|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ: | |||
| Wygraną Wisły! |
|
47 | 28,83% |
| Wysoką wygraną Wisły! |
|
116 | 71,17% |
| Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Jako stary dziad mogę z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością powiedzieć że KL po prostu p......o !!!
Będąc na derbach , oczywiście w sektorze pikników , stwierdzam że generalnie był porządek . Bluzgi były ale w normie . Sektorówka , najwiązująca do pewnych zachowań kibiców sąsiadki ostra ale bez przegięć. Generalnie wszystko w szeroko rozumianej poetyce meczu piłkarskiego .Poza tym ewidentne staranie naszych kiboli aby w czymś nie przegiąć .No i jeszcze zadowolona policja . No i co ? Leśne dziadki muszą się wykazać . Chyba złe , że nie ma nic oczywistego, to próbują prowokacją . Tak jakby wręcz chodziło o rozdrażnienie . Nie bawcie się tak , drodzy panowie !!! Mam nadzieję że klub się odwoła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak się nie ma argumentów to przeciwnika obrzuca się inwektywami. Wystarczy rzucić "ukrytą opcją..." i poczuć się lepszym. Można i tak. Ale to nie zmienia faktów. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe jakby zareagowała KL gdyby zamiast malunku, sektorówkę stanowiło zdjęcie z sali rozpraw (jakich mnóstwo zamieściła GK), no bo przecież nie chodziło im o tekst ? Bo to, ze "przyznaje się do winy" padło 22 razy o tym samym pisała GK.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
im chodziło o 50 tysięcy.
Pewnie jakis kolega odchodzi i chcą mu dać sowitą odprawe jak w przypadku Biszofa. Gowno gowno gowno. Strach oglądać mecz bo kare do.......ą za chujowy wynik.. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
To poproszę drogi FraMacie o podanie listy faktów z zachowania kibiców Wisły podczas derbów uzasadniających tak drastyczną karę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Argument jest jeden i podstawowy. Sytuacja jest tak jasna i klarowna, że tu nie ma co argumentować. Tak samo jak się nie argumentuje, że sól jest słona bo to każdy wie. I każdy normalny człowiek wie, że oprawa na derbach na pewno nie nawoływała do nienawiści i na pewno nie powinna być powodem kar a tym bardziej nie tak wielkich. Co tu mam argumentować? Jak Ci wlepią mandat za rzekome spożywanie alkoholu w miejscu niedozwolonym w wysokości 2 tys złotych to też będziesz chciał argumentów, że zrobili źle? Chyba wiadomo, że nie dość, że nie zasłużyłeś to jeszcze kwota mandatu z dupy, i to samo z tą karą od KL. A jak jesteś taki mądry to może Ty daj argument na to, że coś było nie tak w tej sektorówce - że nawoływała od nienawiści. Przy okazji mi wytłumacz czy spalony szalik rywala nie nawołuje do nienawiści i dlaczego za niego KL nie daje kary 50 tys zł i zakaz wejścia na mecz. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.03.2015 o godz. 18:45.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
O ile główny nurt mam wspólny z FraMat-em, to tej tezy chłopie nie obronisz. KL naprawdę teraz pojechała po całości i Panowie śmieją Nam się w twarz. Podbiję do góry - poproszę kogokolwiek o przykłady zachowania Kibiców zasługujące na taką karę i mieszczące się w ramach paragrafu z którego została nałożona kara. Ja jestem wielkim przeciwnikiem teorii spiskowych, ale taką decyzję jest mi ciężko zrozumieć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przypomnę ci fakty, bo twoja "delegacja" pochłania ci kupę czasu i nie w temacie krótko mówiąc jesteś a nie chce żebyś stosował półśrodków w temacie nie mając pojęcia o czym piszesz 1) 6 tys. zakazów stadionowych na następne derby dla osób będących na sektorze C - pomijam złamanie jakichkolwiek praw, konstytucji, bo tacy faszyści/komuniści jak ty tego nawet pod uwagę nie biorą ![]() 2) Do tego klub płaci haracz w postaci widzimisię jakiegoś jegomościa - 50 tys w zawieszeniu.na półtorej roku 3) Derby były okraszone niebywałą kulturą - było prawie jak podczas popołudniowej mszy na której byłem. 4) Ja pytam i chcę odpowiedzi!!! Jakim prawem ma cierpieć klub, bądź niewinni ludzie za jak ty to nazywasz: "kibiców" kibiców, czy cholera wie kogo? 5) Komentarz: Jak się komuś nie podobają "kibice" - monitoring jest - złożyć doniesienie do sądu, niech rozstrzyga co takiego nabroili... Nikt nie ma prawa ponosić konsekwencji czyiś czynów a już w żadnym wypadku wyimaginowanych przez wąską grupę nadgorliwych wariatów z pzpnu. Co by nie powiedzieć derby aż za spokojne i za kulturalne to tyle
W których punktach podaliśmy go na tacy? Konkretnie bez ściemniania. Chcę usłyszeć naczelnego delegata forum, z perspektywy Boreaux czy Motpelier jak on to widzi z daleka. Czy ty czytałes ogólne uzasadnienie? Czy pier.dolisz co co wiesz z dynkiem siedząc razem w Montpelier? Może przeczytasz łaskawie, który paragraf zastosowali Proszę cię nie wypowiadaj się już jak masz ludziom ciśnienie podnosić...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.03.2015 o godz. 23:51.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
bez osobistych wycieczek proszę
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kara może i jest absurdalna, ale skoro trzeba ten hajs wyłożyć, to powinni zrobić to odpowiedzialni za oprawę, a nie klub.
Bo potem ludzie się dziwią, że słaba sprzedaż szalików cegiełek itd. Jasne, że słaba, bo nikt normalny nie chce sponsorować kar, za które odpowiada jakaś tam grupa ludzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czyli to powinni zaplacić "dobre" chłopaki z Cracovii gdyż to oni właśnie są odpowiedzialni za tą oprawe.
Kara nie jest absurdalna. Kara to jest kpina przez ....a ogromne K. Oczywiście ze klub powinien zapłacić. A w zasadzie nie powinien zapłacic i powienien sie kłocić z pedałami o wykladnię tej oprawy, która nie nawołuje do niczego tylko dosadnie podsumowuje działania pewnej grupy "kibicow". Szanujmy się. Juz dawno tak spokojnych derbów nie było, a tutaj taka kara po.......ona. No sory. niedługo jak w.......ą Nam (nie napiszę Ci, bo Ci pewnie na mecze nie chodzi) 100.000 zł kary za to że ..oprawy nie było, to dla Ciebie będzie to również wina kibica... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
FraMat zawsze na pierwszej anty-kibicowskiej linii frontu. Miłośnik Bednarza nie może sobie odpuścić. Dziwie się że ktokolwiek z nim rozmawia na takie tematy. Szkoda czasu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.03.2015 o godz. 16:19.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale większość chciałaby odwrotnie: kibice poza stadion, kibole do decydowania o klubie, prezes na dywanik do skwk... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Komisja Ligi od opraw zapomniałeś dodać
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Możemy przerwac te powtorke z rozrywki z FraMatem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możecie.
Nie macie argumentów, więc to dla Was jedyne wyjście. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sorry Framacie, jak Cię lubię, ale argument o tym, że karę KL wzięła sobie z dupy jest widoczny jak na dłoni. O ile w Wiślackiej oprawie przyczepić się można głównie do hasła "zerwaliście zmowę milczenia" o tyle w oprawie Cracovii można było znaleźć zachęcanie do zabijania, race etc.
Co zaś do słynnych "Żydów' przypomnę, że w ten sam sposób określają na Legii pewną drużynę z Łodzi i jej kibiców - jakoś za to nikt kary nie dostał.. Porównując karę 50 tys zł dla Wisły z karą 100 tys zł dla Legii za zeszłoroczny wyczyn kiboli Legii to trzeba wyjątkowo nie chcieć dostrzec faktów, że KL przywaliła karę nieadekwatną do winy, i argument o mandatach wyjątkowo nie trafiony - KL pokazała w podejściu do Wisły i Cracovii za ich oprawy i wartość kar. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|||||
|
O argumentach pisze koleś, który zaraz po swoim prowokacyjnym, zaczepkowym poście na poziomie gimbazy spierrdala w podskokach z forum.
Sam się do nich w żadnym stopniu nie odnosisz. Cytat:
I teraz Twoi kompani z pięknych, beztroskich, Bednarzowych czasów, panowie: Malaki Cytat:
Cytat:
Ostatni raz taka kara miała miejsce w 2012 roku na meczu Lech Poznań-Śląsk Wrocław. Oto zajścia z tego meczu tutaj: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 29.03.2015 o godz. 19:19.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
To może jeszcze usystematyzuj kto jest kim. Kim jest dla ciebie ten kibol? To chłopak, który zarywa kilka dni i nocek na przygotowanie oprawy? To chłopak, który poświęca na jedną oprawe więcej niż ty przez całe życie dla tego klubu? Zastanów się co piszesz, bo takich bredni nie słyszałem od czasów "wielkiego" łysego prezesiny od siedmiu boleści. Tak wogóle to bez urazy dziewczyny, że pisałem chłopak, was też się to tyczy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
A czemu on wyznacza kto ma chodzić na mecze a kto nie? Skoro jest konsekwentny w swoim idiotycznym myśleniu to się wycofa. ![]()
Było pytanie:
Więc skończcie się kompromitować zarzucając nam, że my argumentów nie mamy...
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.03.2015 o godz. 00:04.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może ustosunkuję się do pytania, które się tu nieustannie przewija:
Cytat:
Uzasadnienie macie na stronie Komisji Ligi. Mam tylko jedno pytanie: Czy oprawa z meczu miała na celu dopingowanie ukochanej drużyny czy prowokowanie kibiców przyjezdnych? |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
powtarzam bez osobistych wycieczek
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I kiedy prędzej czy później to wszystko "zdechnie" i obudzimy się w okręgówce albo w III lidze - (przy takim zarządzaniu jest to prawdopodobne) - to nie będzie prezia któremu będziesz kadził jak typowy lizus, ale zostaniemy sami. Wtedy jedynymi dla których los Wisły będzie ważny będą ci znienawidzeni przez ciebie kibice. Wszyscy inni nas "zdradzą i zostawią". Tak mędrku - wtedy zostaniemy sami. I jestem pewny że tacy jak ty "mędrkowie" przerzucą się na Legię, Amicę czy coś tam innego. Zapomną o Wiśle w okręgówce. A ci "kibole" jako jedyni wesprą swój klub. Więc nie pouczaj innych jak mają wyglądać relacje w klubie na linii właściciel-kibice.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.03.2015 o godz. 11:08.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|

|