The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2015, 12:44
Smuga, czyżbyś zaprzeczał, że projekt opodatkowania wspólnych przejazdów jest idiotyczny i antyobywatelski?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2015, 12:57
Jak to mówią głupich nie sieją.

Czekam na kolejne pomysły przedwyborcze pisowskich intelektualistów, którzy do planów podatków dla najbogaszych, opodatkowania banków i supermarketów dołożą jeszcze podatek pogłowny. Najlepiej niech opodatkują tych co nie czytają bzdur u Karnowskich i Sakiewicza zaniżając wpływy SKOK-om i Fundacji Solidarność
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.03.2015, 12:58
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Smuga, czyżbyś zaprzeczał, że projekt opodatkowania wspólnych przejazdów jest idiotyczny i antyobywatelski?
No ba popieram ten pomysł w całej rozciągłości!

Com napisał, napisałem napisał(a):
Pomysł kompletnie idiotyczny
Ostatnio edytowane przez Smuga : 07.03.2015 o godz. 18:55.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2015, 13:00
Smuga napisał(a):Wyświetl post
No ba popieram ten pomysł w całej rozciągłości!
A no tak, nie zauważyłem pośród ujadania o urojeniach.
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:02
To jeśli nie popierasz to czemu głupkowato wtryniasz tutaj wątki Korwina i IVRP?

Głupota która wychodzi z PiS jest głupotą i nie ma co bagatelizować kolejnego chorego pomysłu wychodzącego z tej części sceny politycznej.
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:03
A Wy Sołtysie nie lękajcie się! Wasi PSL-owcy (bardziej pasuje ZSL-owscy) inteligenci zadbają o to, żeby Jarubas wszedł do II tury. Kto wie może jak ruskie serwery dadzą o sobie znać, to on właśnie stanie się nowym lokatorem Belwederu.
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:09
Nie wiem co to Wy, albo ZSL-owcy, gdyż ja na Jarubasa nie miałem nigdy zamiaru głosować, więc znowu masz jakieś złe namiary z centrali na Nowogrodzkiej
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:19
Sołtysie! Marne macie, to info z centrali przy ulicy Pięknej, bo z Nowogrodzką mam wspólnego tyle, co piłkarze Wisły z baletem.
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:24
Trochę z Nowogrodzką masz wspólnego, bo wielbisz kaczorów niczym jeden z aparatyczków, a także kilku trolli na tym forum

PS. Co jest niby na Pięknej, bo nie licząc mieszkania mojej byłej to nie mam tam żadnych zajomości
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 13:35
Zarówno Dominika „Kaczora” Kaczmarka, jak i Kazimierza Kaczora nigdy jakoś specjalnie nie ceniłem, więc pudło Sołtysie. Wielbię, to tylko Boga, bo jestem katolikiem. Aparatczyk na tym forum? A któż, to taki? Mi jest znany tylko jeden, ale palcem wskazywać nie chcę, bo wszyscy doskonale wiedzą o kogo chodzi.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.03.2015, 13:55
Dobra Smuga idź już na mecz... najpierw mówisz że idiotyczny pomysł, potem próbujesz udowodnić sprzeczność, że IV RP jest fajna która zakłada właśnie takie podnoszenie podatków, a potem zarzucasz Korwinowi sprzeczność której z logicznego punktu widzenia i tak w tym zdaniu zacytowanym nie ma ;(
Idź na mecz napij się piwka pogadamy po meczu
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 14:08
palikot napisał(a):Wyświetl post
potem próbujesz udowodnić sprzeczność, że IV RP jest fajna która zakłada właśnie takie podnoszenie podatków, a potem zarzucasz Korwinowi sprzeczność której z logicznego punktu widzenia i tak w tym zdaniu zacytowanym nie ma ;(
Tylko, po co stosować klasyczne „pars pro toto”? Co ma wspólnego interpelacja jakiegoś drugoligowego posła do idei IV RP? Zresztą IV RP, to nie tylko domena PiS. Hasło, to pojawiało się w ustach niektórych polityków już w latach 90.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 07.03.2015, 14:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak to mówią głupich nie sieją.

Czekam na kolejne pomysły przedwyborcze pisowskich intelektualistów, którzy do planów podatków dla najbogaszych, opodatkowania banków i supermarketów dołożą jeszcze podatek pogłowny. Najlepiej niech opodatkują tych co nie czytają bzdur u Karnowskich i Sakiewicza zaniżając wpływy SKOK-om i Fundacji Solidarność
chwilę był spokojny warszawiaczek ale musi sobie pofolgować , Pis jest zły , szczerzy ostre kły ,wołomiński skokowiec i rozmywacz

palikot po co z Incognito przytaczasz jakieś bzdury anonimowego Pisowca , nakręcasz tylko warszawiaczka , nie szkoda czasu na bzdety ?
"
Smuga celnie "Aparatczyk na tym forum ? Mi jest znany tylko jeden, ale palcem wskazywać nie chcę, bo wszyscy doskonale wiedzą o kogo chodzi"

on nawet nie jest aparatczykiem , to jak sam pisał wydymany przez Pis i osobiście przez Sasina w wyborach radnych ciul wie kto ? urbanoplatfus?, zeteseelowiec?, komuch ? zawsze z wiatrem , dla każdego coś miłego
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 07.03.2015 o godz. 15:01.
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2015, 16:33
Zarówno Dominika „Kaczora” Kaczmarka, jak i Kazimierza Kaczora nigdy jakoś specjalnie nie ceniłem, więc pudło Sołtysie. Wielbię, to tylko Boga, bo jestem katolikiem. Aparatczyk na tym forum? A któż, to taki? Mi jest znany tylko jeden, ale palcem wskazywać nie chcę, bo wszyscy doskonale wiedzą o kogo chodzi.
Dobrze wiesz o jakie Kaczory i Donaldy tutaj chodzi, a z tego co pamiętam odkąd pojawiłeś się w tamtym roku znienacka w politycznym to byłeś dobrze poinformowany, więc w aparatczykach też powinieneś się całkiem nieźle odnajdywać. Ja niestety, albo stety nigdy nie należałem do żadnej partii, więc temat partyjniactwa jest mi zupełnie obcy

Zrobiłeś wtopę, gdyż zamiast przyznać od razu, że jakiś poseł z PiS wymyślił sobie irracjonalny i chory sposób na opodatkowanie uznawanej przez niego tzw. "szarej strefy" to zacząłeś kluczyć na temat, a to Korwina, a to IV RP i nie potrzebnie w to brniesz.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.03.2015 o godz. 16:42.
BlueBerry
Junior Member

Od: 02.2015

Stary 07.03.2015, 18:06
Trzecia droga. Droga Bronka.

BlueBerry
Junior Member

Stary 07.03.2015, 18:08
Zgoda buduje

Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 18:42
emj10 napisał(a):
Z tego co pamiętam odkąd pojawiłeś się w tamtym roku znienacka w politycznym to byłeś dobrze poinformowany, więc w aparatczykach też powinieneś się całkiem nieźle odnajdywać.
Widzę Sołtysie, że, jednak słabo mnie rozpracowałeś jak na swoje ponadprzeciętne zdolności. Ale po kolei.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że powinienem się „całkiem nieźle odnajdywać w aparatczykach”? Ani ja takich zdolności nie mam, bo jestem zwykłym szarym człowieczkiem ani mi, to nigdy do głowy nie przyszło. A wracając do moich rzekomych powiązań z centralą na Nowogrodzkiej, to są one tak duże, że na ponad 130 posłów zasiadających w klubie PiS nie znam osobiście ani jednego. W Komitecie Politycznym też mnie zupełnie nie kojarzą. Jedyny bardziej znany polityk (chociaż nie wiem, czy wypada go jeszcze tak nazywać), którego miałem okazję poznać, to prof. Szeremietiew. Znam go jeszcze z czasów AWS-u i ministrowania w rządzie Buzka. Ostatni raz rozmawialiśmy wieki temu, a temat naszej dyskusji nawet nie dotyczył bieżącej polityki tylko Bumaru i sytuacji w polskim przemyśle zbrojeniowym. Na szczeblu lokalnym znam jednego z samorządowych baronów SLD, ale to bardziej powiązania rodzinne (jest moim dalekim krewnym) o tym decydują niżeli te polityczne. Miałem też styczność z kilkoma byłymi OKP-owcami i ROP-owcami, którzy kupę lat pozostają poza głównym nurtem polityki. No i mam kilku znajomych sprzed lat porozsiewanych obecnie po różnych kanapach politycznych. Jako, że blisko mi do kręgów przykościelnych, to nieraz od znajomych księży dowiaduję się ciekawych rzeczy, które się w samorządach dzieją. W polskich diecezjach poczta pantoflowa działa naprawdę sprawnie i wiele ciekawych spraw, o których w telewizji nie mówią można wyłapać. I na tym te moje „znajomości” się kończą.

Z tym pojawieniem się znienacka w wątku politycznym drogi Sołtysie pojechałeś po bandzie. Nie był, to ani okres przedwyborczy (dla przypomnienia sierpień A.D. 2013) ani nie był, to pierwszy i jedyny wątek, w którym można znaleźć moje posty. To tak gwoli ścisłości. Aha i tak in spe, to forum jest jedynym na jakim moja skromna osoba się wypowiada. Wiśle kibicuje znacznie dłużej niż trwa moje zainteresowanie taką dziedziną życia jaką jest polityka.

Wracając do aparatczyków, to nikt poza yorkusiem (prymitywnym agitatorem, który wkleja na iluś tam forach te same treści) nie przychodzi mi do głowy. Za, to przypomina mi się użytkownik, który niejednokrotnie chwalił się swoją znajomością z wicepremierem Piechocińskim (jego zdaniem jeden z najuczciwszych polityków w naszym kraju ), wspominał coś o libacjach alkoholowych z Wiplerem i spotkaniu bliższego stopnia z ekscentrycznym Januszem Korwinem-Mikke. No i na deser znienawidzony Sasin, którego ja w życiu na oczy nie widziałem. Nawet na widowni w programie Lisa bywał za dawnych dobrych czasów. Co ja tam szara myszka znaczę przy takim obieżyświacie. Także Sołtysie jak na niedoszłego samorządowca z Wołomina, to naprawdę słaby z Ciebie szpieg. Miałem nadzieję, że jak na człowieka o takich talentach politycznych i sam Bóg wie jakich jeszcze stać Cię, jednak na coś lepszego niż taki mały prztyczek w mój nos. No, ale biorąc pod uwagę, to, co mówił tow. Miller „nie ważne jak mężczyzna zaczyna, ważne jak kończy” może jeszcze nie jest za późno i ta błyskotliwa kariera polityczna odżyje po tym jak koledzy spod sztandaru z zieloną koniczynką zauważą te mozolne wysiłki podejmowane od lat na tym forum. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 07.03.2015 o godz. 22:00.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2015, 09:00
Nie dziwi niechęć Januszka do IV RP.
Korwiniści wyciagają słowa jakieś lokalnego działacza, a wypowiedzi swojego guru juz komentować nie chcą Udają, ze nie zauważyli wpisu, że ich Korwinek niczym nie rózni sie od Komorowskiego. Obaj uważaja tego sowieckiego generała, agenta o pseud. Wolski, oficera osławionej Informacji Wojskowej tow. Jaruzelskiego za ......polskiego patriotę . Czy to nie paradne ? Właśnie stosunek do takich postaci pokazuje jaka to z niego "opozycja" i stawia go w jednym szeregu z SLD, PO, TR.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2015, 10:28
https://www.youtube.com/watch?v=WBUs5rR9toY

Link od kornda.

Na czele chorągwie monarchy, a w 2:26 nie tyle słychać strzały, co... :0
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 09.03.2015, 10:31
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Link od kornda.

wielka Smu(t)da na wiecu poparcia bula, mam nadzieję że skończy jak niedługo mam nadzieję dyzma, to jest znak

ha, ha bulu mówi "zwyciężymy" a tłum w....j
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.03.2015 o godz. 10:43.
kornd
Senior Member

Stary 09.03.2015, 10:39
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Link od kornda.

Przecież zwolennicy partii Korwin i KNP przyszli zagłuszyć wystąpienia popierających Komoruskiego.
Szkoda, że Smudy nie dopuścili do mikrofonu, żeby wytłumaczył dlaczego popiera gajowego.
Ostatnio edytowane przez kornd : 09.03.2015 o godz. 10:42.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Smuga
Senior Member

Stary 09.03.2015, 10:43
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2015, 11:05
Joanna Lichocka o kampani żyrandola http://www.radiownet.pl/szukaj?tag=p...-komorowskiego
palikot
Senior Member

Stary 09.03.2015, 15:58
Posłowie Rzeczypospolitej pracują na 2 etaty!
A potem się dziwimy że mamy jak mamy

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 16:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Korwiniści wyciagają słowa jakieś lokalnego działacza, a wypowiedzi swojego guru juz komentować nie chcą Udają, ze nie zauważyli wpisu, że ich Korwinek niczym nie rózni sie od Komorowskiego. Obaj uważaja tego sowieckiego generała, agenta o pseud. Wolski, oficera osławionej Informacji Wojskowej tow. Jaruzelskiego za ......polskiego patriotę . Czy to nie paradne ? Właśnie stosunek do takich postaci pokazuje jaka to z niego "opozycja" i stawia go w jednym szeregu z SLD, PO, TR.
POSEŁ to nie "jakiś działacz lokalny". Mogą Ci pluć w mordę a i tak powiesz, że deszcz pada.
palikot
Senior Member

Stary 09.03.2015, 16:46
Gwiaździsty też komentować nie chce swojego guru, który uważa tego sowieckiego sekretarza Gierka za patriotę
Właśnie jego stosunek do takich postaci pokazuje jaka to "opozycja" i stawia go w jednym szeregu z SLD, PO, TR, i KORWiNem!

Oooo chyba kampania się zaczęła... wyjechali znowu ze Smoleńskiem! Gdzie Macierewicz?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 09.03.2015, 16:51
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
POSEŁ to nie "jakiś działacz lokalny". Mogą Ci pluć w mordę a i tak powiesz, że deszcz pada.
Osoba publiczna, a tym bardziej szef partii nie powinien rozgłaszać takich bzdur jak ma, to w zwyczaju czynić Korwin-Mikke. Nie ma czegoś takiego jak prywatne poglądy w momencie, gdy puszczasz, to w eter. Te jego przemyślenia o „ciapowatym wrażliwcu” Jaruzelskim go doszczętnie kompromitują. Ale, to przecież prywatne poglądy nieprawdaż?
palikot
Senior Member

Stary 09.03.2015, 17:02
to znaczy jakie poglądy? Że Jaruzelski mógł coś hipotetycznie zrobić i zmienić tym samym bieg historii a tego nie zrobił?
Przecież to jest oczywiste. Tak samo, że Jarosław Kaczyński z Antonim mogli zlustrować wszystkich agentów a tego nie zrobili...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 09.03.2015, 17:15
palikot napisał(a):Wyświetl post
to znaczy jakie poglądy? Że Jaruzelski mógł coś hipotetycznie zrobić i zmienić tym samym bieg historii a tego nie zrobił?
Przecież to jest oczywiste. Tak samo, że Jarosław Kaczyński z Antonim mogli zlustrować wszystkich agentów a tego nie zrobili...
To, że Jaruzelski był patriotą. Sowieckim owszem, bo na pewno nie polskim. A, jeżeli wierzysz, że w dwa lata rządów w kwestii lustracji dało się zrobić wszystko, co zaniedbano przez ponad 15 lat, to gratuluję bujnej wyobraźni.
BlueBerry
Junior Member

Stary 09.03.2015, 17:37

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów