The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 21:56. [24 kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 15 marca, niedziela godz.18:00
VS.

Już w najbliższą niedzielę piłkarze krakowskiej Wisły zmierzą się w wyjazdowym spotkaniu z Legią Warszawa. Drużyna z Warszawy to aktualny lider tabeli i kandydat do kolejnego mistrzostwa kraju. Zdziesiątkowana i rozbita Wisła w niedzielnym starciu stoi na dzień dzisiejszy na przegranej pozycji. Wielu kibiców obawia się powtórki z pamiętnego wyjazdu zatytułowanego ‘’nie jedziemy zwiedzać Warszawy’’ Michała Miśkiewicza i porażki 5:0.

Jeszcze nie tak dawno spotkanie decydujące o zdobyciu mistrzostwa Polski, nazywane hitem sezonu dziś ma zupełnie inną otoczkę, ze względu na kłopoty drużyny ze stolicy Małopolski. Pojedynek obu zespołów zaplanowano na niedzielę 15 marca, pierwszy gwizdek zabrzmi o godzinie 18, a transmisje przeprowadzi stacja Canal+ Sport HD.

Niestety brak czasu w dniu dzisiejszym spowodował, że tylko zakładam temat a uzupełnię go w najbliższych dniach.

Zapraszam do dyskusji!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2015, 22:01
Na cuda nie liczę, pewnie będzie manto, ale chciałbym, żeby piłkarze przy ew. porażce mogli zejść z boiska z podniesioną głową - oczekuję walki.
Odpowiedz cytując
czechu
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 10.03.2015, 22:01
Oby z nowym ustawieniem czyli 4-4-2
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.03.2015, 22:03
Licze na walke a przegrac po walce to nic strasznego, zwłaszcza z Legia w Warszawie. Wygrac derby to juz rzecz swieta. A moze zadziała efekt nowej miotły i nie bedzie tak zle? zobaczymy
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.03.2015, 22:19
Jeśli się naszym piłkarzom zechce i nogi im na to pozwolą (czytaj: nie będą odczuwać trudów zimowych przygotowań), to obstawiam 3:1 dla Wisły. A co! Skoro Zawisza może wygrać w Krakowie, to my nie możemy w Warszawie?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2015, 22:30
Będę trzymał kciuki za powodzenie Wisły i jej nowego trenera.
Niestety, z daleka. Dwa najbliższe mecze mnie ominą.

Jak @Grisza1 obstawiam niespodziankę. Panowie piłkarze nie muszą się spinać, mistrzostwo na razie nam nie grozi, a nikt nie będzie ich wypuszczał na boisko z hasłem: zap...ać kopacze za 5 zł. Zagrają spokojnie. To Legia będzie atakowała. A może Berg będzie znowu rotował składem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.03.2015, 22:36
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się naszym piłkarzom zechce i nogi im na to pozwolą (czytaj: nie będą odczuwać trudów zimowych przygotowań), to obstawiam 3:1 dla Wisły. A co! Skoro Zawisza może wygrać w Krakowie, to my nie możemy w Warszawie?
Tak jest! Nasze czarne skrzydła po zrzuceniu balastu o nazwie Franek, wzniosą się na wyżyny. Sam Emmanuel zrobi z legijnej doopy jesień średniowiecza. Howgh!!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.03.2015, 22:38
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post

Skoro dostaliśmy u siebie w czapkę od ostatniej drużyny, to właśnie dlatego wygramy z pierwszą na wyjeździe.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.03.2015, 23:08
Zaczynamy nowy rozdział ale.. za ten poprzedni ktoś jednak musi nam zapłacić

Tak mi przykro, że lanko dostanie akurat przesłynny uczestnik LM obecnego sezonu
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.03.2015, 04:06
może remis?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.03.2015, 06:54
W tym roku będzie lepiej... 4:1 dla wojskowych
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.03.2015, 08:05
4 punkty w dwóch najbliższych meczach biorę w ciemno
Chociaż wolałbym się mile rozczarować...

P.S.
Wiosna idzie pesymiści skończcie już z tym dołowaniem...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.03.2015, 08:50
A ja chce podpytac,czy ktos z Was wie co jest z Ostoją (pytałem w temacie Nasi piłkarze,ale bez odzewu) ?
Wg zapowiedzi juz od zeszłego poniedziałku miał trenowac a pełnych obrotach(myslałem ,ze zagra z połówke z Zawisza),a tu cisza.....

Odnosnie meczu,to uważam ,ze prawie wszystkie scenariusze sa mozliwe.
1.Remis-Legia nas oleje,a my sie naprawdę sprężymy.
2.Przegramy-ale nie znacznie i po nie brzydkim meczu,dzieki zaangazowaniu zawodników,innym zestwieniu i szansy dla niektórych,wpłuwu efektu "nowej miotły".
3.Przegramy znacznie-przez eksperymentalne zestawienie obrony i brak Arka.

Osobiscie najblizej mi do wersji nr.2 i niestety 3
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 11.03.2015 o godz. 08:56.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2015, 09:01
Widziałem na żywo ostatnie dwa mecze Śląska z Legią - pucharowy i ligowy - mimo tego, że to Śląsk grał ładnie w piłkę, Legia była ultra skuteczna (Śląsk kompletnie sobie nie radził z kryciem) - trochę mnie to martwi w kontekście braku Arka Głowackiego - ale jednocześnie słabiutka jeżeli chodzi o samą grę, więc może jakaś szansa chociażby na remis jest. Bądźmy dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.03.2015, 09:15
Będzie tak jak kiedyś, skazani na pożarcie, pod wodzą Kazia, który z Legią potrafi:
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=80635
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 11.03.2015, 09:34
Dostaniemy w czapę, pytanie ile?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.03.2015, 09:41
Na jesieni byliśmy w znacznie lepszej formie i przegralismy u siebie 0-3, teraz po przygotowaniach Frania i jego metodach "na nos", generalnie fizycznie jesteśmy w Rowie Mariańskim, także każdy wynik, poniżej smudowego 0-5 bedzie ogromnym sukcesem. W dodatku nie ma Arka, a co to oznacza to każdy się chyba domyśla.

Polityka Frania niedawania nawet kilku minut w lidze Żemle, skończyła się tym, że chłopak wlaściwie w swoim debiucie wyjdzie na Dudę i Sa. Trzymam kciuki, zeby zagrał tak dobrze jak kiedyś w Poznaniu, ale podejrzewam że będzie to dla niego ciężki wieczór, który pójdzie w całości na konto Franciszka.

Nigdy tego nie robie, ale ja bym zagrał tak:

Miśkiewicz - Jović, Żemło, Guzmics, Burliga - Dudka - Guerrier, Boguski, Stilić, Barrientos - Brożek
Ostatnio edytowane przez fialo : 11.03.2015 o godz. 09:46.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.03.2015, 09:53
Liczę że to będzie fajny mecz. Jednak wiele się spodziewać nie można... Wisła skoku jakościowego nie zanotuje bo i nie ma ku temu powodów. Legia nie zagra żadnego wybitnego spotkania bo tez nie ma powodów by tak myśleć.
Na plus Wisły przemawia brak Smudy, "nowa" miotła, brak ciśnienia i rotacja Berga.
Na plus Legii przemawia stadion, szersza kadra i Duda.
Śmierdzi mi remisem. Jeszcze jak Zawisza zagra to co w tym roku i wygra/zremisuje z Lechem to remis na 100%.
Nic nie pozwala przypuszczać, że będzie 2:0 lub 0:2. Męczenie buły i remisik albo 1:0,0:1
Na moje 1:1 po kopaninie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 11.03.2015, 11:45
Nigdy tego nie robie, ale ja bym zagrał tak:

Miśkiewicz - Jović, Żemło, Guzmics, Burliga - Dudka - Guerrier, Boguski, Stilić, Barrientos - Brożek[/QUOTE]

dopiero co wyrzuciliśmy jednego, któremu zarzucano robienie skrzydłowych z napastników, może już nie róbmy z Burego lewego obrońcy
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.03.2015, 11:49
A widziałeś z Zawiszą jak grał Dudka na LO ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.03.2015, 12:03
Kaziu musi dokładnie przeanalizować ostatni mecz Legii ze Śląskiem w PP, by chociaż spróbować znaleźć jakiś sposób na nich. Co do naszego składu, to prawdopodobnie Burliga zostanie przesunięty na lewą strone, bo i tak nie będzie za często przekraczał środek boiska, więc "brak' lewej nogi ma mniejsze znaczenie.
Jović oczywiście prawa obrona. Guzmics i Żemło na środku (brak innego wyjścia). Boguski na pewno nie zagra na def.pom., bo byłby rozdeptany przez Jodłowca i Vrdoljaka. Jak zatrzymać Dudę, to nie mam zielonego pojęcia . Rzecz jasna Murzynki na skrzydła i...
PS. Rzecz jasna Stilić ława. Garguła na rozegraniu, a za jego plecami Dudka i Uryga (a nóż widelec). Brożek "bicz na Legię" atak i jazda, jazda Biała Gwiazda!
Powód: PS.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 11.03.2015 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 11.03.2015, 12:58
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 11.03.2015, 13:39
@Smuga, sam Uryga na Jodłowca i Vrdoljaka? Czarno to widzę.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 11.03.2015, 13:40
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
@Smuga, sam Uryga na Jodłowca i Vrdoljaka? Czarno to widzę.
Wątpię, żeby Berg wystawił najmocniejszą 11.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 11.03.2015, 13:44
O dziwo jestem spokojny o wynik. 2:1 dla Legii
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.03.2015, 13:45
silver03 napisał(a):Wyświetl post

A dlaczego ma nie wystawić najmocniejszej?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 11.03.2015, 13:46
Ostatnio jak wystawił nie najmocniejszą to i tak dali rade zrobić sito z dupy Śląskowi
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 11.03.2015, 13:55
fran23 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego ma nie wystawić najmocniejszej?
Zachowa rotacje do rundy finałowej, patrz mecz ze Śląskiem. Zmiennicy jak widać mu wystarczają, żeby odskakiwać "goniącym".
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.03.2015, 14:06
Zachowa rotacje do rundy finałowej, patrz mecz ze Śląskiem. Zmiennicy jak widać mu wystarczają, żeby odskakiwać "goniącym".

No ale jeśli zachowa rotację to na nas właśnie wyjdzie najmocniejszy skład. Myślę, że w meczu z nami w pierwszej 11 wyjdzie trzech zawodników z pierwszej 11 meczu ze Śląskiem- Jodłowiec, Vrdoljak i Rzeźniczak. Czyli kręgosłup.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 11.03.2015, 14:11
Dlatego wystawianie samego Urygi byłoby kompletnym samobójstwem. Jedyny, który mógłby sobie w takim ustawieniu poradzić, który przychodzi mi do głowy to Sobolewski za najlepszych lat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów