The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2015, 20:16
Szumlewicz na prezydenta o ja pier.dole !!!!!!!!!
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.04.2015, 20:34
Cytat:
Szkoda, że jednym z kandydatów nie jest np. ktoś w rodzaju panów Piotra Ikonowicza lub Piotra Szumlewicza.
Ale beka, hehe. Piona dla Ciebie Bronowianin za dobry trolling. W końcu zrozumiałem, że piszesz te brednie tu jak i na forum skwk dla beki. Pozdrawiam serdecznie.

Chyba ten ale ciężko określić bo w programie jak rozmawiał z Bulem to miał coś białego na brodzie więc nie do końca mam pewność jak wygląda bez tego ustrojstwa

Cytat:
Szumlewicz na prezydenta o ja pier.dole !!!!!!!!!
Się śmiejesz, a fajnie by było mieć prezydenta co wnosi ustawy o zniesieniu ubóstwa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 13.04.2015, 21:55
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Się śmiejesz, a fajnie by było mieć prezydenta co wnosi ustawy o zniesieniu ubóstwa
Nie ma w tym nic śmiesznego - pierwszym krokiem do zniesienia ubóstwa byłoby radykalne zwiększenie świadczeń socjalnych, których w Polsce prawie w ogóle, niestety, nie ma. Można np. wprowadzić powszechny zasiłek dla wszystkich, do pobierania którego miałby prawo absolutnie każdy, niezależnie od stażu pracy, płacenia składek w przeszłości, bądź odnotowania siebie jako poszukującego zatrudnienia (wiadomo, że takim osobom świadczenia należą się bezdyskusyjnie). Taki zasiłek powszechny, w skali europejskiej, postulował m. in. Philippe Van Parijs.

Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.04.2015, 22:13
Cytat:
Interesującym pomysłem pana Szumlewicza
Powiem więcej, Pan Szumlewicz nie ma nieinteresujących pomysłów.
Ja postuluję żeby w imię równości każdy odciął sobie nogę lub rękę, ponieważ irracjonalne i niepoważne jest to, że ludzie niepełnosprawni mają gorzej od pełnosprawnych. Ewentualne może mała ustawka znosząca kalectwo żeby wyrównać dysproporcję! Niech żyje Szumi, hip hip!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.04.2015, 22:51
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu.
socjaliści uwielbiaja zwrot "sprawiedliwość społeczna" a sprawiedliwie jest wtedy gdy zarabiajac np 10 x więcej placę 10 x wiekszy podatek a nie 20,30 x większy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2015, 23:25
Nie ma w tym nic śmiesznego - pierwszym krokiem do zniesienia ubóstwa byłoby radykalne zwiększenie świadczeń socjalnych, których w Polsce prawie w ogóle, niestety, nie ma. Można np. wprowadzić powszechny zasiłek dla wszystkich, do pobierania którego miałby prawo absolutnie każdy, niezależnie od stażu pracy, płacenia składek w przeszłości, bądź odnotowania siebie jako poszukującego zatrudnienia (wiadomo, że takim osobom świadczenia należą się bezdyskusyjnie). Taki zasiłek powszechny, w skali europejskiej, postulował m. in. Philippe Van Parijs.

Nie no błagam powiedz że żartujesz bo się wykończe
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.04.2015, 08:29
Wybaczcie że rozmywam temat, ale bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?
Serio dla Ciebie zarobki ponad 10 tyś. to coś irracjonalnego?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.04.2015, 09:17
Niestety pewną wadą dyskusji wirtualnej jest to, że jedna strona nie zawsze orientuje się, ze ta druga żartuje ...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.04.2015, 10:50
Aha czyli to taka sama dyskusja jak na poziomie naszych politykow. Caly czas zarty i zarty i zarty..... smiesznie jest na pewno.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.04.2015, 12:19
Zupełnie inaczej niz postuluje korvin ktory jest za calkowitym zniesieniem zasiłków i swiadczeń.
Ale jak sie komus db powodzi to takie glupoty sie mowi.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.04.2015, 13:07
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie inaczej niz postuluje korvin ktory jest za calkowitym zniesieniem zasiłków i swiadczeń.
Pamiętaj kolego, że czasy komuny dawno się skończyły. "Czy się stoi czy się leży..." już nie wróci. Ludziom niezaradnym życiowo, trzeba w ostateczności dawać wędkę a nie rybę...
Odpowiedz cytując
zozo
Member

Od: 11.2002

Stary 14.04.2015, 13:39
Duda. 2x Duda.

A dlaczego? Nie dlatego, że jest moim wymarzonym kandydatem (choć na pewno dużo bardziej niż Jarosław). Ale dlatego:
http://weszlo.com/2015/04/13/jak-co-...stanowski-107/

pzdr
soso
rotfl lol2 buhahahahha
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.04.2015, 14:54
jendrus napisał(a):Wyświetl post
a teraz mi proszę wytłumacz pełnymi zdaniami, dlaczego to jest złe ? bo jakie są argumenty ZA to chyba wiesz, ja np. nie chodzę do lekarza, nie korzystam ze szpitala itd a płacę cały czas, a jak będę potrzebował coś to będe czekał 5 lat w kolejce, aż jebne w kalendarz albo oślepne całkiem, wole zapłacić nawet 10x więcej prywatnie, w dobrych warunkach i być przyjętym odrazu, jacy wy ślepi jesteście.. spójrzcie na zachód i inne kraje jak działa państwo, jak pomaga rodzinom i dzieciom, jaki jest socjal, widać, że nie mieszkaliście w innym kraju i nie wiecie jak to jest budząc się rano i nie martwiąc o nic
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 14.04.2015, 16:35
NIe ma kandydata ale szukam. Ostatnio glosowalem na Kubice chyba. A teraz? Komorowski to Komorowski...dupa wolowa i rownie dobrze moglo by go nie byc wiec i glosowac nie ma co. Ogorek? Ma tyle samo zalet co Duda, jest rownie niezalezna, ma podobny program...tylko Duda lepiej przypudrowany no ale Ogorek ladniejsza...ech dylemat. Miki wariat i przez swoje roztrzepanie nie wygra poza tym zaraz by polecial do Moskwy robic loda Wolodii...Ciekawe kiedy nasza demokracja dorobi sie kandydata z prawdziwego zdarzenia...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 14.04.2015, 16:43
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?
Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.04.2015, 16:49

to tyle w kwestii komentarza.

Skończ już pieprzyć i wracajmy do poważnej rozmowy.
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 14.04.2015 o godz. 16:54.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2015, 17:06
Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.
dzięki takim poglądom Anglia Francja Belgia Holandia Dania Szwecja Niemcy Norwegia zalana jest islamskimi nierobami ,którym się nie powiodło
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.04.2015, 17:16
Dajcie spokój, On tego nie pisze na poważnie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.04.2015, 17:39
Prof. Andrzej Nowak o nadchodzących wyborach https://www.youtube.com/watch?v=TZEYma_Gy_Q
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.04.2015, 13:37
Nerwowo zaczyna się robić w sztabie Komorowskiego Znani celebryci itd zaczynają głosować nie tak jak trzeba. Wczoraj pojechała po PBK Dykielowa, we wtorek Stanowski a dziś Pudzian zamierza głosować na Kukiza https://www.facebook.com/mariusz.z.p...55458373685022

Dzisiejszy szoł Bronka
od 1:35 https://www.youtube.com/watch?v=ZSfW...ature=youtu.be
nie przypomina to Wam tego ? od 0:35 sek https://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 16.04.2015 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.04.2015, 19:56
Cytat:
Dzisiejszy szoł Bronka
od 1:35 https://www.youtube.com/watch?v=ZSfW...ature=youtu.be
Najlepsze jest to, że jak się nakręca ten ćwok to już tak mega sztucznie mówi, że .... mu w pysk. Aby to robactwo zdechło i się dalej nie rozpleniało, tfu!
Się dorobiliśmy prezydenta jako kraj z ponad tysiącletnią tradycją. Chyba jednak w II turze zagłosuję na Dudę ale tylko po to aby ta ....a nie została prezydentem drugi raz i żeby w końcu PiS przestał być opozycją a miał realny głos - i ciekawe co by z tego wynikło.
drozd:
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.04.2015, 20:10
Boże zlituj sie nad tymi którzy zaglosuja na Bronka lub Dude...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.04.2015, 20:36
http://niezalezna.pl/66123-kim-jest-...ie-do-historii

Jaroo1 Twoje video nie działa , tutaj jest ok , specjalista od kur wymiata
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.04.2015, 20:38
Ja zacytowałem z upośledzonego. Rzeczywiście, już usunęli filmik z YT.
drozd:
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.04.2015, 21:09
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Boże zlituj sie nad tymi którzy zaglosuja na Bronka lub Dude...
W II turze tylko taki będzie wybór.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.04.2015, 21:17
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
W II turze tylko taki będzie wybór.
"antysystemowcy" nie pójdą i z automatu zagłosują na bula
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.04.2015, 21:33
Nie rozumiem. Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi" a jeszcze oczekujecie tego, ze pojda na Dude glosowac? Mialem taki zamiar przyznam ale dzieki wam zrezygnowalem. Skoro tacy jestescie mocni, moze nie tylko w gebie a raczej w klawiaturze to bez pomocy tych antysytemowcow sie obejdzie w drugiej turze.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 17.04.2015, 09:16
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem. Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi" a jeszcze oczekujecie tego, ze pojda na Dude glosowac? Mialem taki zamiar przyznam ale dzieki wam zrezygnowalem. Skoro tacy jestescie mocni, moze nie tylko w gebie a raczej w klawiaturze to bez pomocy tych antysytemowcow sie obejdzie w drugiej turze.
wiesniak842 ". Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi"- koniec cytatu , nic podobnego , nigdy nic takiego nie padło z mojej strony , chociaż cała ta ekipa antysystemowa jest "średnia" zachowywałem duży dystans w komentowaniu ich poczynań , faktycznie ostatnio jest wysyp "wygłupów " z ich strony czyli Kowalskiego, Brauna o Korwinie nie wspomnę dalej zachowuje dystans w krytykowaniu , co do Ciebie to dalej liczę że z perspektywy zagranicy pomożesz w drugiej turze
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.04.2015, 09:59
Cytat:
"wygłupów " z ich strony czyli Kowalskiego, Brauna
Braun wygłupem? Rozwiniesz myśl?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 17.04.2015, 10:14
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Braun wygłupem? Rozwiniesz myśl?
wystąpił na konferencji z popierającymi go w wyborach komandorem rajdu Katyńskiego niejakim Węgrzynem i drugim motocyklistą , bez zająknięcia obaj motocykliści dowodzili że nigdy nie spotkali się z ruskimi tzw "nocnymi wilkami" chociaż wcześniej wegrzyn chwalił się imprezami z nimi , smaczku dodaje fakt że ruskie " " to wyznawcy stalina o putinie nie wspomnę,wożą sowieckie totalitarne symbole i sobie to chwalą , ale nie w tym rzecz , Braun zaatakował Republikę że kłamie o kontaktach z ruskimi , a ci tylko pokazali film z imprez naszych"katyńczyków" z ruskimi wołkami , czyli kłamali oni , a Braun krzyczał w Republice że to gebelsowskie kłamstwa , nie znałem Brauna z tej strony i dlatego napisałem o "wygłupach" , może nic takiego ale co by nie powiedzieć zmienia moje postrzeganie jego osoby , nic wielkiego ale jednak
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.04.2015 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów