|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ciekawy pomysł, bo chłopak rzeczywiście może się sprawdzić na tej pozycji (nadaje się do gry kombinacyjnej), ale ze względu na brak innego materiału na skrzydłowego myślę, że zagra jednak właśnie na skrzydle. Guła kiedyś (w BOT) grał jako lewy skrzydłowy, ale to było wiele lat i kontuzji temu - teraz na pewno by się nie sprawdził.
I tak trochę obok - ciągle wydaje mi się, że na głównej jest napisane "Wykonać wyrok: Wisła - Górnik". ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Buchalik-Jović-Głowacki-Żemło-Dudka-Guerrier-Garguła-Uryga-Boguski-Stępiński-Brożek
Mam nadzieje na 1-0 po kopaninie ale coś czuje że może być jakieś 0-0 0-1 ;/ obym sie mylił |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja p...nawet tutaj wielka tragedia bo jak tu grać bez Semira... Laboga wielka tragedia... A ja się pytam kto to kurna jest ten Stilic?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Nie przesadzajcie tez w druga stronę... ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A Łukasz G. na bank może grać?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiem to wszystko, ale wiem też, że potrafi zagrać dwa, trzy słabe mecze pod rząd. Jestem już zdegustowany tym ciągłym podniecaniem się Stiliciem. Jak Wisła tfu tfu tfu przegra ten mecz, to nie z powodu braku Stilicia na boisku, tylko na własną prośbę... Nie jarajcie się już tak Semirem, bo obrośnie w piórka i mu sodówa uderzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jeśli Broziu strzeli dziś choć 1 bramkę będzie samotnym liderem strzelców!!! trzymać kciuki !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem spokojny o wynik jeśli na ławce zasiądzie hamulcowy Boguski. Obstawiam 2-0.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie będę. Liczą się trzy punkty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pora się zbierać na mecz. Zobaczymy ilu jest WIŚLAKÓW a ilu "na sukcesach wychowanych, na trzy mecze ( Craxa, Amika, Legia) lanserką opętanych..... Wygrać mus. MY KIBICE POMOŻEMY.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Garguła, Dudka, Stępiński - tym panom już dziękujemy !
PS Buchalik pierwsza 100% obroniona w Wiśle, chociaż strzał był w niego. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tragedia, mecz do zapomnienia. Nie ma Stilicia nie ma gry i nie ma Brozka. Nie wiem czemu Kaziu zdjał Barrientosa akurat w momencie jak sie chłopak rozkrecał. Moze ze strzelaniem ma problem ale i tak na tle takiego Stepinskiego to zawodnik na poziomie. Jak przetrwamy w pierwszej osemce to chyba bedzie Cud.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz tragiczny w naszym wykonaniu i chyba można powiedzieć, że szczęśliwy ten remis. Zaczęli trochę grać po 65 minucie jak Górnik spuchł i nie mogli takiego pressingu trzymać na nas.
Środek pola to była po prostu jakaś parodia, Górnik nas w tej strefie boiska po prostu zniszczył. Dareczek Dudka wyrasta na trolla pokroju Boguskiego (obaj zagrali dziś tragicznie, nie wiem czemu Moskal ściągnął z boiska Alana a nie Dudkę). Nie dość, że zagrał tragicznie, to jeszcze zawalił bramkę (choć tutaj nie bez winy jest niestety po raz kolejny Arek - ktoś może mi wytłumaczyć czemu on się uchylił przed lecacą centralnie w jego głowę piłką Wisła po prostu nie może grać dwoma mało kreatywnymi, defensywnymi pomocnikami, bo będzie się to kończyć tak jak dzisiaj. Moim zdaniem można było zaryzykować ustawienie w środku Uryga - Jankowski - Garguła. Buchalik uratował nam dziś 1 punkt.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.04.2015 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bez Stilica nie istniejmy taka prawda jakby grał spokoje było by 3 z przodu.Guła,Dudka(shit)Boguski out now!! mecz tragiczny na plus DG i Jean
P.s mówiłem,że nie dowieziemy tego 1:0 ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zdjęcie barrientosa- No comment
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda czasu na skróty. Pierwsza połowa to kryminał, druga nieco lepsza. Sama zmiana Barrientosa w momencie co zaskoczył jest najlepszym podsumowaniem tego meczu.
Frajerstwo, pi.zdowatość i żadnej woli walki. Jedynie biega stara gwardia,której się chce czyli Głowa i Brozio. Reszta ma to chyba w chuju. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski i Stępiński wypierdalać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czemu w skrócie na ekstraklasa.tv nie ma tej akcji z dobrym podaniem Barrientosa co Boguski strasznie przestrzelił?
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak patrzę na ten skrót i jak się przyjrzeć w momencie 1:20 to bramka dla Górnika obciąża Arka Głowackiego. Uchylił głowę niczym wczoraj jeden koleś z Błękitnych w Poznaniu. Gdyby się nie skulił oberwałby w głowę, ale piłka do bramki by nie wpadła.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kazimierzu, szanuje Cię i lubię, ale jak jeszcze raz wpuścisz Rafała to możesz sobie razem z nim i Franciszkiem iść nad Wisłę grać w warcaby.
A i wówczas o pieniądzach z mojego jesiennego karnetu zapomnij. Ta druga informacja z dedykacją również dla prezesa Gaszyńskiego. Tyle ogłoszeń po dzisiejszym meczu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.04.2015 o godz. 22:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Poziom i organizacja naszej gry to tragedia i parodia w jednym.Czemu trener zdjął Barrientosa? Jak ktoś myślał że Moskal jest cudotwórcą to się pomylił. To nie Smuda był problemem tylko piłkarze. Potrafią zagrać dobry mecz jak z Legią (u Smudy np z Lechem czy Pogonią) a potem kaleczyć. I koło się zamyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Najgorszy mecz od dawien dawna. Zero gry piłką, pierwsza połowa to jakieś kamikadze. Nie ma Stilicia - nie ma grania w piłkę. To jest bardzo przykry fakt, zważywszy na to, że to zapewne jego ostatni sezon u nas.
Boguski mimo kilku odbiorów przy kontrach żaboli - sory, ale mam nadzieję, że to był twój ostatni występ w tym sezonie. Nowi - Jović i Barrientos - beznadzieja. Zwłaszcza ten drugi. Oby udało się utrzymać w pierwszej ósemce... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.04.2015 o godz. 22:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
+
- Głowa - Poprawny występ Żemły, na początku trochę spięty, ale z każdą minutą coraz lepiej - Buchalik w końcu coś obronił!!! - Donald - Zmiana Boguskiego (fakt, sytuacja spartaczona, ale biegał, wracał za kontrami, dla mnie poprawny występ - patrząc na niektórych to Boguski jest winien gry Wisły, gdy jego nie było na boisku...) - - Beznadziejny występ Dudki i Urygi - Zachowanie Dudki przy bramce - Zero z przodu Jovicia, w obronie bez zarzutu, do przodu nic. ( Burliga > Jović - na PO) - Stępiński i jego "gra" ZERO!! Ani dośrodkować, ani przyjąć, ani strzelić.. Po sezonie i tak odejdzie, więc nie lepiej byłoby już wpuszczać kogokolwiek innego, nawet Kuczaka? Beznadziejny występ, nawet w piłkę nie potrafi trafić... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po drugie - zakaz przedłużania kontraktu z Dudką po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
W rundzie wiosennej zagraliśmy 2-3 mecze na niezłym poziomie, reszta spotkań, włącznie z tym dzisiejszym, to naprawdę prawdziwe męczarnie dla kibiców... Pozytywy tych naszych ostatnich wpadek są takie, że piłkarze stopniowo, mam nadzieję że nieświadomie, tonują nastroje wśród kibiców i stopniowo dają do zrozumienia, że ta drużyna nie nadaje się do gry w pucharach (piszę o nich tylko dlatego, że takie są cele klubu). Ten sposób na tonowanie nastrojów jest dużo lepszy niż np. taki, że przegrywamy walkę o puchary w ostatnim meczu sezonu. Wtedy byłaby katastrofa, w obecnej sytuacji mamy czas na to, żeby przywyknąć mentalnie do walki o max 5 miejsce w tym sezonie. Wiadomo, że należy mierzyć jak najwyżej, ale lepiej zaoszczędzić sobie takich przygód jakie oferowała swoim kibicom amica w poprzednich latach (żalgirisy, stjarnany i inne historie). P.S. Jeśli jakimś cudem będą te puchary w przyszłym sezonie, to mogą pomóc finansowo ze względu na sponsorów, bo nagród za wyniki sportowe raczej nie ma co oczekiwać... Za dużo zmian kadrowych trzeba przeprowadzić, zaczynając od pozbycia się darmozjadów, potem zastępując ich innymi graczami, a kończąc na dokupieniu jeszcze kilku nowych, bo kadra musiałaby być nieco szersza niż obecnie.
Ostatnio edytowane przez Tominho : 10.04.2015 o godz. 22:43.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|