The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2015, 21:56
Ależ ja dostrzegam, że padają zarówno z jednej, jak i drugiej strony

Mają jedną bardzo mocną kartę przetargową, mianowicie ich jedyny przedstawiciel w Sejmie (Wipler) zagłosował przeciw tej ustawie. Dostrzegam, że również 1 z PiSu zagłosował przeciw. Nie mniej jednak w procentach to jest 100 do 0 coma coś procenta.
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.03.2015, 21:57
Smuga napisał(a):Wyświetl post
W końcu macie wspólny mianownik - on ma wujka związanego z PO, natomiast Ty jak sam przyznałeś głosowałeś w przeszłości na PO. Swój swego zawsze rozpozna.
https://www.youtube.com/watch?v=7P_Zd95By0g
oglądnij Staszka Michalkiewicza. Staszek odpowie dlaczego głosowałem
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.03.2015, 21:59
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ależ ja dostrzegam, że padają zarówno z jednej, jak i drugiej strony

Mają jedną bardzo mocną kartę przetargową, mianowicie ich jedyny przedstawiciel w Sejmie (Wipler) zagłosował przeciw tej ustawie. Dostrzegam, że również 1 z PiSu zagłosował przeciw. Nie mniej jednak w procentach to jest 100 do 0 coma coś procenta.
he, he Wipler to ukryta opcja żydowska rodem z Pis-u , to na polecenie Prezesa rozpracowuje Korwina
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.03.2015, 22:00
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, ze stopien waszej kompromitacji osiagnal apogeum. Niestety, malo w tym jest mojego udzialu, gdyz sami siebie kompromitujecie. Zebym puknal w pustaka to musielibysmy sie spotkac w cztery oczy
No to pohasały sobie chłopaczki. Wzięły kamikaze jako zająca i zrobili sobie happening. Ot cały KORWIN. Dzieciaczki w przykusych portaskach, którzy mogą się polansować i wyjść na światowców przed kolesiami od alpagi, ale gdy przychodzą trudniejsze pytanie pozostaje im tylko błazenada. Pustka Panie.
palikot
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:01
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
nie widzisz że brną i idą w zaparte ?, do tego inteligentne teksty o Ajaxie i drugiej stronie błoń , przecież to śmieszne i żałosne , nie musisz ich tłumaczyć , sami kompromitują się koncertowo
Żałosna i śmieszna jest sytuacja w której chowacie głowę w piasek i odwracacie kota ogonem i uciekacie od konfrontacji w momencie gdy ta antypolska koalicja PO&PIS wysyła pieniądze z ZUSu do USzraela w momencie gdy polskim przyszłym emerytom podnosi się wiek emerytalny a polski podatnik dopłaca jeszcze rocznie kilkanaście miliardów złotych z innych danin... To jest istna żednada i kompromitacja ludzi którzy tu wypisuja totalne brednie

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No to pohasały sobie chłopaczki. Wzięły kamikaze jako zająca i zrobili sobie happening. Ot cały KORWIN. Dzieciaczki w przykusych portaskach, którzy mogą się polansować i wyjść na światowców przed kolesiami od alpagi, ale gdy przychodzą trudniejsze pytanie pozostaje im tylko błazenada. Pustka Panie.
Skończ już obrażać prawdziwych Kibiców Wisły i prawdziwych Polaków ty prożydowski chamie. Nauczyli by was kultury tam trochę te Araby z Izilu
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2015 o godz. 22:15.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 11.03.2015, 22:17
palikot napisał(a):Wyświetl post
Skończ już obrażać prawdziwych Kibiców Wisły i prawdziwych Polaków ty prożydowski chamie. Nauczyli by was kultury tam trochę te Araby z Izilu
No i po ostatecznej kompromitacji Janusz pokazał swoje prawdziwe (jak na samozwańczego prawicowca przystało), pełne „miłosierdzia” do bliźniego oblicze. Takiej Polski, gdzie on i jemu podobni będą szukać ludziom do 10 pokoleń wstecz żydowskich przodków, to ja stanowczo nie chcę!
Ostatnio edytowane przez Smuga : 11.03.2015 o godz. 22:20.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:18
Cytat:
he, he Wipler to ukryta opcja żydowska rodem z Pis-u , to na polecenie Prezesa rozpracowuje Korwina
No jakoś o czasach odblokowywania zawodów niezbyt pochlebnie się o nich wypowiada:

https://www.youtube.com/watch?v=DMcgBs9qsXk

Palikot przytoczył to głosowanie odnośnie żydowskich emerytur, kamikaze to europarlamentarne odnośnie Palestyny. Negujemy fakty? Tłumaczymy się jak Kurski na zakończeniu kadencji w 2007, że się "guziki pomyliły"?
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:20
No i po ostatecznej kompromitacji Janusz pokazał swoje prawdziwe, pełne miłosierdzia do bliźniego oblicze. Takiej Polski, gdzie on i jemu podobni będą szukać ludziom do 10 pokoleń wstecz żydowskich przodków, to ja stanowczo nie chcę!
https://www.youtube.com/watch?v=MV0zY_795qg
wiem wiem, potrzebujecie mieszkań, naszych emerytur, najlepiej publicznych pieniędzy i wszystkiego proszę pana

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:20
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
1. Oceniam polityków po programie i czynach.
2. Nic nie wiem na temat rzekomego żydowskiego pochodzenia Brauna. Pochodzenie jest dla mnie sprawą drugorzędną liczy się dla mnie stosunek do Polski, ale jeśli masz wiedzę na temat grzechów Brauna to chętnie poczytam..
3. Uważam, że w chwili obecnej to byłby najlepszy kandydat, jeśli zbierze podpisy.
4. Jeśli zaś Jedwabne i tego typy rzeczy wywołują u kogoś śmiech to słabo o nim świadczy. Zawsze tak reagujecie na niewygodne fakty?
5. Kukiz jest proukraiński
6. Rezolucja dotycząca Palestyny to niestety fakt przykro mi.
1. "Chciałbym specjalnie dla Ciebie przypomnieć, że żona pewnego kandydata na prezydenta nazywa się Kornhauser". To pewnie napisał ktoś inny.
2. Ciekawe. Do wcześniejszego postu załączyłem link.
3. Pomimo tego że Żyd? Czy masz coś wspólnego z lobby izraelskim? Czyżbyś był z PiS?
4. Nie zawsze. Tylko wtedy gdy "fakty" na to zasługują.
5. A to sorry. Dopiero się uczę tej nowej geopolityki.
6. Fakt. Taki sam jak to ze ci którzy głosowali inaczej to islamiści.
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:25
No właśnie. Nawet "poczucie humoru" macie takie "spod budki z piwem"
palikot
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:26
wislak68 - ty naprawdę jesteś ograniczony. Nie rozumiesz, że chodzi o to, że liczy się to jaki interes ktoś reprezentuje, jakimi wartościami się kieruje a nie to jakich miał dziadków . Wolę żyda/Niemca/Ruska, który będzie głosował w interesie mojego narodu niż jakiś pseudo przeupnych Polaków co tylko przetargi robią na łapówki kto im więcej w kopercie da

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.03.2015, 22:26
No jakoś o czasach odblokowywania zawodów niezbyt pochlebnie się o nich wypowiada:

Palikot przytoczył to głosowanie odnośnie żydowskich emerytur, kamikaze to europarlamentarne odnośnie Palestyny. Negujemy fakty? Tłumaczymy się jak Kurski na zakończeniu kadencji w 2007, że się "guziki pomyliły"?
nie brnij w sejmowe głosowanie , skrytykowałem za to PIS lata świetlne temu ,każdy kto ma rozum jest przeciw i nie podobało mi się głosowanie w tej sprawie, ale to nie powód żeby jechać z tematem od pięciu stron i snuć dyrdymały o popieraniu żydów

palikot "wiem wiem, potrzebujecie mieszkań, naszych emerytur, najlepiej publicznych pieniędzy i wszystkiego proszę pana" oceń ten tekst palikota, wiem że jest nakręcony ale to śmieszne
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.03.2015 o godz. 22:29.
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:29

Cytat:
"Mówienie o Prawie i Sprawiedliwości, że jest złodziejską partią jest zwykłym chamstwem i buractwem" - powiedział Przemysław Wipler (PiS), nawiązując do słów Korwina-Mikke. Szef "Nowej Prawicy" stwierdził wcześniej, że PiS należy do "złodziejskiej bandy czworga".

Korwin-Mikke wielokrotnie mówił, że partia Jarosława Kaczyńskiego udaje tylko prawicę, a w rzeczywistości jest kolejną partią lewicową. Wipler, który należał kiedyś do partii JKM - Unii Polityki Realnej stwierdził, że takie mówienie jest "zwykłym chamstwem i buractwem", ponieważ PiS w ciągu swoich 2-letnich rządów zlikwidowało trzeci próg podatku dochodowego i obniżyło dwa podstawowe. Partia Kaczyńskiego - jak mówi Wipler - obniżyła również składkę rentową o 7 proc., zniosła podatek od spadków i darowizn między najbliższymi krewnymi (jeden z głównych postulatów UPR - Mikke ironicznie nazywał ten podatek "podatkiem od wdów i sierot"). Krótko mówiąc, PiS wprowadzał wiele rozwiązań korzystnych dla wolnego rynku.

Wipler skrytykował ponadto Korwina za to, że z jednej strony używa mocnych słów i ciągle aspiruje do władzy, a z drugiej jego partia nie jest w stanie zarejestrować swoich list wyborczych. Ponadto Wiplera irytuje retoryka, w której Korwin twierdzi, że rewolucyjnych zmian dokona błyskawicznie: "Janusz Korwin-Mikke mówi, że on przyjdzie i jedną ustawą unieważni dotychczasowe ustawy albo za pomocą jednego dokumentu wypowie członkostwo w UE - bach, bach, i po sprawie!" - powiedział Wipler.

W ocenie Wiplera takie pomysły mogą być wartościowe w satyrze, ale na pewno nie w polityce; tam jest potrzebne szerokie eksperckie zaplecze, które wie jak smakuje długi wyczerpujący polityczno-prawny proces wprowadzania reform. Dlatego według niego, wielu ludzi na początku zafascynowanych Korwinem z czasem opuszcza jego partię - to jest nieunikniony proces. Tak postąpili oprócz Wiplera: Julia Pitera, Sławomir Nitras, Andrzej Sośnierz, Rafał Ziemkiewicz, Łukasz Warzecha, Cezary Grabarczyk oraz Tomasz Tomczykiewicz.

Sam Korwin-Mikke mówił, że po 1989 roku UPR pełnił przede wszystkim rolę edukacyjną oraz dostarczał kadry (inne partie wykorzystują ich pomysły np. UPR był pierwszą partią w Polsce, która lansowała podatek liniowy, później sztandarowy pomysł PO). Wielu ludzi z dawnego UPR znalazło się w partii Donalda Tuska, która od samego początku sugerowała, że ma taki sam charakter jak UPR - to znaczy, że jest konserwatywno-liberalna. Mało kto wie, że o mały włos w PO nie znaleźli się sami założyciele UPR: Stanisław Michalkiewicz oraz Janusz Korwin-Mikke.

Zaraz korwinowcy powiedzą, że to niemożliwe. A ja powiem, że jak najbardziej możliwe. Pewnie Przemek był po kilku głębszych i nie wiedział, co mówi.
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:32
My sobie tu jajcujemy już od jakiegoś czasu a mam wrażenie że Ty tak na serio? Bo jeśli rzeczywiście chcesz o tym porozmawiać na poważnie, to wskaż proszę dlaczego Twoim zdaniem wspomniane głosowania mogą być dla Polski problemem?
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:33
Cytat:
Zaraz korwinowcy powiedzą, że to niemożliwe. A ja powiem, że jak najbardziej możliwe. Pewnie Przemek był po kilku głębszych i nie wiedział, co mówi.
Masz tylko jeden problem- korwinistą nie jestem ja

Cytat:
ale to nie powód żeby jechać z tematem od pięciu stron i snuc dyrdymały o popieraniu żydów
A co zrobili tym głosowaniem jak nie poparli Żydów? Nawet jeśli zrobili to raz, to już baaardzo konkretnie.

Cytat:
Bo jeśli rzeczywiście chcesz o tym porozmawiać na poważnie, to wskaż proszę dlaczego Twoim zdaniem wspomniane głosowania mogą być dla Polski problemem?
Pogrubiając koszerne emerytury poddając pod wątpliwość by to był problem Polski/Polaków chyba dalej sobie "jajcujesz". Przy obecnej sytuacji demograficznej, gospodarczej, ekonomicznej, saldzie migracji? Opiece medycznej (emerytów i rencistów)?

No super, że kasa z moich podatków sobie poleci do Mosze czy Aarona. W końcu to MY jesteśmy NARODEM SPRAWCÓW! Gdzie tam naziści, czy nie bawiąc się w słowne gierki NIEMCY.

Europarlamentarne zaś niosą za sobą zwiększenie ryzyka ataku terrorystycznego. I to jest problem, choć jeden czy drugi może go bagatelizować czy umniejszać prawdopodobieństwo. A ze względu na naszą "murzyńskość" będziemy latać wszędzie gdziekolwiek zażyczą sobie Jankesi (a tutaj wkraczamy w robienie im laski). Napisałem zwiększenie, albowiem zagrożenie to już od dawna nas dotyczy.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 11.03.2015 o godz. 22:44.
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:34
Jak najbardziej wiedział, bo to jest zawodowy polityk
Wszyscy doskonale wiedzą, że to karierowicz jak wszyscy zawodowi politycy i również w partii Korwin tacy są. Tego nie unikniemy. Mówił, co mu wódz kazał i tyle.
W każdym razie wy ciągle o tym co nieistotne, co kto mówił, kto gdzie był na jakim bankiecie w jakiej ambasadzie, kto ma jakiego dziadka, ale to jak wasi PISowcy głosują to już nie napiszecie No właśnie...

My sobie tu jajcujemy już od jakiegoś czasu a mam wrażenie że Ty tak na serio? Bo jeśli rzeczywiście chcesz o tym porozmawiać na poważnie, to wskaż proszę dlaczego Twoim zdaniem wspomniane głosowania mogą być dla Polski problemem?
To już szczyt wszystkiego. Wy naprawdę jesteście wynajęci i oplacani... Polscy emeryci dostają grosze, ludziom zabierają 2 i 7 lat emerytury, oszczędności OFE, ZUS bankrutuje, zanosi się na kolejne podwyżki wieku emerytalnego a ten się pyta, czemu to dla Polski niekorzystne... ty jesteś naprawdę... pojeb... I teraz bez żartów i uśmieszków.
Zaraz jakaś kur... z PO wyskoczy i powie, że trzeba Niemcom wypłacić zadośćuczynienie... korzystne dla Polski skur,wyyy...
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2015 o godz. 22:41.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:45
wislak68 - ty naprawdę jesteś ograniczony. Nie rozumiesz, że chodzi o to, że liczy się to jaki interes ktoś reprezentuje, jakimi wartościami się kieruje a nie to jakich miał dziadków . Wolę żyda/Niemca/Ruska, który będzie głosował w interesie mojego narodu niż jakiś pseudo przeupnych Polaków co tylko przetargi robią na łapówki kto im więcej w kopercie da
No popatrz, popatrz. Ale się nam korwinista rozbujał. Ale dzięki żeś mnie z takim wdziękiem uświadomił. Inaczej dalej tkwił bym w tym Ciemnogrodzie.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.03.2015, 22:52
O kuerwa. Apogeum.
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:54
No popatrz, popatrz. Ale się nam korwinista rozbujał. Ale dzięki żeś mnie z takim wdziękiem uświadomił. Inaczej dalej tkwił bym w tym Ciemnogrodzie.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 22:57
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 22:59
1. To już szczyt wszystkiego. Wy naprawdę jesteście wynajęci i oplacani...
2. Polscy emeryci dostają grosze, ludziom zabierają 2 i 7 lat emerytury, oszczędności OFE, ZUS bankrutuje, zanosi się na kolejne podwyżki wieku emerytalnego a ten się pyta, czemu to dla Polski niekorzystne...
3. ty jesteś naprawdę... pojeb... I teraz bez żartów i uśmieszków.
4. Zaraz jakaś kur... z PO wyskoczy i powie, że trzeba Niemcom wypłacić zadośćuczynienie... korzystne dla Polski skur,wyyy...
1. Tak. Przez Mosad i CIA.
2. Jakie będzie obciążenie budżetu z tego tytułu?
3. Nie. To Ty jesteś ..pojeb... Bez żartów i uśmieszków.
4. Niech wyskoczy.
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 23:02
wislak te wyzwiska oraz inwektywy dyskwalifikują niektórych udzielających się tu użytkowników. Świadczą tylko o ich poziomie moralnym i intelektualnym. Szkoda tych ludzi, że nie miał ich, kto wychować. Niech mają pretensje do swoich rodziców. Sami się zatrują własnym jadem. Naprawdę żal mi tych ludzi.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 11.03.2015 o godz. 23:05.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.03.2015, 23:06
Cytat:
inwektywy dyskwalifikują niektórych udzielających się tu użytkowników.
I trzeci punkt ad vocem posta palikota piętro wyżej
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 23:07
Kabaret. Jeden tlumaczy drugiemu o inwektywach gdzie wypowiedz wczesniej ten, ktoremu tlumaczy rpbi to samo
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 23:09
I trzeci punkt ad vocem posta palikota piętro wyżej
Tego jegomościa, to dyskwalifikuje już sam jego nick o czym wielokrotnie była mowa także w tym wątku.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 23:12
Ale bieda.
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 23:17
Kabaret. Jeden tlumaczy drugiemu o inwektywach gdzie wypowiedz wczesniej ten, ktoremu tlumaczy rpbi to samo
Bo tak skrajne chamstwo można leczyć tylko takim samym chamstwem.

„Cham na zawsze pozostanie chamem na wieki wieków. Amen.”
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 23:18
"Spieprzaj dziadu"
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 23:19
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Nie obchodzi mnie niczyje pochodzenie dopóki działa w interesie Polski.
Zwracam tylko uwagę, że trochę dziwnie dużo jest tych proizraelskich przypadków w tej partii, które są jednocześnie bardzo antypolskie. Żona pewnego kandydata to tylko taka wisienka na torcie wśród polityki prowadzonej przez Pis. Wiadomo, że to nie jest przestępstwo jaką kto ma żonę. Obchodzenie chanuki w pałacu prezydenckim też jest ciekawym przykładem wśród tych dziwnych zbiegów okoliczności.

O Kukizie podałem linki w których sam się wypowiada na temat Ukrainy. Jest trochę tego typu jego ciekawych wypowiedzi w internecie. Jedna z ciekawszych to coś w stylu to nasza wina (Polaków), że Ukraina się tak nie rozwinęła itd.
"Nie obchodzi mnie niczyje pochodzenie dopóki działa w interesie Polski." i w następnym zdaniu "Zwracam tylko uwagę, że trochę dziwnie dużo jest tych proizraelskich przypadków w tej partii, które są jednocześnie bardzo antypolskie. Żona pewnego kandydata to tylko taka wisienka na torcie wśród polityki prowadzonej przez Pis." No to obchodzi czy nie obchodzi? A może obchodzi, ale tylko wtedy gdy dotyczy to partii której nie lubię? Niektórzy nazywają to hipokryzją.
Jeśli chodzi o Kukiza i jego "geopolitykę" zachęcam do dalszego studiowania tego frapującego tematu. Jestem przekonany że z ogromnym zainteresowaniem użytkownicy zapoznają się z referatem opisującym zmiany jego zapatrywań na te kwestie.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.03.2015, 23:21
"Spieprzaj dziadu"
10/10

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów