The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2015, 14:24
Tylko pytanie: Kto obok Urygi? Dudka jest w tak fatalnej formie, że nie warto ryzykować i wystawiać go. Boguski jako defensywny pomocnik, to już przeszłość. Gdyby Stjepa był w pełni sił byłbym na tak.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 11.03.2015, 14:33
Niestety, ale Burliga na LO to czysta głupota i tyle. Dziś piszecie zeby go tam wystawic, a jesli zawali bramke NA NIE SWOJEJ POZYCJI to bedziecie po nim jezdzic. Aż sam sobie sie dziwie, ale Dudka musi byc w skladzie na LO. Bury prawa, srodek Gumiś i Żemło. Na ległą Brożek w ataku, środek Stilić, Guła skrzydła Guerrier, Barrientos, defensywny Uryga. W bramie to w sumie obojętne Buchalik czy Misiek. Bardziej stawiam na Buchalika.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 11.03.2015, 14:47
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale Burliga na LO to czysta głupota i tyle. Dziś piszecie zeby go tam wystawic, a jesli zawali bramke NA NIE SWOJEJ POZYCJI to bedziecie po nim jezdzic. Aż sam sobie sie dziwie, ale Dudka musi byc w skladzie na LO.
Po tym, co ostatnio wyprawiał? Jeżeli nie Burliga, to na miejscu Kazka zagrałbym va banque i wystawił Szywacza. Dudka (przy całym szacunku do niego) na LO przyprawiałby mnie tylko o palpitację serca.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.03.2015, 14:56
Łudzić się to przypadłość każdego prawdziwego kibica ;-).
Buchalik
Jović, Gumiś, Żemło, Burliga ( choć pewnie za Żemło będzie Dudka)
Uryga
Barientos, Garguła, Stilić, Guerrier
Brożek

Wydaje mi się że to jest optymalne zestawienie na Ległą, musimy prowadzić grę, bo jak zaczniemy się bronić to nas rozniosą. LO to chyba największy problem. Jović z Barientosem po tej samej stronie daliby nam nową ( nieznaną) jakość więc może warto zaryzykować. Obaj wyglądają na takich co piłka im nie przeszkadza. Zobaczymy jak z taktyką. Znając inklinacje Kazia do tiki-taki to Guła ze Stilićem i Brożkiem muszą zagrać. Jak zagrają na swoim dobrym poziomie to może jakiś remisik... Legia bez Radovića jest już drużyną w zasięgu pozostałych ekip. Mają przewagę mentalną, ale piłkarsko to naprawdę poza Dudą szału nie widzę. Ich przewagą jest przekonanie o własnej sile ( zdecydowanie za wysokie) i wyrównany skład. Tak szczerze to ich wyniki w LE nie są efektem ich wybitnej gry, tylko przeciętnej grupy z której wyszli. Ajax sprowadził ich brutalnie na ziemię.
Ostatnio edytowane przez mee : 11.03.2015 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2015, 14:58
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Dudka musi byc w skladzie na LO.
Ty chyba źle życzysz Wiśle. Widziałeś w ogóle jak gra Legia? Po prawej stronie operuje szybki Żyro, a często schodzi na te stronę Duda i gra z nim klepę. Rozje..liby wolnego Dudkę w 3 d..y.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 11.03.2015, 15:09
Dudka najpóźniej w 20 minucie będzie wkręcony w ziemię i się skończy zabawa. Dla mnie Jović albo Bury, zależnie, który dysponuje lepszą lewą nogą i/lub jest szybszy.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.03.2015, 15:39
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Dudka najpóźniej w 20 minucie będzie wkręcony w ziemię i się skończy zabawa. Dla mnie Jović albo Bury, zależnie, który dysponuje lepszą lewą nogą i/lub jest szybszy.
i tak będzie na bokach obrony , kwestia lepszej lewej nogi , w środku niestety Dudka i to jest kataklizm , do tego Uryga na defensywnym , wiara czyni cuda , trzeba wierzyć
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.03.2015 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 11.03.2015, 16:01
Nie jestem w stanie uwierzyć, że Żemło jest na dziś gorszy od Dudki. No nie ma chuja we wsi. Z resztą okrzyki na ostatnim meczu to tłumaczyły - "Dudka skończ karierę!", "Dudka ty jesteś jedyny" itp. Jak go lubię i szanuję tak nie chcę go widzieć na boisku w takiej formie jaką prezentował z Zawiszą. Może Moskal pokaże jaja i wystawi od początku Zemłę?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2015, 16:06
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Tylko pytanie: Kto obok Urygi? Dudka jest w tak fatalnej formie, że nie warto ryzykować i wystawiać go. Boguski jako defensywny pomocnik, to już przeszłość. Gdyby Stjepa był w pełni sił byłbym na tak.
Wystawienie Dudki albo Boguskiego na dowolnej pozycji to czysty sabotaż.
Najlepszą opcją będzie środek Uryga - Garguła - Stilić, o ile to w ogóle można nazwać dobrą opcją...

Ktoś w ogóle orientuje się kiedy Stjepanović będzie zdolny do gry?
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.03.2015, 16:21
Wątpię, aby Legia nie wystawiła najsilniejszego składu – może niech mnie Warszawiacy poprawią, ale odnoszę wrażenie, że w sytuacji agonii Widzewa zostaliśmy ich największym ligowym rywalem. W sytuacji w której są na fali i grają przy pełnym stadionie po prostu nie widzę jakiegokolwiek odpuszczania - tu będzie napinka na jak największe lanie (zawsze zresztą była, nie mówie już o ubiegłorocznym znęcaniu się nad niepełnosprawnymi, ale i np. 1-4 i 1-5 za czasów naszego dreamteamu), zwłaszcza w sytuacji gdy leżymy, kwiczymy i przyjedziemy bez Głowackiego.

Nie wierzę w jakiekolwiek zlekceważenie, naszą jedyną nadzieją zdaje się Moskal i jakikolwiek wpływ jaki wniesie na drużynę. No i nieprzewidywalność naszej kochanej ekstraklasy, w której my jesteśmy bodaj najbardziej nieprzewidywalnym zespołem.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 11.03.2015, 16:22
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba źle życzysz Wiśle. Widziałeś w ogóle jak gra Legia? Po prawej stronie operuje szybki Żyro, a często schodzi na te stronę Duda i gra z nim klepę. Rozje..liby wolnego Dudkę w 3 d..y.
Proponuje przeczytać cały mój wpis, a później próbować oczerniać
Odpowiedz cytując
Marlowe
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 11.03.2015, 17:07
Nie wiem czy Stilic powinien zagrać z Legią bo złapie jak nic żółtą kartkę i nie zagra w derbach.Tak samo spróbowałbym Miśkiewicza i Żemło .Brakuje mi najbardziej solidnego defensywnego pomocnika bo Jodłowiec czy Covilo przepchnie każdego z naszych.z całym szacunkiem dla Alana na tej pozycji liczy się doświadczenie a tego mu brak.Liczę na intelig
Odpowiedz cytując
Marlowe
Junior Member

Stary 11.03.2015, 17:08
Liczę na inteligencję trenera i trzymam za niego kciuki
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.03.2015, 17:13
Wbrew pozorom łatwiej wygrać z Legia czy Lechem na wyjeździe, gdzie przeciwnicy grają otwartą piłkę przez co jest więcej miejsca do kontr. Oczywiście trzeba być dobrze zorganizowanym w defensywie i grac skutecznie w odbiorze. Niestety nasi pomocnocy odbierac nie potrafia a w obronie zabraknie Głowackiego co zmniejsza nasze szanse.
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.03.2015 o godz. 17:17.
..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.03.2015, 19:15
Stara prawda mówi, że duże i gwałtowne ruchy w bloku obronnym gdzie podstawą je zgranie jest zabójcze. Fantasmagorie z wstawianiem Miśkiewicza i Żemło, dawaniem Burligi na lewo a Jovica na prawo spowodowałby by pewnie tak 7 bramek. Ludzie zejdźcie na ziemię. W takim ustawieniu Wisła nigdy nie grała i tak ma wyjść na Legię
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2015, 19:25
Masz rację i dlatego zagrają zgrani z resztą Sadlok i Głowacki
Moskal nie ma wyjścia. Musi eksperymentować i wyjść obroną, która dotychczas nie grała w podobnym składzie.
Odpowiedz cytując
Marlowe
Junior Member

Stary 11.03.2015, 19:51
Eksperymenty i fantasmagorie wymuszają kartki i fakt,że ze słabszymi zespołami i tak w każdym meczu traciliśmy bramki.Muszą być zmiany.Straciliśmy na Legię dwóch podstawowych obrońców jakby ktoś pytał...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 11.03.2015, 20:36
ale nie bramkarza i prawego obrońcę
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.03.2015, 20:41
Ja jestem za wpuszczeniem Miśka do bramki ale nie w meczu z Legią czy Derbami
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.03.2015, 21:15
W przypadku bramkarzy, który by nie stanął w bramce to będzie liczenie na cud. Wszyscy legioniści musieliby strzelać jak Kucharczyk z Ajaxem albo podawać do Buchalika żeby ten wreszcie nic nie puścił, z kolei Miśkiewicz to palpitacje serca przy podaniach od naszych obrońców i kopanie po autach, ale on ma/miał refleks, więc wybór jest między dżumą a cholerą.Mój wybór: Miśkiewicz
Ostatnio edytowane przez fansorina : 12.03.2015 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 11.03.2015, 22:58
Wolę refleks Miśkiewicza, Buchalik puszcza wszystko, co nie leci w niego..
Odpowiedz cytując
szemrany1210
Junior Member

Od: 10.2013

Stary 12.03.2015, 09:25
Kończąc wasze domniemania co do naszego składu, będzie prawdopodobnie taki:
Malarz - Broź - Dossa - Rzeźniczak - Brzyski (Guilherme) - Żyro - Jodłowiec - Vrdoljak - Kucharczyk - Duda -Sa

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.03.2015, 09:30
Marlowe napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Stilic powinien zagrać z Legią bo złapie jak nic żółtą kartkę i nie zagra w derbach.Tak samo spróbowałbym Miśkiewicza i Żemło .Brakuje mi najbardziej solidnego defensywnego pomocnika bo Jodłowiec czy Covilo przepchnie każdego z naszych.z całym szacunkiem dla Alana na tej pozycji liczy się doświadczenie a tego mu brak.Liczę na intelig
Już chyba lepiej by było, gdyby złapał tę żółtą kartkę z Zawiszą, bo z Legią przegramy na pewno. No, ale co się stało, to się nie odstanie. Teraz zastanawiam się czy nie lepiej, żeby złapał teraz, za niego zagra Barrientos w derbach, a Semir wykartkuje się przed Jagiellonią, która ostatnie dwa mecze przegrała, w tym jeden u siebie z Koroną. Można liczyć na 1 punkt. Mimo wszystko Cracovia to łatwiejszy przeciwnik, a i można Barrientosa przetestować
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 12.03.2015, 09:52
Jest szansa że Dudy nie wystawią . Ma 3 kartki a perspektywie mecz z Lechem ...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.03.2015, 09:57
Planuje Pan zmiany w ustawieniu zespołu?
W tej chwili uczę się zawodników, przyglądam się im. Pomysły w głowie mam, natomiast trzeba się dobrze zastanowić nad tym, czy jest to odpowiedni moment na to, aby robić poważniejsze zmiany, wprowadzać nowe ustawienie czy zmieniać rozegranie stałych fragmentów - bo na ten temat również dyskutowaliśmy. To jest trudny moment dla klubu i drużyny. Nie można powiedzieć, że wszystko było źle i odwracać to teraz do góry nogami, bo jestem przekonany, że to nie da takiego efektu, jakiego byśmy chcieli. Musimy stopniowo diagnozować i wprowadzać zmiany.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2015, 10:53
szemrany1210 napisał(a):Wyświetl post
Malarz - Broź - Dossa - Rzeźniczak - Brzyski (Guilherme) - Żyro - Jodłowiec - Vrdoljak - Kucharczyk - Duda -Sa

A co to za ekipa? Bo nie znam takich nazwisk z Wisły?
Dlaczego piszesz "nasz skład"?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.03.2015, 11:13
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Jest szansa że Dudy nie wystawią . Ma 3 kartki a perspektywie mecz z Lechem ...
Astiz ma 3 żólte, Rzeźniczak 7, Masłowski 3
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.03.2015, 12:31
Żemło w sytuacji wykartkowania Arka powinien zagrac, tylko czy warto ryzykowac i wsadzac go na taka mine akurat w meczu z Legia? Bład był Franka bo gdy pauzował Gumis to mogł postawic na Piotrka, a wystawienie go w tym meczu to ryzyko ze jesli nie wyjdzie mu mecz to moze sie spalic, z drugiej strony jesli ma talent i charakter to nawet ewentualne niepowodzenie nie powinno go złamac
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2015, 12:35
Cytat:
Myślisz, że po powrocie z Warszawy pójdziemy na starówkę?
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.03.2015, 12:39
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Żemło w sytuacji wykartkowania Arka powinien zagrac, tylko czy warto ryzykowac i wsadzac go na taka mine akurat w meczu z Legia? Bład był Franka bo gdy pauzował Gumis to mogł postawic na Piotrka, a wystawienie go w tym meczu to ryzyko ze jesli nie wyjdzie mu mecz to moze sie spalic, z drugiej strony jesli ma talent i charakter to nawet ewentualne niepowodzenie nie powinno go złamac
Ale jakie to ma znaczenie? Niezależnie od tego, kto będzie grał na tej pozycji, jeśli nas totalnie nie zlekceważą, przegramy, a tak przynajmniej zobaczymy ile jest wart.

Brak Żemły będzie oznaczał, że trener bez sprawdzania wie ile jest wart, a właściwie ile nie jest wart.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów