|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://ciamciaramcia.xaa.pl/ - Takiego polityka nam trzeba
Jak ja nie lubie terminu "mniejsze zlo".... Cos jak heteroseksualny gej albo lewicowy prawicowiec. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Masz coś do mnie
?Przykro mi ale nie jestem w stanie łyknąć poglądów określonej grupy.W jednej kwestii jestem lewicowcem, w drugiej prawicowcem w innej konserwatystą a jeszcze innej liberałem i to nie jest schizofrenia A mam szukać kto był u władzy w rządach Pisu , ilu tam komuchów było?.Wolfy -daruj sobie taką propagandę - wiem dupa świerzbi, do zwycięstwa niedługa droga i pewnie będzie ta wielka wygrana bo nie daje większych szans Gajowemu....ale bez przesady.Musisz jechać tak żałośnie?.Nie widzisz że robisz dokładnie to samo za co atakujesz przeciwników?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2010 o godz. 02:10.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Pozdrawiam. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Komorowski pokazal profesionalizm w wypowiedziach ostatnich na temat zolnierzy na misjach zagranicznych... Po tym incydencie czlowiek traci wiare w porfesionalizm politykow
![]() Kaczynski nie lepszy...moze troche mniej mial ostatnio wpadek, ale to nie zmienia calosci jego "dokonan". O Napieralskim szkoda w ogole pisac bo on to sie nadaje ale jako dodatek do swojej zony ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I tak chyba powinno się zrobić ale dużo rzeczy powinniśmy zrobić a nie robimy.Ja mam to swoje mniejsze zło ale jak wygra to większe, to nic się dla mnie osobiście tragicznego nie stanie.
W tym akurat Korwin ma rację - demokracja uniemożliwia konkretne i szybie zmiany.Były komuchy...ślimaczyło się, był Pis - to samo, jest PO - jak dla mnie każdy ten rząd, każdy prezydent nie zrobił nic by mi w czymś pomóc , Pis którego nie trawię też mi w niczym nie zaszkodził jak i Lech Kaczyński. Dlatego od dawna uważam - licz na siebie - nikt Ci nic nie da, niezależnie kto to będzie.Takie uroki demokracji ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Lubisz mniejsze zlo? http://www.zostanwdomu.pl/
Demokracja jest tak samo po*** jak statystyka W demokracji 2 idiotow ma wieksze prawa niz 1 profesor. Statystycznie wychodzac z psem na spacer macie po 3 nogi... ![]() Jak ktos juz kiedys powiedzial, demokracja jest zla ale nikt nic lepszego jeszcze nie wymyslil...nie wiem czy tak do konca jest, bo patrzac na dzisiejszych politykow,sposob wyboru kandydata oraz program TV dochodze do wniosku ze ta demokracja to wiekszosc sie po prostu zachlysnela,albo co gorsza do niej nie dorosla. Dla mnie wystarczy ze w "sztabie" Bronka jest ktos taki jak Wajda i pan co jest niby profesorem...ale nim nie jest Samo to co mowi teraz o misjach i jasny przekaz do terrorystow wystarczy....
Ostatnio edytowane przez kreseq : 16.06.2010 o godz. 03:02.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widziałeś tę oś czasu, czy po prostu walisz na ślepo? Bo Twoja "odpowiedź" jest ni w kij ni w oko. Komorowski ma za sobą konkretną karierę polityczną, o której wiele osób może nie mieć pojęcia. Chociażby o skandalu z Szeremietiewem. Albo wszystkich partiach Bronka. Chyba to nie mnie rzuca od ściany do ściany ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kolejny świetny argument...Tak widziałem, ja tego wklejać tu nie będę, natomiast jak chcesz obronić ten tekst to droga wolna
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę nie wiem, o co Ci chodzi. Bronek miał w swojej karierze wyjątkowo słabe momenty (Szeremietiew, głosowanie w sprawie WSI, spadochroniarstwo partyjne, niejasne powiązania ze służbami, skandal z rachunkami telefonicznymi). Zapytam wprost - czemu się rzucasz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2010 o godz. 03:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Do tych słabych momentów, można doliczyć też te tragiczne, jak np ostatnie wypowiedzi odnośnie wycofania z Afganistanu. Ja tam od Bronka myślenia nie wymagam, bo on najwyraźniej ma z tym duży problem, ale należy rozumieć że reakcja Talibów na takie słowa będzie jednoznaczna i w konsekwencji mamy kolejną śmierć Polaka. Jeszcze nigdy zakłamanie i brak kompetencji PO nie miało tak bezpośredniego i oczywistego przełożenia, na los zwykłych ludzi . Ta kretyńska wypowiedź, to jak wydanie wyroku na swoich rodaków, bo ataki po czymś takim mogą się tylko nasilić, ale przecież niektórzy twierdzili, że zrobią wszystko,by Kaczyński wyborów nie wygrał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i to właśnie najwięcej świadczy o zaciekłosci tych pozornie nowoczesnych, tolerancyjnych, otwartych, oswieconych wyznawców PO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Kierujemy się ANTYKOMUNIZMEM , a Jarek daje nam choć zalążek tego. Nie pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może jeszcze raz. Chociaż Sedzia kilka stron wcześniej napisał. A inni kilkanascie stron wcześniej.
Oto, co znalazłem na pewnym francuskim forum: Przeciwnicy Kaczyńskiego zarzucają mu, że jest nieufny wobec wspólnej waluty i że nie chce poklepywac się po ramionach z Putinem i Miedwiedewem. Zarzucają mu, że jest nieustepliwy w kontaktach z biurokratyczną dyktaturą UE i że walczy z korupcją w polskich realiach. Zarzucają mu, że interes Polski stawia przed interesami Francji, czy Niemiec i że otwarcie mówi o pełnym uniezależnieniu się od Rosji i wpływów rosyjskich takich krajach jak Białoruś, Ukraina czy Gruzja i konieczności wspierania tych krajów przez Europę na ich drodze do pełnej niezależności.... Pod spodem zdziwiony forumowicz zadaje pytanie: - Więc ten Kaczyński to potencjalnie w porządku gość. Dlaczego więc prasa nas oklamuje?
- Jak to możliwe, że osoba, ktora ma dzisiaj 35% (conajmniej) poparcia w sondażach była tak nielubiana przed 10 kwietnia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Więc ten przykład z żoną taki nijaki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coś nie mogą Ci nasi archeolodzy dostac zgody rządu na wyjazd do Smoleńska.Może pojadą jesienią jak śnieg spadnie ?
http://biznes.onet.pl/wyjazd-archeol...adomosci-detal
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.06.2010 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Po 10 kwietnia jej zaczęło zależeć , bo ona sam i osoby z jej obozu dostrzeli , że po pierwsze jest ku temu dobra okazja , a po drugie , że jest to gra niezwykle skuteczna. http://www.latarnikwyborczy.pl W sumie latarnik był w ostatnich wyborach(czy to do sejmu , czy europarlamentu) jednym z lepszych testów tego typu i teraz też jest dużo lepszy niż np. to coś co przygotował tefałen , ale wyniki trza ręcznie sprawdzać bo JarKacz i Bronek zamiast jednoznacznych odpowiedzi , wypowiedzieli się na te pytania za pomocą mini-essejów(oczywiście lekka hiperbola ) i im nie zakwalifikowali żadnej z odpowiedzi . Walka o elektorat centrowy nie jest łatwa![]() o kwa. Lepper stał się federalistą Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.06.2010 o godz. 13:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Rozumiem, że ktoś głosuje na Komorowskiego bo popiera jego program i nie podoba mu się program PiSu.
I z takim człowiekiem mogę normalnie porozmawiać bez brzydkich epitetów i wyzwisk. Mogę mu podać rękę jak wygra Komorowski i pogratulować. ALe nie rozumiem ludzi, którzy głosują na PO z mody. Z mody na żarty o Kaczyńskich, na złość ii ludzi nie mających zielonego pojęcia o polityce poza tym co w TV usłyszą najczęściej jaką to gafę Kaczyński popełnił. Dla takich ludzi nie mam szacunku, są niegodni podania ręki ani nawet wyśmiania. To są ludzie żyjący z dnia na dzień od wypłaty do wypłaty srając kompletnie na wszystko co się wokół nich dzieje bez jakiejkolwiek wiedzy o świecie,polityce czy życia, które ich otacza. Pewnie można tą chorobę cywilizacyjną jakoś nazwać fachowo ale dla mnie jest to upośledzenie umysłowe. I nie ważne czy taki głosuje na Kaczyńskiego, Komorowskiego czy Napieralskiego dla mnie jest nikim. I żal mi tyłek ściska, że takich ludzi w Polsce jest zdecydowana większość. Jak ten naród ma być bogaty skoro większość to idioci intelektualni. Nie ma co się wdawać z takimi idiotami w dyskusję. Lepiej się nie odzywać i udawać głupiego niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości. PS. Piszę to ogólnie a nie do kogoś konkretnego tutaj. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() P.S. Nazywanie polakow ciemnogrodem jak to zrobil Kuba Wojewodzki wczoraj zakrawa o kpine. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() 2. Głosowanie na 'mniejsze zło' to nie głosowanie przeciwko komuś tylko tandetne zrzucenie z siebie odpowiedzialności za państwo. Nie jesteś pewny? Nie głosuj. Potem w dyskusjach słyszę, że głosowałem na x, bo to mniejsze zło. A jakie to ma znaczenie? Zagłosowałeś nawet w swoim mniemaniu na zło - masz problem. Chcesz to sobie to usprawiedliwiaj dodatkiem 'mniejsze', ale w 'ogólnym rozrachunku to się nie będzie liczyć' idąc za Panem Cogito. Formuła czy raczej styl mojej wypowiedzi nie ma na celu ataku na Ciebie, personalnie. Jest to raczej odpowiedz (a raczej moje przemyślenia) do każdej osoby, która głosuje na 'mniejsze zło'. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy kampania wyborcza prowadzona wobec "społeczeństwa", ktore nie potrafi odróżnić prawicy od lewicy, nie na tym własnie powinna sie opierać? Czy jakikolwiek inny kandydat gra w grę pod tytułem "jestem wredny, ale mam najlepsze poglądy"? Pradoksalnie, kampania o najwyższe stanowisko w Panstwie nie opiera się na prezentowaniu programów, ale na "makijażu i przylepionym usmiechu". Wszystkich kandydatów. Świadczy to tylko o tym jakie (zdziecinniałe, obrazkowe, ludyczne) mamy społeczeństwo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego uważam , że głosowanie na metodę ,,mniejszego zła'' nie jest takie idiotyczne ![]() Cytat:
Cytat:
Np. Mikke
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.06.2010 o godz. 13:25.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Pamietasz nasza rozmowę o dziadku z Wermachtu? http://januszpalikot.salon24.pl/1949...zejszego-brata Tutaj masz dziadka z Wermachtu co najmniej razy 2. Od wiceprzewodniczącego PO. Oczywiście bez reakcji tych mediów co wtedy i polityków. Miedzy innymi dlatego motyw Kurskiego nie był dla mnie tak obrzydliwy jak wyglądał na pierwszy rzut oka. Obrzydliwe to jest dopiero prezentowanie wscieklizny, piany na mordzie i generalnie wielkie oburzenie na chamstwo, a nastepnie przyzwolenie na dokładnie to samo tylko dwa razy mocniej (tam dziadek, tutaj ojciec i matka). ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Nigdzie nie jest napisane, że obywatel RP ma obowiązek przejść kurs historii idei politycznych, zapoznać się z programami wszystkich kandydatów i w efekcie głosować na "swojego" kandydata, a nie na "mniejsze zło". Mamy społeczeństwo jakie mamy. Ludzie sie powoli bogacą przez co machina kultury konsumpcyjnej sprawa że otwieramy się na świat przejmujac niektóre normy i wzorce w skutek czego następuje powolny proces laicyzacji. Prowadzi to do tego że przedkłada się lajfstaljowy tryb życia nad wartości rodzinne i tradycję. Dlatego fenomen PO - pseudopartii, która w umysłach ludzi jawiła się jako partia XXI w. dzięki której spłynie na nas wszelki dobrobyt, a My jako społeczeństwo pozbędziemy się łatwki zaściankowości znalazł w kraju tak wielu zwolenników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ps. Za co tak nienawidzisz Kaczyńskiego? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i mamy stały punkt programu.
"W porównaniu z UE hitleryzm był liberalnym ustrojem" ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Nasze społeczeństwo w gruncie rzeczy glosuje na to, kto ma ładniejszą zabawkę, słodszego lizaka i kto do przedszkola przynosi więcej szklanych kuleczek. W przekonywaniu do kandydata nie chodzi o przedstawianie konkretnych ideologii, ale o przymilenie sie tym najbardziej prostackim. (Realizuje się wizja z Hiszpańskich żebraków Nancy Kress: bezmyslni, żyjący tylko rozrywką ludzie przelewają swoje głosy wyborcze na tych, którzy jeszcze bardziej będą utwierdzać ich w bezmyślności i ludyczności... niczego od nich nie wymagając)
![]()
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2010 o godz. 17:02.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczy zrobić prosty eksperyment. Osobę, która czyta prasę nie tylko codzienną i książki, ogląda telewizję nie tylko tvn, prowadzi ciekawe dyskusje z ludźmi na poziomie, a poza tym interesuje się wieloma dziedzinami, wystarczy odciąć od tego wszystkiego i codziennie dostarczać np. SE albo Fakt. Zakładam, że tak osoba upodobni się do jednostki ze społeczeństwa opisanego przez Ciebie. |
|
|