The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 15:08
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Kukiz z Korwinem razem się powinni trzymać do końca, bez względu na wszystko. Żaden z nich w pojedynkę nie jest w stanie nic ugrać, za to we dwóch mają siłę. Szkoda.
Korwin sie po prostu wczoraj osmieszył i wyszedł na.....
Zresztą widzę ,ze wszyscy siebie warci(no moze poza Kukizem)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.05.2015, 15:17
Kukiz zachowuje się jak rozkapryszone dziecko.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.05.2015, 15:24
Wszyscy siebie warci, niech sie Panowie posprzeczają przy kawce a wygra i tak Komorowski.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.05.2015, 15:36
Można gdzieś na necie oglądnąć wczorajszą debatę?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2015, 15:58
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie nazywasz tych ludzi patologią? Dlaczego z góry zakładasz, że przeznaczą to 'idealnie na wódę'? Czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz miliony ludzi, którzy cierpią nędzę przez bogaczy, którzy żyją ponad stan. W Polsce nie ma problemu braku pieniędzy, lecz owe pieniądze są niesprawiedliwie rozdzielone. Gdyby przywalić podatki bogatym nierobom, księżom itd. to starczyłoby dla każdego. Przy okazji zliwidowane zostałyby nierówności społeczne. Już tutaj powiedziałem kiedyś - niech sobie ktoś zarabia nawet i 50 tys. zł miesięcznie, ale pod warunkiem że odda w podatkach na pomoc socjalną przynajmniej 48 tys. zł z tych swoich rzekomo 'zarobionych' pieniędzy.
Czyli to jednak nie troll, albo jak troll to wyjątkowo wytrwały, więc:

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 06.05.2015 o godz. 16:00.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2015, 16:13
fialo napisał(a):Wyświetl post

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.
też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2015, 16:13
Nie "nic tu po mnie". Właśnie takie myślenie powoduje rozkład merytoryki, tylko kopanie się z koniem/końmi.

Cytat:
a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Ale my tutaj dyskutujemy (?) o postulacie Dudy za samo urodzenie dziecka, nie o ludziach poszkodowanych przez genetykę/los/(każdy wg własnego mniemania może tutaj coś sobie wstawić). Sparafrazować można postać graną przez jedną po-wską mendę- "Spłodzić dziecko to każden jeden potrafi, WYCHOWAĆ to nie ma komu."
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.05.2015 o godz. 16:17.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 06.05.2015, 16:23
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Nie "nic tu po mnie". Właśnie takie myślenie powoduje rozkład merytoryki, tylko kopanie się z koniem/końmi.

Ale my tutaj dyskutujemy (?) o postulacie Dudy za samo urodzenie dziecka, nie o ludziach poszkodowanych przez genetykę/los/(każdy wg własnego mniemania może tutaj coś sobie wstawić). Sparafrazować można postać graną przez jedną po-wską mendę- "Spłodzić dziecko to każden jeden potrafi, WYCHOWAĆ to nie ma komu."
oczywiście.ale kolega fialo wszystko wrzuca do jednego worka.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2015, 16:26
picasso napisał(a):Wyświetl post
też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Ależ źle mnie zrozumiałeś. Przecież ja nie mam nic do osób które mają dzieci nie jestem idiotą Bardzo szanuje ludzi, którzy świadomie decydują się na ich posiadanie w tych trudnych czasach i mam nadzieję, że też mnie kiedyś będzie stać, Polaków powinno być jak najwięcej Tylko protestuje przeciwko pomyslowi dawania pieniedzy za robienie dzieci, bo dla mnie to zarzewie patologii. Tak jak ABG pisał wczesniej - państwo powinno tworzyć możliwości by rodzina mogla się spokojnie utrzymać bez sztucznych zasiłków. Przede wszystkim nie przeszkadzać!

Co do drugiej części postu - jak mówiłem - nie jestem za kompletną prywatyzacją służby zdrowia, zdaje sobie sprawę, że osoby starsze i chore wymagają opieki, tak samo ja jak mnie jebnie pijany na pasach. Chodzilo mi ze tu nie pakowanie pieniedzy pomoze tylko rozwiazania systemowe, bo jak na razie z tej skladki nic nie wynika, placisz i czekasz, albo idziesz do prywatnego, bo nie oszukujmy sie - tak to sie przewaznie konczy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2015, 16:30
Gdzie tam widzisz zawarcie tego?

Cytat:
a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Opisuje nierobów i nałogowców (akurat w tym aspekcie się nie zgadzam. Z akcyz za alko i tytoń jest większy wpływ do budżetu niż wydatków na leczenie uzależnień), nie wymienionych przez Ciebie poszkodowanych ludzi.

We wrzucaniu do worków specjalizują się PiSowcy. Z tego co widzę, fialo ich raczej nie popiera
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 06.05.2015, 16:33
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.05.2015, 16:40
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś można obejrzeć tą "debatę" wczorajszą? Jak włączyłem to była sama końcówka.
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Można gdzieś na necie oglądnąć wczorajszą debatę?

Kto nie oglądał wczorajszej debaty zapraszam do obejrzenia:

http://wyboryprezydenckie.tvp.pl/198...zydenckie-2015
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 06.05.2015, 16:43
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę
dzisiaj właśnie (dziękuję za zyczenia )kończę 48 lat.mam trojkę dzieci, i jestem antysystemowcem.będę glosował na Korwina choc zdaję sobei sprawę,ze jego poglady są moim zdaniem zbyt skrajne.ale nawet gdyby doszedł do władzy jego program zostanie złagodzony.w skrócie opisalbym to tak.niech sie wszyscy rządzący odwalą ode mnei,od tego ajk wychowuję swoje dzieci,czy toleruję ( a jak widać to nei toleruję) pedałów,czy zapinam te mityczne pasy w samochodzie itd itp.niech mi nie zabieraja mich zarobionych pieniędzy by je przekazywać dalej oczywiście odpowiednio pomniejszone na wynagrodzenie za ich ciężką prace...swego czasu w "trójce" jedna pani z PO na zarzut,że wzrosła w czasie ich rządów liczba urzędników odpowiedziała,że w sumie to dobrze bo dzieki temu wiecej ludzi ma pracę i jest mniejsze bezrobocie.to czemu nie zaproponowała żeby wszystkich zdolnych do pracy zrobic urzędnikami.w końcu problem bezrobocia przestałby istnieć...wlasnei przeciwko takeimu systemowi jestem.znam go trochę na poziomie gminy i powiatu.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 16:46
Najlepsze ŻYCZENIA i gratuluję wytrwałości w popieraniu Korwina , nie wiem co jest antysystemowego w tym co napisałeś ale ja to tez popieram
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 06.05.2015, 16:47
dziękuję bardzo

Ostatnio edytowane przez picasso : 06.05.2015 o godz. 17:09.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2015, 17:19
fialo napisał(a):Wyświetl post

W zasadzie to trudno się z Tobą nie zgodzić. Ale tylko w zasadzie.
- Przede wszystkim, żaden śmierdzący specjalista nie będzie niczego zabierał z TWOJEJ PENSJI, by jakiś leń i degenerat zrobił sobie dziecko. Tego akurat nikt nie zaproponował.
- Po drugie, to nie jest kasa na lenia, ale kasa na jego dziecko. Wystarczy, że będzie wydawana w postaci bonów na dziecięce ubranka, odżywki, leki. Żaden śmierdzący leń nie wyda jej wtedy na swój alkohol.
- Po trzecie kasa przekazywana rodzicom, będzie kasą wydawaną, a więc napędzającą gospodarkę zamiast być marnowaną na inne, urojone państwowe potrzeby
- Po czwarte na pytanie skąd wziąć pieniądze na taki socjal ( przypominam, że socjal w takiej albo i większej wysokości - jest dostępny w wielu rozwiniętych krajach Europy, co sprawia, że rodzi się więcej dzieci, które kiedyś pójdą do pracy i będą napędzały gospodarkę) to odpowiem, że nie z TWOJEJ PENSJI, ale na przykład z ZUS. Wyobrażam sobie to tak, że jeśli rodzice mają pracę, to od chwili urodzenia ich dziecka pracodawca zamiast odprowadzać część składki do ZUS składa deklarację o należnych składkach, ale część tej składki przekazuje rodzicom. ZUS kasy nie dostaje i jej w związku z tym nie marnuje, a do budżetu państwa i tak część z niej trafia w postaci podatków pośrednich od zakupów dokonywanych przez rodziców. Nikt na tym nie ucierpi, rodzice będą mieli dodatkowe pieniądze. Problemem jest wtedy tylko dofinasowywanie dzieci bezrobotnych, ale to już znacznie większy margines, ale może to stać się motywacją do podjęcia legalnej pracy, a tylko faktycznie bezradni życiowo otrzymywaliby pieniądze z Opieki społecznej.
- Po kolejne - zgadzam się, że rozdawnictwo pieniędzy jest takie "socjalistyczne", ale o wiele gorsze jest w aktualnej sytuacji gospodarczej dawanie wędki, czyli nawoływanie: "idź do pracy" skoro tej pracy nie ma nie tylko dla tych, którzy zlekceważyli sobie naukę, ale i dla osób z wysokimi kwalifikacjami.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.05.2015, 17:27
Cytat:
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym
O czym ty mówisz w ogóle? Jakimi dokonaniami? Ty jakie masz dokonania w socjalizmie? Byłeś w PZPRze czy coś?
Skończ w końcu .......ić głupoty i idź rozdawać pieniądze biednym dzieciom w Afryce albo Żydom - tylko nie polskie pieniądze.
Z Szumlewiczem myślę, że byś się dogadał.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.05.2015, 17:28
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 17:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
O czym ty mówisz w ogóle? Jakimi dokonaniami? Ty jakie masz dokonania w socjalizmie? Byłeś w PZPRze czy coś?
Skończ w końcu .......ić głupoty i idź rozdawać pieniądze biednym dzieciom w Afryce albo Żydom - tylko nie polskie pieniądze.
Z Szumlewiczem myślę, że byś się dogadał.
doskonale rozumiesz o co pytam , unikasz odpowiedzi ? pochwal się ? budżetowiec?

FraMat myślę że wyłożyłeś problem w bardzo przystępnej formie , niektóre elementy do dyskusji , jak pisałem wcześniej temat do długiej dyskusji ale bardzo potrzebny aby Polska rodzina mogła godnie żyć i rozwijać się , pytanie czy Twoje "wyłożenie " zrozumieją czy będą pisać o "robalach i leniach" lekceważąc i dezawuując temat
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 17:34
Cytat:
doskonale rozumiesz o co pytam , unikasz odpowiedzi ? pochwal się ? budżetowiec?
Nie rozumiem o co pytasz. Niby, że jeśli ktoś ma poglądy wolnorynkowe to może je mieć tylko wtedy jak? Jak pracuje jako murarz, ma firmę czy co?
Apropo unikania odpowiedzi. Powiesz gdzie tu widziałeś wpisy odnośnie niepodnoszenia kwoty wolnej od podatku? Powiesz manipulancie i kłamco czy będziesz teraz mi wkręcał, że czegoś unikam?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 17:38
Nie rozumiem o co pytasz. Niby, że jeśli ktoś ma poglądy wolnorynkowe to może je mieć tylko wtedy jak? Jak pracuje jako murarz, ma firmę czy co?
Apropo unikania odpowiedzi. Powiesz gdzie tu widziałeś wpisy odnośnie niepodnoszenia kwoty wolnej od podatku? Powiesz manipulancie i kłamco czy będziesz teraz mi wkręcał, że czegoś unikam?
spokojnie , napisz jasno i czytelnie , czym się zajmujesz

"Powiesz gdzie tu widziałeś wpisy odnośnie niepodnoszenia kwoty wolnej od podatku?"

miły kolego , nigdzie nie pisałem że widziałem takie wpisy , kwotę wolna od podatku podałem jako przykład , zważ że na to też potrzeba kasy , ale nie widzę szaleństwa z Twojej strony jak w przypadku pieniędzy na rozwój rodziny
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 17:47
A co to przesłuchanie?
Jesteś kłamcą, manipulantem i lemingiem. Są dwie opcje, albo jesteś zagorzałym rycerzem PiSu - muszę cię zmartwić, swoja twórczością tylko robisz zły pijar tej partii, albo jesteś wynajętą ....ą, która ma za zadanie ośmieszać PiS - jeśli tak to to ci wychodzi dobrze.
Tak czy inaczej nie jesteś na tyle bystry i wszechmocny żeby błyszczeć w tym temacie. Udajesz Bóg wie kogo a tylko wychodzisz na debila. Stronę temu kłamałeś, że ktoś z "antysystemowców" wnosił jakieś ale odnośnie powiększenia kwoty wolnej do podatku. Jak zacząłem pytać gdzieś to wyczytał to nabrałeś wody w usta i wyskoczyłeś teraz z jakimś zastępczym tematem pt "masz poglądy wolnorynkowe? Ciekawe gdzie pracujesz". Ja ci na żadne pytanie nie odpowiem dopóki ty kłamco nie powiesz gdzie widziałeś te banialuki o kwocie wolnej od podatku, albo dopóki nie przeprosisz za swoje kłamstwa.
I nie rób z siebie pajaca więcej bo już dość czasu na to poświęciłeś w tym wątku.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.05.2015, 17:47
kerim1906 - bracie przyrodni Drozda interesujesz się życiem prywatnym użytkownika Jaroo1, ale jak Cię zaprasza na spotkanie to regularnie mu odmawiasz. Typowa PiSowska logika.
Fra-Mat pisze o socjalnych udogodnieniach w "lepszej Europie" co powoduje wzrost przyrostu naturalnego(chyba, że źle zrozumiałem). Wydaje mi się, że takiego baby-boomu nie ma w tych krajach a nawet jeśli jest to pewnie imigranci wspierają statystyki dość mocno. Podejrzewam również, że w krajach "lepszej Europy" większy przyrost naturalny miał miejsce gdy opieka socjalna nie była tak rozwinięta jak dzisiaj.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 17:54
Jaroo1Stronę temu kłamałeś, że ktoś z "antysystemowców" wnosił jakieś ale odnośnie powiększenia kwoty wolnej do podatku. Jak zacząłem pytać gdzieś to wyczytał to nabrałeś wody w usta i wyskoczyłeś teraz z jakimś zastępczym tematem pt ""

miły kolego bardzo proszę o mój rzekomy wpis odnoszący się do postu powyżej, łatwo znajdziesz bo piszesz że to kilka stron wcześniej,wyluzuj , zachowaj godność i nie obrażaj ,dlaczego stajesz się nerwowy po prostym pytaniu co robisz ? nie chcesz napisać ok

Karamazow"kerim1906 - bracie przyrodni Drozda interesujesz się życiem prywatnym użytkownika Jaroo1, ale jak Cię zaprasza na spotkanie to regularnie mu odmawiasz. Typowa PiSowska logika.'

co Wy macie z tym tekstem "typowa Pisowska logika", takie wyuczone słowo klucz , w co drugim poście antysystemowców coś takiego znajduję

nie przypominam sobie kiedy odmówiłem koledze wiślakowi spotkania ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 06.05.2015, 17:57
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
kerim1906 - bracie przyrodni Drozda interesujesz się życiem prywatnym użytkownika Jaroo1, ale jak Cię zaprasza na spotkanie to regularnie mu odmawiasz. Typowa PiSowska logika.
Fra-Mat pisze o socjalnych udogodnieniach w "lepszej Europie" co powoduje wzrost przyrostu naturalnego(chyba, że źle zrozumiałem). Wydaje mi się, że takiego baby-boomu nie ma w tych krajach a nawet jeśli jest to pewnie imigranci wspierają statystyki dość mocno. Podejrzewam również, że w krajach "lepszej Europy" większy przyrost naturalny miał miejsce gdy opieka socjalna nie była tak rozwinięta jak dzisiaj.
Francja ma duzy przyrost naturalny.problem jest tylko to,ze nie ma go wśrod rdzennych francuzów.dotyczy on imigrantów.trzy lata temu bedąc w amsterdmie nie widziaęłm ani jednej (doslownie) białej kobiety w ciązy lub z małym dzieckiem.natomiast sporo bezowych i czarnych jak najbardziej.tak wyglada własnie ten przyrost naturalny w bogatej europie
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.05.2015, 17:59
Coraz ciekawiej się robi:

http://wpolityce.pl/polityka/243517-...-komorowskiego
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.05.2015, 18:04
Dzisiaj g 13:45

Cytat:
a tutaj co drugi korwinowiec czy tzw "antysystemowiec" bije na alarm bo ktoś chce ulżyć okradanym przez lata ludziom podwyższając kwotę wolną od podatku do cywilizowanych kwot czy zachecając do rodzenia dzieci oferując 100 euro miesięcznie , co jeszcze " mądrego" wymyślicie ? przecież ta tzw kwota wolna od podatku czy 100 euro na dziecko wróci na rynek nakręcając gospodarkę
drozd:
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.05.2015, 18:15
W tych wyborach to tak na prawde wyboru miec nie bedziemy i trzeba bedzie wybrac mniejsze zło poprostu. Swoja drogą nie daj Boże gdyby taki oszołom Korwin albo Palikot wygrali... najlepsze jest to że oni w swoich obietnicach wyborczych deklaruja takie rzeczy których z uprawnieniami prezydenta praktycznie nie beda mogli zmienic bo poprostu nie beda mieli do tego prawnych podstaw, ale co tam ludzi pobajerowac przeciez moga...
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.05.2015, 18:22
Dzisiaj g 13:45
potwierdzam ,mój błąd, niefortunne sformułowanie , nie to miałem na myśli , pogrubione wycofuję i posypuje głowę popiołem

co nie zmienia faktu że na ten cel też potrzeba dużo kaski , podobnie jak na te mityczne 100 euro na dziecko
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.05.2015 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów