|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Poza tym on nie jest obrońcą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trzeba tylko jedno przyznać ze w porównaniu z ostatnia kadencja Moskala skład Wisły jest chyba piłkarsko z dwa poziomy słabszy :(.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 11.03.2015 o godz. 19:05.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skład ze Standardem Liege za Kazia:
Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Junior Diaz, Łukasz Garguła, Cezary Wilk, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Ivica Iliev, Cwetan Genkow Rezerwa: Jovanić, Bunoza, Lamey, Paljić, Jirsak, Kirm, Biton Zbieranina zagranicznego przepłaconego szrotu. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ze przepłaconego to i może ale jak chcieli to potrafili grac, lepsi z rezerwy wchodzili niż teraz mamy pierwszym składzie choćby w tym meczu z Liege, taka prawda.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
2 polaków w 18.... masakra co się
wtedy odpierdalało... ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja już w momencie podpisania Smudy zastanawiałem się, dlaczego dają mu taki długi kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łudzili się, że takim kontraktem zapewnią sobie względną "stabilizację". Tymczasem Smuda powinien dostać kontrakt na rok z opcją automatycznego przedłużenia na kolejny rok za zajęcie miejsca w TOP3.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Śmiem twierdzić, że tamta jedenastka, zlałaby obecną jedenastkę.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ja jestem tego pewien. Bury lepszy od Jaliensa, Głowa od Chaveza, Brożek (w fromie) lepszy od Genkova, reszta... nie skomentuje. Maor vs Stilić, Guła wtedy vs Guła teraz, Diaz vs Sadlik, Pareiko... można tak długo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kazek to nasz człowiek, ale również mam wielkie obawy i poważnie zastanawiam się czy zatrudnienie go ponownie to dobre posunięcie. Nie chciałbym także, aby był on traktowany jako trener zapychacz, ktoś kto jest tylko rozwiązaniem czasowym, aż znajdzie się lepszy.
Skoro już się tak stało, to mam nadzieję, że doświadczenie nabyte w I lidze, odrobina szczęścia i wiślackie serce pomogą mu utrzymać się na stanowisku i odnosić dobre wyniki. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Aco ten Broniszewski osiagnał i trenował?nic. Kazek ma dużo wieksze doświadczenie i mysle że umiejętnosci również mysle że jak nasi piłkarze zobaczą że mają doczynienia z kimś kto ma pomysł i nowoczesne spojrzenie a nie z troglodytą trenerskim, coś może z tego wyjść ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Broniszewski to ma takie same pojęcie o profesjonalnej trenerce jak Smuda. Do tego charyzmę Kulawika.
Z całym szacunkiem dla Moskala to poczekajmy na jakiekolwiek efekty, bądź ich brak i wtedy oceniajmy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Tamta Wisła miała 4 lepszych zawodników, 3 na podobnym poziomie, i 4 gorszych (porownuje mniej wiecej forme danych zawodnikow ). Ogólnie powiedzialbym ze sklady zblizone. Roznica taka ze wtedy lawka byla niesamowicie mocna.. Biton, Kirm, Jirsak... mowi samo za siebie... |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maor > Stilic ?!?!?!
Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.03.2015 o godz. 08:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ale nie wiem po co wchodzić w szczegoły, chodzi o ogólną konkluzje..
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.03.2015 o godz. 08:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ktoś tu chyba nie widzi jak Pan Stlic przechodzi obok większości spotkań. Brożek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Brożek zawsze miewał słabsze okresy. Ten model po prostu już tak ma. Dodatkowo, chyba jest już jednak na takim etapie kariery, kiedy zaczyna tracić a nie zyskiwać... Oczywiście realna konkurencja jest nieodzowna, ale obawiam się, że w obecnej sytuacji, nie stać nas na rozsądne rozwiązanie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Ludzie skąd wy wypełzacie. Stilić z Brożkiem na ławie to od razu dajmy do ataku Kmiecika po co będzie się na ławce marnował pewnie mimo wieku kilka strzałów w światło bramki by poszło. Dajcie Kazkowi to zrobić po swojemu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się Semir i Brożek powinni zacząć mecz na ławce. Oboje są zupełnie bez formy.
Dla Semira ławka może być zbawienna przy kończącym się kontrakcie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o posadzenie kogokolwiek na ławce (Semir, Brożek, Dudka, itd... ) tylko o to żeby mieć kogo wystawić w ich miejsce i to takich którzy dadzą coś od siebie więcej niż posadzeni na ławie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może, liczbę strzelonych bramek ? Czasem nie strzelił najwięcej (razem z Robakiem) bramek w naszej ekstraklasie odkąd wrócił czyli 1,5 sezonu ? Gdzie byłaby Wisła i Smuda bez tych jego bramek. Przypominam, ze nie tak dawno wielu rozliczało za wyniki jednego trenera, który miał bramkostrzelnego napastnika ....Sikorskiego, który strzelił pierwszą i ostatnią swoją bramkę w Wisle w ostatnim meczu sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Tak szczerze to co za różnica czy bramki nie strzeli Brożek czy Stępiński?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście mam na myśli kilka poprzednich meczy, chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby deprecjonować wszystkie osiągnięcia Brożka. Sprawa jest prosta - ostatnie 4 mecze zagrał słabo lub bardzo słabo. W żadnym innym zespole taki napastnik nie zagrałby tego piątego.
@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|