The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ:
Wygraną Wisły! 47 28,83%
Wysoką wygraną Wisły! 116 71,17%
Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2015, 11:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I jestem pewny że tacy jak ty "mędrkowie" przerzucą się na Legię, Amicę czy coś tam innego. Zapomną o Wiśle w okręgówce. A ci "kibole" jako jedyni wesprą swój klub. Więc nie pouczaj innych jak mają wyglądać relacje w klubie na linii właściciel-kibice.
Ogryzek, przeinaczasz rzeczywistość. Jak widac wsparcie "kiboli" nie jest wystarczające do tego by a) pociągnąć akademię na własną rękę b) utrzymac klub w ekstraklasie c) zapłacic w cuglach kary i miec w d*pie zakazy. Więc jakie argumenty są za zachowaniem 'twardej' postawy wobec własciciela i to na wszystkich frontach?

Kara jest z d.. bezsprzecznie. Ale jeszcze kilka takich opraw i o złotówce 'od konsumentów' na akademię będzie można zapomnieć - czy chcesz tego czy nie. Pytanie jak się odnaleźć w nowej rzeczysistości, bo zapowiadało się przyjemnie (spokojne derby) a wyszło niestety jak zawsze.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.03.2015, 11:53
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek, przeinaczasz rzeczywistość. Jak widac wsparcie "kiboli" nie jest wystarczające do tego by a) pociągnąć akademię na własną rękę b) utrzymac klub w ekstraklasie c) zapłacic w cuglach kary i miec w d*pie zakazy. Więc jakie argumenty są za zachowaniem 'twardej' postawy wobec własciciela i to na wszystkich frontach?

Kara jest z d.. bezsprzecznie. Ale jeszcze kilka takich opraw i o złotówce 'od konsumentów' na akademię będzie można zapomnieć - czy chcesz tego czy nie. Pytanie jak się odnaleźć w nowej rzeczysistości, bo zapowiadało się przyjemnie (spokojne derby) a wyszło niestety jak zawsze.
Takich czyli jakich?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.03.2015, 12:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Takich czyli jakich?
To jest pytanie do K(L) nie do mnie.

No na zdrowy rozum, większość z nas (My/Wy) rozumie że derby rządza się swoimi prawami i niestety pod paragraf zachowanie czy oprawa może podejść. Zwłaszcza że jesteśmy na cenzurowanym. Drudzy (Wy/My) powinni zrozumieć że jednak oprawa była niezwiązana z klubem i dopingiem a dotyczyła 'kiboli'. Wszyscy możemy/powinniśmy niezgodzić się co do wysokości kary i trzeba się zastanowić co z tym zrobić. I tutaj uważam że wszelkie dzielenie kibiców czy polaryzowanie działań na bardizej radykalne jak np. 'race' czy 'brak opraw dla swietego spokoju' przez najbliższy czas jest do bani i na ręke KL.

Jeśli pytasz co ja zrobiłbym na miejscu 'decyzyjnych' to mogę odpowiedzieć. Kontynuowałbym obecny kurs 'odwilży'. Czyli bez rac, dobry doping oraz do korekty temat opraw. Czyli nie dać się sprowokować i podzielić. No ale nie jestem od pouczania innych, więc niech 'mądrzejsi' podejmą decyzję a ja tylko sobie gdybam....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.03.2015, 12:42
Miala na celu oznjamienie calemu swiatu o talencie plastycznym pewnej grupy kibicow Wisly Krakow.
No to przykro, ale oznajmianie całemu światu o talencie plastycznym pewnej grupy kibiców nie mieści się w ramach opraw dopuszczalnych na stadionach piłkarskich.
Trzeba znać i miejsce i czas.
Może gdyby ci szukający poklasku "plastycy" umieścili swoje dzieło gdzieś na jakiejś wystawie, miałoby to sens?

A ta oprawa nie miała nic wspólnego ani z meczem, ani z piłką nożną, ani z Wisłą.

Ogryzek napisał(a):
I kiedy prędzej czy później to wszystko "zdechnie" i obudzimy się w okręgówce albo w III lidze - (przy takim zarządzaniu jest to prawdopodobne) - to nie będzie prezia któremu będziesz kadził jak typowy lizus, ale zostaniemy sami. Wtedy jedynymi dla których los Wisły będzie ważny będą ci znienawidzeni przez ciebie kibice. Wszyscy inni nas "zdradzą i zostawią". Tak mędrku - wtedy zostaniemy sami.
Nie jesteście w stanie sami nawet wykupić szalików cegiełek, a zdaje się wam, że utrzymacie klub piłkarski choćby w okręgówce?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2015, 12:43
Do korekty temat opraw powiadasz. Wlasnie to probuje na jakikolwiek mozliwy sposob wydedukowac. Wg Komisji Legii orpawa byla o zabronionej tresci - czyli jakiej Tego poki co nikt nie wie i tylko mozemy sobie razem wszyscy pogdybac. Co jest ta zabroniona trescia? PDW, sedzia, sad, biale machajki, postac kleczaca w koszulce JG? Jakby te ....iska uzasadnily o co dokladnie chodzi to kazdy by przynajmniej zmadrzal. Ewentualnie jakby przedstawily jakis regulamin opraw, czego nie moze na nich byc i w jaki sposob ta derbowa oprawa zalicza sie do tych "zakazanych".

O widzisz pan framat widocznie wie co sie miesci a co nie w ramach dopuszczalnych opraw. Zapewne ma jakies zrodlo z Komisji Ligii, ktorym bardzo chetnie sie z nami podzieli? Hmm?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.03.2015 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.03.2015, 12:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteście w stanie sami nawet wykupić szalików cegiełek, a zdaje się wam, że utrzymacie klub piłkarski choćby w okręgówce?
Nie kupujemy cegiełek, bo to są półśrodki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.03.2015, 12:59
... Wlasnie to probuje na jakikolwiek mozliwy sposob wydedukowac. Wg Komisji Legii orpawa byla o zabronionej tresci - czyli jakiej....
O widzisz pan framat widocznie wie co sie miesci a co nie w ramach dopuszczalnych opraw. Zapewne ma jakies zrodlo z Komisji Ligii, ktorym bardzo chetnie sie z nami podzieli? Hmm?
Pan Framat nie uzywa słowa 'zabroniona'. Wszyscy mówią o „treści niezwiązanej z widowiskiem”. Masz podstawową różnicę jak dla mnie ale niech kolega się wypowie.

Natomiast czy nikt nie wie - nie jestem taki o tym przekonany. Wie KL, myslę że Gaszynski również tak samo myslę że dobrze wie SKWK. Niestety uważam przy tym też że wiedza przyszła post factum, dlatego czujemy się tak zaskoczeni. Do tego pewnie Ci z nas którzy brali pod uwagę ewentualne kary, liczyli na mniejszy ich rozmiar.

Edit:
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie kupujemy cegiełek, bo to są półśrodki.
Tak samo jak kasa na oprawy? Oczywiście pytanie retoryczne. EOT
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.03.2015 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2015, 13:04
Wedlug Komisji Ligii oprawa byla o zabronionej tresci a nie niezwiazanej z widowiskiem tresci. Nie wedlug mnie, nie wedlug ciebie, nie wedlug dramata tylko wedlug Komisji Ligii.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.03.2015, 13:14
Wedlug Komisji Ligii oprawa byla o zabronionej tresci a nie niezwiazanej z widowiskiem tresci. Nie wedlug mnie, nie wedlug ciebie, nie wedlug dramata tylko wedlug Komisji Ligii.
No dobrze, niech będzie na Twoim.
Zacytuję więc regulamin, a Ty mi powiedz czy osoba proponująca i akceptująca treśc, nie miała prawa podejrzewać że kara może być:

Cytat:
Komisja Ligi Ekstraklasy informuje, iż w związku ze zdarzeniami podczas meczu 25. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Wisła Kraków – Cracovia i naruszeniami art. 64 i 67 Regulaminu Dyscyplinarnego PZPN, postanowiła nałożyć na klub Wisła Kraków

Cytat:
Art. 67
Zachowania pogardliwe lub dyskryminacyjne
§1. Za prezentowanie treści o charakterze pogardliwym, rażąco nieetycznym,
pochwalających terroryzm, przestępczość, przemoc, odwołujących się do zbrodniczych
ideologii, treści politycznych, treści o charakterze dyskryminacyjnym, w szczególności
odnoszących się do rasy, koloru skóry, języka, religii bądź pochodzenia, za wznoszenie
okrzyków lub popełnienie innego aktu o takim charakterze w czasie, bezpośrednio przed
lub po meczu, wymierza się kary:
1) klubom

a) karę pieniężną nie niższą niż 5.000 zł,
b) weryfikacji zawodów jako walkower,
c) rozgrywanie meczu bez udziału publiczności
d) zakaz rozgrywania w określonym czasie lub określonej ilości meczów
z udziałem publiczności na części lub na całym obiekcie sportowym,
w miejscowości, będącej siedzibą klubu,

e) zakaz wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie,
f) wykluczenie z rozgrywek,
g) przeniesienia zespołu do niższej klasy rozgrywkowej.
2) kibicom – zakaz wstępu na stadion do 2 lat.
3) innym osobom fizycznym:a) dyskwalifikacji na co najmniej 5 meczów lub co najmniej 3 miesiące,
b) karę pieniężną nie niższą niż 5.000 zł,
§2. Maksymalny wymiar kary dodatkowej pozbawienia punktów, orzekanej w stosunku
do klubu za przewinienie dyscyplinarne, o którym mowa w § 1 wynosi: 3 punkty za pierwsze
naruszenie, 6 punktów za drugie naruszenie.
§3. Kara zasadnicza wykluczenia z rozgrywek, o której mowa w § 1 pkt 1) lit f)
niniejszego artykułu (orzekana w przypadku rozgrywek, w których nie przyznaje się
punktów) oraz kara zasadnicza przeniesienia zespołu do niższej klasy rozgrywkowej, o której
mowa w § 1 pkt 1) lit g) niniejszego artykułu, może zostać wymierzona w przypadku
uprzedniego, dwukrotnego ukarania klubu za to przewinienie dyscyplinarne w danym
sezonie.
§4 . W przypadku, jeżeli czynem o którym mowa w § 1 było wywieszenie transparentu,
flagi lub innego, podobnego przedmiotu i nie został on zdjęty, pomimo zgłoszenia takiego
żądania przez delegata lub obserwatora PZPN, co spowodowało przerwanie meczu,
zasadnicza kara pieniężna nie może być niższa niż 5.000 zł.
§5. W przypadku, jeżeli czynem o którym mowa w § 1 było wywieszenie transparentu,
flagi lub innego, podobnego przedmiotu i nie został on zdjęty, pomimo zgłoszenia takiego
żądania przez delegata lub obserwatora PZPN, co spowodowało przedterminowe zakończenie
meczu, zasadnicza kara pieniężna nie może być niższa niż 10.000 zł.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2015, 13:35
W koncu. Dziekuje bardzo za przytoczenie tego. Teraz przynajmniej wiadomo chyba za co. Za "wolnosc zlodziejom" bo nic innego co naruszyloby ten regulamin nie przychodzi mi do glowy z meczu derbowego. Przynajmniej z naszej strony. Chociaz i tak strasznie to naciagane bo gdzie tu "pochwalanie"?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.03.2015 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.03.2015, 14:14
Cytat:
Art. 67
Zachowania pogardliwe lub dyskryminacyjne
§1. Za prezentowanie treści o charakterze pogardliwym, rażąco nieetycznym,
pochwalających terroryzm, przestępczość, przemoc, odwołujących się do zbrodniczych
ideologii, treści politycznych, treści o charakterze dyskryminacyjnym, w szczególności
odnoszących się do rasy, koloru skóry, języka, religii bądź pochodzenia, za wznoszenie
okrzyków lub popełnienie innego aktu o takim charakterze w czasie, bezpośrednio przed
lub po meczu, wymierza się kary:
1) klubom
a) karę pieniężną nie niższą niż 5.000 zł,
b) weryfikacji zawodów jako walkower,
c) rozgrywanie meczu bez udziału publiczności
e) zakaz wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie,
f) wykluczenie z rozgrywek,
g) przeniesienia zespołu do niższej klasy rozgrywkowej.
2) kibicom – zakaz wstępu na stadion do 2 lat.
3) innym osobom fizycznym:a) dyskwalifikacji na co najmniej 5 meczów lub co najmniej 3 miesiące,
b) karę pieniężną nie niższą niż 5.000 zł,
§2. Maksymalny wymiar kary dodatkowej pozbawienia punktów, orzekanej w stosunku
do klubu za przewinienie dyscyplinarne, o którym mowa w § 1 wynosi: 3 punkty za pierwsze
naruszenie, 6 punktów za drugie naruszenie.
§3. Kara zasadnicza wykluczenia z rozgrywek, o której mowa w § 1 pkt 1) lit f)
niniejszego artykułu (orzekana w przypadku rozgrywek, w których nie przyznaje się
punktów) oraz kara zasadnicza przeniesienia zespołu do niższej klasy rozgrywkowej, o której
mowa w § 1 pkt 1) lit g) niniejszego artykułu, może zostać wymierzona w przypadku
uprzedniego, dwukrotnego ukarania klubu za to przewinienie dyscyplinarne w danym
sezonie.
§4 . W przypadku, jeżeli czynem o którym mowa w § 1 było wywieszenie transparentu,
żądania przez delegata lub obserwatora PZPN, co spowodowało przerwanie meczu,
zasadnicza kara pieniężna nie może być niższa niż 5.000 zł.
§5. W przypadku, jeżeli czynem o którym mowa w § 1 było wywieszenie transparentu,
żądania przez delegata lub obserwatora PZPN, co spowodowało przedterminowe zakończenie
meczu, zasadnicza kara pieniężna nie może być niższa niż 10.000 zł.
żyjemy w ustroju demokracja faszystowska...

i kłócimy się czy ma być większy faszyzm czy mniejszy faszyzm...

demokracja to faktycznie najgłupszy ustrój jaki wymyślono
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 14:16.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.03.2015, 15:52
Cytat:
przenieśmy siedzibę klubu do Myślenic i po problemie jezeli chodzi o zamykanie trybun

Cytat:
Za prezentowanie treści o charakterze pogardliwym, rażąco nieetycznym, pochwalających terroryzm, przestępczość, przemoc, odwołujących się do zbrodniczych ideologii
tak jak zostało napisane powyżej - tylko "wolność złodziejom" nausza powyższy punkt.
przepraszam najmocniej, ale współpraca z policją, przyznanie się do winy i przerywanie zmowy milczenia to nic innego jak zachowania pożądane i pochwalane ale przez policję więc nie wiem jak ta oprawa, która tylko stwierdza fakt a) przerwania zmowy milczenia (profit dla społeczeństwa!) i b) przyznanie się do winy (profit x2! o ileż niższe koszta!) w żaden sposób nie pochwala przestępczości!
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 30.03.2015 o godz. 15:59.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.03.2015, 16:18
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
przenieśmy siedzibę klubu do Myślenic i po problemie jezeli chodzi o zamykanie trybun
Niekoniecznie siedzibę ale Derby.... imo generalnie nie byłoby to takie glupie, jesli okazałoby się skuteczne prawnie i gdyby na derby przyszło więcej osob niz przy zamknietym C ... Gdyby..

przepraszam najmocniej ...
Udawanie idioty i niesprawnego intelektualnie nic nie da. Albo traktujemy rozgrywki i oprawę poważnie albo nie.

Dokładnie wiadomo jaka była intencja tworzącego przepisy, oraz wiadomo jaka intencja przyświecała tym którzy tworzyli oprawę. Podpunkt przecież brzmi 'Zachowania pogardliwe lub dyskryminacyjne'. Na pytanie czy oprawa była pogardliwa odpowiedź jest oczywista. Nie zmienia to jednak faktu że wysokość kary z d..y została wyjęta.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.03.2015 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 30.03.2015, 20:50
tak jak zostało napisane powyżej - tylko "wolność złodziejom" nausza powyższy punkt.
I też nie do końca narusza, ponieważ nie ma tam niczego co zachęcałoby lub namawiało do kradzieży.

Niestety żyjemy w kraju, gdzie nadal rządzi , a wolnośc to coś o czym możemy pomarzyć.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 20:56
raindog napisał(a):Wyświetl post

@palikot

Pogląd Framata w skrócie:

- logiczne - "interesuje Cię piłka, chodzisz na mecze i masz wpływ na funkcjonowanie klubu";
- nielogiczne - "interesuje Cię chuliganka, udajesz zainteresowanego dobrem klubu" (nie odnoś tego do siebie). Choć w sumie to też jest logiczne, bo jedną z podstawowych strategii oszustów jest podawanie się za kogoś innego, gdyż gdyby działało się w sposób otwarty, trudno byłoby cokolwiek zrobić.
przecież jasno napisał: kibice na stadion, kibole poza stadion... ja pociągnę... studenci do książek, stoczniowcy do stoczni, a FraMat to DraMat
jak komuna to konsekwentnie

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.03.2015, 21:21
palikot napisał(a):Wyświetl post
przecież jasno napisał: kibice na stadion, kibole poza stadion... ja pociągnę... studenci do książek, stoczniowcy do stoczni, a FraMat to DraMat
jak komuna to konsekwentnie
Od razu widać, kto ma jedynie słuszne skojarzenia...

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 22:01
Od razu widać, kto ma jedynie słuszne skojarzenia...
po prostu trzeba być konsekwentnym w swoim rozumowaniu.
Chcesz ludzi traktować przedmiotowo, to nie dziw się, że potem ktoś tak samo chce potraktować ciebie
to tyle

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.04.2015, 14:55
Nie chcę się czepiać, ale już za 5 dni mecz, a na forum nadal nie ma tematu.

ps.
Nie chcę wchodzić w kompetencje @WISŁAZWE, który te tematy świetnie przygotowuje.

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.04.2015, 17:00
Nie chcę się czepiać, ale już za 5 dni mecz, a na forum nadal nie ma tematu.

ps.
Nie chcę wchodzić w kompetencje @WISŁAZWE, który te tematy świetnie przygotowuje.
FraMat, nie dla wszystkich priorytetem jest spędzać życie na forum. A jeśli już tak bardzo Ci przeszkadza brak tematu to myślę że PW do WISŁAZWE byłoby dobrym wyjściem

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.04.2015, 20:50
Jutro temat będzie oddany
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów