The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 19:38
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
proponuje tylko nie wymagac w najblizszym meczu dobrego wyniku - bo juz niektorym sie glowki zapalily - w niedziele jedziemy na niezly wpi...l , do Derbow troszke czasu jest zeby mentalnie cos zdzialac
Mam nadzieje, ze nie taki jak ostatnio czyli 5:0 (http://taktycznie.net/2014/05/legia-...sh-czekaj.html)
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.03.2015, 19:43
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie, jakimi językami posługuje się Moskal, oprócz polskiego ?
Angielski, Izraelski, uniwersalny język piłki.
..
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 10.03.2015, 19:45
zaapeluje następująco, niczym nasz prezes: porozmawiajmy o faktach.
z ciekawości zbadałem wpływ Kazka na prowadzone przez niego drużyny po ostatnim wyrzuceniu z Wisły.

zacznijmy od Niecieczy.
sezon przed przyjściem Kazia:

sezon pod batutą Moskala:

i sezon następny, po zwolnieniu Kazka:

sprawa jasna, Kaziu doprowadził Nieciecze do najlepszego wyniku, awans pamiętamy, przegrany o sekundy, a w sąsiednich dwóch sezonach bez niego odpowiednio 7 i 10 punktów mniej. 12 bramek strzelonych więcej niż w obydwu sezonach (to kontrargument, na teorie, że zespół Moskala gra klepankę i nie strzela), 19 wygranych do odpowiednio 14 i 15. wpływ jasny - pozytywny. nie wyskakiwać mi z argumentem, że teraz Nieciecza na I miejscu, bo a) sezon się jeszcze nie skończył, b) porównywać można różne sezony, ale nie przesadzajmy, bo czym dłuższy okres czasu, tym porównanie zawiera coraz mniej prawdy. ktos powie Nieciecza gówno, co to się ma do Wisły - oceniajmy wpływ trenera na drużynę, jaka by nie była, jakby trenerów brać tylko z najlepszych zespołów, to by niektórych nigdy nie odkryto, podobnie jak z zawodnikami. wiemy jaką piłkę preferuję Kaziu, ładnie się to ogląda, ale najczęściej powtarzanymi argumentami przeciw niemu są te, iż nic taka gra nie daje, bramek nie ma, 0-0. no to konfrontuję.

a teraz Katowice. 43 mecze przed przyjściem Kazia:

i 43 mecze zagrane przez GKS z Moskalem jako trenerem:

tu wielkiej różnicy w punktach nie ma. ale zwróćmy uwagę na dwie rzeczy. po pierwsze primo liczba strzelonych bramek - za Moskala 62 (bilans +4), bez niego 47 (bilans -3). w takiej samej ilości meczów! średnia odpowiednio 1,44 bramki zdobytej i 1,09. po drugie primo miejsce w tej tabeli "okresowej" - za Kazka 5, bez niego 10. i po trzecie primo liczba porażek - u niego 14, przed jego kadencją 17. wpływ pozytywny, nie tak wyraźny jak w Niecieczy, ale jednak. wypada też wspomnieć o okolicznościach pracy w Katowicach i momencie, kiedy Kazek stracił podobno posuch w drużynie i zawodnicy "nie grali wspólnie z nim". w I sezonie do pewnego momentu GKS był wiceliderem, później przyszła seria 7 spotkań bez zwycięstwa, gdzie zawodnicy zapewne grali już przeciwko trenerowi, czego skutkiem było podanie się do dymisji, nie przyjęte przez zarząd.

na dodatek mniejsze porównanie, ten sezon, najpierw mecze z Kazkiem:

i mecze po jego zwolnieniu, z Skowronkiem:

jeśli drużyna potrzebowała szoku i nowej miotły, to widać, że mimo odejścia Moskala, lepiej punktowali jeszcze z nim, niż z nowym trenerem. ciężko więc powiedzieć, że za Moskala, nawet mimo tego, że nie szło, drużyna grała źle. średnie punktów: za Kazia 1,43/mecz, za Skowronka: 1,17/mecz.

i na koniec jeszcze średnie punktów z całych kadencji:
Nieciecza: 1,85 pkt/mecz
Katowice: 1,37 pkt/mecz

AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.03.2015, 19:51
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie. Bahr wrócił do Wisły, czyli nie było trenera od przygotowania fizycznego do tej pory?
byl , " na nosie" najbardziej pokrzywdzonego przedstawiciela polskiej mysli trenerskiej , szkoleniowej i taktycznej , osiagajacego wyniki sportowe adekwatne do swoich zarobkow
AntyMod
Senior Member

Stary 10.03.2015, 19:54
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, ze nie taki jak ostatnio czyli 5:0 (http://taktycznie.net/2014/05/legia-...sh-czekaj.html)
mnie wcale taka powtorka nie zdziwi , a bez Arka , za to z tytanem pracy Semirem to moje obawy siegaja nawet wiekszej liczby
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2015, 20:20
mnie wcale taka powtorka nie zdziwi , a bez Arka , za to z tytanem pracy Semirem to moje obawy siegaja nawet wiekszej liczby
Popatrz na linię obrony z tamtego meczu W miejsce Nalepy brakuje tam Daniela Bruda... albo w sumie nie - dwie równorzędne, najgorsze pary stoperów w historii Wisły.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 10.03.2015 o godz. 20:45.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2015, 20:21
Ta nowa-stara opcja trenerska, mnie osobiście, średnio zadowala. Bardzo lubię Kazia Moskala, bo to naprawdę dobry chłop, przeżył wspaniały moment w poprzedniej pracy w naszym klubie i cudowny awans z grupy LE, co było najpiękniejszym kibicowskim przeżyciem dla mnie, a potem... ni stąd ni zowąd został zastąpiony Probierzem. Tamta decyzja była na ówczesny moment absurdalna, bo zespół nie grał jakoś źle i wszystko rokowało tak, że sezon da się uratować. Jak było później - każdy pamięta.
Czemu decyzja mnie średnio zadowala? Bo... teraz, gdy wszystko się pali i wali, wyciąga się rękę do Kazka (niejako wrzucając go na minę), który oddał swoje serce temu klubowi już kiedyś i został później potraktowany jak szmata. Gdzie bylibyśmy dzisiaj, gdyby wtedy Kazek został? Trudno powiedzieć. Ale faktycznie cofamy się dokładnie do roku 2012 - wypalony zespół kilku gwiazdeczek (tym razem polskich, wtedy zagranicznych), kilku ambitnych chłopaków mających coś do udowodnienia i do tego piłkarski szrot z Polski i zagranicy (wtedy tylko z zagranicy).
Zdecydowanie jestem za tym, aby to były ostatnie tygodnie w Wiśle takich ludzi jak Dudka, Brożek, czy Garguła - nie dlatego, że ich nie lubię, nie dlatego, że Wiśle się nie zasłużyli - wprost przeciwnie, to panowie, których na swój sposób szanuję, a Brożek wieloma swoimi golami dał mi ogromną radość.
Jednak to, co wydarzyło się w ostatnich tygodniach przy ich wydatnym udziale, skłania do refleksji, że nie potrzebujemy już takiej starszyzny, która będzie rządzić i dzielić szatnią i decydować, czy trenera należy zwolnić, czy zostawić na stanowisku. Abstrahując od tego, że Smuda doszedł do ściany i zwyczajnie za swoją postawę - szczególnie wobec czarnych i skandaliczne wypowiedzi na temat nowych zawodników, którzy nawet nie zdążyli się wykazać - musiał zapłacić głową, nie wyobrażam sobie, aby podobna sytuacja spotkała się z trenerem Moskalem, który jest żywą legendą naszego klubu.

Bardzo zastanawia mnie, w jaki sposób Kazio będzie chciał ugasić pożar. Kibicowskie serce nakazuje jeszcze uwierzyć w ten zespół. Rozum mówi co innego. Jednak Kazek to mądry facet, byle tylko grajkom zaczęło się chcieć.

Skład na Legię? Nie będzie Kazkowi łatwo. Ja chyba zaryzykowałbym eksperymentalnym ustawieniem 3-6-1.
Miśkiewicz - Burliga, Żemło, Guzmics - Uryga, Dudka na defensywnych, Stilić i Garguła przed nimi - Jović & Guerrier na skrzydłach - Brożek.
Zagęszczenie środka i rozbijanie ataków legionistów w tamtej strefie boiska to podstawa do osiągnięcia przyzwoitego wyniku (porażka jednym golem/remis).
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 10.03.2015 o godz. 20:28.
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.03.2015, 20:23
nie napiszę nic mądrego, ale Panie Kazimierzu życzę powodzenia i trzymam kciuki....
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.03.2015, 20:32
Super.Powodzenia trenerze!

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.03.2015, 20:51
R33 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem. Za czasów ostatniej kadencji Moskala nie graliśmy z Legią pod jego wodzą, ani tym bardziej na wyjeździe (30.03.2012 już nie było Moskala, a mecz był u siebie - 0:0), a Głowacki przyszedł latem 2012 za Probierza.
Musialo mi sie cos pomieszac w pamieci, do dzis reke dalbym sobie uciac, ze Moskal ostatnio debiutowal z Legia . Co do drugiej czesci, chodzi mi o pilkarzy w kadrze z ktorymi Moskal gral, kiedy wrocil do Wisly. Brozek z tego co kojarze byl wtedy wypozyczany.
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 10.03.2015, 21:02
Był taki mecz z Moskalem jako trenerem w kwietniu 2007 roku. Wisła wygrała to spotkanie 3:1
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 10.03.2015, 21:13
To Kulawik debiutował w przegranym meczu na legii 2-1
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.03.2015, 01:01
Kaziu - witaj w domu, szału pewnie nie będzie ale niech chociaż coś zarobi - on akurat na to zawsze zasługiwał.

Szkoda tylko że przed meczem w którym pewnie będzie niezła wtopa - moża trza było ten mecz jeszcze dać Dyzmie by się już doszczętnie skompromitował
Z drugiej strony, może drużyna pozbawiona tego tępaka, postanowi coś udowodnić - najważniejsze, co do derbów jestem względnie spokojny.
94 - Allah Akbar!!
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.03.2015, 01:47
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Skład na Legię? Nie będzie Kazkowi łatwo. Ja chyba zaryzykowałbym eksperymentalnym ustawieniem 3-6-1.
Miśkiewicz - Burliga, Żemło, Guzmics - Uryga, Dudka na defensywnych, Stilić i Garguła przed nimi - Jović & Guerrier na skrzydłach - Brożek.
Zagęszczenie środka i rozbijanie ataków legionistów w tamtej strefie boiska to podstawa do osiągnięcia przyzwoitego wyniku (porażka jednym golem/remis).
Ahahahahhaha, ....a, ludzie tutaj czasami naprawdę są oderwani od rzeczywistości

"Taktycy" jebani

Edit:

Ja bym proponował skład:
Bieszczad - Witek, Jankowski, Guedes, Żemło - Uryga, Dudka - Sarki, Boguski, Jović - Brożek

Bieszczad - mega talent, świetnie bronił w sparingach, dałbym mu szansę pokazania się na legii!
Witek - młody! przede wszystkim młody! musi sie ogrywac!
Jankowski - tutaj bym poeksperymentował i wystawił go na stoperze bo doskonale gra głową i walczyłby w powietrzu z Orlando Sa!
Lucas Guedes - młody! poza tym jego ojciec grał super!
Żemło - mega talent! młody! na pewno poradzi sobie z Żyro, bo Żyro nie trafił z Ajaxem z 3 metrów do pustej bramki!
W defensywie Uryga bo młody i Dudka bo doświadczony, poza tym jest ostatnio w fenomenalnej formie.
Na boku Sarki bo ma doskonałe wrzutki!
Na OP Boguski bo kiedys zajebiscie gral z Brożkiem za Skorży, Stilić OUT!! Stilić na ŁAWE!!!!
Na drugim skrzydle Jović, bo jest silny i ma doskonałą wytrzymałość
i w ataku Brożek bo ZAWSZE strzela legii!!!!
Ostatnio edytowane przez Sami : 11.03.2015 o godz. 01:52.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2015, 08:56
Sami napisał(a):Wyświetl post
Ahahahahhaha, ....a, ludzie tutaj czasami naprawdę są oderwani od rzeczywistości

"Taktycy" jebani
@Sami, zwłaszcza Żemło jako główny, środkowy obrońca w ustawieniu 3-6-1 jest zajebistym pomysłem. W ogóle granie 3 obrońców przeciwko szybkim skrzydłowym to samobójstwo. Niektórzy to mają wyobraźnię.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.03.2015, 11:59
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
@Sami, zwłaszcza Żemło jako główny, środkowy obrońca w ustawieniu 3-6-1 jest zajebistym pomysłem. W ogóle granie 3 obrońców przeciwko szybkim skrzydłowym to samobójstwo. Niektórzy to mają wyobraźnię.
Kolega ironizował proponując takie ustawienie. Bez spiny
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2015, 12:34
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Kolega ironizował proponując takie ustawienie. Bez spiny
Mam taką nadzieję
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.03.2015, 12:35
Szczerze mówiąc, to poza awansem do TOP8 liczę tylko na to, że szansę większego wykazania się dostaną zawodnicy którzy u Smudy praktycznie nie grali, czyli Lech, Żemło, Stępiński, może Kuczek.
Przynajmniej w lato będzie jasność czy jest sens trzymać ich dalej w klubie czy dajemy szansę innym młodym zawodnikom.

Abstrahując już od wyników, chciałbym aby nareszcie było w Wiśle trochę spokoju, bez wewnętrznych przepychanek i kłótni.
Dajmy im teraz spokojnie popracować. Na oceny przyjdzie czas juz za niespełna 3 miesiące.

Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.03.2015, 12:44
Nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Moskala, ale wreszcie trochę taktyki się pojawiło, bo do tej pory to chyba krucho było z tym !

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ing_w_grupach/
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.03.2015, 12:44
krasny napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, to poza awansem do TOP8 liczę tylko na to, że szansę większego wykazania się dostaną zawodnicy którzy u Smudy praktycznie nie grali, czyli Lech, Żemło, Stępiński, może Kuczek.
Przynajmniej w lato będzie jasność czy jest sens trzymać ich dalej w klubie czy dajemy szansę innym młodym
W sumie przydałoby się, nawet kosztem wyników, żeby udowodnić jaka przepaść ich dzieli od starszych kolegów. Wtedy będziemy mieli na forum przynajmniej jedną kwestię i jeden mit z głowy.
krasny
Senior Member

Stary 11.03.2015, 12:57
Kurz napisał(a):Wyświetl post
W sumie przydałoby się, nawet kosztem wyników, żeby udowodnić jaka przepaść ich dzieli od starszych kolegów. Wtedy będziemy mieli na forum przynajmniej jedną kwestię i jeden mit z głowy.
Otóż to.
Myślę że po 2-3 meczach będzie widać że ktoś się nadaje lub nie. Jeśli chociaż będą przebłyski (jak u Żemło w PP) to wiadomo że warto w zawodnika inwestować.

piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.03.2015, 13:21
krasny napisał(a):Wyświetl post
Otóż to.
Myślę że po 2-3 meczach będzie widać że ktoś się nadaje lub nie. Jeśli chociaż będą przebłyski (jak u Żemło w PP) to wiadomo że warto w zawodnika inwestować.
Uważałbym z tymi 2-3 meczami. Chrapek też cały sezon musiał się ogrywać.
AntyMod
Senior Member

Stary 11.03.2015, 14:52
Bieszczad - mega talent, świetnie bronił w sparingach, dałbym mu szansę pokazania się na legii!
Jankowski - tutaj bym poeksperymentował i wystawił go na stoperze bo doskonale gra głową i walczyłby w powietrzu z Orlando Sa!
Żemło - mega talent! młody! na pewno poradzi sobie z Żyro, bo Żyro nie trafił z Ajaxem z 3 metrów do pustej bramki!
W defensywie Uryga bo młody i Dudka bo doświadczony, poza tym jest ostatnio w fenomenalnej formie.
Na OP Boguski bo kiedys zajebiscie gral z Brożkiem za Skorży, Stilić OUT!! Stilić na ŁAWE!!!!
i w ataku Brożek bo ZAWSZE strzela legii!!!![/QUOTE]

widze ze kolega blysnal humorkiem i szyda , wiec czyzby naprawde myslal odwrotnie proporcjonalnie niz jest napisane jesli tak to zgodze sie : mam nadzieje ze ta leniwa i zmanierowana bosniacka primadonna wkoncu zagrzeje lawe i nie bede musial juz patrzec jna tego nieroba ...sory dla wszystkich dla ktorych jest On bozyszczem, ale ja chlopa nie trawie , bno niecierpie zawodnikow faworyzowanych, zmanierowanych, leniwych i nieambitnych ...osobiscie widzialbym go w futsalu albo plazowce ...a wracajac do Kazia w meczy z Uczciwymi LFW - nic facet nie zrobi w tym meczu, gdyby byl Sadlok i Arek to moznaby sprobowac zagrac ultra defensywnie i jak najmniej przegrac ....w niedziele niestety przewiduje hokejowy wynik , oby nie wyzszy niz 5
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 11.03.2015 o godz. 15:56.
krasny
Senior Member

Stary 11.03.2015, 15:23
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...c-wisle-krakow

a może jednak u nas też planują żeby było profesjonalnie?

mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.03.2015, 15:24
Jak w meczu z Legią nasi zaczną wykorzystywać sytuacje to każdy zacznie mówić o efekcie nowej miotły. Nie ma czegoś takiego, nie da sie odmienić drużyny w tydzień, nawet w miesiąc ciężko
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.03.2015, 15:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie było bo Franek tyle zarabiał że zabrakło kasy dla trenera od przygotowania fizycznego.
A teraz płacimy (płacimy?) Smudzie, Moskalowi i Bahrowi.

Zdaję sobie sprawę, że masz jakieś problemy, nie wnikam jakie, ale pomyśl zanim coś napiszesz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2015 o godz. 15:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.03.2015, 15:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A teraz płacimy (płacimy?) Smudzie, Moskalowi i Bahrowi.

Zdaję sobie sprawę, że masz jakieś problemy, nie wnikam jakie, ale pomyśl zanim coś napiszesz.
No chyba że Smuda zgodzi się na wcześniejsze rozwiązanie kontraktu. W co jednak mocno wątpię.

Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.03.2015, 15:41
mistico napisał(a):Wyświetl post
Jak w meczu z Legią nasi zaczną wykorzystywać sytuacje to każdy zacznie mówić o efekcie nowej miotły. Nie ma czegoś takiego, nie da sie odmienić drużyny w tydzień, nawet w miesiąc ciężko
Fizycznie się nie da, psychicznie jak najbardziej.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 11.03.2015, 15:47
i w ataku Brożek bo ZAWSZE strzela legii!!!!

Z tego chłopaka nic nie będzie,jest po prostu slaby i nie widze żeby jakos szcezgolnie rozwijal się na in plus...
Niestety ale wielu chlopakow po bardzo dobrym ojcu jest dużo słabszych ...
AntyMod
Senior Member

Stary 11.03.2015, 15:55
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Z tego chłopaka nic nie będzie,jest po prostu slaby i nie widze żeby jakos szcezgolnie rozwijal się na in plus...
Niestety ale wielu chlopakow po bardzo dobrym ojcu jest dużo słabszych ...
sory- ale to nie moje zdanie- nie mnie cytujesz

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów