The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2015, 10:38
Górnik toklub z tradycjami ale sportowo obecnie to śmieszna drużynka. Jak dostajemy od nich oklep przez większość meczu (tak odbieram pierwszą i część drugiej połowy) i to w stylu, który u mnie powoduje zaciśnięcie pięści bo mam wrażenie, że to jeden wielgachny minimalizm naszych grajków, to stwierdzam, że coś jest nie tak.

Nasi piłkarze od 5 minuty meczu grali na dowiezienie wyniku! Fenomen na skalę światową!

Trzeba umieć powiedzieć co się myśli między oczy i moim zdaniem odpowiedzialność za ten mecz ponosi trener Moskal. Drużyna była przez 60 minut źle ustawiona, bo Dudka i Uryga w środku to jest nieporozumienie. Bez dzidy do przodu nie zrobiliśmy ani pół akcji przed 60 minut. Nasi "playmakerzy" mieli tyle strat w środku pola, że kumata drużyna by nas rozwaliła trzema bramkami do przerwy. Nie da się tego nie widzieć. Mówiliśmy o Smudzie, że nie robił zmian, a co zrobił Kazek? Dopiero Guła w środku pola spowodował, że nabraliśmy trochę płynności. Może Kaziu Moskal powinien oglądać mecz z trybun, żeby lepiej było widać? Trener Skorża nie bał się w meczu zdjąć Keitę z boiska w 30 minucie jak zobaczył, że taktyka nie daje rady.

Kolejna kwestia: my gramy nowinką taktyczną, która się nazywa "półpressing". Niby dobiegamy do przeciwników, ale tak na 1-1,5 m. żeby się nie udusili naszą obecnością. Jaki jest efekt? Ani nie zagęszczamy na swojej połowie, ani nie doskakujemy. Łatwo się utrzymywać przy piłce przeciwnikowi przy takim pozorowaniu obrony.

Darek Dudka jest piłkarzem, który gra na pół gwizdka. Przepraszam, bo nie chce go obrazić, ale może on już bardziej nie może? Nie ma go ani w obronie ani w ataku. Fizycznie wygląda przesłabo. Kawał chłopa, a słaby na nogach, nie ma szybkości, nie ma zdrowia, nie ma nawet ustawienia na boisku... Dla Urygi mam nadzieję, że to był po porstu słabszy mecz, ale oni we dwaj w środku spowodowali, że Górnik nas zdominował. Kolejny gość to Stępiński. Nie ma ani jednego atutu piłkarskiego, który by charakteryzował tego gościa. Gość zanurkował z formą strasznie.

Mnie się osobiście podobał Jankowski (jeśli w ogóle coś się mogło podobać w tym meczu). Wniósł ożywienie, podawał piłkę celnie do przodu, co jest wartością samą w sobie. Być może na tle tej mizeroty wygrał więcej minut w kolejnym meczu.

Nie rozumiem nagonki na Buchalika? Co jest? Ktoś musi być winny? O co Wam chodzi? Ja rozumiem, że gośc jest przyspawany, ale chyba nie zasłużył po meczu z Górnikiem na wiadro pomyj?

Guerrier. Gość jest super luźny w życiu i na boisku. Wygląda jak czarny brat Piotra Żyły. Wiecznie suszy zęby i ma w sobie to coś. Żyła potrafi raz pobić rekord skoczni, a drugi raz rozpłaszczyć się o bulę. Guerrier jest dokładnie taki sam: bramka lewą nogą z lewej strony boiska po długim rogu, zwody, ruletki na środku boiska, a potrafi podać idealnie przeciwnikowi na kontrę...

Po tym meczu wiemy, że nic nie wiemy. Konia z rzędem temu, który wytypuje prawidłowe wyniki pozostałych meczów Wisły w rundzie zasadniczej.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów