The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2015, 16:49
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.03.2015, 16:51
palikot napisał(a):Wyświetl post
Teraz ma czas żeby sformułować jakąś pokrętną wymówkę.
O czym Ty piszesz ? Jaką wymówkę ?

Był delegatem oddelegowanym przez partię jako przedstawiciel PISu (każda partia takich miała) i co ?

Ma za to przepraszać bo nie rozumiem ?

domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze, palikot

Jeżeli macie tylko takie zarzuty do Dudy, to naprawdę kiepsko z Waszą formą ...

Szukacie na siłę haka na niego bo ciężko jest się do czegoś przeczepić, ale słabo Wam to wychodzi ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 16:57.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2015, 17:01
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz ? Jaką wymówkę ?

Był delegatem oddelegowanym przez partię jako przedstawiciel PISu (każda partia takich miała) i co ?

Ma za to przepraszać bo nie rozumiem ?

domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze, palikot

Jeżeli macie tylko takie zarzuty do Dudy, to naprawdę kiepsko z Wami ...

Szukacie na siłę haka na niego bo ciężko jest się do czegoś przeczepić, ale słabo Wam to wychodzi ...
Chłopie 2 strony było pisane jak PIS głosował za wysyłaniem 400 milionów zł rocznie z ZUSu do Izraela od czerwca 2015 dla kombatabantów II wojny światowej i ich rodzin za spotkane ich krzywdy przez hitlerowców i stalinowców. To jest dowód na to, że działa lobby żydowskie a PIS realizuje ich interes a nie to, że polski delegat z jakiejś partii idzie na spotkanie dyplomatyczne. To jest akurat normalne. Nienormalne jest to, że przekupieni politycy PISu głosują wbrew interesowi narodu polskiego i polskich emerytów o których tak bardzo ponoć dbają nie mówiąc o przyszłych emerytach, którzy za to płacą. Ponoć tak PISowcy stoją na straży polskiści, że Polaków nawet są w stanie do końca ograbić z emerytur by sprezentować zasiłki Izraelitom z bankrutującej instytucji.
Czy ty chociaż jesteś w stanie to zrozumieć? Bo że te kółko różańcowe w postaci Gwaździstego Smugi i Wiślaka68 nie chce przyjąć do wiadomości i zagłusza dyskusje nad tym wątkiem to już postronni wiedzą. Pytanie czy wszyscy zwolennicy tego ugrupowania są jak ta baba na filmiku i ta trójka tutaj, którzy od niewygodnych faktów panicznie uciekają?
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2015 o godz. 17:08.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 17:06
palikot napisał(a):Wyświetl post
Czy ty chociaż jesteś w stanie to zrozumieć?
To musimy rozdzielić dwie kwestie: PIS (jako partia) i Duda jako kandydat na Prezydenta, bo zarzuty tutaj na forum w większości były kierowane pod adresem Dudy który nie jest winny temu, że ktoś go wysłał jako przedstawiciela żeby reprezentował swoją partię. Bo to o niczym nie świadczy i o to mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 17:10.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2015, 17:10
Cytat:
To musimy rozdzielić dwie kwestie: PIS (jako partia) i Duda jako kandydat na Prezydenta, bo zarzuty tutaj na forum w większości były kierowane pod adresem Dudy który nie jest winny temu, że ktoś go wysłał jako przedstawiciela żeby reprezentował swoją partię.
Duda będący obecnie kandydatem na prezydenta zagłosował za żydowskimi emeryturami, które wałkowane są przez X stron i popierał majchra w 2 turze w wyborach samorządowych w 2010.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.03.2015 o godz. 17:12.
Anty PO-PiS!!!
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 17:13
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Duda będący obecnie kandydatem na prezydenta zagłosował za żydowskimi emeryturami, które wałkowane są przez X stron i popierał majchra w 2 turze w wyborach samorządowych w 2010.
Duda nie był wtedy eurodeputowanym w Europarlamencie ? Możesz mi przesłać link do tego głosowania ? Albo ktoś to znajdzie ? Dopiero jak zobaczę to uwierzę

/edit

Faktycznie masz rację: http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/age...rGlosowania=79

1) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego,

2) o Korpusie Weteranów Walk o Niepodległość Rzeczypospolitej Polskiej,

3) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw - trzecie czytanie

Nie chcę nikogo bronić, ale cała ustawa też wprowadzała trochę w błąd głosujących Ale fakt faktem, głosował
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 17:41.
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 18:00
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
popierał majchra w 2 turze w wyborach samorządowych w 2010.
Z tego, co pamiętam nie poparł, wtedy żadnego z kandydatów, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 12.03.2015, 18:05
Jeżeli nie popierasz żadnego kandydata to siedzisz cicho i głos przekazujesz wyborcom, a nie masakrujesz Kracika.

Cytat:
Ja nie oceniam dobrze ośmiu lat prezydentury Jacka Majchrowskiego, bo gdybym ją dobrze oceniał, to bym nie kandydował. Niemniej są również takie realia,że prezydent rozpoczął kilka ważnych inwestycji, które powinny być dokończone, pan prezydent ma też duże doświadczenie w zarządzaniu miastem wreszcie osobiście uważam, że pan prezydent Majchrowski kilkakrotnie pokazał, że potrafi być człowiekiem, który w sprawach istotnych, a trudnych, potrafi sprawnie działać ponad podziałami politycznymi - powiedział w czwartek wieczorem Duda dziennikarzom. Jako przykład takich decyzji przytoczył postępowanie prof. Majchrowskiego w sprawie pochówku pary prezydenckiej na Wawelu i sprawne przygotowanie uroczystości pogrzebowych.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.03.2015 o godz. 18:07.
Anty PO-PiS!!!
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 18:11
Nie było tajemnicą, iż Kracik był w komitywie z niejakim Grzegorzem Stawowym, dla którego w razie swojego zwycięstwa szykował stanowisko wiceprezydenta. O tym kim jest Stawowy i, jaki jest jego stosunek do Wisły chyba przypominać nie muszę.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 12.03.2015, 18:17
Majchrowskiego stosunku do Wisły też przypominać nie muszę
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.03.2015, 18:36
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
O proszę. Nawet sołtys postanowił podłączyć się do dyskusji. Biedak cierpi że wszyscy mają w nosie jego "analizy" i postanowił "wejść do gry" tylnymi drzwiami. I jak to zwykle u sołtysa: wyszło krzywo. Przednówek. Trza orać i siać a nie zajmować się sprawami których i tak nigdy nie zrozumiesz.

W rzeczy samej: z tego Pawlaka to dopiero był gość!
Dyskusję śledzę, ale mam ważniejsze sprawy na głowie tj. przeprowadzka i zmiana samochodu, więc tylko z ukradkiem spoglądam na to co produkujesz w tym temacie. Ciekawe jest to, czy po powrocie na forum dostałeś przydział z partii na ślepą obronę Dudy za wszelką cenę mimo, że argumentów merytorycznych brak?

Dawno już ustaliliśmy, że na czworakach z naszej dwójki znasz się bardziej ode mnie co może wskazywać na rustykalny rodowód zamiłowań do tego typu architektury. W moim podmiejskim domku w rodzinnym majątku umieściłem pewne akcenty z takiego folkloru (chociażby gont, czy ogrodzenie), ale typowy mieszczuch ze mnie, więc czekają mnie lata aklimatyzacji w nowym środowisku.

Odnośnie Pawlaka jak doskonale wiesz bardzo cieszyłem się jak został odstawiony na boczny tor, więc chyba nie sądziłeś, że mógłbym na niego głosować w 2010 roku? Jak dobrze poszukasz to znajdziesz na kogo głosowałem. Podpowiadam, że w drugiej turze skreśliłem obu kandydatów.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2015, 18:49
Bronienie żydowskiego PiSu idzie pełna parą, na dokładkę mamy jakieś fanaberie o walczących "słusznych prawicowcach" w Donbasie po stronie Rosji czy lizaniu się Mikkego i Kowalskiego z Putinem. I weź tu bądź mądry, jedni głosują za przywilejami dla Żydów ale ich się usprawiedliwia a innym się robi czarny pijar bo gdzieś se poszedł Mikke na jakieś spotkanie czy "bo moim zdaniem RN jest prorosyjski" (tylko argumentów brak) albo wstawia taki Smuga zdjęcie gościa z facebooka na dowód tego, że prawica czy narodowcy walczą po stronie Rosji.
Beka, znalazłeś gdzieś jakieś zdjęcie, nie wiesz o co chodzi, zero dowodów masz ale sapiesz a z drugiej strony masz żydowski PiS i udajesz, że problemu nie ma.

Prawda jest taka, że PiS już dawno odleciał i ta partia oraz większość osób ją popierających stało się taką dobrą opozycją. Dobrą ale tylko dla PO czy reszty bandy komuszej. Widać to tym bardziej od kilku lat jak młodzież zaczęła się organizować i radykalizować, jak głośno zaczęła mówić, że chce zmian i zaczęła coś robić. Od razu z tej prawej strony (PiS) był atak na każdego kto tylko ośmielił się przypisać sobie miano opozycji, prawicy, narodowca. Od razu było wyzywanie od kuców, jakichś gorszych czy głupszych bo niby jak można nie popierać PiSu i działać na szkodę Polski popierając inna opozycję?!
I widać to też po głosie ulicy. Te wszystkie akcje typu Marsz Niepodległości, manifestacja pod PKW czy teraz zakłócanie przemówień Bronka od razu były torpedowane czy olewane przez PiS. Bo przecież PiS nie będzie się pokazywał z jakimiś chuliganami czy debilami (dokładnie taką sama retorykę stosuje meinstream), PiS niby chce zmian ale tylko wtedy gdy mogą działać sami. Krzyczą o sfałszowanych wyborach ale co dalej? Tylko krzyczą bo ani sami protestu nie zrobią, nie wyprowadzą ludzi na ulicę ani tym bardziej nie podłącza się do motłochu. Widać to po każdej akcji, w którą angażuje się KNP, KORWIN czy RN. PiS milczy w sprawie zatrzymywania ludzi udających się na MN, PiS milczy w temacie nabijania statystyk przez psiarnię i aresztowania niewinnych ludzi na Marszu, PiS milczy w chociażby ostatniej sprawie, czyli zatrzymania Marka Mareckiego.
To co widzimy obecnie na polskiej prawicy czyli jakieś tam oznaki porozumienia między partiami KNP-KORWIN-RN, między osobami popierającymi te partie, nigdy nie było i nie będzie możliwe jeśli chodzi o PiS. Ta partia ma od początku do końca wyjebane na wszystko co uważa się za prawicowe. Jak tylko się ktoś pojawi na horyzoncie to od razu ma łatkę faszysty, proputinowca itp (znamienny myślę jest też tutaj start tv republika i tropienie faszystów w RN, którzy brali udział w jakichś obchodach na Węgrzech).
I powtarzam po razy dziesięty, najgorsze i najbardziej w....iające jest to, że tropicie nieprawidłowości, nazywacie nas proputinowcami itp wszędzie a sami popieracie jawnie prożydowską partię i udajecie, że to nic złego. Jesteście tak samo zmanipulowani jak lemingi.
PiS to jest taka partia systemowa, która trzyma się koryta i ciepłych posadek. Maja media, kasę z podatków, szerokie struktury i co oni zrobili dla Polski przez ostatnie lata? Nic. Tylko gadają ciągle, są opozycją od gadania i wyciszania spraw. Mówili o każdej aferze, o której musieli mówić i co? Tylko mówili. Zawsze scenariusz jest taki, że z tego stawiania przed Trybunałem Stanu Tusków z tych porozumień na rzecz obalenia Tusków, z tego udowadniania, że wybory sfałszowane nic nie wynika dalej. Trochę pokrzyczą i później temat jest wyciszany.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 18:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Beka, znalazłeś gdzieś jakieś zdjęcie, nie wiesz o co chodzi, zero dowodów masz ale sapiesz a z drugiej strony masz żydowski PiS i udajesz, że problemu nie ma.
Jaroo jak Cię lubię tak skończ .......ić.

A Ty wiesz o co chodzi w tych rzekomo „prożydowskich” ustawach? Zdaje mi się, a nawet jestem pewien, że nie. Wislak wszystko dokładnie wytłumaczył nie wiem po kiego grzyba ciągnąć dalej ten chory i nudny wątek. Też masz zero dowodów na istnienie jakiegoś lobby prożydowskiego i również udajesz, że problemu prorosyjskości niektórych ludzi na prawej flance nie ma. Także w ostatecznym rozrachunku jest remis ze wskazaniem na jedną ze stron.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:05
Ja uważam, że PiS jest prożydowski z tego względu, że głosował za przyznaniem emerytów z polskich pieniędzy Żydom. Jeśli to nie jest dowód to co jest dowodem? Dodatkowo te zdjęcia Kaczyńskiego w żydowskiej mycce też jest wymowne. Nie wiem czy normalny Polak z krwi i kości powinien zakładać na głowę jakieś żydowskie "ubranka" - ale to nie dowód tylko jedna z poszlak.
Ty natomiast uważasz, że prorosyjski jest RN i KORWINy bo? Może podaj te swoje dowody na tę tezę? Uważasz, że ludzie związani z "prawicą" walczą po stronie Rosji na Ukrainie, na jakiej podstawie? Dlaczego wiążesz tych ludzi ze środowiskiem RN czy Mikkego?
Dla Ciebie i wielu osób z PiSu dowód nie jest dowodem a nie mając dowodów na swoje tezy sami je sobie wymyślacie ewentualnie nawet się tym nie kłopotacie tylko manipulujecie ludźmi mówiąc, że RN czy KNP są prorosyjscy. Dla Ciebie na prorosyjskość Korwina wpływ ma jego udział w jakiejś ruskiej imprezie ale już PiS nie jest prożydowski mimo, że głosował za emeryturami dla Żydów. Gdzie tu jest logika i jakaś zwykła ludzka uczciwość?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:08
A, czy, jeżeli ja założę sobie myckę lub turban na głowę, to z automatu jestem prożydowski lub proislamski? Argument z dupy wzięty.

Gwiaździsty napisał(a):
Najlepsze, że PiS atakowany jest z równa zajadłością przez historycznych sługusów sowieckich Putina jak i narodowców pozostajacych w cieniu ale od dawna juz infiltrowanych przez tych samych mocodawców.
Drozd napisał(a):
Jeżeli wszyscy w KNP są tacy mądrzy to całe szczęście, że nie mają szans na sprawowanie władzy. Takimi tekstami o pokerowej twarzy możesz dzieci w przedszkolu przekonywać. Widać że strach i poddańczość wobec ruskich aż ci się uszami wylewa. Podziękuj im że płacimy 500$ a nie 1000$. Co za indywiduum, wasal-prawicowiec
emj10
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:10
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ok - w pierwszej turze można się z tym zgodzić, ale w drugiej turze, o ile do niej dojdzie, mając do wyboru Bronka i Dudę, w zasadzie jedynym rozsądnym działaniem będzie głosowanie przeciw Bronkowi. Innymi słowy - klasyczny wybór mniejszego zła.
Odpowiem swoim cytatem sprzed 5 lat.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przesadzasz i to mocno. Nasze społeczeństwo nie odbiega od średniej europejskiej pod względem świadomości politycznej, a powiem nawet więcej że w odróżnieniu od niektórych bogatszych krajów UE, nam PRL pokazał jak wygląda w praktyce myśl socjalistyczna.

Nigdzie nie jest napisane, że obywatel RP ma obowiązek przejść kurs historii idei politycznych, zapoznać się z programami wszystkich kandydatów i w efekcie głosować na "swojego" kandydata, a nie na "mniejsze zło". Mamy społeczeństwo jakie mamy. Ludzie powoli się bogacą przez co machina kultury konsumpcyjnej sprawa że otwieramy się na świat przejmując niektóre normy i wzorce w skutek czego następuje powolny proces laicyzacji. Prowadzi to do tego że przedkłada się lajfstaljowy tryb życia nad wartości rodzinne i tradycję. Dlatego fenomen PO - pseudopartii, która w umysłach ludzi jawiła się jako partia XXI w. dzięki której spłynie na nas wszelki dobrobyt, a My jako społeczeństwo pozbędziemy się łatki zaściankowości znalazł w kraju tak wielu zwolenników.
Owszem cały czas pokutuje pogląd, że klasyczny wybór mniejszego zła jest lepszy niż zagłosowanie na kandydata niszowego co przez lata jest nam tłuczone do głowy to samo efektem czego POPiS od 2005 roku zdobywa w każdych wyborach od 60 do 70%. Nie jestem naiwny żeby wierzyć, że jakiś Korwin, Kukiz, czy Wilk mają szanse dostać się do drugiej tury jeśli do takowej dojdzie, ale chcę wierzyć, że z roku na rok więcej ludzi zacznie głosować świadomie na kandydata, którego realnie się popiera.

Niestety euforia związana ze Stonogą i kilkoma innymi tworami ostatnich lat trochę przeczy moim "pobożnym życzeniom".

Odnośnie drugiej tury to wybór jest prosty dla PiS-owców jak i dla Platformersów. Pierwsi zagłosują na Dudę, a drudzy na Komorowskiego. Komorowski przejmie większość głosów Ogórek i Palikota, a pozostałe głosy trafią w większości do Dudy (mowa o Kukizie, Kowalskim, Wilku, Korwinie i kimś tam jeszcze z centro-prawicy). Wyborcy PSL, którzy poparli Jarubasa zagłosuję fifti-fifti jak to było w 2010 z lekką przewagą na Dudę (Jarubas zakręci się koło 4%, więc po 2% na głowę).

Głosy nieważne będą głosami na tego, który wygra, a nie na Komorowskiego, gdyż zawsze tak jest, że oddając głos nieważny będący głosem sprzeciwu pozbawia się jednego głosu tego, który goni, albo odrabia straty.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2015, 19:13
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
my tu gadu gadu a tymczasem

http://fakty.interia.pl/raport-lech-...-s,nId,1697376

najlepsze jest uzasadnienie urbanoplatfusa dlaczego nie
niemieckojęzyczny kaszub trzęsie portkami
emj10
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:19
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Do domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze:
Nie jestem ani zwolennikiem Korwina jako Korwina, ani nie linczuję Dudy za to, że nie odpowiedział na mało wygodne dla siebie pytanie. Natomiast patrząc na tą całą dyskusję widzę, że treści, które są istotne dla naszego kraju tj. zwrot mienia pożydowskiego (za moment zacznie się dyskusja o mieniu poniemieckim, które zostało Dekretem Bieruta włączone do majątku państwa, z którym Czesi uporali się w ostatnich dniach), emerytury dla pokrzywdzonych w zamierzchłych czasach, czy kierunek współpracy międzynarodowej, w których po 1989 roku wybieramy front amerykańsko-izraelsko-berliński są dobrymi tematami do dyskusji i nie wiem czemu dyskusja jest sprowadzona do absurdu przez przeciwników takich tez.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:26
Cytat:
Wislak wszystko dokładnie wytłumaczył
Dwa linki gdzie w obu przypadkach pojawia się sformułowanie "sprawa nie jest jasna".

Chcesz mi wmówić, że "Jeszcze nigdy w historii tak niewielu nie zawdzięczało tak wiele, tak licznym"?

Że Bronkozaury chciał przehandlować polskie lasy o wartości 800 MILIONÓW dla jak to było w linku wrzuconym przez Wiślaka68 SZEŚĆDZIESIĘCIU beneficjentów kwoty CZTERYSTU ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE?
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:36
Cytat:
Dodałbym do Twojego postu jeszcze taką ciekawostkę, bo chyba nie każdy już o tym pamięta. Odnośnie zwiększenia kwoty wolnej od podatku niedawna akcja Pis kiedy był niby za, ale ustawa nie przeszła.
Jednak niespełna rok temu kiedy Twój Ruch (!) wyszedł z taką propozycją Pis jej nie poparł

PO i PiS przeciwko zwiększeniu kwoty wolnej od podatku. Za TR i… SLD
http://polskiepiekielko.pl/po-i-pis-...u-za-tr-i-sld/
http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/age...Glosowania=129
Kolejny znamienny przykład tego czym jest PiS. Często trudno to udowodnić ale właśnie to co podałeś demaskuje tę partię. Generalnie jest tak. Jest ważne głosowanie, kontrowersyjne, o którym głośno w mediach to wtedy następuje podział na PO i kolegów oraz PiS i kolegów (zależy jakie głosowanie, raz w zależności od potrzeby SLD jest z PO, raz TR z PO). Mamy głosowanie i mamy tych złych co przykładowo głosowali za emeryturami w wieku 67 lat i tych dobrych czyli opozycję z PiSu. Wtedy PiS robi sobie pijar na takim głosowaniu i przypina sobie łatkę opozycji. Oczywiście w tym przypadku Po działa z Paliktoami i PSLem i ustawę przepychają. Niepotrzebne było glosowanie "za" przez PiS bo po co? Ustawa i tak przepchnięta głosami PO,TR,PSL a przy okazji na tym samym ogniu upieczona łatka opozycji dla PiSu.
W innym przypadku w konszachty z PO wchodzi PiS. Podałeś tego przykład. Akurat wtedy sprawę rozegrano tak, że PiS i PO wykonują robotę (blokują ustawę) a TR i SLD zbijają kapitał (udają wielce przejętych o losy Polski i mówią, że oni chcieli dobrze ale PO i PiS przeszkodziły).
Jakoś trudno mi sie oprzeć wrażeniu, że każde głosowanie jest ustawione i tylko przed nim dzielą się na rolę. Zawsze zagłosują tak żeby ujebać Polaka ale robią to z głową czyli niejednogłośnie bo to by było podejrzane i gdzie by w końcu była ta opozycja skoro by ciągle głosowała tak jak koalicja?
Jest jeszcze jeden typ głosowań. Tam gdzie trzeba wejśc w dupę UE czy Żydom to wtedy takie głosowania są wyciszane, w mediach o nich nie usłyszysz i już wtedy posłusznie każdy lizodup żydowski z bandy PO-PiS i reszty głosuje za swoimi panami.

Smuga, zadałem Ci proste pytania, na które nie chcesz odpowiedzieć, to chyba o czymś świadczy.
drozd:
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:37
PiS to jest taka partia systemowa, która trzyma się koryta i ciepłych posadek. Maja media, kasę z podatków, szerokie struktury i co oni zrobili dla Polski przez ostatnie lata? Nic. Tylko gadają ciągle, są opozycją od gadania i wyciszania spraw. Mówili o każdej aferze, o której musieli mówić i co? Tylko mówili. Zawsze scenariusz jest taki, że z tego stawiania przed Trybunałem Stanu Tusków z tych porozumień na rzecz obalenia Tusków, z tego udowadniania, że wybory sfałszowane nic nie wynika dalej. Trochę pokrzyczą i później temat jest wyciszany.
Bądźmy poważni, co miał zrobić PIS będąc w opozycji ? Jak możesz coś zrobić gdy nie masz większości w Sejmie, Senacie i swojego Prezydenta ?

Do tego jakie media masz na myśli ? Cały mainstream jest za Platformą więc czego się spodziewasz ?

Chyba nie masz na myśli niszowych stacji TV Republika czy religijnej TV Trwam w porównaniu do TVP i TVNu to jak Dawid z Goliatem ...

Jak nie rządzisz to możesz tylko mówić ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 19:39.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.03.2015, 19:50
Cytat:
Bądźmy poważni, co miał zrobić PIS będąc w opozycji ? Jak możesz coś zrobić gdy nie masz większości w Sejmie, Senacie i swojego Prezydenta ?

Do tego jakie media masz na myśli ? Cały mainstream jest za Platformą więc czego się spodziewasz ?

Chyba nie masz na myśli niszowych stacji TV Republika czy religijnej TV Trwam w porównaniu do TVP i TVNu to jak Dawid z Goliatem ...

Jak nie rządzisz to możesz tylko mówić ...
Mówiąc media miałem na myśli właśnie te niszowe stacje oraz szeroki udział we wszystkich programach w TVP - oni maja tam większe pole do popisu niż wyśmiewane i oczerniane RN i KORWINy Jasne, nie jest to ogromny kapitał ale zawsze coś. Ja nie wymagam tego aby dokonali jakichś cudów ale partia, która siedzi w systemie tyle lat, jest jedyną tak licząca się opozycją powinna po 4 latach rządów PO, a tym bardziej po 8 roznieść ich w pył i przejąć władzę. Tymczasem mamy zabetonowanie sceny politycznej i ciągle podtrzymywany układ rządzących postkomuchów i wiecznej opozycji PiSu. Jak ich tylko na tyle stać to niech dadzą innym szansę.
I nie twierdzę, że mogą wiele ale na pewno nie powinni tylko gadać bo mają narzędzia do tego aby działać. Mają ludzi i kasę z budżetu - od czego oni ....a są? Te grube miliony, które płyną na działalność partii są po to żeby oni mogli tylko pogadać? Od RNu czy KORWINów odróżnia ich to, że mają właśnie hajs na wszystko, mają pod sobą sztaby ludzi, że moga pracować i dojeżdżać PO w komfortowych warunkach w przeciwieństwie do działającyh głównie społecznie polityków z tych dwóch partii, które wymieniłem.
Jeden Wipler zrobił więcej niż cały PiS w walce z układem w ostatnich latach. Gościu się nie ....ił i głosował jak na Polaka przystało a nie za kasa dla Żydów itp, gościu z mównicy jechał po tych POwskich łajzach. To chyba takie minimum co powinien robić PiS, głosować słusznie i ciągle piętnować złe działania PO (ale jak się z nimi głosuje za kasa dla Żydów albo raz za podtrzymaniem a raz za podniesieniem kwoty wolnej od podatku to jak niby można piętnować ich głosowania działalność?). Do tego powinni jakos zaktywizować ludzi do walki z PO ale oni wolą tylko krzyczeć o fałszerstwach wyborczych o obalaniu Tusków a jak przychodzi co do czego to "cicho, cicho, niech się sprawa rozchodzi po kościach i bawimy sie dalej za polską kasę"
To jest jeden i ten sam układ. Różnica między PiSem a PO generalnie jest taka, że różnią się w kilku sprawach światopoglądowych. Wszystkie inne kwestie to brak różnic albo minimalne różnice. Oni nie chcą żadnych zmian, oni chca podtrzymania układu, nigdy nic nie mówili o ordynacji wyborczej, nigdy nic nie mówili o kwocie wolnej od podatku, zniesieniu podatku dochodowego, o zmianie progu wyborczego, o tym, że UE to niekoniecznie samo dobro itp.
drozd:
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 12.03.2015, 19:58
znamienne jest to że w telewizorze pałkują Andrzeja Dudę za in vitro ,za skoki, robi to urbanoplatfusiarnia, tutaj odchodzi pałkowanie za prożydowskość , i robi to "prawdziwa" prawica , podział ról znamienny , jak macie trochę honoru zajmijcie się prawdziwym zagrożeniem czyli komorowskim ,wychwalajcie waszych kanapowców , ale nie róbcie siary z atakowaniem kandydata który ma jakiekolwiek szanse wygrać i coś zmienić , czy to zrobi ? , ocenicie za 5 lat, a teraz ochłońcie bo urbanoplatfusiarnia mająca tony brudu za uszami i sam bulu zacierają rączki patrząc na wasze wpisy
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 20:05
Od RNu czy KORWINów odróżnia ich to, że mają właśnie hajs na wszystko, mają pod sobą sztaby ludzi, że moga pracować i dojeżdżać PO w komfortowych warunkach w przeciwieństwie do działającyh głównie społecznie polityków z tych dwóch partii, które wymieniłem.
PiS od RN i KORWiN-a (Kuce Obciągają Ruskim Wandalom i Nikczemnikom) różni, to, że przy każdej możliwej okazji nie wchodzą w cztery litery Putinowi.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.03.2015, 20:10
Dajmy szanse Komorowskiemu. Ma szanse cos zmienic, czy to zrobi? Ocenimy za 5 lat

Do postu wyzej.
A Kaczynski to pedal bo jest bezdzietny i bez baby.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.03.2015 o godz. 20:12.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.03.2015, 20:12
PISowcy goryle wyprowadzają bezdomnego ze spotkania z Dudą bo zadał niewygodne pytania. Widać jak blisko obywateli są ci pożal się Boże politycy.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 12.03.2015, 20:13
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dajmy szanse Komorowskiemu. Ma szanse cos zmienic, czy to zrobi? Ocenimy za 5 lat
błysnąłeś ? ,prowokujesz, po co ? jaki jest cel tego żałosnego wpisu
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.03.2015, 20:15
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
błysnąłeś ? ,prowokujesz, po co ? jaki jest cel tego żałosnego wpisu
A ty z Duda to prowokujesz, jaki jest cel tak zalosnego wpisu?
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 20:15
No i widać teraz czarno na białym. Palikotowiec AS idzie ręka w rękę z narodowcami i kucami. Kabaret normalnie.
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 20:17
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
On już miał swoje 5 minut i pokazał, że jest notariuszem PO dlatego teraz czas na zmiany !

Szkoda, że nie można się dogadać na Prawicy tylko ciągłe kłótnie ...

Jaroo1 masz trochę racji, że PIS mógłby bardziej wykorzystywać swój potencjał jednak tego nie robi i z tym się zgodzę, dużo młodych zawiedzionych PISem odeszło do Ruchu Narodowego czy Korwina bo oni nie owijają w bawełnę tylko mówią to co myślą Jednak nie wiem czy takimi wypowiedziami uda się zwiększyć elektorat który w większości nastawiony jest na spokój- czytaj wujek Bronek na fotelu oraz ciepła woda w kranie
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 20:21.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów