The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2015, 18:35
Poza tym on nie jest obrońcą.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.03.2015, 18:51
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
sory- ale to nie moje zdanie- nie mnie cytujesz
Dobra teraz to widze...
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.03.2015, 18:51
Trzeba tylko jedno przyznać ze w porównaniu z ostatnia kadencja Moskala skład Wisły jest chyba piłkarsko z dwa poziomy słabszy :(.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 11.03.2015 o godz. 19:05.
alejasienieznam
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.03.2015, 20:31
Skład ze Standardem Liege za Kazia:

Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Junior Diaz, Łukasz Garguła, Cezary Wilk, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Ivica Iliev, Cwetan Genkow

Rezerwa:
Jovanić, Bunoza, Lamey, Paljić, Jirsak, Kirm, Biton

Zbieranina zagranicznego przepłaconego szrotu.
..
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 20:36
Ze przepłaconego to i może ale jak chcieli to potrafili grac, lepsi z rezerwy wchodzili niż teraz mamy pierwszym składzie choćby w tym meczu z Liege, taka prawda.
alejasienieznam
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2015, 20:39
2 polaków w 18.... masakra co się
wtedy odpierdalało...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.03.2015, 20:58
Ja już w momencie podpisania Smudy zastanawiałem się, dlaczego dają mu taki długi kontrakt.
Patryko
Senior Member

Stary 11.03.2015, 21:06
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Ja już w momencie podpisania Smudy zastanawiałem się, dlaczego dają mu taki długi kontrakt.
Łudzili się, że takim kontraktem zapewnią sobie względną "stabilizację". Tymczasem Smuda powinien dostać kontrakt na rok z opcją automatycznego przedłużenia na kolejny rok za zajęcie miejsca w TOP3.
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.03.2015, 21:57
tofik napisał(a):Wyświetl post

Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Junior Diaz, Łukasz Garguła, Cezary Wilk, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Ivica Iliev, Cwetan Genkow

Rezerwa:

Ten szrot gdyby teraz przyszedl miał by miejsce w pierwszym skladzie. No oprocz Jaliensa Chaveza.
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2015, 16:18
Śmiem twierdzić, że tamta jedenastka, zlałaby obecną jedenastkę.
What's new?

PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 12.03.2015, 17:12
Ja jestem tego pewien. Bury lepszy od Jaliensa, Głowa od Chaveza, Brożek (w fromie) lepszy od Genkova, reszta... nie skomentuje. Maor vs Stilić, Guła wtedy vs Guła teraz, Diaz vs Sadlik, Pareiko... można tak długo.
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2015, 19:18
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2015, 20:23
Kazek to nasz człowiek, ale również mam wielkie obawy i poważnie zastanawiam się czy zatrudnienie go ponownie to dobre posunięcie. Nie chciałbym także, aby był on traktowany jako trener zapychacz, ktoś kto jest tylko rozwiązaniem czasowym, aż znajdzie się lepszy.

Skoro już się tak stało, to mam nadzieję, że doświadczenie nabyte w I lidze, odrobina szczęścia i wiślackie serce pomogą mu utrzymać się na stanowisku i odnosić dobre wyniki.
What's new?

wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2015, 21:35
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.

Aco ten Broniszewski osiagnał i trenował?nic. Kazek ma dużo wieksze doświadczenie i mysle że umiejętnosci również

mysle że jak nasi piłkarze zobaczą że mają doczynienia z kimś kto ma pomysł i nowoczesne spojrzenie a nie z troglodytą trenerskim, coś może z tego wyjść
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2015, 22:57
Broniszewski to ma takie same pojęcie o profesjonalnej trenerce jak Smuda. Do tego charyzmę Kulawika.

Z całym szacunkiem dla Moskala to poczekajmy na jakiekolwiek efekty, bądź ich brak i wtedy oceniajmy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.03.2015, 01:32
tofik napisał(a):Wyświetl post

Rezerwa:

Pareiko > Buchalik, Jaliens = Burliga, Osman < Głowacki, Marko = Gumics, Sadlok = Diaz, Guła = Guła, Wilk > Uryga, Maor > Donald, Nunez <Stilic, Ivica >Sarki, Genkov <Brożek

Tamta Wisła miała 4 lepszych zawodników, 3 na podobnym poziomie, i 4 gorszych (porownuje mniej wiecej forme danych zawodnikow ). Ogólnie powiedzialbym ze sklady zblizone. Roznica taka ze wtedy lawka byla niesamowicie mocna.. Biton, Kirm, Jirsak... mowi samo za siebie...
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 13.03.2015, 02:38
Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.03.2015 o godz. 08:24.
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.03.2015, 02:56
pysio napisał(a):Wyświetl post
Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?!
Mówisz jakby Stilic w tej rundzie robił nie wiadomo co. Maor w formie zjada Semira w formie na śniadanie....

Ale nie wiem po co wchodzić w szczegoły, chodzi o ogólną konkluzje..
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.03.2015 o godz. 08:25.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2015, 09:55
Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?
Pan Maorek, nawet, jeśli był w słabszej formie, często był nadal jednym z lepszych w drużynie.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2015, 10:15
Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie widzi jak Pan Stlic przechodzi obok większości spotkań. Brożek?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.03.2015, 10:55
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2015, 11:55
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego
Brożek zawsze miewał słabsze okresy. Ten model po prostu już tak ma. Dodatkowo, chyba jest już jednak na takim etapie kariery, kiedy zaczyna tracić a nie zyskiwać... Oczywiście realna konkurencja jest nieodzowna, ale obawiam się, że w obecnej sytuacji, nie stać nas na rozsądne rozwiązanie.
PiVoSH92
Senior Member

Stary 13.03.2015, 12:02
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 13.03.2015, 12:54
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?

Ludzie skąd wy wypełzacie. Stilić z Brożkiem na ławie to od razu dajmy do ataku Kmiecika po co będzie się na ławce marnował pewnie mimo wieku kilka strzałów w światło bramki by poszło. Dajcie Kazkowi to zrobić po swojemu.
PiVoSH92
Senior Member

Stary 13.03.2015, 12:56
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.03.2015, 13:06
Zgadzam się Semir i Brożek powinni zacząć mecz na ławce. Oboje są zupełnie bez formy.

Dla Semira ławka może być zbawienna przy kończącym się kontrakcie
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 13.03.2015, 13:12
Tu nie chodzi o posadzenie kogokolwiek na ławce (Semir, Brożek, Dudka, itd... ) tylko o to żeby mieć kogo wystawić w ich miejsce i to takich którzy dadzą coś od siebie więcej niż posadzeni na ławie.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2015, 13:13
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.
Może, liczbę strzelonych bramek ? Czasem nie strzelił najwięcej (razem z Robakiem) bramek w naszej ekstraklasie odkąd wrócił czyli 1,5 sezonu ? Gdzie byłaby Wisła i Smuda bez tych jego bramek. Przypominam, ze nie tak dawno wielu rozliczało za wyniki jednego trenera, który miał bramkostrzelnego napastnika ....Sikorskiego, który strzelił pierwszą i ostatnią swoją bramkę w Wisle w ostatnim meczu sezonu.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 13.03.2015, 14:05
Tak szczerze to co za różnica czy bramki nie strzeli Brożek czy Stępiński?
PiVoSH92
Senior Member

Stary 13.03.2015, 14:06
Oczywiście mam na myśli kilka poprzednich meczy, chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby deprecjonować wszystkie osiągnięcia Brożka. Sprawa jest prosta - ostatnie 4 mecze zagrał słabo lub bardzo słabo. W żadnym innym zespole taki napastnik nie zagrałby tego piątego.

@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów