|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Zresztą widzę ,ze wszyscy siebie warci(no moze poza Kukizem) ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kukiz zachowuje się jak rozkapryszone dziecko.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wszyscy siebie warci, niech sie Panowie posprzeczają przy kawce a wygra i tak Komorowski.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Można gdzieś na necie oglądnąć wczorajszą debatę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm. 2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar. Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły. Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa. Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 06.05.2015 o godz. 16:00.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie "nic tu po mnie". Właśnie takie myślenie powoduje rozkład merytoryki, tylko kopanie się z koniem/końmi.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.05.2015 o godz. 16:17.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tylko protestuje przeciwko pomyslowi dawania pieniedzy za robienie dzieci, bo dla mnie to zarzewie patologii. Tak jak ABG pisał wczesniej - państwo powinno tworzyć możliwości by rodzina mogla się spokojnie utrzymać bez sztucznych zasiłków. Przede wszystkim nie przeszkadzać! Co do drugiej części postu - jak mówiłem - nie jestem za kompletną prywatyzacją służby zdrowia, zdaje sobie sprawę, że osoby starsze i chore wymagają opieki, tak samo ja jak mnie jebnie pijany na pasach. Chodzilo mi ze tu nie pakowanie pieniedzy pomoze tylko rozwiazania systemowe, bo jak na razie z tej skladki nic nie wynika, placisz i czekasz, albo idziesz do prywatnego, bo nie oszukujmy sie - tak to sie przewaznie konczy. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gdzie tam widzisz zawarcie tego?
Cytat:
We wrzucaniu do worków specjalizują się PiSowcy. Z tego co widzę, fialo ich raczej nie popiera ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Kto nie oglądał wczorajszej debaty zapraszam do obejrzenia: http://wyboryprezydenckie.tvp.pl/198...zydenckie-2015 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Najlepsze ŻYCZENIA i gratuluję wytrwałości w popieraniu Korwina , nie wiem co jest antysystemowego w tym co napisałeś ale ja to tez popieram
![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dziękuję bardzo
![]()
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.05.2015 o godz. 17:09.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
- Przede wszystkim, żaden śmierdzący specjalista nie będzie niczego zabierał z TWOJEJ PENSJI, by jakiś leń i degenerat zrobił sobie dziecko. Tego akurat nikt nie zaproponował. - Po drugie, to nie jest kasa na lenia, ale kasa na jego dziecko. Wystarczy, że będzie wydawana w postaci bonów na dziecięce ubranka, odżywki, leki. Żaden śmierdzący leń nie wyda jej wtedy na swój alkohol. - Po trzecie kasa przekazywana rodzicom, będzie kasą wydawaną, a więc napędzającą gospodarkę zamiast być marnowaną na inne, urojone państwowe potrzeby - Po czwarte na pytanie skąd wziąć pieniądze na taki socjal ( przypominam, że socjal w takiej albo i większej wysokości - jest dostępny w wielu rozwiniętych krajach Europy, co sprawia, że rodzi się więcej dzieci, które kiedyś pójdą do pracy i będą napędzały gospodarkę) to odpowiem, że nie z TWOJEJ PENSJI, ale na przykład z ZUS. Wyobrażam sobie to tak, że jeśli rodzice mają pracę, to od chwili urodzenia ich dziecka pracodawca zamiast odprowadzać część składki do ZUS składa deklarację o należnych składkach, ale część tej składki przekazuje rodzicom. ZUS kasy nie dostaje i jej w związku z tym nie marnuje, a do budżetu państwa i tak część z niej trafia w postaci podatków pośrednich od zakupów dokonywanych przez rodziców. Nikt na tym nie ucierpi, rodzice będą mieli dodatkowe pieniądze. Problemem jest wtedy tylko dofinasowywanie dzieci bezrobotnych, ale to już znacznie większy margines, ale może to stać się motywacją do podjęcia legalnej pracy, a tylko faktycznie bezradni życiowo otrzymywaliby pieniądze z Opieki społecznej. - Po kolejne - zgadzam się, że rozdawnictwo pieniędzy jest takie "socjalistyczne", ale o wiele gorsze jest w aktualnej sytuacji gospodarczej dawanie wędki, czyli nawoływanie: "idź do pracy" skoro tej pracy nie ma nie tylko dla tych, którzy zlekceważyli sobie naukę, ale i dla osób z wysokimi kwalifikacjami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Skończ w końcu .......ić głupoty i idź rozdawać pieniądze biednym dzieciom w Afryce albo Żydom - tylko nie polskie pieniądze. Z Szumlewiczem myślę, że byś się dogadał. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
FraMat myślę że wyłożyłeś problem w bardzo przystępnej formie , niektóre elementy do dyskusji , jak pisałem wcześniej temat do długiej dyskusji ale bardzo potrzebny aby Polska rodzina mogła godnie żyć i rozwijać się , pytanie czy Twoje "wyłożenie " zrozumieją czy będą pisać o "robalach i leniach" lekceważąc i dezawuując temat
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Apropo unikania odpowiedzi. Powiesz gdzie tu widziałeś wpisy odnośnie niepodnoszenia kwoty wolnej od podatku? Powiesz manipulancie i kłamco czy będziesz teraz mi wkręcał, że czegoś unikam? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
"Powiesz gdzie tu widziałeś wpisy odnośnie niepodnoszenia kwoty wolnej od podatku?" miły kolego , nigdzie nie pisałem że widziałem takie wpisy , kwotę wolna od podatku podałem jako przykład , zważ że na to też potrzeba kasy , ale nie widzę szaleństwa z Twojej strony jak w przypadku pieniędzy na rozwój rodziny
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to przesłuchanie?
Jesteś kłamcą, manipulantem i lemingiem. Są dwie opcje, albo jesteś zagorzałym rycerzem PiSu - muszę cię zmartwić, swoja twórczością tylko robisz zły pijar tej partii, albo jesteś wynajętą ....ą, która ma za zadanie ośmieszać PiS - jeśli tak to to ci wychodzi dobrze. Tak czy inaczej nie jesteś na tyle bystry i wszechmocny żeby błyszczeć w tym temacie. Udajesz Bóg wie kogo a tylko wychodzisz na debila. Stronę temu kłamałeś, że ktoś z "antysystemowców" wnosił jakieś ale odnośnie powiększenia kwoty wolnej do podatku. Jak zacząłem pytać gdzieś to wyczytał to nabrałeś wody w usta i wyskoczyłeś teraz z jakimś zastępczym tematem pt "masz poglądy wolnorynkowe? Ciekawe gdzie pracujesz". Ja ci na żadne pytanie nie odpowiem dopóki ty kłamco nie powiesz gdzie widziałeś te banialuki o kwocie wolnej od podatku, albo dopóki nie przeprosisz za swoje kłamstwa. I nie rób z siebie pajaca więcej bo już dość czasu na to poświęciłeś w tym wątku. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
kerim1906 - bracie przyrodni Drozda interesujesz się życiem prywatnym użytkownika Jaroo1, ale jak Cię zaprasza na spotkanie to regularnie mu odmawiasz. Typowa PiSowska logika.
Fra-Mat pisze o socjalnych udogodnieniach w "lepszej Europie" co powoduje wzrost przyrostu naturalnego(chyba, że źle zrozumiałem). Wydaje mi się, że takiego baby-boomu nie ma w tych krajach a nawet jeśli jest to pewnie imigranci wspierają statystyki dość mocno. Podejrzewam również, że w krajach "lepszej Europy" większy przyrost naturalny miał miejsce gdy opieka socjalna nie była tak rozwinięta jak dzisiaj. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaroo1Stronę temu kłamałeś, że ktoś z "antysystemowców" wnosił jakieś ale odnośnie powiększenia kwoty wolnej do podatku. Jak zacząłem pytać gdzieś to wyczytał to nabrałeś wody w usta i wyskoczyłeś teraz z jakimś zastępczym tematem pt ""
miły kolego bardzo proszę o mój rzekomy wpis odnoszący się do postu powyżej, łatwo znajdziesz bo piszesz że to kilka stron wcześniej,wyluzuj , zachowaj godność i nie obrażaj ,dlaczego stajesz się nerwowy po prostym pytaniu co robisz ? nie chcesz napisać ok Karamazow"kerim1906 - bracie przyrodni Drozda interesujesz się życiem prywatnym użytkownika Jaroo1, ale jak Cię zaprasza na spotkanie to regularnie mu odmawiasz. Typowa PiSowska logika.' co Wy macie z tym tekstem "typowa Pisowska logika", takie wyuczone słowo klucz nie przypominam sobie kiedy odmówiłem koledze wiślakowi spotkania ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj g 13:45
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W tych wyborach to tak na prawde wyboru miec nie bedziemy i trzeba bedzie wybrac mniejsze zło poprostu. Swoja drogą nie daj Boże gdyby taki oszołom Korwin albo Palikot wygrali... najlepsze jest to że oni w swoich obietnicach wyborczych deklaruja takie rzeczy których z uprawnieniami prezydenta praktycznie nie beda mogli zmienic bo poprostu nie beda mieli do tego prawnych podstaw, ale co tam ludzi pobajerowac przeciez moga...
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
potwierdzam ,mój błąd, niefortunne sformułowanie , nie to miałem na myśli , pogrubione wycofuję i posypuje głowę popiołem
co nie zmienia faktu że na ten cel też potrzeba dużo kaski , podobnie jak na te mityczne 100 euro na dziecko
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 18:29.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|