|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Bo jeśli byłaby kasa to Smuda dostałby swoje i poszedłby w pi..zdu. Jeśli była by kasa to AP T.S. pewnie tez by dostała to co by chciała. Ważna jest tylko jedna kwesta w tej chwili, która blokuje jakiekolwiek działania brak KASY. I można podpisać wszystko tylko trzeba się z tego wywiązać. Uważam, że jeśli podpisałby prezes Gaszyński umowę bez pokrycia to była by lipa. No chyba że lepiej żeby podpisał wszyscy by go chwalili jaki super gość tylko za kilka miesięcy było by to: "PREZESIE S.A. GDZIE SĄ PIENIĄDZE PRZECIEŻ UMOWA PODPISANA A KASY BRAK". Jedno jest pewne adresatem tego stanu rzeczy nie jest prezes który jest tu 3 miesiące tylko nadprezes który jest tu już 17 lat i nie zrobił nic w sprawie szkolenia młodych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Więc tak jak Arsenal wykupuje z Legii najlepszych, tak Legia będzie takich podbierać nam jak obecnie robi np. z zawodnikami Lecha. Taka karma bycia słabszym. Oczywiście nie znaczy to że nie nalezy iść ta drogą, natomiast takich 'zysków' nie wykręcimy jak Legia. Nie ma więc co przytaczać przykładu w perspektywie krótkoterminowej o ktorej mówimy czyli inwestycji w lata 2015/2016. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Klub bez Akedami Pilkarskiej z prawdziwego zdarzenia to wydmuszka ze styropianu, a nie profesjonalny klub. Jesli chcemy tylko udawac profesjony klub to spoko, ale myslallem ze mamy wieksze ambicje.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Staram się jednak patrzyc na to w miare obiektywnie - a tak naprawdę mamy dwie sprzeczne wypowiedzi, które niczego nie przesądzają. Wszystko rozbija się o pieniądze i ustalenie odpowiednich warunków dla obu stron. Czy ktoś tu uważa, że Gaszyński nie chciałby współpracować z Akademią Wisły? I że robi to specjalnie, bo np. nie lubi Wawro? To raczej mało prawdopodobne. Każdy chce coś na tym interesie zarobić i pretensji do nikogo mieć o to nie można, ani do Gaszyńskiego ani do Wawro. No ale na razie się nie dogadali i tyle. Ale teksty, że Wawro może lecieć z tym wszystkim do prasy jest oderwane od realiów. Tak się po prostu nie robi w negocjacjach, ale jak widać, niektórzy nie mają o tym tutaj pojęcia. Wszyscy znamy sposoby działania Szymańskiego i Wawry i historie różnych oświadczeń itp. więc zaskoczonym być nie można, niestety. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Tytuł "delikatnie" tendencyjny
Szymkowiak i Frankowski pomogą Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu ja powtarzam od kilku lat(kto mnie śledzi ten wie), że ten biznes w naszych warunkach jest najbardziej optymalny. Ściąganie zdolnych 15, 16, 17 latków... 2-3 lata szlifu i sprzedaż z marżą 2500%. To jest strategia. Jak ktoś chodzi jak bezdomne dziecko i puka do drzwi jak nie TS-u to AP 21 i prosi przygarnijcie mnie, to jest strategia na rumuna. Żydzić kilkadziesiąt tys zł w tak wielkim klubie to jest naprawdę porażka. Okazuje się, że potrafimy marnować pieniądze na najemników, którym się nie chce potem grać, na 3 trenerów ale na profesjonalne szkolenie dzieciaków nie ma kilkadziesiąt tysięcy złotych. To jest żenujące. To tak jakbyś chciał budować wieżowiec na fundamentach lepianki. Zresztą sam fakt marnowania pieniędzy na sprzęt o czym mówił Wesoły. Tu są jakoś dziwnie rozrzutni... Dlatego mówię o niekompetencji i niszczeniu akademii naprawdę zdolnej, dobrze prosperującej z olbrzymim potencjałem... to niech wspierają Franka sprzedawcy firanek. Tylko ciekaw jestem, czy po czasie nie okaże się, że połowa tych małolatów będzie trafiać do jakiś Legii, żydów ect. Wtedy dopiero będzie wstyd.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 15:25.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pod warunkiem,że ten oszlifowany diament w wieku 18 lat nie powie "eee ja jednak podpiszę z Lechia albo może jacys Włosi się po mnie zgloszą".znamy takie przypadki...i te cale 2500% idzie w ....u
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, prezesi z całej europy powinni przyjechać do Krakowa na szkolenia. Tutaj eksperci by im wyliczyli jakie to straty ponoszą bawiąc się w jakieś akademie. W zamian zawsze można zainwestować w dwóch trenerów pierwszego zespołu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z dwoma trenerami I zespołu już nie pier.do.l.cie, bo jak był Smuda to większość tu dostawała spazmów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Od siebie dodam że akademia nie jest fundamentem klubu. BDW brzmi to jak slogan propagandowy. Jesli już trzba wysnuwac zależność to dalbym odwrotnie - fundamentem akademii jest klub. Im lepszy i bogatszy klub tym lepsza akademia. No chyba że znasz jakieś świetne akademie które żyją oderwane od klubu i mają się lepiej niż te przyklubowe. Dobrym przykładem jes akademia Frankowskiego - jak widać chętnie podziała pod skrzydłami S.A. i chyba nie bez powodu. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Oświadczenie odnośnie zaistniałej sytuacji.
http://akademiawisly.pl/oswiadczenie...sla-krakow-sa/ Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli wynika z tego ze sprawa jest troszeczke rozdmuchana. Mysle ze dogadaja sie. Oby!
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez c. : 20.03.2015 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pisalem już wiele ale napisze jeszcze tylko jedno zdanie...
Widze to tak... AP 21 zostaje Akademia Pilkarska z ramienia Wisła Kraków SA. Natomiast akademia TS Wisła Kraków nadal pozostaje partnerem Wisła Kraków SA... PS. Natomiast bardzo mi się podoba jak ludzie pisza ze Gaszynski się pomylil, ze nie może wypowiedzieć umowy, ze nie zna jej treści..." no ludzie zloci"...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 20.03.2015 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
tylko roznica jest taka,ze wychowanek Ajaksu,Barcelony,Arsenalu itd nei ucieka ze swojego klubu bo w zasadzie nie bardzo ma dokąd...do Polski? z lepszych,bogatszych klubow,krajów do beidniejszych? droga wiedzie i jeszcze dlugo będzie wiodła w odwrotna stronę
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Po prostu AP bardzo mocno wyszła przed szereg z wczorajszym komunikatem.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym dodał jeszcze poniekąd prezesa S.A. poniekąd prezesa TF, poniekąd św mikołaja i jeszcze paru innych poniekąd. A za zrozumienie i pełną akceptację pewnie dostanie kolega list pochwalny. Po jakiego grzyba piszesz taki post? Chciałbym poznać motywację.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Prawdopodobnie wina za ten stan rzeczy leży w innych aspektach. Należałoby się dowiedzieć w jakich. I je poprawić. Ile lat miał ten Bielik? 17? Miał profesjonalny kontrakt? Bo nie słyszałem, żeby Arsenal go podwędził za ekwiwalent. Da się? Trzeba chcieć, umieć a nie pierydolić jak to robi nasz prezes Gaszyński.
pierydolisz jak potłuczony
Ja mam nadzieję, że jutro pojawi się kujący transparent w oczy który pokaże głupotę ludzi zarządzających tym klubem.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 20:09.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A co to Wisła jest jego i robi z nia co chce To jest ....a zwykly pracownik jakich było wielu i jakich wielu jeszcze będzie... Ma zadania powierzone które musi wykonać ... Masz pretensje zapierdalaj do grubego do Myslenic i się zal... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A poza tym Panie Palikocie mam w głębokim poważaniu pieniądze Cupiala, bo Wisła była przed nim i będzie po nim. Ale jeśli się mieni być włascielem klubu to niech nim będzie. A Gaszyński ma tyle do gadania co zeszłoroczny śnieg. Powód: śnieg
Ostatnio edytowane przez Gero : 20.03.2015 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pierydolisz to ty. Gaszyński jest osobą, która odpowiada za pewne rzeczy i za to co mówi również. Jeśli pierydoli o strategii długofalowej to niech nie ośmiesza funkcji prezesa klubu tylko powie wprost, że w strategii nie ma szkolenia młodzieży i mają to w dupie, bo nie chce mi się potem czytać debili którzy kupują bajki a potem narzekają i płaczą, że "jak to".
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Taki cytat z artykułu na gazeta.pl
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że z akademią Cracovii albo Hujnika nie podpisali...
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Na pewno wtedy kiedy mówił o strategii długofalowej wiedział o tym, że nie wydyma Wawro, tylko Wawro wydyma jego.
Prezes nie jest prorokiem czy tam innym jasnowidzem. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie o Wawrę tu chodzi tylko o setki dzieciaków z Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków!
Tu chodzi o naszych wychowanków, dzieciaków, którzy wychowują się na wiślackich osiedlach, chodzą na sektor C czy sektor szkolny, mają serce w kształcie Białej Gwiazdy, o przyszłych piłkarzy - kiboli Armii Białej Gwiazdy! Ja wiem, że niektórzy sądzą, że Wawro nie robi tego dla dobra tych dzieciaków, tylko dla własnych interesów (notabene jakich?) i próby wyłudzenia pieniędzy od Wisła SA ale nie mogę zrozumieć jak można stawać przeciwko młodym wiślakom i przyklaskiwać dla AP21 gdzie trenują małolaci z Cracovii czy Hutnika (tam jest wylęgarnia wszystkiego). Kto tego nie rozumie nie powinien nazywać się kibicem Wisły.. ![]()
Ostatnio edytowane przez element : 20.03.2015 o godz. 20:33.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale tu nie chodzi o dymanie, tylko o to, że klub łoży 5 k/mc na młodych piłkarzy. Przecież to jest śmiech na sali. Jak można mówić o strategii długofalowej jak piłkarzy szkoli spółce TS a oni płacą 5 k miesięcznie na ich wyszkolenie... to jest śmieszne. Profesjonalny klub ładuje bańkę a bogatszy 3 bańki rocznie w akademie szkoli ich pod własną egidą. U nas nie ma chęci w ogóle tego robić. Ja pamiętam jak ten kretyn Basałaj u Cupiała wymóg, żeby stworzyć takie struktury szkoleniowe młodych, to zatrudnili jakiegoś Polaka z Holandii. Jak Basałaj odszedł to on razem z nim i tyle było z akademii... To pokazuje jak u nas ma się w dupie bardzo dochodową gałąź przemysłu piłkarskiego. Zresztą mówili o tym też Mielcarski, choć on już jakieś utopie z Porto chciał tutaj przenosić, całkiem inny model, który jest nieadekwatny, ale i tak sama idea jest ważna.
Legia mimo, że ma słabe warunki dla tych piłkarzy pokazuje, że ten model, który obrali może bardzo dobrze funkcjonować. W Polskich warunkach, gdzie nie ma za wiele pieniędzy kluby powinny postawić na eksport piłkarzy, to powinien być priorytet w działalności klubu i główny punkt w jego dochodach. Ale u nas jest mentalność, że "się nie do" "Panie nie do się i już"
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 20:35.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dalej zadziwiacie mnie niektórzy krzykacze i pieniacze swoim .......amento, pomimo oświadczenia Akademii, z którego jasno wynika, że obecna sytuacja wywołana jest przez przedłużające się negocjacje na linii TS - SA i chęcią uzupełnienia papierologii potrzebnej do uzyskania licencji. Rozmowy więc dalej będą trwać i pewnie zostanie osiągnięty konsensus. Jeśli tak się nie stanie, to będzie się wtedy można zastanawiać nad kolejnym "roz.......em". Bardzo cieszy mnie to oświadczenie, bo ono jasno mówi, że nie powinniśmy się spodziewać na jutrzejszym meczu żadnej krzywej akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Element, Palikot- ale dostrzegacie, że to nie Gaszyński wydaje taką decyzje, że są takie, a nie inne kwoty wydawane na szkolenie we Wiśle tylko jest przedłużeniem ręki Cupiała? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie zrzucajcie wszystkiego cały czas na Cupiała bo on nie o wszystkim wie. Wie to co ma wiedzieć.
Poza tym zaprzeczacie samym sobie.. bo jak wytłumaczyć inaczej utrzymywanie teraz DWÓCH Akademii? Przecież chodzi o to, żeby choćby jednej nie utrzymywać. Z oświadczenia wynika tyle, że mimo przeciwności losów Akademię Wisły nie jest nic wstanie zniszczyć, mimo, że od dłuższego czasu podrzucane są jej kłody pod nogi (5 kafli na miesiąc od SA, żeby zapłacić za wodę mineralną itd)
Ostatnio edytowane przez element : 20.03.2015 o godz. 20:43.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|