|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Decyzją Zarządu Wisły Kraków SA funkcję trenera drużyny Białej Gwiazdy objął (po raz piąty !!!) z dniem 10 marca 2015 roku Kazimierz Moskal.
Zapraszam do dyskusji
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.03.2015 o godz. 08:31.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Powodzenia Kazek!
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 10.03.2015 o godz. 08:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lubie tego faceta. Wiślak z krwi i kości. Oby tylko poradził sobie ze starszyzną drużyny...Powodzenia ! "Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz ! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tylko nie On.Sympatia to można pałać do kazdego,ale to jest praca i potrzebny ktoś z dobrym warsztatem,a w Jego przypadku upadnie wobec gwiadek z posłuchem.
To tylko wstep(przedłuzenie) do poszukiwania nowego trenera. Najtańsza opcja i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.03.2015 o godz. 08:28.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Haha... Najważniejsze przecież, że jest Wiślakiem
Gratuluję podejścia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto i gdzie tak napisał ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Życze mu wszystkiego najlepszego na naszej ławce trenerskiej. Da rady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry wybór w obecnych realiach. Najlepszy z możliwych - żadne Zielinskie czy Urbany. Młody, a już doświadczony. Wislak.
No i można być pewnym, że nie przyniesie wstydu tylko jak otworzy gębę. Powodzenia Kazek, gorszym niż Twój poprzednik być nie można, także musi być lepiej ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No odwazna decyzja i zarzadu jak i Moskala. Moze sobie pieknie wyrobic marke i zdobyc pokazny kredyt zaufania albo pojsc calkiem na dno. Osobiscie ciesze sie ze to on a nie zaden wdowczyko-michniewicz i czuje ze sobie poradzi jak dostanie czas.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W Slasku sie to udalo. Ja pamietam z jego ostatniej kadencji, ze druzyna miala swoj styl, przegrali wtedy na Legii, ale w ciagu tygodnia zaczeli grac tak, ze ludzie nie wierzyli, ze to Wisla w tamtym meczu... Z pilkarzy, ktorzy z nim grali zostal tylko Glowa...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cześć Kaziu cześć Paweł, cześć Kaziu o cześć Arek, jak tam Kazek wszystko OK Darek. To może byśmy coś pobiegali ? Pobiegali
![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.03.2015 o godz. 08:37.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Milo, ze trener nie bedzie robil trzody Wisle kazda swoja wypowiedzia. Ciesze sie, ze to Moskal bo jest sympatycznym gosciem, wislakiem, w futbolu siedzi juz jakis czas. Oby dostal troche czasu na realizacje swoich zalozen. Moze odpali, moze nie? Nikt tego nie wie. Gorzej niz za Dyzmy nie bedzie a i pewnie duzo taniej. Do tego moze ktos z juniorow w koncu liznie murawy i sie wypromuje. Zobaczymy.
W kazdym badz razie powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cofnęliśmy się dokładnie o 3 lata. Jeśli i tym razem Moskal się nie sprawdzi to zmarnowaliśmy trzy lata i wszystkie te eksperymenty z Probierzami Kulawikami i Smudami były do d...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nikt nigdzie. To moja ironia. Facet nie ma żadnego doświadczenie z takimi zespołami jak Wisła. Prowadził ją kilka razy i może to jakoś wyglądało, ale tu trzeba kogoś kto ma doświadczenie i jest moim zdaniem przede wszystkim ze zewnątrz, żeby spojrzeć na to wszystko inaczej. Tu trzeba było kogoś kto sobie poradzi z obecnie panującą sytuacją. Mam duże wątpliwości czy da radę.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 10.03.2015 o godz. 08:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeszcze bym dodał: Kaziu:- Słuchaj XY,nie wiem jak to powiedziec,bardzo bys sie wkurzył,jakbys dzis nie zagrał? XY: -Co Kaziu:-Ok,nie było tematu .![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powodzenia Kaziu.My kibice pomożemy...
![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Minimalistyczne podejście zarządu, z całą sympatią dla Moskala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gratuluję Kaziu
![]() Co do wasztatu to co osoba to opinia. Ja osobiście pamiętam,że graliśmy za jego kadencji szybko po ziemi,sporo klepy i naprawdę dobrze to wyglądało - tylko byliśmy wtedy s....ysyńsko nieskuteczni. Jeżeli chodzi o wypowiedzi na temat zjebania awansu Termalice - to juz pozostawie bez komentarza bo chyba każdy,kto ma jakiekolwiek pojęcia o piłce to wie o co chodzi w Niecieczy.... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz tylko wieksza cierpliwosc zarzadu i Cupiała i niech Kaziu spokojnie pracuje. Nie chciałem zadnego Zielinskiego, Michniewicza czy Urbana to mam Moskala, nie wiem jak inni ale ja w niego wierze. Powodzenia. A tak sie wypowiadał Tomek Frankowski o Moskalu
"Kazek był już pierwszym trenerem Wisły. Za pierwszym razem nie był chyba na to do końca gotowy. Teraz popracował w kilku miejscach, zebrał większe doświadczenie. Może to dobra kandydatura? Środowisko, zawodników i realia zna jak mało kto" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Plotki okazały się niestety prawda. Szkoda, bo Moskala zalety kończą się na byciu Wislakiem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wg mnie na tą chwilę najlepszy wybór. Nie będzie nie wiadomo jakiej kasy na pensje, nie będzie konfliktów z kibicami. Poza tym po Jego ostatnim podejściu do Wisły pozostał niesmak (zwolnienie w takim momencie). Ja uważam, że to obiecujący trener, co z tego co wiem potwierdzają w Katowicach. A sam sposób bycia też nie jest bez znaczenia. W końcu nie będzie trzeba drżeć czy trener naszego klubu nie skompromituje siebie i wszystkich związanych z Białą Gwiazdą swoim prymitywnym tekstem. No i myślę, że zawodników tez będzie motywował w trochę inny sposób niż mówiąc im, że są najgorsi i kosztują 5 zł. Ja jestem dobrej myśli. POWODZENIA KAZIU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do niektórych dalej nie dochodzi że nie mamy kasy na trenera typu Petrescu itd
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz! Jak dla mnie trafiona decyzja. W ostatnim podejściu miał trochę pecha bo zwolnili go po odpadnięciu ze Standardem Liege gdzie dwa mecze zremisowaliśmy a oba kończyliśmy w "10". Teraz nabrał jeszcze doświadczenia w I lidze. Będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na obecne czasy to dobra, lecz ryzykowna decyzja. W sytuacji, w której znalazła się Wisła potrzebujemy ludzi związanych z klubem również emocjonalnie. Stąd wcześniej Gaszyński a teraz Moskal. Jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji... Uprawomocnił się wyrok odnośnie Mandziary, nie mamy umowy z miastem na stadion i chyba pojutrze sąd klepnie Genkowowi 3 miliony.
Módlmy się. A co do piłkarzy to myślę, że teraz zaskoczą i pokażą, że nie są za 5 złotych.(I czy to będzie przypadek - odpowiedzmy sobie sami) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Obawiam się, że to nie jest najlepsza decyzja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Bardzo sie ciesze i trzymam kciuki!!!
![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal to nie jest ani zły ani bardzo dobry wybór. Dużo zależy od postawionego przed nim celu.
Smuda nie ogrywał nowych, przez 1,5 roku nie sprzedaliśmy żadnego piłkarza za rozsądną kwotę oprócz Chrapka, którego ograł Kulawik. Kogo możemy sprzedać dziś, gdy potrzebujemy kasy? Nie wyglądało również na to, że awans do LE jest czymś, co Smudę przejmuje.Wolał grać o ósemkę i "się zobaczy". Również ostatnie mecze Smudy nie powodowały żywszego zainteresowania kibiców - publiczności na meczach nie było zbyt wiele (chociaż tutaj mógł zadziałać również kontrowersyjny pomysł SKWK o podwyżce cen biletów dla innych). Nie wyglądało również na to, że Smuda ma jakiś pomysł a wyprowadzenie drużyny z kryzysu. Jakie z celów: LE, wypromowanie piłkarzy do sprzedaży, zwiększenie frekwencji postawi przed Moskalem zarząd? I jakie na to dostanie środki? (Niegdyś zmiana trenera oznaczała nowych zawodników - ale chyba dziś to już utopia). Wszystkie te cele przekładają się na pieniądze, których brak. I w zależności od tego chyba należy oceniać trenera. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_rusz_Kazika/ mój wywiad z Kazimierzem Moskalem z kiedyś, kiedyś tam
Powodzenia Trenerze ![]() ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pytanie teraz takie czy będzie miał w sztabie trenera od przygotowania fizycznego. Może weźmie ze sobą Bahra? Od czasu zwolnienia w Katowicach obaj są wolni chyba.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|