolennikiem solipsyzmu), więc przedmiotu swoich studiów również nie stwarzasz sam - ucząc się odtwarzasz w dużej mierze zdobycze nauki, do których udało się dojść wysiłkiem całych pokoleń. Już choćby z tego względu wpisujesz się w kontekst społeczny i historyczny. I nie trzeba być komunistą aby to stwierdzić - tę kwestię akcentują współcześni komunitarianie, odwołujący się jak wiadomo nie tylko do Marksa, ale też Arystotelesa, Tomasza z Akwinu i Hegla.

Twierdzisz, że dużo się uczysz, żalisz się jakie to dla Ciebie ciężkie (skoro to taki trud to może warto zastanowić się nad porzuceniem studiów? - przecież one mają być przyjemnością, rozwijaniem samego siebie, jeśli studiujesz po to, by więcej zarabiać to chyba pomyliłeś uniwersytet ze szkołą przygotowującą do zawodu), jednak trud idzie na marne, gdyż z Twojej wypowiedzi uderza ignorancja, mnóstwo w niej nieuprawnionych sądów. Ponadto uczelnie wyższe są dotowane z publicznych funduszy - ja np. nie życzę sobie, aby szły na kogoś tak marnie wykorzystującego nabytą wiedzę, jak Ty (mam na myśli ogólne obycie, nie wiedzę szczegółową, lecz bardziej pewien rys charakteru który ma być kształtowany przez uniwersytet). W takim razie pozwól że zadam Ci następujące pytania: czy znasz wszystkich ludzi, którzy pobierają zasiłki? Czy możesz wykluczyć, że wśród nich znajdują się również tacy, być może znaczna ich część, którzy 'nie siedzą przed telewizorem z browarem'? Czy masz pewność, i możesz to udowodnić, że nie ma wśród nich porządnych ludzi? (Warto by wcześniej zdefiniować to jak rozumiemy wyrażenie 'porządni ludzie', gdyż np. Ty możesz przez to wyrażenie rozumieć np. 'ogół ludzi popierających Korwin-Mikkego i nie pobierających zasiłków socjalnych', a ja mogę rozumieć to jeszcze jakoś inaczej). Na jakiej podstawie twierdzisz, że zasiłki byłyby przeznaczane dla 'pijaków'? Dlaczego interes osoby dbającej o dietę i chodzącej 4 razy na tydzień ma być ważniejszy niż człowieka z problemami alkoholowymi? Przecież Ty marnujesz tam czas i również narażasz się na kontuzję, nieprawdaż? Chciałem również zapytać, czy widziałeś wszystkie mieszkania socjalne? Proszę o podanie danych, jaki procent z nich został zdemolowany (również musimy przyjąć jakieś kryterium 'zdemolowania').

I na koniec proszę o trochę kultury i szacunku wobec ludzi, zwłaszcza tych gorzej sytuowanych. Bo przez nazywanie ich 'robakami' przynosisz ujmę polskiemu szkolnictwu wyższemu (jeśli rzeczywiście jesteś jeszcze studentem, w co nieco wątpię po Twoich wypowiedziach).
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 06.05.2015 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 06.05.2015, 23:06
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Ja z kolei pytam, dlaczego administracja forum toleruje osoby, które do innych użytkowników mówią 'pajacu' lub 'wypierdalaj'?
ponieważ powinieneś stąd wypier.dalać
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2015, 23:16
badyll1906 napisał(a):Wyświetl post
ponieważ powinieneś stąd wypier.dalać
kurde moze by ankietę zrobic i wysłac tego całego bronowianina w kosmos w ....u
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.05.2015, 23:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Z jakiej kartki? Cały czas patrzył w kamerę [...]

Dodam coś. Nie przyczepiam się do tego czy ktoś czytał czy nie czytał z kartki ... ale .., czy wiecie co to PROMPTER i dlaczego czytając z niego patrzy się właśnie w kierunku kamery/na kamerę?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów