ryzovsky napisał(a):

|
Zastanawiam się jakimi przesłankami kieruje się większość osób, które chętniej widziałyby na tym stanowisku załóżmy Urbana, Wdowczyka czy Zielińskiego lub całą inną plejadę gwiazd trenerskich takich jak Michniewicz czy Leńczyk. Każdy trener tego rodzaju, który dostępny jest aktualnie na rynku byłby totalnym niewypałem i kolejnym sygnałem do budowania Białej Gwiazdy w sposób totalnie amatorski
|
A skąd ta pewność, że inny trenerzy nie zrobiliby lepszego wyniku? To jest trochę takie dywagowanie bez sensu. Ja mogę napisać coś zupełnie odwrotnego. Moskal będzie niewypałem, a sprawdziłby się nie przymierzając Urban. Moje słowa też są pozbawione sensu, bo nijak nie będziemy w stanie tego zweryfikować, więc odpuśćmy sobie takie hipotetyczne porównania
A wg Ciebie teraz zaczęła się era budowania klubu w sposób profesjonalny? Ja jestem zdania, że profesjonalizm ujrzymy wtedy, kiedy z Klubu polecą emeryci i zagraniczny szrot. Tyle w temacie.
ryzovsky napisał(a):

|
czy trener z zagranicy gwarantuje wyższe umiejętności trenerskie? W dodatku dochodzi do tego totalna nieznajomość realiów polskiej piłki, graczy w klubie i całej otoczki związanej z polską Ekstraklasą. Kolejnym aspektem wartym nadmienienia jest pensja zagranicznych trenerów - jest po prostu bardzo wysoka i żaden dobry/perspektywiczny trener nie przejdzie tutaj za grosze, a jeśli byłby to trener z zagranicy to z całą pewnością niższej półki szkoleniowiec, który nie ma szans na propozycje z lepszych klubów taki jak Stanislaw Levy.
|
Ta nieznajomość polskich realiów i Ekstraklasy to trochę taki banał powtarzany prze wielu. Jeżeli trener jest dobry i zna się na swojej robocie to ten tekst go nie dotyczy. A reszta to zgoda. Jest to na pewno droższa opcja, bo żaden fachowiec nie przyjedzie pracować tu za 5 tys. euro wypłacanych raz na jakiś czas.
Pozdrawiam