The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2015, 22:42
I połowa to był kryminał... Moskal strasznie na cudował w tym meczu. Pierwszą 11 można było bardziej optymalnie zestawić dając już tego nieszczęsnego Dudkę na ŚO za Żemło, a obok Urygi postawić Stjepe. Zdjecie Barrientosa, który jako jedyny zaczął dobrze rozgrywać w środku pola.. na prawdę nie wiem jaki był w tym cel. Już chyba było lepiej zrobić jak za Smudy - bez zmian.

Przedłużenie kontraktu z Boguskim to był świetny pomysł.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 10.04.2015 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.04.2015, 22:48
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po drugie - zakaz przedłużania kontraktu z Dudką
po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ?
No wlasnie zamiast przedluzac z Boguskim to mozna bylo Stilicowi przedluzyc - ziarnko do ziarnka i moze kontrakt by był
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.04.2015, 22:51
Za pierwszą połowę Uryga powinien dostać jakąś nagrodę za najgorszy indywidualny występ sezonu. Podsumowaniem tej błazenady w jego wykonaniu była sytuacja jak piłka po odbiciu od słupka leciała w niego a on się patrzył gdzie upadnie. Obiektywnie rzecz biorąc walczymy o awans do 8 i spokojny byt w rundzie dodatkowej, nic więcej. Ten remis to i tak sukces.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.04.2015, 22:54
Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ?
To ja się pytałem i bardzo szybko Ci odpowiem. Stilic tutaj również nic by nie pokazał ponieważ Panowie piłkarze umówili się że tego meczu nie wygrają. Cały mecz to było jedno wielkie pozorowanie gry w piłkę. Tego meczu nie da się analizować bo oni tak zagrali specjalnie, rozumiesz? Pewnie znowu nie ma kasy na koncie ot i cała historia. Co do Barrientosa - trzecia szansa zmarnowana - pożegnać. Buchalik - pierwsza interwencja która uratowała nas faktycznie.
aha, widziałeś co wyprawiał Brożek? Nieudolne udawactwo...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 10.04.2015, 22:57
Barti napisał(a):Wyświetl post
Co do Barrientosa - trzecia szansa zmarnowana - pożegnać.
Stępiński, Jankowski, Barrientos , Boguski.

Który na skrzydło?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.04.2015, 23:05
Niepotrzebni nam tacy pomocnicy jak Uryga czy Dudka. Potrzebujemy tam takich o charakterystyce Chrapka a nie przecinaków, dla których maksimum to podanie wszerz.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2015, 23:10
raindog napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, to też zastanawiałem się, czy mecz nie jest ustawiony. Górnik ciśnie, strzela bramkę i w zasadzie przestaje grać. Od tego momentu można odnieść wrażenie, że nikt nie chce strzelić bramki.
Dokładnie tak! Druga teoria jest taka, że Wisła dogadała się z Górnikiem i tyle... Ślepy by to zauważył co się działo na boisku. Piłkarze to niestety nie są wirtuozi teatralni.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 10.04.2015, 23:20

Zrypał jedną 100% tak jak Donald (zresztą to powinna być asysta Boguskiego), Barrientos, Brożek... Brożka w tym meczu zresztą w ogóle nie było widać. Nie włączał się do defensywy by zagęszczać środek, a i ofensywie piłka mu uciekała, bo źle przyjmował. Wyjaśnij mi, dlaczego jak cała drużyna gra gówno, to winny jest tylko Boguski, który jedyny jechał na sprincie, gdy reszta truchtem wracała przy kontrach?

PRZYPOMNĘ - BOGUSKI NIE GRAŁ W PIERWSZEJ POŁOWIE, A TAKIEGO GÓWNA W NASZYM WYKONANIU JESZCZE NIE WIDZIAŁEM.

Rafał nie potrafi rozgrywać pod presją, to fakt, ale jest dobry w destrukcji, bo się wszędzie wpierdziela, i jak ma trochę czasu, to potrafi posłać fajną prostopadłą - czego nie potrafi Uryga czy Dudka.
Widziałeś mecz ? Te i tysiące poprzednich w jego wykonaniu.

Powrót na sprincie
Chyba jak podał z trzech metrów do przeciwnika i trudno było to tak olać.
Miał dwa odbiory, jeden przypadkowy a drugi po tym swoim kluczowym podaniu do przeciwnika.
A reszta to dno, którego kwintesencją był celny strzał do kauflandu po drugiej stronie Błoń.
Każde jego podejście do piłki to palpitacja serca, że spieprzy i nic więcej.
On nie potrafi grać pod presją i bez presji też.
On stwarza presję. Na zawodników Wisły.
Unika gry i ją pozoruje. Byle się nie ubrudzić.

On nie jest winny wyniku i gry w pierwszej połowie. Nie o to chodzi.
Ale jak wchodził to było wiadomo, że z tego meczu już nic nie będzie.
W 9 (bo jeszcze wszedł Stępiński) na 11 grać się nie da.
To po co taka zmiana ?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.04.2015, 23:23
Widziałeś mecz? Poza Głowa i Donaldem nikt nie grał, nikt nie biegał, niewielu potrafiło przyjąć piłkę, wiele razy niedokładne przyjęcie było podaniem do przeciwnika na 20-25m od naszej bramki. Powtórzę jeszcze raz - do 60 minuty byliśmy gwałceni. Dlaczego nei jedziesz po tych, co podawali do przeciwnika lub w ogóle nie biegali? Widziałeś pojedynki 1 na 1? Ile mieliśmy wygranych? Czy to był Donald, czy Dudka, czy Uryga - 80% stykowych sytuacji wygrywał Górnik. I kogo się tu obwinia? Boguskiego, który wtedy nawet nie grał.

Zrypał jedną 100% tak jak Donald (zresztą to powinna być asysta Boguskiego), Barrientos, Brożek... Brożka w tym meczu zresztą w ogóle nie było widać. Nie włączał się do defensywy by zagęszczać środek, a i ofensywie piłka mu uciekała, bo źle przyjmował. Wyjaśnij mi, dlaczego jak cała drużyna gra gówno, to winny jest tylko Boguski, który jedyny jechał na sprincie, gdy reszta truchtem wracała przy kontrach?

PRZYPOMNĘ - BOGUSKI NIE GRAŁ W PIERWSZEJ POŁOWIE, A TAKIEGO GÓWNA W NASZYM WYKONANIU JESZCZE NIE WIDZIAŁEM.

Rafał nie potrafi rozgrywać pod presją, to fakt, ale jest dobry w destrukcji, bo się wszędzie wpierdziela, i jak ma trochę czasu, to potrafi posłać fajną prostopadłą - czego nie potrafi Uryga czy Dudka.
Tak, mecz widziałem. Wyglądał on jak wyglądał bo w środku graliśmy na dwóch drwali bez formy. Obrazu meczu w 65 minucie nie zmieniło wejście magika Bogusia tylko po prostu Górnik zaczął oddychać rękawami (godzinny pressing, jaki nam zaserwowali, kiedyś musiał się upomnieć o swoje).

Boguski dał zmianę i na jego 3 czy 4 tragiczne zagrania raz odebrał piłkę. WOW. Należy mu się medal. On i Dudka to w tym momencie dwaj najwięksi pozoranci w tym zespole.

Edit: Co do jego nowego kontraktu, to chyba dostał go z litości, za załamaną karierę, utratę zdrowia, za te wszystkie lata spędzone na rehabilitacji po rendez vous z Borysiukiem. Przed kontuzją zapowiadał się przecież przynajmniej dobrze.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.04.2015 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.04.2015, 23:29
Nie wiem dlaczego, aż tylu się czepia Barrientosa. Facet ma papiery na zawodnika lepszego niż nasz stary dobry Mauro Cantoro. Tyle, że trzeba na niego postawić twardo w środku pola. Jeden z niewielu pracowników naszego klubu, który można po tym meczu nazwać piłkarzem... Widać jeszcze sporo niepewności w jego grze, ale to raczej wynika z przemotywowania i okresu adaptacyjnego, niż z tego, że nie potrafi operować piłką.

Żemło zagral fajną 2 połówkę. Pierwszą lepiej przemilczeć, ale to nasz całkowicie bierny środek pola Dudka-Uryga-Garguła doprowadził do takiej, a nie innej gry.. Taktyka Górnika z wysokim pressingiem była zresztą trafiona w 10. Na nasze nieszczęście.

Jak tak dalej pójdzie to Głowacki z tych nerwów skończy szybciej karierę, niż się spodziewamy.

O reszcie nie ma co wspominać. Szkoda nerwów.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.04.2015, 23:44
Ja .......e co tu się odpierdala. Czy wy się z chujami na głowy pozamienialiscie? Linczujecie tu Boguskiego, który owszem zjebal to co miał, ale po jego wejściu COŚ SIĘ DZIAŁO. Ciężko się gra w piłkę bez środka pola. Będę brutalny. Holowanie na siłę Alana Urygi nie ma sensu. To słaby piłkarz i tyle. Nic z niego nie będzie. To co odpierdal w pierwszej połowie to skandal. Po prostu skandal, to najgorszy występ indywidualny piłkarza w tym sezonie w całej ekstraklasie. Ja rozumiem, że z takim asem jak Darek D. ( ciekawe czy się jeszcze mu kręci w głowie po akcji bramkowej dla zaboli) gra się ciężko, ale to co wyczynial ten beznadziejny piłkarz bez żadnych atutów Uryga wolało o pomstę do nieba. Przetnij i do najbliższego, ale najczęściej niestety nie przetnij i do przeciwnika, to jest jego gra. Tak w piłkę się nie da grać na poziomie ekstraklasy. Nie ma co robić z niego drugiego Chrapka bo to nie nastąpi. To nie ten poziom. It won't happen. Ostoja bracie wracaj do tego środka bo dziś prawie 40 letni Sobolewski z Grendelem przez 60 min gwalcili Alana i Dariusza. ta drużyna potrzebuje zmian. Środek pola to nasza najsłabsza strona i nie zadni obrońcy tylko srodkowi pomocnicy są nam potrzebni!

Nie zgodzę się z oceną Barrientosa, wg mnie całkiem poprawny występ, zresztą sami widzieliście co odpierdalal kolejny talent Stepinski. Żemlo przyzwoicie, w drugiej połowie można powiedzieć że nawet dobrze. Sadlok mi się tez podobał, reszta dramat. O środku juz pisałem i napisze raz jeszcze bo to był skandal. Alanie Urygo proszę Cię zmień dyscyplinę i nie w....iaj ludzi. Dziękuję.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.04.2015, 23:51
Tez sie zgodze

Uryga to nie pilkarz.Moze keidys cos tam rokował dajac nadzieje,ale pozniej to byla juz rownia pochyla,a od dluzeszego czasu to juz nie równia tylko dno

naprawde nieiwem co Kaziu widzi w nim,bo on jest zwyczajnie slabym pilkarzem

dajcie juz spokoj Bogusiowi,biega stara sie,to nie jego wina ze klub dał mu nowy kontrakt(moze to dziwnie zabrzmiec)

dzic cala druzyna h*ja grała ,wiec mecz jak mecz,punkty znowu stracone.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 11.04.2015, 00:01
Stępiński to mi przypomina innego naszego byłego asa - Sikorskiego.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 11.04.2015 o godz. 00:07.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 11.04.2015, 00:20
Jović w defensywie skała, niby kurdupel, ale jego stroną nie szło nic. Sadlok znowu ofensywnie nieźle, ale w obronie... Nie istniał, robiony jak dziecko. To samo Dudka. Uryga w odbiorze niezły, ale wyprowadzenie piłki niczym trampkarz - do najbliższego lub na stratę. Barrientos i Dolce Gabana to dla mnie najwięksi wygrani - ten pierwszy pokazał świetną technikę i drybling, do Semira brakuje mu co prawda umiejetnosci podawania, ale reszta nieźle. DG za to bardzo ambitnie, ładna bramka i ogólnie podobała mi się jego gra. Podobał mi się Żemło, popałnił co prawda dwa błędy, ale jeden sam naprawił, drugi został naprawiony przez Bogusia. Buchalik pierwszy raz coś wyjął, czego wyjmować nie musiał, Głowacki odstawił głowę, a leciała piłka, nie cegła, Boguski popisał się brakiem kompetencji na grę w III lidze a Stępiński... wróć ty chłopie do tego Nurnberga, pograj tam w rezerwach i nie zawracaj nam tu głowy - ani z powietrza uderzyć, ani wrzucić, ani dryblować... nawet szybki specjalnie nie jest. I perełka, Łukasz G. - niech on się przyzna, rozwiążmy kontrakt, hajs będzie a różnicy w grze nie.

A Boguski - to samo co zawsze. Ambicja poparta całkowitym brakiem umiejętności, czyli typowy def. pom.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.04.2015, 00:36
Smutno się to oglądało. Nawet w słabych meczach w tym sezonie Wisła nie była aż tak słaba i bezradna. Właściwie od początku było widać, że musimy ten mecz przegrać. Przerwa nic nie zmieniła. Dopiero po strzeleniu bramki coś drgnęło, ale raczej za sprawą Górnika niż naszą. Minimalizm w ekipie z Zabrza zwyciężył, za co im chwała, bo mamy przynajmniej jeden punkt.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.04.2015, 01:13
Dudka winny wszystkiemu, on zjebal bramke. Co za koles Mam nadzieje, ze go wy.......a w czerwcu. Buchalik wkoncu cos obronil. Boguski zenada, lepiej to przemilczec. Donaldowi brakuje zimnej krwi. Po co na hama laduje, nie lepiej lzej, a celniej? Ogolnie to cala druzyna huja grala, ale najgorszy Dudka pozorant. Lepiej sie napic....
Odpowiedz cytując
KsiazeNocy
Junior Member

Stary 11.04.2015, 03:17
Do 5 minuty, bez zarzutu. Później ? Na to w słowniku nie ma określenia. Zawsze nie rozumiałem(przez co wybuchaly we mnie emocje typu, wkur.. itp, oraz zabijanie motywacji i chęci) jak chociaż jedna osoba z drużyny "odstawia noge " kiedy Ty , oraz zdecydowana większość drużyny napie** na tyle, na ile macie umiejętności i siły. Skoro ta gra polega na współpracy miedzy 11 ZAWODOWYMI piłkarzami , to co to k**wa jest ? W warszawie potrafią stać się kolektywem, a dziś gra/zaangażowanie zmierzające do zera ? Bo nikt ich nie nauczył technik motywacji ?! tylko odbywa się to przez ustawienie zdarzeń w kalendarzu ?! Można mówić o przebiegu meczu, o panu Rafale, ale po co, skoro po 5 min niezdrowa patologia znów stała się faktem.
Wylew ten usprawiedliwiam, potencjałem tej drużyny...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2015, 05:55
Barrientos to jedyny piłkarz który zagrał na tyle na ile potrafił, czyli po prostu - słabo. Myślę że trener myślał podobnie i stąd zmiana. Straty piłki w sytuacjach jeden na jeden, niecelne/zablokowane strzały i podania + ambitna gra. Nawet na ekstrach... to za stanowczo za mało. A wisienką na torcie jest strzał na bramkę w pierwszej połowie - brak słów (kopia sytuacji w derbach)... Jak on tego nie strzelił w światło bramki to wie chyba tylko Rafał Boguski który zrobił to podobnie z tym, że chyba specjalnie. Tyle..
Aha, byłbym zapomniał...Oglądałem Barrientosa, zaraz po jego transferze do Wisły, na filmikach i tam wyglądało to o niebo lepiej - świetny technicznie umiejący kiwnąć piłkarz. Po tych trzech meczach takiego filmiku chyba nie udałoby się zmontować, chyba, że po meczach rezerwy tam może się odnajdzie..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.04.2015, 06:50
Z pierwszym się zgodzę,przy czym uważam,że gośc po prostu nie powinien grać w ofensywie,jest lepszy w defensywie
Z drugim ok
Trzecie zamieniłbym: ktoś się tu pytał kim jest ten Żemło - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś piłkarza z jajami oprócz Głowackiego ?
Piąte -nie Buchalik (nawet nie przekonuje mnie akcja wybroniona sam na sam)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 11.04.2015, 06:56

Kto w tym meczu nie pozorował gry? Kto nie podawał do tyłu? Kto potrafił wygrać sytuację stykową? Jedyne akcja indywidualne, to Głowy plus Urygi, który i tak się zakiwał, zamiast podawać. Brożek pieprzył wszystko co się da. W zasadzie nie istniał.
Wszyscy zagrali słabo. Tylko, że reszta, może z wyjątkiem Stępińskiego, albo udowodniła ostatnio, że może grać lepiej albo stwarza nadzieję, że odpali (jak choćby Barientos) a Boguski nie gra nic od wielu lat. Wpuszczanie takiego zawodnika, o którym z góry wiadomo, że osłabi drużynę, nawet tak słabo grającą jak wczoraj, nie ma sensu. Lepiej wpuścić juniora.
Górnik przestał grać, nie dlatego, że wyszedł Boguski, ale dlatego, że wysiedli kondycyjnie co było widać z trybun. Jakbyśmy utrzymali 1:0 jeszcze dziesięć minut, zostałoby do końca.

Większość ludzi z trybun nie czyta żadnego forum, nie są uprzedzeni, oceniają co widzą. Proponuje wsłuchać się w odgłosy z trybun jak wchodzi i gra Boguski. Bo to co napisem w pierwszym poście nie wzięło się z powietrza.

Cytat:
Szukanie kozła ofiarnego jest domeną ludzi o prostackim charakterze. Kiedyś był Łobodziński, Pawełek, teraz jest Boguski. Paradoksalnie z Cracovia zagrał kiszkę, a z Jagą słabo, ale w tym meczu był co najmniej przeciętny.
Proponowałbym wstrzymać się z takimi uwagami. Prawo do krytyki ma każdy, jeżeli krytyczne opinie wyraża ogromna ilość kibiców to coś w tym musi być.
A tak na marginesie, jaką karierę zrobił Łobodziński po odejściu od nas ? Może po prostu większość miała rację, że jest to piłkarz nie nadający się do gry na ekstraklasowe boiska.
Co do Pawełka to był to bramkarz lepszy niż Buchalik, ale miał nonszalanckie podejście do gry (te jego pawełki).
I za to był słusznie krytykowany.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.04.2015, 07:10
Nie wiem jakim cudem Brożek tworzy historię i znalazł się w klubie 100, bo poziomem przypomina Moskałę z Cracovii, legitymującego się średnią 0,1 gola na mecz!!

Jak dalej będą zbierali po punkcie na mecz, przez swoją bajeczną skuteczność, ignorancję i bronienie 1:0 od 5 minuty to Kazka długo na ławce nie zobaczymy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2015, 07:33
Co do Barrientosa - trzecia szansa zmarnowana - pożegnać.
Idąc tym tokiem rozumowania, to należałoby WY.......IĆ dyscyplinarnie całą drużynę.

Panowie i Panie ja proponowałbym już zakończyć te wszystkie mityczne dyskusje na temat tego, że Wisła ma potencjał, bo zagrała dobry mecz na Legii. 4 sezon z rzędu (bo zakładam, że teraz też tak będzie) nie kończymy sezonu na miejscu pucharowym, bo po prostu nie zasługujemy na nie.
Wisła obecnie pod względem piłkarskim to zwykła ligowa szarzyzna. Potrafi zagrać mecz dobry z mocnym rywalem (Legia), a potem w niewyjaśnionych okolicznościach reprezentować poziom A-klasy (Górnik). Przecież, co drugi klub w tej lidze prezentuje tego typu dyspozycje.
Jedyne na co można liczyć w przypadku Wisły, to na jakąś przypadkową serie zwycięstw, która pozwoli pójść w górę tabeli.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.04.2015, 07:47
Żemło przez pierwsze 30 minut był beznadziejny, przypominało mi to mecz z Górnikiem w którym swe popisy raczył dawać Branco, wystarczyło kopnąć obok niego i niewiedział co się dzieje, ale trzeba dawać szanse bo tak to bez gry wyrośnie drugi Czekaj. Druga połowa już była lepsza, ale to Górnik zagrał dużo słabiej.
Mieliśmy dwóch DP a żaden nie wygrywał "drugich piłek" o rozegraniu już nawet nie mówie.Jedyny, który to potrafi siedział na ławce.Ostoja musi zacząć grać.

ŁG10 nie wiem czy się załamał że musi zapłacić 80k, ale ja go na boisku nie widziałem oczywiście oprócz asysty.
Guerrier tym razem na mały plus, szkoda tej poprzeczki, może się troszkę ogarnął za Moskala.JPB zagrał najlepiej z ofensywy(pisze o 2 poł. bo w pierwszej ofensywanie istniała) dawał fajne piłki a działo się to tak jakby był bliżej środka,
nie zrozumiałem tej zmiany.

Piszecie że Boguski jest kozłem ofiarnym, ale sam jest sobie winny . On nie potrafi się ukryć tak na boisku jak np. Guła Fajnie że wracał ,ale po tym jak podaje się piłke przeciwnikom wypadałoby powalczyć, a o tej akcji pod bramką Steinborsa chyba każdy wiedział jak to się skończy przecież to jego znak firmowy, a po za tym jedno otwierające podanie, ale to była taka sytuacja z cyklu: musisz.

Nigdy nie zrozumiałem dlaczego Stępiński był uważany za talent, chłopak jak miał 16/17 lat był wyższy i silniejszy od rówieśników ....a tylko tym się wyróżniał.46 meczów i 6 goli a to zawodnik ofensywny, przecież ja bym strzelił więcej Stępiński powodzenia w Regionallidze .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.04.2015, 08:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego, aż tylu się czepia Barrientosa. Facet ma papiery na zawodnika lepszego niż nasz stary dobry Mauro Cantoro. Tyle, że trzeba na niego postawić twardo w środku pola. Jeden z niewielu pracowników naszego klubu, który można po tym meczu nazwać piłkarzem... Widać jeszcze sporo niepewności w jego grze, ale to raczej wynika z przemotywowania i okresu adaptacyjnego, niż z tego, że nie potrafi operować piłką.

Żemło zagral fajną 2 połówkę. Pierwszą lepiej przemilczeć, ale to nasz całkowicie bierny środek pola Dudka-Uryga-Garguła doprowadził do takiej, a nie innej gry.. Taktyka Górnika z wysokim pressingiem była zresztą trafiona w 10. Na nasze nieszczęście.

Jak tak dalej pójdzie to Głowacki z tych nerwów skończy szybciej karierę, niż się spodziewamy.

O reszcie nie ma co wspominać. Szkoda nerwów.
Też uważam że kluczowe było przegranie przez naszą pomoc walki o środek pola. Dudka ledwo biegał, Uryga nie lepiej, a Garguła w odbiorze słaby jak zawsze. Górnik zagrał bardzo twardo i tym nas stłamsił. Ponadto fizycznie wyglądaliśmy bardzo słabo w I połowie. Słabsi, wolniejsi od Zabrzan. Może podróż do Białego nam zaszkodziła i kilka dni krócej odpoczynku od Zabrzan?

Po stracie gola Górnik się cofnął i to my zaczęliśmy dominować. Myślę że nawet gdybyśmy nie stracili gola, Górnik by nie wytrzymał takiego pressingu i padł. Tak czy owak jak nie możesz wygrać meczu, lepiej go zremisować.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.04.2015, 08:29
Barrientos to jedyny piłkarz który zagrał na tyle na ile potrafił, czyli po prostu - słabo. Myślę że trener myślał podobnie i stąd zmiana. Straty piłki w sytuacjach jeden na jeden, niecelne/zablokowane strzały i podania + ambitna gra. Nawet na ekstrach... to za stanowczo za mało. A wisienką na torcie jest strzał na bramkę w pierwszej połowie - brak słów (kopia sytuacji w derbach)... Jak on tego nie strzelił w światło bramki to wie chyba tylko Rafał Boguski który zrobił to podobnie z tym, że chyba specjalnie. Tyle..
Aha, byłbym zapomniał...Oglądałem Barrientosa, zaraz po jego transferze do Wisły, na filmikach i tam wyglądało to o niebo lepiej - świetny technicznie umiejący kiwnąć piłkarz. Po tych trzech meczach takiego filmiku chyba nie udałoby się zmontować, chyba, że po meczach rezerwy tam może się odnajdzie..
Barrientos zagrał bardzo słabą pierwszą połowę (jak cały zespół) i dobrą drugą z przebłyskami geniuszu w rozegraniu. Myślę, że zszedł tylko dlatego, że fizycznie nie jest jeszcze gotowy na pełne 90 minut. Moja opinia na jego temat jest całkowicie odmienna od twojej. Urugwajczyk przejawia spory potencjał i należy na niego stawiać dalej.

PS: Nie mogę się doczekać się powrotu Ostoji bo nasi defensywni pomocnicy w postaci Urygi i Dudki po prostu nie dają rady.
Ostatnio edytowane przez Arked : 11.04.2015 o godz. 08:33.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2015, 08:30
Pierwsza bardzo ważna rzecz - Dudka i Uryga byli zdominowani przez Sobolewskiego. Sobolewskiego, który ma prawie 40 lat. Do tej pory szlag mnie trafia, jak sobie pomyślę, że mógł dalej u nas grać. I połowa to był dramat.

Gdzieś wczoraj czytałem, że ta kolejka ma być protestem piłkarzy klubów - ekstraklasowych i I ligowych - , w których nie płącą na czas - może tym było to spowodowane (chociaż z drugiej strony taki Górnik grał ambitnie i ogólnie rzecz biorąc bardzo dobrze)?

Dudka to sabotaż w środku pola, natomiast Uryga jest jeszcze zbyt mało ograny - mecze dobre przeplata złymi, albo bardzo złymi.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.04.2015, 08:40
Z perspektywy trybun.
Mecz katastrofalny. Pierwsza połowa przypominała mi najgorszą piłkę jaką Wisła prezentowała za Kulawika. Nawet z Pogonią i Zawiszą nie graliśmy tak źle. Zero ambicji, jedynym, który biegał i walczył, owszem czasem bez sensu był Donald. A jedynym, który starał się uspokoić grę i przytrzymać piłkę w środku to Barrientos. Owszem, miał straty, ale nawet jak się uwolnił spod krycia to nie miał kompletnie do kogo zagrać, a zaraz otaczało go ze trzech górników. Garguła chyba przez cały mecz myślał, że musi ze dwie pensje przeznaczyć na karę. A Dudka i Uryga... Dramat. Brak przyjęcia, brak odbiorów, źle ustawieni. Defensywni pomocnicy... Nasza gra do momentu straty bramki do wybijanka i długa piłka z reguły na Barrientosa.. Noż k...a, gość ma ze 170 cm i miał wygrywać główki z obrońcami? Górnik robił co chciał i to cud, że tak długo utrzymaliśmy prowadzenie. Potrafili na naszej połowie wymienić co najmniej z 10 podań i dochodzili do sytuacji. Dudce i Urydze zafundowali karuzelę jak w wesołym miasteczku, Ciekawe czy się odkręcili i trafili po meczu do właściwych szatni.
Po bramce trochę lepiej, ale tylko dlatego, że Górnik się cofnął. Gdyby grali dalej tak aktywnie, na bank trzy punkty pojechałyby do Zabrza.
Na plus Donald, za bramkę z niczego i aktywność. Szkoda setki, ale bywa. Na plus Barrientos, za szukanie gry, utrzymywanie się przy piłce i przyspieszanie akcji. Wszystkie nasze groźne akcje w drugiej połowie przechodziły przez niego. Niepotrzebnie zmieniony. Na plus Głowa. Szkoda chłopa, trzeba by mu kupić jakiś nerwosol. Od razu staje mi przed oczami akcja z końca I polowy, kiedy przebiegł ze 60 metrów i podał do Brożka, a ten nie dogonił piłki. No cóż, jak rasowy napastnik, pewnie się nie spodziewał, że ktoś może do niego podać.
Aha, no i Buchalik coś w końcu wybronił.
A co do najeżdżania na Boguskiego. W przeciwieństwie do Urygi i Dudki, gość przynajmniej zap......la na boisku. Odbierał piłki nie tylko po swoich stratach. Wypracował setkę Donaldowi, sam też jedną sp.........lił. Ale to znaczy, że chłopu się chciało i pokazywał się zarówno z przodu jak i z tyłu, w przeciwieństwie do tych dwóch pozorantów. Jak był Boguski na boisku to coś się działo i była nadzieja na to, że strzelimy zwycięskiego gola. Wcześniej był tylko płacz i zgrzytanie zębów.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.04.2015, 09:10
Na szybko, na krotko bo szkoda się rozwodzić...
Zdecydowanie najsłabszy mecz za Moskala...
Potezne bledy w obronie u każdego zawodnika,calkowity brak pewności siebie,zagubienie ,brak wyprowadzania pilki i brak spokoju...
Pomoc..
Dudka nie może grac obok Urygi ponieważ wygląda to tragicznie...Niewidoczny Garguła,Barrientos cos tam probowal ale lepiej mu to wychodzilo jak schodzil do srodka...
Guerrier jedyny walczący...
A Brożek coz nic tu wielkiego napisac nie mozna...
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.04.2015, 09:10
Mecz jaki był wszyscy widzieli, nie ma co kopać leżącego (pierwsza połowa), mogliśmy wygrać, powinniśmy przegrać. Niestety Stlilić jest GWIAZDĄ w tym zespole i bez niego trudno myśleć pozytywnie o tej drużynie w jakiejś dalszej perspektywie. Nie jestem jakimś fanem Semira, ale jak się nie ma co się lubi... Moim zdaniem za wszelką cenę powinien zostać. Jak się nie uda to pozyskanie zawodnika o podobnym potencjale chyba będzie ciężkie przy naszych możliwościach finansowych.
Żemło - kawał chłopa ale motoryka i zwrotność do poprawy póki jest młody jeszcze, mimo słabego początku wydaje się że daje nadzieję.
D77 - im dalej od bramki tym gorzej
Dudka - ława, dla mnie poza stoperem się nie nadaje, wolny, mało zwrotny
Uryga - słabo, pora na chwilę odpoczynku, liczę na Ostoję, dawał więcej spokoju w środku
Buchalik - wybronił chyba kluczową sytuację w tym meczu więc ten 1 punkt to w dużej mierze jego zasługa
Stępiński - jakiś problem z głową ma ten chłopak, spięty, bez luzu, ciężki i fizyczny
Boguś - rany boskie
Garguła - miał parę podań z przebłyskiem, ale sam tego wózka nie pociągnie
Broziu - cięzki mecz dla niego, praktycznie bez sytuacji (była jedna ale ciężka)
Barientos - w drugiej połowie pokazał parę razy że jak wróci do formy fizycznej to może dać jakość
Jović - chyba oczekuję od niego więcej jakości, ale on też ma jeszcze czas ochronny
Sadlok - jakoś mnie nie przekonuje, przeciętnie
Głowa - parę razy, szczególnie w pierwszej połowie wyczyścił niebezpieczne sytuacje, ogólnie przy tej mizerii całkiem ok

Szkoda że Zając na wypożyczeniu, mam wrażenie że u Kazia ten człowiek by się przydał bardzo i dostawałby swoje szanse bo Stępiński zawodzi i nie daje Wiśle żadnych argumentów żeby go zatrzymać
Ostatnio edytowane przez mee : 11.04.2015 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.04.2015, 09:26
Dziwna rzecz, jak tylko ustawi się Dudkę na DP obok Urygi, to ten drugi od razu dostosowuje się do niego i obaj się kompromitują. Chyba ma zastosowanie tutaj zasada, jaką kiedyś lansowała moja nauczycielka j.polskiego w podstawówce, że co pojętniejsi uczniowie nie powinni siadać w ławce obok głąba, bo sami dostają od tego małpiego rozumu. Oczywiście Dudka głąbem nie jest. Jest tylko baaaaardzo doświadczonym gościem. Gra adekwatnie do wysokości kontraktu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów