The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2015, 13:32
palikot napisał(a):Wyświetl post
Najpierw płaczecie, że klub jest chu.jowo zarządzany, nie ma szkolenia, sponsorów, kibice mają dość patrzyć na to, marnuje się pieniądze, że Stilić niepodpisany a potem bronicie niekompetencje klubu, który stwierdził, że chce przyoszczędzić... to jest dopiero nawiedzenie i to dosyć mocne. Jak Wawro jest płaczkiem, który za grosze zrobił w kilka lat akademie na wysokim poziomie, to bądźcie konsekwentni i nie nie lejcie żalów na forum, że klub jest średniakiem ligowym, bankrutem, ma 12 mln zł długu i niezbilansowany budżet oraz, że przyjeżdża Zawisza i bęc...

No jasne Przecież mamy priorytety takie jak 2 trenerów na utrzymaniu więc na akademię nie ma pieniędzy
Argumentacja mistrzowsska
Osobiście jutro rzucę race na murawie!
Powiem jedno i nie jest ważne dla mnie w tej chwili przepychanie się argumentami kto i co za ile i kto i kogo ma na utrzymaniu i czy będzie miał na utrzymaniu 2 czy 1 akademie- to jest patologia spowodowane brakiem kasy.

Bo jeśli byłaby kasa to Smuda dostałby swoje i poszedłby w pi..zdu.
Jeśli była by kasa to AP T.S. pewnie tez by dostała to co by chciała.
Ważna jest tylko jedna kwesta w tej chwili, która blokuje jakiekolwiek działania brak KASY.
I można podpisać wszystko tylko trzeba się z tego wywiązać.
Uważam, że jeśli podpisałby prezes Gaszyński umowę bez pokrycia to była by lipa. No chyba że lepiej żeby podpisał wszyscy by go chwalili jaki super gość tylko za kilka miesięcy było by to: "PREZESIE S.A. GDZIE SĄ PIENIĄDZE PRZECIEŻ UMOWA PODPISANA A KASY BRAK".

Jedno jest pewne adresatem tego stanu rzeczy nie jest prezes który jest tu 3 miesiące tylko nadprezes który jest tu już 17 lat i nie zrobił nic w sprawie szkolenia młodych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2015, 13:35
https://www.facebook.com/permalink.p...840061&fref=nf
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2015, 13:44
Lukasz - Legia to 17 latka sprzedaje za 2,5 mln euro do Arsenalu i chyba do 10 piłkarzy od 1,5 do 3 mln euro w ciągu ostatnich 5-6 lat. Tam mają strategie. Niech się Gaszyński nie ośmiesza
Jasne. Tylko że nasza szkółka nie ma kasy i warunków by być lepsza od tej Legijnej. Nie to miasto nie ten klient nie ten biznes.

Więc tak jak Arsenal wykupuje z Legii najlepszych, tak Legia będzie takich podbierać nam jak obecnie robi np. z zawodnikami Lecha. Taka karma bycia słabszym. Oczywiście nie znaczy to że nie nalezy iść ta drogą, natomiast takich 'zysków' nie wykręcimy jak Legia. Nie ma więc co przytaczać przykładu w perspektywie krótkoterminowej o ktorej mówimy czyli inwestycji w lata 2015/2016.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 20.03.2015, 13:59
Klub bez Akedami Pilkarskiej z prawdziwego zdarzenia to wydmuszka ze styropianu, a nie profesjonalny klub. Jesli chcemy tylko udawac profesjony klub to spoko, ale myslallem ze mamy wieksze ambicje.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2015, 13:59
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Powiedz to setkom dzieciaków i im rodziców z Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków.. są oburzeni decyzją Gaszyńskiego.
To wyrok dla tych dzieci i ich rodziców. Ale Akademia Wisla nie przestanie istnieć, na szczęscie.. rodzice nie chcą szkolić swoich dzieci w jakimś AP21 tylko w TS Wisla Krakow!

Zrob chociaz 10% tego co Wawro i Szymanski dla Wisly to usiadziemy do rozmow. Na "ten.." to wskaz na kolege z kamienicy, do Wawro i Szymanskiego masz mowic per pan.
A Wawro moze udzielac glosu bo jest czlonkiem TS Wisla i walczy o Akademie i jej przyszlosc. Ty masz gowno do gadania bo o niczym nie wiesz.
Ale ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, z czym ta decyzja moze się wiązać i jakie towarzyszą jej emocje.
Staram się jednak patrzyc na to w miare obiektywnie - a tak naprawdę mamy dwie sprzeczne wypowiedzi, które niczego nie przesądzają.

Wszystko rozbija się o pieniądze i ustalenie odpowiednich warunków dla obu stron. Czy ktoś tu uważa, że Gaszyński nie chciałby współpracować z Akademią Wisły? I że robi to specjalnie, bo np. nie lubi Wawro? To raczej mało prawdopodobne.

Każdy chce coś na tym interesie zarobić i pretensji do nikogo mieć o to nie można, ani do Gaszyńskiego ani do Wawro. No ale na razie się nie dogadali i tyle. Ale teksty, że Wawro może lecieć z tym wszystkim do prasy jest oderwane od realiów. Tak się po prostu nie robi w negocjacjach, ale jak widać, niektórzy nie mają o tym tutaj pojęcia. Wszyscy znamy sposoby działania Szymańskiego i Wawry i historie różnych oświadczeń itp. więc zaskoczonym być nie można, niestety.
Odpowiedz cytując
lisilax
Junior Member

Od: 02.2014

Stary 20.03.2015, 15:10
Tytuł "delikatnie" tendencyjny
Szymkowiak i Frankowski pomogą Wiśle
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2015, 15:20
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Tylko że nasza szkółka nie ma kasy i warunków by być lepsza od tej Legijnej. Nie to miasto nie ten klient nie ten biznes.

Więc tak jak Arsenal wykupuje z Legii najlepszych, tak Legia będzie takich podbierać nam jak obecnie robi np. z zawodnikami Lecha. Taka karma bycia słabszym. Oczywiście nie znaczy to że nie nalezy iść ta drogą, natomiast takich 'zysków' nie wykręcimy jak Legia. Nie ma więc co przytaczać przykładu w perspektywie krótkoterminowej o ktorej mówimy czyli inwestycji w lata 2015/2016.
Nie prawda. Warunki Wisła ma o wiele lepsze. Wystarczy przejść się w okolice stadionu i hali, gdzie jest olbrzymia ilość terenów do trenowania, do tego mamy również hale. Roczniki Legii trenują po jakiś salach gimnastycznych w szkołach.
Po prostu ja powtarzam od kilku lat(kto mnie śledzi ten wie), że ten biznes w naszych warunkach jest najbardziej optymalny. Ściąganie zdolnych 15, 16, 17 latków... 2-3 lata szlifu i sprzedaż z marżą 2500%. To jest strategia. Jak ktoś chodzi jak bezdomne dziecko i puka do drzwi jak nie TS-u to AP 21 i prosi przygarnijcie mnie, to jest strategia na rumuna. Żydzić kilkadziesiąt tys zł w tak wielkim klubie to jest naprawdę porażka. Okazuje się, że potrafimy marnować pieniądze na najemników, którym się nie chce potem grać, na 3 trenerów ale na profesjonalne szkolenie dzieciaków nie ma kilkadziesiąt tysięcy złotych. To jest żenujące. To tak jakbyś chciał budować wieżowiec na fundamentach lepianki.
Zresztą sam fakt marnowania pieniędzy na sprzęt o czym mówił Wesoły. Tu są jakoś dziwnie rozrzutni... Dlatego mówię o niekompetencji i niszczeniu akademii naprawdę zdolnej, dobrze prosperującej z olbrzymim potencjałem... to niech wspierają Franka sprzedawcy firanek. Tylko ciekaw jestem, czy po czasie nie okaże się, że połowa tych małolatów będzie trafiać do jakiś Legii, żydów ect. Wtedy dopiero będzie wstyd.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 15:25.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.03.2015, 15:37
Ściąganie zdolnych 15, 16, 17 latków... 2-3 lata szlifu i sprzedaż z marżą 2500%. To jest strategia.
pod warunkiem,że ten oszlifowany diament w wieku 18 lat nie powie "eee ja jednak podpiszę z Lechia albo może jacys Włosi się po mnie zgloszą".znamy takie przypadki...i te cale 2500% idzie w ....u
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.03.2015, 15:52
picasso napisał(a):Wyświetl post
pod warunkiem,że ten oszlifowany diament w wieku 18 lat nie powie "eee ja jednak podpiszę z Lechia albo może jacys Włosi się po mnie zgloszą".znamy takie przypadki...i te cale 2500% idzie w ....u
Dokładnie, prezesi z całej europy powinni przyjechać do Krakowa na szkolenia. Tutaj eksperci by im wyliczyli jakie to straty ponoszą bawiąc się w jakieś akademie. W zamian zawsze można zainwestować w dwóch trenerów pierwszego zespołu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.03.2015, 16:06
Z dwoma trenerami I zespołu już nie pier.do.l.cie, bo jak był Smuda to większość tu dostawała spazmów.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2015, 16:08
.... Żydzić kilkadziesiąt tys zł w tak wielkim klubie to jest naprawdę porażka. Okazuje się, że potrafimy marnować pieniądze na najemników, którym się nie chce potem grać, na 3 trenerów ale na profesjonalne szkolenie dzieciaków nie ma kilkadziesiąt tysięcy złotych. To jest żenujące. To tak jakbyś chciał budować wieżowiec na fundamentach lepianki....
Słaby punkt uwypuklił kolega Picasso.

Od siebie dodam że akademia nie jest fundamentem klubu. BDW brzmi to jak slogan propagandowy. Jesli już trzba wysnuwac zależność to dalbym odwrotnie - fundamentem akademii jest klub. Im lepszy i bogatszy klub tym lepsza akademia. No chyba że znasz jakieś świetne akademie które żyją oderwane od klubu i mają się lepiej niż te przyklubowe. Dobrym przykładem jes akademia Frankowskiego - jak widać chętnie podziała pod skrzydłami S.A. i chyba nie bez powodu.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.03.2015, 16:14
Oświadczenie odnośnie zaistniałej sytuacji.

http://akademiawisly.pl/oswiadczenie...sla-krakow-sa/

Cytat:
Oświadczenie TS Wisła Kraków
Niniejszym informujemy, że umowa dotycząca wspólnego szkolenia dzieci i młodzieży zawarta pomiędzy Towarzystwem Sportowym Wisła Kraków a Wisłą Kraków SA obowiązuje na dotychczasowych zasadach, dlatego prosimy osoby związane z Akademią, a szczególnie Rodziców i trenujących u nas Zawodników o dalsze angażowanie się w pracę i treningi, aby Akademia mogła nadal rozwijać naszych Wychowanków z dobrymi efektami na chwałę „Białej Gwiazdy”.
Akademia Piłkarska Wisła Kraków istnieje i będzie nadal funkcjonować pod taką samą nazwą. Powstanie Akademii sankcjonuje zawarta w dniu 28 stycznia 2014 roku umowa pomiędzy TS Wisła Kraków i Wisłą Kraków SA, która nie została wypowiedziana i nieprawdą jest, aby miała przestać obowiązywać w dniu 30 czerwca 2015 roku.
Jednocześnie przypominamy o blisko 110-cio letniej historii i tradycji pielęgnowanej przez TS Wisła Kraków. Szkółka Piłkarska TS Wisła Kraków szkoliła młodzież od 1987 roku oficjalnie przekształcając się w lutym 2014 roku w Akademię Piłkarską Wisła Kraków.
Obecne zamieszanie i szum medialny dotyczący corocznego przyznawania licencji drużynie Wisły Kraków SA na grę w Ekstraklasie nie ma wpływu na obecny kształt i funkcjonowanie Akademii Piłkarskiej Wisła Kraków. Sztuczne twory powstające na potrzeby otrzymania licencji na grę w Ekstraklasie nie mogą przejmować roli i podszywać się pod historię i tradycję szkolenia młodych piłkarzy tworzoną przez Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków. Coroczne ślubowanie każdego z zawodników Akademii jest równoznaczne z jego przywiązaniem do barw klubowych i prawem do godnego reprezentowania TS Wisła Kraków. Gra z Białą Gwiazdą na piersi jest honorem nie obowiązkiem.
W najbliższych dniach Zarząd spotka się z przedstawicielami Wisły Kraków SA, trenerami Akademii Piłkarskiej i Rodzicami dzieci w niej grającymi w celu omówienia dalszego funkcjonowania i rozwoju naszych Wychowanków.
Zarząd Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków i Zarząd Akademii Piłkarskiej Wisła Kraków
Pisownia oryginalna (pogrubienia). Dla mnie ważny jest też ostatni akapit.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2015, 16:21
Czyli wynika z tego ze sprawa jest troszeczke rozdmuchana. Mysle ze dogadaja sie. Oby!
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.03.2015, 16:29
Cytat:
Sztuczne twory powstające na potrzeby otrzymania licencji na grę w Ekstraklasie nie mogą przejmować roli i podszywać się pod historię i tradycję szkolenia młodych piłkarzy tworzoną przez Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków. Coroczne ślubowanie każdego z zawodników Akademii jest równoznaczne z jego przywiązaniem do barw klubowych i prawem do godnego reprezentowania TS Wisła Kraków. Gra z Białą Gwiazdą na piersi jest honorem nie obowiązkiem.
Ewidentny pojazd w strone AP21, poniekąd SA i powstającej między nimi nowej pseudo-akademii Wisly. Oczywiscie zrozumialy i w pelni prze ze mnie popierany.
Ostatnio edytowane przez c. : 20.03.2015 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.03.2015, 16:31
Pisalem już wiele ale napisze jeszcze tylko jedno zdanie...
Widze to tak...
AP 21 zostaje Akademia Pilkarska z ramienia Wisła Kraków SA.
Natomiast akademia TS Wisła Kraków nadal pozostaje partnerem Wisła Kraków SA...

PS. Natomiast bardzo mi się podoba jak ludzie pisza ze Gaszynski się pomylil, ze nie może wypowiedzieć umowy, ze nie zna jej treści..." no ludzie zloci"...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 20.03.2015 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.03.2015, 16:33
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, prezesi z całej europy powinni przyjechać do Krakowa na szkolenia. Tutaj eksperci by im wyliczyli jakie to straty ponoszą bawiąc się w jakieś akademie. W zamian zawsze można zainwestować w dwóch trenerów pierwszego zespołu.
tylko roznica jest taka,ze wychowanek Ajaksu,Barcelony,Arsenalu itd nei ucieka ze swojego klubu bo w zasadzie nie bardzo ma dokąd...do Polski? z lepszych,bogatszych klubow,krajów do beidniejszych? droga wiedzie i jeszcze dlugo będzie wiodła w odwrotna stronę
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2015, 17:20
Po prostu AP bardzo mocno wyszła przed szereg z wczorajszym komunikatem.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Stary 20.03.2015, 18:47
c. napisał(a):Wyświetl post
Ewidentny pojazd w strone AP21, poniekąd SA i powstającej między nimi nowej pseudo-akademii Wisly. Oczywiscie zrozumialy i w pelni prze ze mnie popierany.
Ja bym dodał jeszcze poniekąd prezesa S.A. poniekąd prezesa TF, poniekąd św mikołaja i jeszcze paru innych poniekąd. A za zrozumienie i pełną akceptację pewnie dostanie kolega list pochwalny. Po jakiego grzyba piszesz taki post? Chciałbym poznać motywację.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2015, 19:51
picasso napisał(a):Wyświetl post
skoro Legii to działa, to czemu nam ma nie działać?
Prawdopodobnie wina za ten stan rzeczy leży w innych aspektach. Należałoby się dowiedzieć w jakich. I je poprawić. Ile lat miał ten Bielik? 17? Miał profesjonalny kontrakt? Bo nie słyszałem, żeby Arsenal go podwędził za ekwiwalent. Da się? Trzeba chcieć, umieć a nie pierydolić jak to robi nasz prezes Gaszyński.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Słaby punkt uwypuklił kolega Picasso.

Od siebie dodam że akademia nie jest fundamentem klubu. BDW brzmi to jak slogan propagandowy. Jesli już trzba wysnuwac zależność to dalbym odwrotnie - fundamentem akademii jest klub. Im lepszy i bogatszy klub tym lepsza akademia. No chyba że znasz jakieś świetne akademie które żyją oderwane od klubu i mają się lepiej niż te przyklubowe. Dobrym przykładem jes akademia Frankowskiego - jak widać chętnie podziała pod skrzydłami S.A. i chyba nie bez powodu.
Nie, fundamentem klubu są pieniądze Cupiała.... tacy jak wy tylko na nie potraficie liczyć...
pierydolisz jak potłuczony

Gero napisał(a):Wyświetl post
Ja bym dodał jeszcze poniekąd prezesa S.A. poniekąd prezesa TF, poniekąd św mikołaja i jeszcze paru innych poniekąd. A za zrozumienie i pełną akceptację pewnie dostanie kolega list pochwalny. Po jakiego grzyba piszesz taki post? Chciałbym poznać motywację.
Wiesz po co pisze? Bo chciałby mieć profesjonalny klub a nie taki, który olewa szkolenie młodzieży i tuła się jak bezdomny po schronisku... poza tym chciałby mieć klub, który szanuje tradycje i chce się rozwijać a nie liczyć na pieniądze Cupiała jak np. ty

Ja mam nadzieję, że jutro pojawi się kujący transparent w oczy który pokaże głupotę ludzi zarządzających tym klubem.
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 20:09.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.03.2015, 19:55
skoro Legii to działa, to czemu nam ma nie działać?
Prawdopodobnie wina za ten stan rzeczy leży w innych aspektach. Należałoby się dowiedzieć w jakich. I je poprawić. Ile lat miał ten Bielik? 17? Miał profesjonalny kontrakt? Bo nie słyszałem, żeby Arsenal go podwędził za ekwiwalent. Da się? Trzeba chcieć, umieć a nie pierydolić jak to robi nasz prezes Gaszyński.
.......isz to Ty....i to caly czas...
A co to Wisła jest jego i robi z nia co chce
To jest ....a zwykly pracownik jakich było wielu i jakich wielu jeszcze będzie...
Ma zadania powierzone które musi wykonać ...
Masz pretensje zapierdalaj do grubego do Myslenic i się zal...
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Stary 20.03.2015, 20:03
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
To jest ....a zwykly pracownik jakich było wielu i jakich wielu jeszcze będzie...
Dokładnie, prosto i dosadnie.
A poza tym Panie Palikocie mam w głębokim poważaniu pieniądze Cupiala, bo Wisła była przed nim i będzie po nim. Ale jeśli się mieni być włascielem klubu to niech nim będzie. A Gaszyński ma tyle do gadania co zeszłoroczny śnieg.
Powód: śnieg
Ostatnio edytowane przez Gero : 20.03.2015 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2015, 20:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
pierydolisz to ty. Gaszyński jest osobą, która odpowiada za pewne rzeczy i za to co mówi również. Jeśli pierydoli o strategii długofalowej to niech nie ośmiesza funkcji prezesa klubu tylko powie wprost, że w strategii nie ma szkolenia młodzieży i mają to w dupie, bo nie chce mi się potem czytać debili którzy kupują bajki a potem narzekają i płaczą, że "jak to".

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.03.2015, 20:16
Taki cytat z artykułu na gazeta.pl

Cytat:
W sezonie 2015/2016 będzie to Akademia Piłkarska 21. Tymczasem umowa z Akademią TS, została podpisana na czas nieokreślony ale we wniosku licencyjnym nie została określona jako partner spółki akcyjnej.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2015, 20:18
Szkoda, że z akademią Cracovii albo Hujnika nie podpisali...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2015, 20:19
Na pewno wtedy kiedy mówił o strategii długofalowej wiedział o tym, że nie wydyma Wawro, tylko Wawro wydyma jego.

Prezes nie jest prorokiem czy tam innym jasnowidzem.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2015, 20:29
Nie o Wawrę tu chodzi tylko o setki dzieciaków z Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków!
Tu chodzi o naszych wychowanków, dzieciaków, którzy wychowują się na wiślackich osiedlach, chodzą na sektor C czy sektor szkolny, mają serce w kształcie Białej Gwiazdy, o przyszłych piłkarzy - kiboli Armii Białej Gwiazdy!

Ja wiem, że niektórzy sądzą, że Wawro nie robi tego dla dobra tych dzieciaków, tylko dla własnych interesów (notabene jakich?) i próby wyłudzenia pieniędzy od Wisła SA ale nie mogę zrozumieć jak można stawać przeciwko młodym wiślakom i przyklaskiwać dla AP21 gdzie trenują małolaci z Cracovii czy Hutnika (tam jest wylęgarnia wszystkiego).

Kto tego nie rozumie nie powinien nazywać się kibicem Wisły..

Ostatnio edytowane przez element : 20.03.2015 o godz. 20:33.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 20.03.2015, 20:30
ale tu nie chodzi o dymanie, tylko o to, że klub łoży 5 k/mc na młodych piłkarzy. Przecież to jest śmiech na sali. Jak można mówić o strategii długofalowej jak piłkarzy szkoli spółce TS a oni płacą 5 k miesięcznie na ich wyszkolenie... to jest śmieszne. Profesjonalny klub ładuje bańkę a bogatszy 3 bańki rocznie w akademie szkoli ich pod własną egidą. U nas nie ma chęci w ogóle tego robić. Ja pamiętam jak ten kretyn Basałaj u Cupiała wymóg, żeby stworzyć takie struktury szkoleniowe młodych, to zatrudnili jakiegoś Polaka z Holandii. Jak Basałaj odszedł to on razem z nim i tyle było z akademii... To pokazuje jak u nas ma się w dupie bardzo dochodową gałąź przemysłu piłkarskiego. Zresztą mówili o tym też Mielcarski, choć on już jakieś utopie z Porto chciał tutaj przenosić, całkiem inny model, który jest nieadekwatny, ale i tak sama idea jest ważna.
Legia mimo, że ma słabe warunki dla tych piłkarzy pokazuje, że ten model, który obrali może bardzo dobrze funkcjonować. W Polskich warunkach, gdzie nie ma za wiele pieniędzy kluby powinny postawić na eksport piłkarzy, to powinien być priorytet w działalności klubu i główny punkt w jego dochodach. Ale u nas jest mentalność, że "się nie do" "Panie nie do się i już" A potem przychodzi ktoś i to robi... taki cieć Leśny z dżunglą na klacie... Wstyd
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2015 o godz. 20:35.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.03.2015, 20:30
Dalej zadziwiacie mnie niektórzy krzykacze i pieniacze swoim .......amento, pomimo oświadczenia Akademii, z którego jasno wynika, że obecna sytuacja wywołana jest przez przedłużające się negocjacje na linii TS - SA i chęcią uzupełnienia papierologii potrzebnej do uzyskania licencji. Rozmowy więc dalej będą trwać i pewnie zostanie osiągnięty konsensus. Jeśli tak się nie stanie, to będzie się wtedy można zastanawiać nad kolejnym "roz.......em". Bardzo cieszy mnie to oświadczenie, bo ono jasno mówi, że nie powinniśmy się spodziewać na jutrzejszym meczu żadnej krzywej akcji.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2015, 20:33
Cytat:
Dalej zadziwiacie mnie niektórzy krzykacze i pieniacze swoim .......amento, pomimo oświadczenia Akademii, z którego jasno wynika, że obecna sytuacja wywołana jest przez przedłużające się negocjacje na linii TS - SA i chęcią uzupełnienia papierologii potrzebnej do uzyskania licencji. Rozmowy więc dalej będą trwać i pewnie zostanie osiągnięty konsensus. Jeśli tak się nie stanie, to będzie się wtedy można zastanawiać nad kolejnym "roz.......em". Bardzo cieszy mnie to oświadczenie, bo ono jasno mówi, że nie powinniśmy się spodziewać na jutrzejszym meczu żadnej krzywej akcji.
I 100% racji.

Element, Palikot- ale dostrzegacie, że to nie Gaszyński wydaje taką decyzje, że są takie, a nie inne kwoty wydawane na szkolenie we Wiśle tylko jest przedłużeniem ręki Cupiała?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2015, 20:36
Nie zrzucajcie wszystkiego cały czas na Cupiała bo on nie o wszystkim wie. Wie to co ma wiedzieć.

Poza tym zaprzeczacie samym sobie.. bo jak wytłumaczyć inaczej utrzymywanie teraz DWÓCH Akademii? Przecież chodzi o to, żeby choćby jednej nie utrzymywać.

Z oświadczenia wynika tyle, że mimo przeciwności losów Akademię Wisły nie jest nic wstanie zniszczyć, mimo, że od dłuższego czasu podrzucane są jej kłody pod nogi (5 kafli na miesiąc od SA, żeby zapłacić za wodę mineralną itd)
Ostatnio edytowane przez element : 20.03.2015 o godz. 20:43.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów