|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kerim jeszcze raz- szahadę w stylu tego co napisałem ma jebnąć w biurze poselskim Jarka czy co jeszcze?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Oj, nie takiego znowu podrzędnego. Bliski współpracownik Giertycha w czasach LPR i jego następca na fotelu prezesa tejże partii. Obecnie członek Rady Decyzyjnej RN kręcący się wokół Marszu Niepodległości.
O szeregu wypowiedzi Winnickiego, czy innych ludzi związanych w jakiś sposób z Ruchem Narodowym kontestujących politykę wschodnią śp. prof. Lecha Kaczyńskiego nawet nie wspomnę. ![]()
Ostatnio edytowane przez Smuga : 12.03.2015 o godz. 21:50.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
a) Duda b) Bronek c) Donald na dodatek: Cytat:
http://kontrowersje.net/andrzej_duda...nym_kaczy_skim Proszę. Źródło tym razem nie odpowiada?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.03.2015 o godz. 21:57.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
przeczytałeś cały tekst, przecież to jest napisane z dużym dystansem , o tych mięśniach to Ty tak na poważnie bierzesz ? powiem Ci że jak reżimówka się postara to spokojnie pkt b, a jak będzie trzeba zrobią jedynie słuszny sondaż w cbos
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie do końca biorę na poważnie. Jednak oprócz ironii znajduje się tam bardzo dużo zwrotów pochwalnych w kierunku Dudy. Można to już podpasować pod wychwalanie czy jeszcze nie? Przypominam o cytacie z filmiku. Na tymże blogu znajduje się również artykuł porównujący Orbana i Lecha Kaczyńskiego.
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
ad1. Zgadza się: poseł Szarama z PiS głosował podobnie jak Przemo. Wskaż mi jednak proszę jego wystąpienie, w którym twierdziłby że w ten sposób ratuje Polskę przed "żydowskim lobby", czyli lans który urządza sobie w tym temacie Wipler? Widocznie nie uznaje że sprawa ma tak fundamentalne znaczenie jak próbuje to sprzedać Przemek. A "siła jego argumentów" w tej sprawie jest mniej więcej taka sama jak choroba filipińska tłumacząca zachowanie Kwaśniewskiego na Ukrainie. Dlatego zdecydowanie trzeba mieć naturę kuca aby lansować takie bzdury w necie. ad2. Kompletnie nie rozumiem tego argumentu. Jeśli, jak piszesz, głosowanie było za całością ustawy to głosując przeciw głosowałoby się za tym że problemy z otrzymywaniem zasiłku mieliby np: polscy kombatanci mieszkający za granicą. Chyba nie o to Ci chodzi? ad3. Zupełnie nie rozumiem czego ma dowieść ten quiz? Tego że Sasin ma być "winny" tego że przeznaczono 90 mln PLN na Muzeum Żydów Polskich? Czy uważasz że MŻP to zły pomysł? Naprawdę nie rozumiem Twojego toku myślenia w tym punkcie. ad4. Przez grzeczność przeczytałem jeszcze raz i mogę z czystym sumieniem powiedzieć: jesteś w błędzie. Artykuł (bo w drugim nie ma nawet wzmianki o niejasnościach) bardzo jednoznacznie stwierdza że pomimo początkowych wątpliwości, po wyjaśnieniach, nie ma żadnych niejasności w sprawie zmiany ustawy: I proszę bezpośrednie cytaty: "Niemniej sprawa cały czas jest niejasna, a Ministerstwo Spraw Zagranicznych do tej pory jej nie skomentowało." i poniżej w tekście: "Zrobiło się jakieś wielkie nieporozumienie. Tymczasem w całej sprawie nie chodzi o żadne odszkodowanie za Holokaust, o żadne emerytury, renty, czy dodatkowe odszkodowania – mówią portalowi Histmag.org przedstawiciele Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych. Okazuje się, że to właśnie ten urząd jest władny do wypowiadania się w tej kwestii. Takie zapewnienie usłyszeliśmy od rzeczników Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Ministerstwa Pracy." ad5. Zupełnie nie rozumiem tej wrzutki w tym kontekście. Czyżbyś sugerował że PiS chciał sprzedać LP aby spłacić roszczenia żydowskie? Mam nadzieję że nie muszę Ci tłumaczyć jaka to wierutna bzdura? Dodatkowo,mylisz dwie sprawy: sprawę roszczeń do majątków pożydowskich i sprawę wypłaty zasiłków dla mieszkających w Izraelu osób mających uprawnienia do korzystania z zasiłku kombatanckiego. Zupełnie różne sprawy i zupełnie różna skala problemu. ad6. Powtórzę się: jeśli głosowanie za wspomnianą nowelizacją ma świadczyć o tym że PiS jest "agenturą Mosadu", to równie dobrze można dowodzić że garbaty nos JKM dowodzi tego że jest potomkiem Icchaka Szamira. Rozumiem że kucyki wierzgają i ciągną w necie lans dla Przema (taka jest w końcu natura kuców), ale bądźmy poważni. I na koniec pozwolę sobie poprosić aby wszyscy którzy zetkną się z tezą o "żydowskim Pisie głosującym za przesyłanie corocznie kilkuset milionów emerytur do Izraela" zapoznali się najpierw z postem numer 31837 (strona 1062). Smutna prawda jest taka że, ponieważ w bezpośredniej dyskusji kuce w stylu palikota giną okrutnie, jedynym co im pozostaje jest łganie o "setkach milionów emerytur transferowanych do Izraela za sprawą PiS". Zerknijcie proszę na ten post i zobaczcie na jakich kłamstwach opiera się propaganda KORWINA.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.03.2015 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Jaroo1;1393973]
Cytat:
ad2. Aż mi wstyd komentować ten fragment Twojego postu. Mogę tylko uprzejmie zasugerować abyś przeczytał jeszcze raz polemikę do której się odnosisz i spróbował zrozumieć to co tam napisałem. Na obecnym etapie Twojego "zrozumienia" tego tekstu dyskusja nie ma sensu. ad3. Twój tolerancyjny stosunek do Żydów jest naprawdę wzruszający. Jeśli chodzi o lemingowanie to zrewanażuję się równie uprzejmym pytaniem: czy jako leming RN-owski masz świadomość tego że niechęć do RN wynika z tego że jest on jawnie postubecki? ad4. Dziękując za radę chciałbym Ci również zasugerować abyś, zanim zaczniesz "popierać RN", jednak sprawdził "z kim tam dokładnie współpracuje", bo bardzo poważnie ryzykujesz że, wbrew swoim intencjom, zostałeś już "sprzedany i przerobiony na szmatę". ad5. http://natemat.pl/73915,wikileaks-uderza-w-ruch-narodowy-publikuje-700-stron-zapisu-prywatnych-rozmow-przemyslawa-holochera-na-facebooku; to jeśli chodzi o kasę, a to jeśli chodzi o to co jest złe w piciu z Kobylańskim http://natemat.pl/83089,kobylanski-o...ntury-w-hotelu . Na dobry początek. ad6. Zdumiewająca konkluzja z przeczytanych postów. Jesteś pewien że nie czytasz ich "na wspak"?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.03.2015 o godz. 01:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co? okazuje się że za aferą taśmową stał PiS.http://fakty.interia.pl/prasa/news-g...ad,nId,1697590.
"Zdaniem dwójki kelnerów, nielegalne nagrania ważnych osób w państwie miały obalić rząd, w zamian za nie sprawcy mieli dostać "nagrodę od PiS". " Bardzo jestem ciekaw czy powyższa rewelacja serwowana GW przez stanie się kolejną przesłanką do tego, aby co niektórzy na tym forum zaczęli rozwijać swoje koncepcje o "żydowskim Pisie"? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dla nikogo na tym forum uważającego PiS za element żydowsko-amerykański nie przyjdzie do głowy wspierać brednie Gówno Prawdy. Ale czas drodzy przyjaciele zrozumieć, że dziś PiS coś znaczy, ale czas który biegnie nie działa na Jego korzyść. Młode pokolenie działa u Korwina i w Ruchu Narodowym. Tam są idee, tam jest siła oraz przyszłosc. Po nieuchronnym odejsciu Kaczyńskiego, którego w jakims sensie szanuje, cala ta paetia wladzy, bezideowych karierowiczów się rozpadnie tworzac wyłom dla prawdziwej prawicy narodowo wolnościowej.
Oczywiście lepszy jest Duda niz Szczynukiewicz. Ale nie spodziewajmy się po nim niczego dobrego. To człowiek zapatrzyny w PR, szukający wyborcy w centrum i na lewicy, wierzący w UE, na pasku Waszyngtonu I oczywiscie wiadomo kogo. Biorący za wzór idee SP Lecha Kaczyńskiego, polityka niestety przegranego, wierzącego w beznadziejną idee Giedroycia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|||||
Moje zarzuty co do PiSu wielokrotnie podkreślałem i wątpliwości do ludzi typu Hoffman,Brudziński,Fotyga czy wcześniej Kluzica-Rostkowska,Sikorski lub Misio Kamiński ale po ludziach typu Kaczyński czy Macierewicz to jeszcze prawica patriotyczna będzie gorzko płakać. Takich ludzi którzy poświęcą swoje życie dla idei i nie będą uwikłani w wałki korupcyjne, gadżeciarstwo i prywatę już nie bedzie . Młodzi politycy są zaczadzeni "dzisiejszym" światem , nie chcą i nie będą chcieli być gorszymi od swoich kolegów z biznesu- przez to będą się pojawiać rozliczne afery jak zegarkowa czy dietowa wśród 95% w miarę młodych posłów tak obecnych i przyszłych wszystkich partii. Nie łudź się że Wipler,Bosak czy Winnicki będą inni .ps.Wipler już pokazał kulturę- widziałes Kaczyńskiego czy Macierewicza nawalonych w środku nocy? Doceń to bo standardy na prawicy może niedługo Wipler wyznaczać ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 13.03.2015 o godz. 10:33.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Na prawicy ludzie dzielą się na tych, ktorzy chca byc trendy i popieraja PiS, UE, Waszyngton, żydów, machaja "szabelką" wobec Rosji, wspierają nazistów z Ajdaru, Azowa, upowców w Kijowie i Lwowie, zwalczają Polaków na Litwie, itp. I chcą od czasu do czasu usłyszeć od Gówno Prawdy, Michniki i Blumsztajna, od Paradowskiej czy Olejnik czy o tefałenu i Lisa, że sa jednak cywilizowani, i ze kiedyś może dostąpią zaszczytu wejścia do salonu z wiatrołapu.
Oraz na tych, którzy kierują się tylko interesem Państwa i Narodu Polskiego, niezależnie od miejsca gdzie ten Naród Mieszka. Myślą racjonalnie o naszych interesach i polityce zagranicznej. Nazywaja też rzeczy po imieniu bez owijania w bawełne i szukania poklasku u gnid dziennikarskich i politycznych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Może p. Ogórek zatelefonuje i spyta co się dzieje ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: DiCaprio będzie grać w filmie aż 24 postacie. I tak będzie się liczyć jak zagra jedną (Żyda). PS2: Przemilczałeś głosowanie europarlamentarne. A pytaniem w stylu, czy w głosowaniu za emeryturami żydowskimi i przeciwko Palestynie mam jakiś problem szczerze powiedziawszy jebłem. Różnica między mną, a palikotem jest taka, że jestem bardziej wyważony. Choć nie przeczę, różne myśli kłębiły się po głowie. Z motywem przewodnim, że Ci się coś po...myliło. Cytat:
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 13.03.2015 o godz. 12:20.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drogi dominie zaintrygowała mnie jedna kwestia z Twojego wywodu. Pozwolisz, że zacytuję:
domin_czyzyny napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Smuga : 13.03.2015 o godz. 13:39.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ziemkiewicz: Nie ma wątpliwości, że „GW” to Gazeta Wyborcza Bronisława Komorowskiego
http://telewizjarepublika.pl/ziemkie...ego,18209.html |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://wpolityce.pl/polityka/237099-...za-biereckiego
warte przeczytania, od siebie powtórzę za Karnowskim "nie dacie rady misiaczki" , wiecie o tym ? misiaczki młodziaczki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Jedyne aktywne grupy społeczne jeśli chodzi o młodzież to kibice, tworzący się ruch narodowy i wyborcy Korwina. Zauważ, że PiS od zawsze ma na te wszystkie grupy wyjebane. Raz był jakiś romansik z kibolami kilka lat temu przed, którymiś wyborami ale szybko się skończył. Dlaczego tak się dzieje? Bo PiS mówi tymi słowami co cały układ, oni na białe mówią czarne i na odwrót. Jak mainstream zrobił złych ludzi z kiboli to PiS też tego środowiska niezbyt toleruje. Jak media zrobiły z Marszu Niepodległości imprezę dla chuliganów to PiS też się od tej imprezy odciął a mógł chociaż podać zawsze kilka faktów, które pokazują, że MN to ustawka (np ilość osób zatrzymanych kontra ilość osób z postawionymi zarzutami lub ukaranych). Ale oni mają gdzieś polską ulicę i młodych. Oni chcą zmian na ich miarę czyli dalszej stagnacji, zmiany podatku VAT o 1 czy 2%, wieku emerytalnego na 65 i 60 lat itp RN został stworzony znikąd, jest to ruch, który wyprowadził na ulice dziesiątki tysięcy ludzi na 11 listopada. Nie chcę mówić, że im się za to dozgonna chwała należy, chcę tylko Ci powiedzieć, że dziwne jest, że ten patriotyczny PiS nigdy nie podjął się tego aby ludzie zaczęli wychodzić właśnie przy takich okazjach na ulicę, żeby jakoś zaktywizować ludzi. Oczywiście co do Żołnierzy Wyklętych czy muzeum PW to zgoda. To jest zasługa PiSu - muzeum, i po części - ale już się nie dowiemy jakiej - to, że dziś tak wielu pamięta o ŻW. Ale tu też, manifestacje i większa "moda" na pamięć o ŻW czy patriotyzm zaczął się po rządach PiSu więc nie wiem czy to do końca ich zasługi. Cytat:
Afera taśmowa była to też się skupili na pianiu i "odwoływaniu" Tuska, a może trzeba było rozłożyć bardziej sprawę na czynniki pierwsze i spróbować docierać do Polaków z ważnymi faktami, które wynikały z tej afery, może trzeba było się skupić na dojechaniu Zdradka czy Sienkiewicza? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyne aktywne grupy społeczne jeśli chodzi o młodzież to kibice, tworzący się ruch narodowy i wyborcy Korwina. Zauważ, że PiS od zawsze ma na te wszystkie grupy wyjebane. Raz był jakiś romansik z kibolami kilka lat temu przed, którymiś wyborami ale szybko się skończył. Dlaczego tak się dzieje? Bo PiS mówi tymi słowami co cały układ, oni na białe mówią czarne i na odwrót. Jak mainstream zrobił złych ludzi z kiboli to PiS też tego środowiska niezbyt toleruje. Jak media zrobiły z Marszu Niepodległości imprezę dla chuliganów to PiS też się od tej imprezy odciął a mógł chociaż podać zawsze kilka faktów, które pokazują, że MN to ustawka (np ilość osób zatrzymanych kontra ilość osób z postawionymi zarzutami lub ukaranych). Ale oni mają gdzieś polską ulicę i młodych. Oni chcą zmian na ich miarę czyli dalszej stagnacji, zmiany podatku VAT o 1 czy 2%, wieku emerytalnego na 65 i 60 lat itp RN został stworzony znikąd, jest to ruch, który wyprowadził na ulice dziesiątki tysięcy ludzi na 11 listopada. Nie chcę mówić, że im się za to dozgonna chwała należy, chcę tylko Ci powiedzieć, że dziwne jest, że ten patriotyczny PiS nigdy nie podjął się tego aby ludzie zaczęli wychodzić właśnie przy takich okazjach na ulicę, żeby jakoś zaktywizować ludzi. Oczywiście co do Żołnierzy Wyklętych czy muzeum PW to zgoda. To jest zasługa PiSu - muzeum, i po części - ale już się nie dowiemy jakiej - to, że dziś tak wielu pamięta o ŻW. Ale tu też, manifestacje i większa "moda" na pamięć o ŻW czy patriotyzm zaczął się po rządach PiSu więc nie wiem czy to do końca ich zasługi. Cytat:
Afera taśmowa była to też się skupili na pianiu i "odwoływaniu" Tuska, a może trzeba było rozłożyć bardziej sprawę na czynniki pierwsze i spróbować docierać do Polaków z ważnymi faktami, które wynikały z tej afery, może trzeba było się skupić na dojechaniu Zdradka czy Sienkiewicza? Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.03.2015 o godz. 15:44.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To RN swoją siłą uwodzenia sprawia, iż tak dużo młodych przybywa, co roku na Marsz Niepodległości? Wolne żarty. Większość młodych jest tam, bo, po prostu chce. Jakieś 90% z nich ma wyjebane na, to, że istnieje taki twór jak RN. Są tam, po prostu z tego powodu, iż tak dyktuje, im odradzający się coraz bardziej w młodych sercach i rozumach patriotyzm. Ruch Narodowy próbuje upartyjnić, to wielkie ponadpartyjne dzieło i spijać śmietankę. Dla Twojej wiadomości niestety nieskutecznie. Młodzi nie chcą bawić się w partyjne gierki Bosaka i Winnickiego, którzy próbują coś w ten sposób ugrać dla siebie. Chcą uczcić ten wielki moment w historii naszej Ojczyzny. Tylko i aż tyle.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marsz Niepodległości to jest w 100% dzieło ludzi związanych z Ruchem Narodowym, to jest dzieło ONRu i później MW. Oczywiście, że ludzie nie idą tam dla Bosaka i Winnickiego ale to właśnie te organizacje, które wymieniłem stworzyły ten marsz i wyprowadziły ludzi na ulicę. Wiem, że Cię to może boleć ale taka jest prawda. Dlatego napisałem, że RN powstał z niczego, po prostu "się zaczął" i bez niczyjego wsparcia (dużych partii politycznych i mediów) wypromował (organizacje wchodzące w skład RN czyli ONR i MW) to święto i sprawił, że marsz ten liczy 100 tys osób.
Oczywiście to święto istniało wcześniej ale chodzi mi tutaj o ten wymiar aktywizacji ludzi, zjednoczenia Polaków, wyprowadzenia ich na ulicę. Żadna organizacja po 89 roku nie dokonała tego co ONR i MW. Nie dokonała bo jak mniemam tym ludziom nie zależy na samoorganizacji społeczeństwa tylko na ich kasie i robienia niewolników z Polaków, na rządzeniu ich pieniędzmi itp. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, ze zdecydowana większość biorących udział w marszu ma gdzieś RN co widać na przykładzie wyników wyborów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No akurat po wynikach wyborów możnaby na silę stwierdzić, że wszyscy, którzy sa na marszu głosują na RN. Bo na MN jest 100 tys ludzi a głosów RN w eurowyborach miał 98 tys bodajże, w ostatnich wyborach chyba koło 200 tys.
Poza tym widzę już, że Wam głupio bo tu się nie liczy czy frekwencja w MN przekłada się na ilość osób popierających Ruch Narodowy tylko ważny jest sam fakt, że w końcu ludzie obchodzą to święto, dzieje się to dzięki ONRowi i MW. Również dzięki kibolom i ludziom z organizacji patriotycznych, m.in. ONR, MW, odbywają się manifestacje w Dzień Żołnierzy Wyklętych. Nie dokonał tego PiS, który siedzi 30 lat w polityce (pod różnymi nazwami), który ma od tylu lat dostęp do mediów, do kasy z budżetu, co dokonali ludzie, którzy po prostu kochają Polskę. Gdyby nie oni to by nadal te wszystkie święta wyglądały tak, że wychodzi starszy Pan z wąsem, przemawia pod sztandarem w gminie w obecności kilkudziesięciu osób i do widzenia. Bo PiS to część skostniałego układu, ich już dawno wchłonął system. Jest widoczna różnica między wyborcami PO - ludzie pasożytujący na systemie, chorzy psychicznie skoro dalej głosują na tę ekipę, ludźmi popierającymi SLD - stare komuchy + trochę "oświeconego" lewactwa, PSL - rolnicy, ich rodziny i urzędnicy, którzy trzymają się stołka oddając głos na swoja partię, Palikotami - banda pedałów i bab z jajami, PiSem - ludzie, którzy chcą walczyć o prawdę tylko, że zapomnieli, że walka powinna też odbywać się na ulicy i prowadzić do aktywizacji społeczeństwa, a właśnie Korwinami czy w szczególności RNem - to sa młodzi ludzie, to jest głos ulicy a nie jakichś ludzi PiSowskich, którzy utknęli w tym systemie i żeby w nim zostać są gotowi gnoić wszystko co prawe, tolerować prożydowskość i prounijność PiSu, lizać cztery litery komuchom (wypowiedzi o Oleksym, Kaczyńskiego przed którymiś wyborami), czy odwracać się od Polski (kibole, MN, protest pod PKW). Czas się pogodzić z tym, że skoro się chciało zbijać kapitał na biernym społeczeństwie to teraz będzie trzeba za to zapłacić, bo jakoś tak sie stało, że wychowało się młode pokolenie, które chce być aktywne, które głośno mówi, że chce radykalnych zmian (oczywiście to nie jest ogromne grono ale jest, wcześniej takiego czegoś wcale nie było), trzeba się pogodzić z tym, że jak się chciało być taką opozycją i prawicą salonową (takię ą, ę) to teraz ludzie mają do piSu żal i bedą go stawiać na równi, z resztą bandy. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Było
https://www.youtube.com/watch?v=zO9akR6-W9A Wolnosc slowa POlszewicka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tajniacy potrafią jak widać przy zatrzymaniu skutecznie zamknąć usta protestującemu.
|
|
|