The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 01:51
http://ciamciaramcia.xaa.pl/ - Takiego polityka nam trzeba Bo zgoda buduje !!!

Jak ja nie lubie terminu "mniejsze zlo".... Cos jak heteroseksualny gej albo lewicowy prawicowiec.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2010, 02:04
kreseq napisał(a):Wyświetl post
http://ciamciaramcia.xaa.pl/ - Takiego polityka nam trzeba Bo zgoda buduje !!!

Jak ja nie lubie terminu "mniejsze zlo".... Cos jak heteroseksualny gej albo lewicowy prawicowiec.
Najlepsza na stronie jest oś czasu - może ona uzmysłowić niektórym, na jakiego polityka głosują.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2010, 02:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post
j albo lewicowy prawicowiec.
Masz coś do mnie?
Przykro mi ale nie jestem w stanie łyknąć poglądów określonej grupy.W jednej kwestii jestem lewicowcem, w drugiej prawicowcem w innej konserwatystą a jeszcze innej liberałem i to nie jest schizofrenia

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Najlepsza na stronie jest oś czasu - może ona uzmysłowić niektórym, na jakiego polityka głosują.
A mam szukać kto był u władzy w rządach Pisu , ilu tam komuchów było?.Wolfy -daruj sobie taką propagandę - wiem dupa świerzbi, do zwycięstwa niedługa droga i pewnie będzie ta wielka wygrana bo nie daje większych szans Gajowemu....ale bez przesady.Musisz jechać tak żałośnie?.Nie widzisz że robisz dokładnie to samo za co atakujesz przeciwników?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2010 o godz. 02:10.
94 - Allah Akbar!!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2010, 02:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
nie oddał bym nikomu ale jak bym miał 2 opcje - mniejsze i większe, to wybrał bym mniejsze.
Zawsze można skreślić obu i dopisać VETO.

Pozdrawiam.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

kreseq
Warszawiak

Stary 16.06.2010, 02:22
Komorowski pokazal profesionalizm w wypowiedziach ostatnich na temat zolnierzy na misjach zagranicznych... Po tym incydencie czlowiek traci wiare w porfesionalizm politykow

Kaczynski nie lepszy...moze troche mniej mial ostatnio wpadek, ale to nie zmienia calosci jego "dokonan". O Napieralskim szkoda w ogole pisac bo on to sie nadaje ale jako dodatek do swojej zony

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2010, 02:37
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze można skreślić obu i dopisać VETO.

Pozdrawiam.
I tak chyba powinno się zrobić ale dużo rzeczy powinniśmy zrobić a nie robimy.Ja mam to swoje mniejsze zło ale jak wygra to większe, to nic się dla mnie osobiście tragicznego nie stanie.
W tym akurat Korwin ma rację - demokracja uniemożliwia konkretne i szybie zmiany.Były komuchy...ślimaczyło się, był Pis - to samo, jest PO - jak dla mnie każdy ten rząd, każdy prezydent nie zrobił nic by mi w czymś pomóc , Pis którego nie trawię też mi w niczym nie zaszkodził jak i Lech Kaczyński.
Dlatego od dawna uważam - licz na siebie - nikt Ci nic nie da, niezależnie kto to będzie.Takie uroki demokracji
94 - Allah Akbar!!
kreseq
Warszawiak

Stary 16.06.2010, 02:50
Lubisz mniejsze zlo? http://www.zostanwdomu.pl/

Demokracja jest tak samo po*** jak statystyka W demokracji 2 idiotow ma wieksze prawa niz 1 profesor. Statystycznie wychodzac z psem na spacer macie po 3 nogi...

Jak ktos juz kiedys powiedzial, demokracja jest zla ale nikt nic lepszego jeszcze nie wymyslil...nie wiem czy tak do konca jest, bo patrzac na dzisiejszych politykow,sposob wyboru kandydata oraz program TV dochodze do wniosku ze ta demokracja to wiekszosc sie po prostu zachlysnela,albo co gorsza do niej nie dorosla.

Dla mnie wystarczy ze w "sztabie" Bronka jest ktos taki jak Wajda i pan co jest niby profesorem...ale nim nie jest
Samo to co mowi teraz o misjach i jasny przekaz do terrorystow wystarczy....
Ostatnio edytowane przez kreseq : 16.06.2010 o godz. 03:02.

wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 02:51
A mam szukać kto był u władzy w rządach Pisu , ilu tam komuchów było?.Wolfy -daruj sobie taką propagandę - wiem dupa świerzbi, do zwycięstwa niedługa droga i pewnie będzie ta wielka wygrana bo nie daje większych szans Gajowemu....ale bez przesady.Musisz jechać tak żałośnie?.Nie widzisz że robisz dokładnie to samo za co atakujesz przeciwników?
Ke?

Widziałeś tę oś czasu, czy po prostu walisz na ślepo? Bo Twoja "odpowiedź" jest ni w kij ni w oko.

Komorowski ma za sobą konkretną karierę polityczną, o której wiele osób może nie mieć pojęcia. Chociażby o skandalu z Szeremietiewem. Albo wszystkich partiach Bronka.

Chyba to nie mnie rzuca od ściany do ściany
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2010, 03:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Chyba to nie mnie rzuca od ściany do ściany
kolejny świetny argument...Tak widziałem, ja tego wklejać tu nie będę, natomiast jak chcesz obronić ten tekst to droga wolna
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2010, 03:21
kolejny świetny argument...Tak widziałem, ja tego wklejać tu nie będę, natomiast jak chcesz obronić ten tekst to droga wolna
Ja nie muszę niczego bronić. Tam jest prawda ( wszystkie te wydarzenia miały miejsce ) podana w mocno ironicznym sosie.

Naprawdę nie wiem, o co Ci chodzi. Bronek miał w swojej karierze wyjątkowo słabe momenty (Szeremietiew, głosowanie w sprawie WSI, spadochroniarstwo partyjne, niejasne powiązania ze służbami, skandal z rachunkami telefonicznymi).

Zapytam wprost - czemu się rzucasz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2010 o godz. 03:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.06.2010, 05:50
Do tych słabych momentów, można doliczyć też te tragiczne, jak np ostatnie wypowiedzi odnośnie wycofania z Afganistanu. Ja tam od Bronka myślenia nie wymagam, bo on najwyraźniej ma z tym duży problem, ale należy rozumieć że reakcja Talibów na takie słowa będzie jednoznaczna i w konsekwencji mamy kolejną śmierć Polaka. Jeszcze nigdy zakłamanie i brak kompetencji PO nie miało tak bezpośredniego i oczywistego przełożenia, na los zwykłych ludzi . Ta kretyńska wypowiedź, to jak wydanie wyroku na swoich rodaków, bo ataki po czymś takim mogą się tylko nasilić, ale przecież niektórzy twierdzili, że zrobią wszystko,by Kaczyński wyborów nie wygrał...
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2010, 07:14
Mishau napisał(a):Wyświetl post
jak ma wygrać Kaczor to ja juz wole Leppera. Pozdrawiam
i to właśnie najwięcej świadczy o zaciekłosci tych pozornie nowoczesnych, tolerancyjnych, otwartych, oswieconych wyznawców PO
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.06.2010, 07:44
W pierwszej turze Napieralski, w drugiej Komor. Jakby wygrał Kaczyński to straciłbym zupełnie wiarę w ten kraj. Wyborcy "księżycowego" Jarka powiedzcie czym sie kierujecie? Jak to mozliwe ze tak nielubiana przed 10 kwietnia osoba, dzisiaj ma az 35% poparcia w sondażach? Tak jak ktoś juz wcześniej napisał, że jak ma wygrać Kaczor to ja juz wole Leppera. Pozdrawiam
Popatrz, popatrz. A potem się człowiek dziwi że nazywają nas zomowcami i synami ubeków skoro są wsród nas taki Mishały.

Kierujemy się ANTYKOMUNIZMEM , a Jarek daje nam choć zalążek tego.
Nie pozdrawiam.
FraMat
Senior Member

Stary 16.06.2010, 10:16
Wyborcy "księżycowego" Jarka powiedzcie czym sie kierujecie?
To może jeszcze raz. Chociaż Sedzia kilka stron wcześniej napisał. A inni kilkanascie stron wcześniej.

Oto, co znalazłem na pewnym francuskim forum:

Przeciwnicy Kaczyńskiego zarzucają mu, że jest nieufny wobec wspólnej waluty i że nie chce poklepywac się po ramionach z Putinem i Miedwiedewem. Zarzucają mu, że jest nieustepliwy w kontaktach z biurokratyczną dyktaturą UE i że walczy z korupcją w polskich realiach. Zarzucają mu, że interes Polski stawia przed interesami Francji, czy Niemiec i że otwarcie mówi o pełnym uniezależnieniu się od Rosji i wpływów rosyjskich takich krajach jak Białoruś, Ukraina czy Gruzja i konieczności wspierania tych krajów przez Europę na ich drodze do pełnej niezależności....

Pod spodem zdziwiony forumowicz zadaje pytanie:
- Więc ten Kaczyński to potencjalnie w porządku gość. Dlaczego więc prasa nas oklamuje?

Jak to mozliwe ze tak nielubiana przed 10 kwietnia osoba, dzisiaj ma az 35% poparcia w sondażach?
Odwróć sobie to pytanie:
- Jak to możliwe, że osoba, ktora ma dzisiaj 35% (conajmniej) poparcia w sondażach była tak nielubiana przed 10 kwietnia?

Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.06.2010, 11:03
Cytat:
Oddałbyś żonę mniejszemu złu? Tu oddajesz Polskę.
Ale jak nie pójdzie na wybory , albo zagłosuje na przeciwnika , to odda Polskę większemu(z jego punktu widzenia) złu
Więc ten przykład z żoną taki nijaki
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2010, 12:00
coś nie mogą Ci nasi archeolodzy dostac zgody rządu na wyjazd do Smoleńska.Może pojadą jesienią jak śnieg spadnie ?
http://biznes.onet.pl/wyjazd-archeol...adomosci-detal
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.06.2010 o godz. 12:02.
Mareq
Senior Member

Stary 16.06.2010, 12:33
Cytat:
Odwróć sobie to pytanie:
- Jak to możliwe, że osoba, ktora ma dzisiaj 35% (conajmniej) poparcia w sondażach była tak nielubiana przed 10 kwietnia?
Bo wtedy tej osobie nie zależało na tym , aby grać w grę pod tytułem ,,jestem sympatyczny''
Po 10 kwietnia jej zaczęło zależeć , bo ona sam i osoby z jej obozu dostrzeli , że po pierwsze jest ku temu dobra okazja , a po drugie , że jest to gra niezwykle skuteczna.

http://www.latarnikwyborczy.pl

W sumie latarnik był w ostatnich wyborach(czy to do sejmu , czy europarlamentu) jednym z lepszych testów tego typu i teraz też jest dużo lepszy niż np. to coś co przygotował tefałen , ale wyniki trza ręcznie sprawdzać bo JarKacz i Bronek zamiast jednoznacznych odpowiedzi , wypowiedzieli się na te pytania za pomocą mini-essejów(oczywiście lekka hiperbola ) i im nie zakwalifikowali żadnej z odpowiedzi . Walka o elektorat centrowy nie jest łatwa

o kwa. Lepper stał się federalistą

Cytat:

Polska powinna wspierać pogłębienie integracji europejskiej w dziedzinie gospodarki, polityki zagranicznej i obronnej. ?

,,W gospodarce – wspólne prawo. Polityka zagraniczna – uzgodnienie stanowisk. Polityka obronna – wspólna armia.''
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.06.2010 o godz. 13:00.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.06.2010, 12:46
Rozumiem, że ktoś głosuje na Komorowskiego bo popiera jego program i nie podoba mu się program PiSu.
I z takim człowiekiem mogę normalnie porozmawiać bez brzydkich epitetów i wyzwisk. Mogę mu podać rękę jak wygra Komorowski i pogratulować.

ALe nie rozumiem ludzi, którzy głosują na PO z mody. Z mody na żarty o Kaczyńskich, na złość ii ludzi nie mających zielonego pojęcia o polityce poza tym co w TV usłyszą najczęściej jaką to gafę Kaczyński popełnił.
Dla takich ludzi nie mam szacunku, są niegodni podania ręki ani nawet wyśmiania. To są ludzie żyjący z dnia na dzień od wypłaty do wypłaty srając kompletnie na wszystko co się wokół nich dzieje bez jakiejkolwiek wiedzy o świecie,polityce czy życia, które ich otacza. Pewnie można tą chorobę cywilizacyjną jakoś nazwać fachowo ale dla mnie jest to upośledzenie umysłowe. I nie ważne czy taki głosuje na Kaczyńskiego, Komorowskiego czy Napieralskiego dla mnie jest nikim. I żal mi tyłek ściska, że takich ludzi w Polsce jest zdecydowana większość. Jak ten naród ma być bogaty skoro większość to idioci intelektualni.

