|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Z Probierza taki „innowator”, że po jednym obozie z, nim nasi piłkarze po około 60 minutach nie mieli już sił, aby poruszać się po boisku i tylko fart sprawiał, że nie przegrywaliśmy meczów, bo rywale nas wręcz tłamsili. To wszystko potem musiał „wziąć na klatę” Kula. Nie, kto inny jak Probierz właśnie pogonił z klubu Andrzeja Bahra, który teraz wraca do sztabu szkoleniowego Wisły. Zresztą Probierz trochę mi przypomina Smudę - dużo punktów zebranych jesienią i dryf w dół tabeli na wiosnę.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Drużyna Smudy może i miała jakieś mecze, w których grała ładną piłkę, albo była skuteczna. Nie miała jednak żadnego meczu, w którym taktycznie grałaby na jakimś dopuszczalnym poziomie. Wszystko to było: kopnij, biegnij, podaj do Brożka, rób wiatr (to o Rafale). Taktyka równie prosta jak jej pomysłodawca. Nawet wygranych meczów nie dao się oglądać pod kątem organizacji gry i jej kultury. Owszem, wygrane cieszyły, ale pozostawiały niepokój o przyszłość, czemu kilkakrotnie dawałem wyraz w tym okresie. A Moskal stoi, jak dla mnie, trenersko, wyżej od Dyzmy. Tylko, żeby miał autorytet i wsparcie zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chciałem podkreśli bardzo ważny, jak widzę pominięty zupełnie aspekt- Trener Moskal dostaje Pana Bahra. Trenera od przygotowania fizycznego.'
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Za czasów ostatniej kadencji Moskala nie graliśmy z Legią pod jego wodzą, ani tym bardziej na wyjeździe (30.03.2012 już nie było Moskala, a mecz był u siebie - 0:0), a Głowacki przyszedł latem 2012 za Probierza.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się jakby Franio sam powiedział że po co mu jakiś trener od przygotowania fizycznego czy inny psycholog jak on sam sie zna na wszystkim.
Powrót Bahra to świetny pomysł, ale nie wymagam nic od Moskala w tym sezonie oprócz utrzymania. Szkoda że podpisano już tego ciotowatego staruszka Bogusia, bo była szansa się go pozbyć za 3 miesiące, tak jak i innych trzeba się sukcesywnie pozbywać ze "skrzydłowymi" na czele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Chyba większość z piszących o zagranicznym trenerze nie ma na myśli następnego Maaskanta czy Berga, tylko raczej taką lepszą wersję Kociana. Naprawdę trenerzy z krajów byłej Jugosławii lub z Czech, czy tam innej Słowacji, każą sobie płacić więcej niż nasi? Przecież nie chodzi o trenera na LM, tylko o człowieka, z którym nie trzeba się martwić o miejsce w grupie mistrzowskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niektórym to się wydaje, że Murinho zrywał już kontrakt by do nas zawitać, tylko ten wstrętny Gaszyński był wbrew
![]() Przyjście Moskala przyjmuje z umiarkowanym optymizmem. Nie oczekuje od niego cudów. Cuda to u Smudy (w gębie, albo dawno) lub w sąsiedniej parafii. Oczekuje, że uda mu się na tyle ugasić zgliszcza po Smudzie, że utrzymamy się w pierwszej ósemce. Oczekuje w dłuższej perspektywie choćby niedużego, ale sukcesywnego wzrostu formy zarówno drużyny jak i poszczególnych zawodników. Oczekuje jakieś myśli w grze drużyny i realizacji założeń taktycznych. Oczekuję, że grać będą najlepsi zawodnicy. Oczekuje, że zawodnicy którzy do nas przychodzą nie będą tracić formy po pierwszym obozie przygotowawczym. Oczekuje, ze rozsądnie wprowadzani będą nowi młodzi zawodnicy, tak aby tworzyli wartość dodaną do zespołu i byli dalej "sprzedawalni". Oczekuje, że treningi, przygotowanie czy ocena zawodników nie będą prowadzone metodą na "nosa", na "schody" tylko w miarę naszych możliwości finansowych nowocześnie. Oczekuje, że swoimi wypowiedziami będzie przynosił korzyść klubowi a nie chronił własne dupsko. Czyli oczekuje normalności na miarę 2015 roku. A jak przy okazji przyjdzie fajna gra i wynik sportowy to będę cały szczęśliwy. I jeszcze jedno, przyjście Moskala to bez wątpienia wzmocnienie pozycji Gaszyńskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
W dwóch pierwszych kadencjach Wisła rozegrała pod jego wodzą w sumie 15 ligowych spotkań, w których zdobyła 20 punktów. Ze średnią 1,33 "oczka" na spotkanie Moskal jest trzecim najgorszym trenerem Wisły w trwającej od grudnia 1997 roku "erze Cupiała". Gorsi byli jedynie Marek Kusto (1,25) i Michał Probierz (1,29). Tak tylko mówie ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A Smuda za ostatniej kadencji 1,3. Tak tylko mowie.
O pardon. Mea culpa. Faktycznie astronomiczne 1,43 za 65tys. miesiecznie. Czyli Moskal wygrywa jeden mecz i ma taka sama srednia Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.03.2015 o godz. 17:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Akurat do tego meczu zbyt optymistycznie nie podchodze ale.... nie takie rzeczy sie juz dzialy wiec nie mozna i takiej ewentualnosci wykluczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego piszę o potrzebie wsparcia organizacyjnego Moskala/ Jeśli zarząd zapewni mu stabilność finansową to nie boje się o wskaźniki średniej na mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Kaziu przychodzi do klubu i wszyscy będą mieli u niego czystą kartę. To jest dobre wg. mnie to podkręci troszke rywalizacje o miejsce w składzie. Na treningach będą dawać z siebie wiecej przynajmniej powinni...
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No to teraz jestem spokojny :
Według hiszpańskiego dziennika "Vozpopuli" w przyszłym sezonie na ławce trenerskiej Realu Madryt nie zobaczymy Carlo Ancelottiego. Nowym szkoleniowcem zostać ma Zinedine Zidane. Jak w Realu można to u nas czemu by nie można tak samo ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Jak dla mnie na dziś to optymalna decyzja. Tańszego (co najważniejsze) z lepszym warsztatem na dziś nie znajdziemy. I w końcu, o ile się nie mylę przestaniemy być jedynym klubem w lidze bez trenera przygotowania fizycznego (sic!). Ciekawi mnie też jak nowy trener ustawi środek pola, kluczowy w systemie jakim zapewne będziemy grać a gdzie panuje straszna posucha. Niemniej powodzenia.
Ku Chwale Wielkiej Wisły! |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Własnie po to mówił, że mu nie potrzeba trenera przygotowania fizycznego, zeby kasowac 65 tys. zł. Kawał cwaniaka, chytrego na kasę. Do dzisiaj nie oddał pieniędzy za kupiony mecz w Lubinie.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Umiarkowany optymizm. Wszystko zweryfikują wyniki i to pewnie nie dwóch najbliższych meczów, a powiedzmy, najbliższych siedmiu (ze szczególnym uwzględnieniem tego drugiego - derbowego). Ja na razie jestem w stanie wyobrazić sobie każdy scenariusz z Moskalem, zarówno np. 12-15 punktów w ostatnich 7 meczach, jak i popadanie w marazm i do ostatniej chwili balansowanie na granicy 8.-go miejsca.
Ciekawi mnie, na ile wiążąca była opinia Smudy w niedawnych wypożyczeniach Zająca i niedoszłym Przemka Lecha. Gaszyński grał przez kilka lat z Moskalem w Wiśle. ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś wie, jakimi językami posługuje się Moskal, oprócz polskiego ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
proponuje tylko nie wymagac w najblizszym meczu dobrego wyniku - bo juz niektorym sie glowki zapalily - w niedziele jedziemy na niezly wpi...l , do Derbow troszke czasu jest zeby mentalnie cos zdzialac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie jestem przesadnym optymistą, nie oczekuję też nagłej zmiany gry. Ale oczekuję ze nawet grając tak słabo zaczniemy wreszcie gromadzić punkty.
Kaziu trzymam kciuki za Wisłę i za Ciebie ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Moskal najlepszą opcją dostępną na rynku nie był. Ale chyba jedną z tańszych i na pewno nikt tak Wiśle jak on oddany nie będzie. Pytanie jak długo to wytrzyma (a raczej ile Cupiał wytrzyma).
Efektu "nowej miotły" się nie spodziewam. Ale chyba do derbów będzie w stanie zmotywować naszych kopaczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i do stabilności to nam daleko niestety :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja mam pytanie. Bahr wrócił do Wisły, czyli nie było trenera od przygotowania fizycznego do tej pory?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dogadywał się z Maaskantem, sądzę, że włada angielskim
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie było bo Franek tyle zarabiał że zabrakło kasy dla trenera od przygotowania fizycznego.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Cieszę się, że Moskal został trenerem.
|
|