|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.04.2015 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Jaroo1- gdybyś miał do wyboru Palikota albo Komorowskiego to co ? Ja nie oddałbym kraju w ręce paligłupa ... Róbcie co chcecie, ale brakiem udziału w wyborach (II turze) robicie przysługę Komorowi ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.04.2015 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hubert, też bym nie głosował w takich wyborach. Co mi za różnica czy prezydentem by była skrajnie lewacka .....a na usługach (nie wiem na czyjej smyczy on tam biega), czy debil Bul? Wiadomo, że jeden i drugi chcą źle dla Polski.
W przypadku PiSu i Dudy można by wymienić kilka pozytywów ale na mojej decyzji zaważyły trzy czynniki 1. Socjalizm PiSu 2. Podejście do Ukrainy 3. Prożydowskość PiSu. Nie mam ochoty - chociaż ciągle się biję z myślami, że może jednak - odbierać tego stołka jednemu typowi i oddać go w ręce drugiego, który patrzy na Polskę przez interes Izraela i Niemiec, do tego ma w chuju Rodaków zabitych przez UPOwców, a Polaków nęci socjalistycznymi hasłami. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Z większości Twoich postów przebija prymitywny, egoistyczny i szowinistyczny nacjonalizm. To przerażające, ponieważ być może przykład idzie z góry - takich wpisów na forach internetowych jest znacznie więcej odkąd w mediach promowany jest faszyzm w wydaniu m. in. Korwin-Mikkego lub Grzegorza Brauna. W celu ochrony wolności i demokracji tych ludzi nie powinno dopuszczać się do występów w jakichkolwiek mediach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
https://www.facebook.com/grzegorzmichalbraun?fref=ts
Możecie przejść normalnie z tej strony na oficjalną stronę Brauna? Bo mi facebook wywala że to niebezpieczna strona |
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
@Bronowianin
Faszyzm?Człowieku obudziłbyś się może i przestał oglądać reżimowe media a pooglądałbyś rzeczywiste wypowiedzi JKM.Niestety takich jak Ty w tym kraju jest za dużo.Ale socjalistom nic się nie przemówi bo są wpatrzeni w swoje poglądy i prawica a nawet liberalizm to zło i trzeba unikać tego jak ognia,jak chcesz pomagać dalej żydom za wielkiego chuja za przeproszeniem tak naprawdę,stawiać im dalej muzea które się nie opłacają i pozwalać na wypowiedzi Amerykanów o "Polskich obozach" to niestety ale za 20 lat twoi potomkowie będą się uczyć o tym jak Polscy naziści rozwalili pół Europy.Gratuluję |
|
|
|
Banita
Offline |
|
@Arsenal, tak się składa że nawet oglądając rzeczywiste wypowiedzi Korwin-Mikkego można usłyszeć z nich poparcie dla wprowadzenia kary śmierci, prawa do noszenia broni, likwidacji zasiłków, wychwalanie Putina, ignorancję wobec przybywających do Europy imigrantów (kilka dni temu Korwin-Mikke bez ogródek stwierdził, że ich los w ogóle go nie obchodzi i żadnej pomocy nie należy im udzielać). Z jego autentycznych, w żaden sposób nie przerabianych, wypowiedzi pobrzmiewa obraźliwy ton wobec homoseksualistów czy bezrobotnych. Opowiada się za prywatyzacją służby zdrowia i jest zatwardziałym wolnorynkowcem, często ubliża osobom o poglądach socjalistycznych lub komunistycznych - tego nikt nie manipuluje, zawsze można to znaleźć w Internecie itd. Żadne 'reżimowe media' nie ograniczają wypowiedzi Korwin-Mikkego czy innych faszystów. Wręcz przeciwnie - w mediach jest ich za dużo. Zresztą czy dzisiaj, kiedy dominuje Internet, ktokolwiek jest w stanie zabronić komuś szerzenia swojego przekazu? Mówienie o jakichś 'reżimowych mediach' to po prostu zwyczajny chwyt propagandowy niszowych partii w stylu 'Nowej Prawicy', 'Ruchu Narodowego', 'KORWiN' czy komitetu Grzegorza Brauna. Nikt nie stawia im ograniczeń, ale ten 'polityczny plankton' chce się jakoś wyróżnić, trafić z przekazem do szerszego grona - dlatego wysuwa chwytne i proste hasełka, które najczęściej 'kupują' ludzie młodzi lub bez jakiegokolwiek poważnego wyobrażenia o polityce i życiu. Nie ma też powodów do obaw, że ktoś za ileś lat będzie się uczył o 'polskich nazistach którzy rozwalili Europę' - dbajmy raczej o prawdę historyczną i pilnujmy pamięci tych Polaków, którzy pomagali Żydom, a otwarcie mówmy że zdarzały się również, niestety, wstydliwe przypadki kolaboracji z nazistami i pomoc w mordowaniu przedstawicieli tego narodu. Dlaczego mamy nie stawiać im muzeów? Część historii Żydów to zarazem część historii Polski. Zresztą jaki jest sens w wykłócaniu się o jakieś różnice narodowe? Ta głupota i szowinizm narodowy czy państwowy już dawno powinien odejść do lamusa. Jakie znaczenia ma to czy ktoś jest Polakiem, Ormianinem, Niemcem, Żydem czy Kenijczykiem? Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 30.04.2015 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kara śmierci i zezwolenie na broń to normalność w wielu krajach. W jaki sposób niebezpieczne jest ogłoszenie neutralności? Czyżby kolega był jednak prowojenny? A Bóg nie umarł, w przeciwieństwie do autora tej frazy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.04.2015 o godz. 23:37.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie sądzę żeby karę śmierci i zezwolenie na noszenie broni można było uznać za normalność - wystarczy podać przykład Stanów Zjednoczonych i liczne kłopoty z jakimi ten kraj boryka się w związku z obecnością w nim wspomnianych aspektów. Zresztą warto zwrócić uwagę na poważną sprzeczność w programie pana Grzegorza Brauna: w pkt 2. swojego programu pisze, że 'życie ludzkie powinno być chronione na wszystkich etapach istnienia', zaś w pkt 6. zaznacza, iż 'kara śmierci powinna grozić mordercom i zdrajcom stanu'. W takim razie Pan Braun chroni to życie czy nie? Na wszystkich etapach, czy może tylko na jakichś wybranych? Czyżby Grzegorz Braun był takim 'wspaniałym' rzecznikiem ruchu 'pro-life' jak niegdyś G. W. Bush, który jednocześnie chronił embriony i płody, a z drugiej strony za swojego urzędowania w Teksasie miał wpływ na wykonanie wyjątkowo dużej ilości egzekucji? Wydaje się, ze powinien dopracować swój programik wyborczy, bo jak dotąd jest niekonsekwentny, mimo że nie ma w nim zbyt wielu punktów, a te które są to tylko kiepskie slogany. Bo cóż np. może oznaczać pkt 10. z jego programu: 'w imię TRADYCJI CYWILIZACJI ŁACIŃSKIEJ i POLSKIEGO INTERESU NARODOWEGO należy zdecydowanie przeciwstawić się inwazji ideologicznej, propagandzie dewiacji i obcym roszczeniom kolonizatorskim'? Czym jest konkretnie tradycja cywilizacji łacińskiej? Jaka pan Braun ją definiuje? Jak definiuje 'polski interes narodowy'? Czym są dewiacje? itd. itp. Gdyby tak wziąć to na warsztat z punktu widzenia analizy tekstu, to wyszedłby prawdopodobnie jakiś bełkot, szalenie wieloznaczny i nieprecyzyjny. Do Twojego ostatniego zdania nie będę się odnosił, gdyż na temat bytów urojonych nie ma sensu się wypowiadać. Krasnoludki, elfy i bogów zostawmy bajkopisarzom, a z poważnego dyskursu starajmy się wyeliminować tego rodzaju bałamuctwa. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@Bronowianin
Wprowadzenia kary śmierci-Tak powinno być i tak będzie,podając przykład Breivika osoby która zabiła 69 osób nie ma orzeczeń jakoby był by chory psychicznie do końca życia będzie utrzymywany społecznie takich ludzi powinno się eliminować nie powiesz mi że nie. Prawa do noszenia broni-Bronią można już nazwać nóż kuchenny,jak by ktoś chciał kogoś zabić nie musiałby używać do tego broni palnej,każdy ma prawo do obrony broń była i powinna być dostępna nie dla wszystkich ale dla zdrowo umysłowo tak. Likwidacji zasiłków-Przynajmniej nikt przez całe życie nie będzie pobierał pieniędzy przez to że nie chce mu się pracować,dołączając do tego zmniejszenie biurokracji jak nie będzie mógł znaleźć pracy sam założy działalność gospodarczą. wychwalanie Putina-Chodzi mu o to że każdy się z Putinem liczy nie to co z Bronkiem gdzie obrażają Polaków a on nie robi w tym nic albo jeszcze to my ich przepraszamy "Polityka ustępstw" dla tego nikt się nami nie przejmuję. Ignorancję wobec przybywających do Europy imigrantów-Zajmijmy się własnym podwórkiem gdzie coraz więcej ludzi ucieka z tego kraju,a to że tam do Włoch czy Francji napływa fala emigrantów to ich problem oni ich będą utrzymywać. A co do jego wypowiedzi i niby obrażania ludzi to raczej nie mamy bezrobotnych wychwalać a co do homosiów to nie powinni tak bardzo eksponować to i się chwalić tym jakiej są orientacji a tęczę należy zlikwidować czy stawia ktoś jakieś pomniki czy buduję place,monumenty normalnym heteroseksualistą? Komunizm jest w Polsce zabroniony i bardzo dobrze a komunistom należy się obraza za 55 lat niszczenia tego kraju Co do mediów,w telewizji wypowiedzi JKM są często manipulowane jak to że niby strzelałbym do górników a ci którzy w to wierzą są po prostu idiotami. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Dostęp do broni powinno się ograniczać, a nie propagować - inaczej nigdy nie zlikwidujemy problemu. Powszechny dostęp do broni doprowadziłby do absurdalnych sytuacji, np. ktoś wszedłby na czyjąś posesję i mógłby dostać kulkę w łeb. Przykład z nożem jest dość wyświechtany, jednakże ja widzę tutaj jedyną radę w ograniczaniu dostępu również do tego rodzaju narzędzi - mam na myśli to, że poruszanie się z takimi narzędziami po ulicy powinno być zabronione w sposób zupełny (gdy ktoś sobie kupi nóż na użytek kuchenny powinien mu go dostarczyć np. specjalny urzędnik). Aby wyegzekwować tego typu zakaz można by zwiększyć ilość patroli, wprowadzić dodatkowych urzędników itp. - mamy plus w postaci nowych miejsc pracy. Założenie działalności gospodarczej nie jest sprawą łatwą. Widzę że w tej kwestii różnimy się zasadniczo poglądami, bo ja jestem socjalistą i dość radykalnie patrzę na te sprawy. Zasiłek powinien być dla każdego - niezależnie od tego czy kiedykolwiek pracował lub ma taki zamiar. Ale to temat na odrębną dyskusję, długo by o tym rozmawiać. Odnośnie Putina i tego że każdy się z nim liczy, to zauważ że nic z tego nie wynika dla Rosjan. Co z tego że ich prezydent straszy militarnymi zabawkami znaczną część globu, skoro zwykli Rosjanie dalej żyją tak kiepsko jak żyli? Dlaczego niby ludzie z Polski mieliby być ważniejsi niż imigranci z Algierii? Dlaczego pomoc bardziej należy się komuś z tytułu przynależności do tego czy innego narodu? W sprawie komunizmu to pozwolę sobie zauważyć, że coś Ci się pomyliło, gdyż niestety w Polsce nigdy go nie było. W naszym kraju był za to tzw. realny socjalizm, więc błędami drugiego nie można obciążać tego pierwszego. Nawet jeżeli media czasami manipulują niektóre wypowiedzi Korwin-Mikkego to weź pod uwagę to, że poza tym ma on na antenie dość dużo czasu aby wypowiadać się osobiście (w wywiadach, programach publicystycznych itp.). Poza tym nawet jego autoryzowane wypowiedzi, bez wyrwania z kontekstu są skandaliczne. Np. sławna wypowiedź na temat górników dotyczyła tego, że 'strzelałby do rabusiów' - z pewnością czymś skandalicznym i nie do przyjęcia jest fakt tego, że do kogokolwiek by strzelał, a po drugie, iż górników w zasadzie przyrównał do 'rabusiów'. Jakby przychylnie na Korwina nie popatrzeć, to wypowiedź i tak go pogrąża. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Breivik sam przyznał że gdyby wyszedł na wolność znów zacząłby zabijać takiego człowieka nie dało by się zmienić powinien adekwatnie do swoich czynów zostać skazany.Hitlera też nie można by było skazać na śmierć?
Broń-Tam gdzie jest dostęp do broni mało jest przypadków o których napisałeś,jeżeli dochodzi do jakiś incydentów z bronią to głównie niepoczytalni ludzie do tego doprowadzają.W Szwajcarii też jest dostępna broń a jednak nie dzieje się tam nic niepokojącego O Putinie chodziło mi własnie o to że jest uznawany za stanowczego prezydenta i tylko o to jest pochwalany a nie za to jak zarządza gospodarką. Jeżeli mowa o emigrantach to zacznijmy od tego że miałem namyśli to żeby zająć się właśnie żeby jak najmniej ludzi z tego kraju uciekało,A jeżeli chodzi o Afrykańczyków to oni wypełniają Europę bez wykształcenia i nie wiele potrafią jeżeli bogate państwa stać i chcą ich utrzymywać bo pewnie przejdą po krótkim czasie jakiejś pracy na zasiłki to nie nasza sprawa.Lepiej już dać tym krają wędkę a nie ryby. Demokracja ludowa,Realny socjalizm...itd wszystko sprowadza się do komunizmu tak się już utrwaliło. A więc kiedy grupa osób demoluję miasto później stawia się policji to należy im na to pozwalać? JMK zapewne chodziło o gumowe kule tak jak przytoczył Ewie Kopacz że mówią że to JKM by strzelał do górników a oni już to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Skoro w wyniku postawy, którą prezentujesz reprezentantem Polaków będzie wielkie gówno, zamiast mała kupka jak prostacko byłeś gotów zauważyć. Nie śmiałem przypuszczać, że to właśnie jest Twoim celem. Logicznie wnioskowałem, że widocznie uważasz Dudę za gorszego kandydata. Okazuje się jednak, że Twoim celem jest konserwacja aktualnej gównianej sytuacji i dziwie się, że otwarcie się do tego przyznajesz. Dlaczego zamiast wybrać mała kupkę, choć to oczywiście durne pieprzenie, bez mrugnięcia okiem doprowadzasz do urzędu wielkie g..? Gdzie tu logika? Ano jest logika, jak już wspomniałem smutna. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marian Kowalski miażdży tadle https://www.youtube.com/watch?v=0RhpVIDwRs0
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.05.2015 o godz. 09:22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Grzegorz Braun!!! Mój kandydat. W drugiej turze nie wiem czy zagłosuje, chyba, że Duda i propisowskie media ukłonią się przed prawdziwymi prawicowcami!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tu chodzi po prostu o to, że ci fanatycy czytaj katofaszyści tak pięknie nazywani przez wielu, chcą aby moralność była odwzorowana z prawa bożego, aby tak jak przez tysiąc lat istnienia Polska była oparta na wierze katolickiej. Tyle. Czy to jest fanatyzm? Nie wydaje mi się. Prosty przykład z dzisiejszego życia. Jesteśmy niby, według lewaków Państwem wyznaniowym. I co się takiego złego dzieje w Polsce? Że religia jest w szkole to takie zło? Jedyny minus to może kwestia finansowa ale tak to nie rozumiem jak Polakowi może przeszkadzać katolicyzm, nawet jeśli jest ateistą czy ma inną wiarę. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zagłosuję na Janusza Korwin Mikkego albo Grzegorza Brauna. Z Bogiem.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po wyborach wielki patriota i Polak Grzegorz Braun zrobi koalicję z JKM. Jedyne sensowne rozwiązanie, a nie jakieś Komorowskie, Dudki i inni.
JKM dobrze powiedział, PiS jest na lewo od SLD :/ Jak te "niezależne" media przeproszą i się ukłonią przed tuzami polskiej prawicy przed drugą turą to z ciężkim sercem zagłosuję przeciwko komorowskiemu. A jak nie to nie pójdę na drugą turę.
Ostatnio edytowane przez rast : 01.05.2015 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W latarniku Grzechu opowiedział się za pozostawieniem Senatu. Nie zgadzam się z nim w tej kwestii, ale i tak to dla mnie najlepszy kandydat. On i JKM. Nie rozumiem jak osoby o prawicowych, wolnorynkowych poglądach mogą głosować na Dudę.
JKM dobrze ich w zetce podsumował-są na lewo od SLD...Czyli Ogórek>Duda.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wyjaśnij w takim razie jak osoba o prawicowych poglądach może głosować na kogoś kto mając żonę (a w zasadzie kilka żon) organizuje sobie spęd młodych klaczek, aby wybrać nową do rozpłodu. Zaiste fantastyczna "prawica". Taka w stylu kacyków z PZPR. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dlatego nie głosuję na Janusza, tylko wielkiego patriotę Grzegorza. Dla JKM wielki szacunek za poglądy, tyle lat je głosi, czy to się przyjmuje, czy nie...Te poglądy są słuszne, do łóżka mu nie zaglądam!! Nikt nie jest idealny...Ale Pis
Jakby Zyta Gilowska z pisu startowała w 2 turze to bym oddał głos, ale na Dudka |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Możę dlatego ze w łóżku kazdy ma prawo robić co mu sie podoba? Jak jstem przeciwko wychodzeniu pedałów na ulicy (nawet ich blokowałem kilkukrotnie) tak dopóki robią sobie co robią w łóżku to mnie to nie obchodzi.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wielki LanceTS. PiS to partia socjalistyczna, niestety. O peło nawet nie mówię, bo miejsce tych ludzi jest na Rakowieckiej!!! Dla mnie nie ma mniejszego zła, albo z kimś się zgadzam, albo nie. Mam nadzieję, że Korwin i Braun stworzą jakiś wspólny front na który można zagłosować na jesieni!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale idźmy dalej: zamierzasz głosować na "wielkiego patriotę Grzegorz" ponieważ Twoim zadaniem jest, ze względu na swoją "wolnorynkowość", prawicowcem. Zreferuj proszę w takim razie poglądy ekonomiczne "Grzegorza". Zgodnie z moją wiedzą jest on bowiem takim etatystą że "socjalista" Duda mógłby przy nim uchodzić za ekonomicznego libertarianina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla pewności: filozofia prawicy opiera się o wartości i one są punktem wyjścia (wolnorynkowość jest w tym wypadku wtórna, jesteśmy wolnorynkowcami dlatego że wierzymy w wartości a nie na odwrót). Spośród wspomnianych wartości takie rzeczy jak: wiara, rodzina, uczciwość są absolutnie podstawowe.Jak traktować kogoś kto swoim postępowaniem zadaje absolutny kłam tym imponderabiliom? "Prawicowość" zredukowana do "wolnego rynku" to jakaś obrzydliwa wersja libertariańsko-anarchistycznej utopii. Ktoś kto jest prawicowcem nie ma prawa zagłosować na takie indywiduum.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 01.05.2015 o godz. 14:40.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|