Nie ma co się wdawać z takimi idiotami w dyskusję. Lepiej się nie odzywać i udawać głupiego niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości.

PS. Piszę to ogólnie a nie do kogoś konkretnego tutaj.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.06.2010, 13:08
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Bo wtedy tej osobie nie zależało na tym , aby grać w grę pod tytułem ,,jestem sympatyczny''
Po 10 kwietnia jej zaczęło zależeć , bo ona sam i osoby z jej obozu dostrzeli , że po pierwsze jest ku temu dobra okazja , a po drugie , że jest to gra niezwykle skuteczna.
Dobrze ale teraz powiedz mi co w tym zlego ze teraz zaczal grac w ta gre? O wiele bardziej mnie obchodzi tutaj jego program(z ktorym tez poniekad sie nie zgadzam, bo Kaczor chce zaciesnienia wspolpracy z Hameryka) niz to jak ktos wyglada, a poki co kampania wyborcza PO polega dla mnie na zdyskredytowaniu Kaczynskiego w oczach spoleczenstwa.
Cytat:
o kwa. Lepper stał się federalistą

Padlem...

P.S. Nazywanie polakow ciemnogrodem jak to zrobil Kuba Wojewodzki wczoraj zakrawa o kpine.
0 22
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:11
Ale jak nie pójdzie na wybory , albo zagłosuje na przeciwnika , to odda Polskę większemu(z jego punktu widzenia) złu
Więc ten przykład z żoną taki nijaki
1. Ale zrobił wrażenie
2. Głosowanie na 'mniejsze zło' to nie głosowanie przeciwko komuś tylko tandetne zrzucenie z siebie odpowiedzialności za państwo. Nie jesteś pewny? Nie głosuj. Potem w dyskusjach słyszę, że głosowałem na x, bo to mniejsze zło. A jakie to ma znaczenie? Zagłosowałeś nawet w swoim mniemaniu na zło - masz problem. Chcesz to sobie to usprawiedliwiaj dodatkiem 'mniejsze', ale w 'ogólnym rozrachunku to się nie będzie liczyć' idąc za Panem Cogito.

Formuła czy raczej styl mojej wypowiedzi nie ma na celu ataku na Ciebie, personalnie. Jest to raczej odpowiedz (a raczej moje przemyślenia) do każdej osoby, która głosuje na 'mniejsze zło'.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

FraMat
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:15
Jak w moim poście wyżej: jesli TO jest zarzut, to ten Kaczyński to potencjalnie w porządku gość. Dlaczego więc prasa nas oklamuje?

Czy kampania wyborcza prowadzona wobec "społeczeństwa", ktore nie potrafi odróżnić prawicy od lewicy, nie na tym własnie powinna sie opierać?
Czy jakikolwiek inny kandydat gra w grę pod tytułem "jestem wredny, ale mam najlepsze poglądy"?

Pradoksalnie, kampania o najwyższe stanowisko w Panstwie nie opiera się na prezentowaniu programów, ale na "makijażu i przylepionym usmiechu". Wszystkich kandydatów.
Świadczy to tylko o tym jakie (zdziecinniałe, obrazkowe, ludyczne) mamy społeczeństwo

Mareq
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:22
Cytat:
Dobrze ale teraz powiedz mi co w tym zlego ze teraz zaczal grac w ta gre?
Nie napisałem , że jest w tym coś złego.

Cytat:
Głosowanie na 'mniejsze zło' to nie głosowanie przeciwko komuś tylko tandetne zrzucenie z siebie odpowiedzialności za państwo. Nie jesteś pewny? Nie głosuj. Potem w dyskusjach słyszę, że głosowałem na x, bo to mniejsze zło. A jakie to ma znaczenie? Zagłosowałeś nawet w swoim mniemaniu na zło - masz problem. Chcesz to sobie to usprawiedliwiaj dodatkiem 'mniejsze', ale w 'ogólnym rozrachunku to się nie będzie liczyć' idąc za Panem Cogito.
Jeżeli ktoś zakłada , że obydwaj panowie którzy najprawdopodobniej zmierzą się w II turze , będą złem dla Polski , to logiczne że wybiera te mniej groźne zło. Ewentualnie może nie pójść na wybory , bądź oddać głos nieważny celem pokazania iż obaj kandydaci nie są godni tej funkcji . Aczkolwiek jeżeli wcześniej zakładał głosowanie na Komorowskiego (by ustrzec państwo przed ,,większym złem'' kryjącym się pod postacią Jarosława Kaczyńskiego) , to nie oddanie głosu w wyborach oznacza de-facto o 1 głos więcej dla ,,większego zła''.
Dlatego uważam , że głosowanie na metodę ,,mniejszego zła'' nie jest takie idiotyczne

Cytat:
Czy kampania wyborcza prowadzona wobec "społeczeństwa", ktore nie potrafi odróżnić prawicy od lewicy, nie na tym własnie powinna sie opierać?
Generalnie na tym.

Cytat:
Czy jakikolwiek inny kandydat gra w grę pod tytułem "jestem wredny, ale mam najlepsze poglądy"?
Znalazło by się paru
Np. Mikke
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.06.2010 o godz. 13:25.
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.06.2010, 13:28
Cytat:
Nie jesteś pewny?
Właśnie jestem pewny ze wybór Komora będzie lepszy. Czyli zamiast nie glosowac to dla dobra tego panstwa oddam glos na kandydata który mniej mu zaszkodzi. Jeżeli tego nie rozumiesz to twój problem. Dajmy na to takie porównanie: terrorysci porwali samolot, chca uderzyc w palac kultury, zapobiegam temu samolot rozbija się gdzies w lesie. Która opcja jest lepsza? Oczywiscie las mimo wszystko ze nadal nie jest to do konca dobre rozwiązanie, czyli "mniejsze zło". To tak obrazowo
0 22
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:32
Dlatego uważam , że głosowanie na metodę ,,mniejszego zła'' nie jest takie idiotyczne
No, dobra. Ale tylko wtedy kiedy różnice miedzy tymi 'złami' są naprawdę spore. Powiedzmy, ze ktoś jest konserwatystą a ma do wyboru całkowitego lewaka-anarchistę lub KoLibra.

P.S. Pamietasz nasza rozmowę o dziadku z Wermachtu?

http://januszpalikot.salon24.pl/1949...zejszego-brata

Tutaj masz dziadka z Wermachtu co najmniej razy 2. Od wiceprzewodniczącego PO. Oczywiście bez reakcji tych mediów co wtedy i polityków.

Miedzy innymi dlatego motyw Kurskiego nie był dla mnie tak obrzydliwy jak wyglądał na pierwszy rzut oka.

Obrzydliwe to jest dopiero prezentowanie wscieklizny, piany na mordzie i generalnie wielkie oburzenie na chamstwo, a nastepnie przyzwolenie na dokładnie to samo tylko dwa razy mocniej (tam dziadek, tutaj ojciec i matka).
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.06.2010, 13:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Świadczy to tylko o tym jakie (zdziecinniałe, obrazkowe, ludyczne) mamy społeczeństwo
Przesadzasz i to mocno. Nasze społeczeństwo nie odbiega od średniej europejskiej pod względem świadomości politycznej, a powiem nawet więcej że w odróżnieniu od niektórych bogatszych krajów UE, nam PRL pokazał jak wygląda w praktyce myśl socjalistyczna.

Nigdzie nie jest napisane, że obywatel RP ma obowiązek przejść kurs historii idei politycznych, zapoznać się z programami wszystkich kandydatów i w efekcie głosować na "swojego" kandydata, a nie na "mniejsze zło". Mamy społeczeństwo jakie mamy. Ludzie sie powoli bogacą przez co machina kultury konsumpcyjnej sprawa że otwieramy się na świat przejmujac niektóre normy i wzorce w skutek czego następuje powolny proces laicyzacji. Prowadzi to do tego że przedkłada się lajfstaljowy tryb życia nad wartości rodzinne i tradycję. Dlatego fenomen PO - pseudopartii, która w umysłach ludzi jawiła się jako partia XXI w. dzięki której spłynie na nas wszelki dobrobyt, a My jako społeczeństwo pozbędziemy się łatwki zaściankowości znalazł w kraju tak wielu zwolenników.
FraMat
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:51
Właśnie jestem pewny ze wybór Komora będzie lepszy. Czyli zamiast nie glosowac to dla dobra tego panstwa oddam glos na kandydata który mniej mu zaszkodzi. Jeżeli tego nie rozumiesz to twój problem. Dajmy na to takie porównanie: terrorysci porwali samolot, chca uderzyc w palac kultury, zapobiegam temu samolot rozbija się gdzies w lesie. Która opcja jest lepsza? Oczywiscie las mimo wszystko ze nadal nie jest to do konca dobre rozwiązanie, czyli "mniejsze zło". To tak obrazowo
daj spokój: ja bym wolał żeby samolot uderzył w PKiN.

ps.
Za co tak nienawidzisz Kaczyńskiego?

emj10
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:54
daj spokój: ja bym wolał żeby samolot uderzył w PKiN.
A nie lepiej w Wawel? Nie mogę słuchać jak niektórym wadzi PKiN. Zorganizujcie grupę i wysadźcie ten budynek.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2010, 13:55
No i mamy stały punkt programu.

"W porównaniu z UE hitleryzm był liberalnym ustrojem"
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
FraMat
Senior Member

Stary 16.06.2010, 14:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przesadzasz i to mocno. Nasze społeczeństwo nie odbiega od średniej europejskiej pod względem świadomości politycznej, a powiem nawet więcej że w odróżnieniu od niektórych bogatszych krajów UE, nam PRL pokazał jak wygląda w praktyce myśl socjalistyczna.
to, ze nie odbiega (za mocno) nie znaczy, że w swej większości nie jest takie (ludyczne, infantylne, wychowane na telewizyjne papce).
Nasze społeczeństwo w gruncie rzeczy glosuje na to, kto ma ładniejszą zabawkę, słodszego lizaka i kto do przedszkola przynosi więcej szklanych kuleczek.
W przekonywaniu do kandydata nie chodzi o przedstawianie konkretnych ideologii, ale o przymilenie sie tym najbardziej prostackim.

(Realizuje się wizja z Hiszpańskich żebraków Nancy Kress: bezmyslni, żyjący tylko rozrywką ludzie przelewają swoje głosy wyborcze na tych, którzy jeszcze bardziej będą utwierdzać ich w bezmyślności i ludyczności... niczego od nich nie wymagając)

emj10 napisał(a):Wyświetl post
A nie lepiej w Wawel? Nie mogę słuchać jak niektórym wadzi PKiN. Zorganizujcie grupę i wysadźcie ten budynek.
ojej, to była ironia.....

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
No i mamy stały punkt programu.

"W porównaniu z UE hitleryzm był liberalnym ustrojem"
Tak jak bedę głosował na Kaczynskiego, tak nie przestanę uwielbiać Mikkego..
Cytat:
"demokracja to coś obrzydliwego". Jak mówił, demokracja "to sytuacja, w której zamiast pracować opłaca się zmontować koalicję 51 proc. i już można obrabować bliźniego". - Po co pracować, skoro większością głosów możemy odebrać innemu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2010 o godz. 17:02.

emj10
Senior Member

Stary 16.06.2010, 14:22
to, ze nie odbiega (za mocno) nie znaczy, że w swej większości nie jest takie (ludyczne, infantylne, wychowane na telewizyjne papce).
Nasze społeczeństwo w gruncie rzeczy glosuje na to, kto ma ładniejszą zabawkę, słodszego lizaka i kto do przedszkola przynosi więcej szklanych kuleczek.
W przekonywaniu do kandydata nie chodzi o przedstawianie konkretnych ideologii, ale o przymilenie sie tym najbardziej prostackim.
Nie wiem czy w większości czy w mniejszości, ale to całkiem normalne że część społeczeństwa nie przywiązuje większej uwagi do treści merytorycznej a wyłącznie odbiera bodźce wizualne oraz chwytliwe populistyczne hasełka.

Wystarczy zrobić prosty eksperyment. Osobę, która czyta prasę nie tylko codzienną i książki, ogląda telewizję nie tylko tvn, prowadzi ciekawe dyskusje z ludźmi na poziomie, a poza tym interesuje się wieloma dziedzinami, wystarczy odciąć od tego wszystkiego i codziennie dostarczać np. SE albo Fakt. Zakładam, że tak osoba upodobni się do jednostki ze społeczeństwa opisanego przez Ciebie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów