|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Przecież to jest oczywiste, że żaden nowy trener się nie pojawi bo na takowego nie ma pieniędzy. Smuda zostanie na 100% na mecz z legią i derby. Maskaant wyleciał po jednych przegranych derbach, jeśli Franek przerżnie pod rząd mecz z legią i derby (warto dodać że drugi raz w sezonie) to BC raczej nie wytrzyma i go wyrzuci. Ale znając naszą ekstraklasę pewnie jakoś się wybroni wynikami w tych 2 meczach (zdobędzie ze 4 punkty jakimś cudem) i Franio zostanie tam gdzie jest do końca przyszłego sezonu.
Powód: nie do końca 2016, tylko do konca przyszlego sezonu ;)
Ostatnio edytowane przez Stelio : 08.03.2015 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Kasperczak 4 raz? A podobno 2 razy do tego samego coś tam sie nie wskakuje... Z Mali nie przedłużył po prostu, wiadomo było, że to się stanie już po PNA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W Wiśle ciąży ogromna presja. Wymaga się wygrywania, widowiskowej gry i "walki o najwyższe cele". Nikogo tutaj nie zadowoli, to co daje szczęście w Bydgoszczy, Bielsku czy za miedzą. Problem polega na tym, że oczekiwania zostały jak 10 lat temu, tylko piłkarze już jakby nie ci i żadnej perspektywy na lepszych. Naszym głównym problemem, poza tym, że mamy tylko Pawła, jest pomoc. A właściwie wszyscy poza Semirem. Nie da się rządzić i dzielić z jednym z najsłabszych defensywnych pomocników w ekstraklasie (Uryga), emerytem Dudką, o którym powiedziano już wszystko, Haitańczykami, Boguskim, Jankowskim i Gargułą. Niby tych zawodników sporo, ale właściwie żaden z nich nie miałby szansy na grę w Legii, Lechu, Śląsku, Jagielloni, Lechii... W każdym razie z Jodłowcem, Jevticiem, Stiliciem i braćmi Makami (żeby nie być za bardzo pazernym ) bilibyśmy się dzisiaj o najwyższe cele. I to przyszły kierunek zmian (kiedy będzie nas stać na takich zawodników?). Defensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia, środkowy pomocnik, który oferuje sporo i w defensywie i ofensywie i przynajmniej 2 prawdziwi skrzydłowi pomocnicy, którzy harują jak psy w defensywie, poza inklinacjami do gry ofensywnej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
3ci jak już coś. Poza tym co Kasperczak pokazał? Górnika który miał wtedy aspirację z nowym sponsorem spuścił z ligi, z Wisłą przegrał mistrza gdy objął ją będąc liderem. Co do 1szego razu w Wiśle to po prostu trafił na zespół piłkarzy którzy akurat byli w szczycie formy. Zwykły fart.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Trener jest odpowiedzialny za formę piłkarzy, nie grali poniżej swoich możliwości. H. Kasperczak umiał z nich wycisnąć to co mieli najlepszego. Jakby wgryźć się w szczegóły, to przypomnijmy sobie tę znakomitą grę w linii defensywy, gdzie bezbłędnie potrafili w jednym meczu złapać wiele razy rywali na spalonym. Przypomnijmy te krzyżowe zagrania i akcje oskrzydlające... Tak wiem, dysponował mocnym składem, ale mimo wszystko, nie powinniśmy umniejszać jego zasług. Nie jest to do końca fair. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Część z Was pisze ,że "tylko trener z zagranicy".Wolni są Stanislav Levy i Pavel Hapal.Znają naszą lige i język co nie jest bez znaczenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nadawałem na 'stergo' ale pokazał że umie w bardzo trudnym momencie dla klubu zrobić co trzeba. Jeśli tylko w szatni nie ma konfliktu jestem zdania ze trzeba ze Smudą dociągnąć do końca sezonu. Głównie z powodów finansowych.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Kto nie jest przekonany do Kazimierza Moskala proszę niech sobie zobaczy w całości mecze gdy był głównym trenerem i zobaczy jakość gry. Pomysł na grę był i gra wyglądała na prawdę bardzo dobrze. Szybkie tempo, niezłe klepki, dużo jakości w grze, dużo składnych akcji z nawet 20 podaniami. Nie miał tylko napastnika do ich wykańczania, bo Genkov wówczas już olewał wszystko i tylko improwizował na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
''W rewanżowym meczu 1/16 finału Ligi Europejskiej Wisła Kraków zremisowała w Liege ze Standardem 0-0 i odpadła z rozgrywek, gdyż przed tygodniem w Krakowie było 1-1. Gol strzelony na wyjeździe dał Belgom awans. Mistrzowie Polski znowu musieli grać w dziesiątkę po czerwonej kartce dla Gervasio Nuneza. Atakowali nawet wtedy, ale w całym meczu nie oddali ani jednego celnego strzału'' Wywiad ze Smudą ! http://www.przegladsportowy.pl/pilka...968,1,727.html
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 08.03.2015 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Poza tym miał Meliksona, Nuneza, Wilka, młodszego Gargułę, Iliewa, Małeckiego i Kirma. Kurde, w najgorszych koszmarach nie przeczuwałem wtedy, że będę tęsknił za Kirmem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pytanie jest tylko jedno czy są jakiekolwiek wolne pieniądze na ,,wymianę " trenera. Tu się temat zaczyna i kończy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jest jeszcze inne rozwiązanie. Smuda się poda do dymisji (w co wątpię) albo jakoś się dogada z Cupiałem i nie trzeba mu będzie wypłacać kasy za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu (co również jest wątpliwe).
Tak swoja drogą, Smuda się kiedykolwiek podał do dymisji? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Słyszałem, że rozważana jest opcja zwolnienia Smudy i zastąpieniem go do końca sezonu Broniszewskim. Problem jest taki, że obecny asystent nie ma licencji i gdy tylko uda się załatwić tymczasowe pozwolenie, to Franz odpada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W Smudzie najbardziej wkurza mnie to że co by się nie działo to on jest krwa zawsze niewinny i zwala winę na innych. Po Euro 2012 myslalem ze trzeba bedzie dokonac na niego zamachu ale poczatkiem pracy w Wiśle zmazał troche swoje winy. Tylko niech mi ktos wytlumaczy dlaczego na poczatku jego pracy druzyna szybko wymieniala pilke, grala na jeden kontakt a teraz ma problem z celnym podaniem? Przeciez z biegiem czasu te elementy powinny funkcjonowac lepiej, do tego powinny dojsc wytrenowane schematy ataku, prowadzenia gry.
Co do Kazia Moskala jestem jak najbardziej za. Najlepiej kontrakt na 5 lat i budowac zespół. Ten gość ma potencjał i wiślackie serce. Gorzej prowadzic zespołu od Smudy mysle ze nie będzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Siedzi ktoś w tych sprawach? Chodzi o odpowiedzialność pracownika spółki za działanie świadome lub nieświadome na szkodę tejże spółki. Chyba nie ma wątpliwości, że rozpowszechnianie ewidentnych kłamstw na temat spółki, w której się jest zatrudnionym, to działanie na szkodę tej spółki, za co grozi odpowiedzialność materialna. Pytanie zasadnicze, czy może to być podstawą do dyscyplinarnego zwolnienia?
Oczywiście, z wyrównaniem dotychczasowych zaległości płacowych.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 09.03.2015 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() Wystarczająco jest już pajacerki po jednej stronie, druga strona niech się w takie niepoważne rzeczy nie bawi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
iiiiiiiiiiiiiiiiiii Liczka jest wolny LICZKA
żeby proponować tych dwóch magów trenerskich no nie mam słów :( ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kasperczak jest wolny
![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Niestety, ostatni mecz powinien być ostatnim Franka Smudy. Tu nie chodzi tylko wyniki, ale o to że on sam doszedł do ściany i nic więcej już nie wymyśli. Jego postawa w czasie meczu była dla mnie dowodem na to że on się już pogodził. Ta drużyna musi zacząć grac inaczej ponieważ sposób Smudy został rozszyfrowany i zneutralizowany. Tyle. Nie ma argumentów za. Smuda chce grać w sposób do którego obecnie nie ma ludzi. Za mało jakości do krakowskiej piłki, za mała konkurencja, a właściwie realnie jej brak. Jesteśmy schematyczni, nudni i przewidywalni, do tego koszmarnie nieskuteczni. Do tej pory ( w poprzedniej rundzie) skuteczność przykrywała mnóstwo mankamentów w grze, głównie w konfrontacji ze słabszymi lub beznadziejnymi przeciwnikami ( pamiętajmy że wiele "spektakularnych" wygranych to nie tyle nasza wybitna gra co wyjątkowo beznadziejna przeciwników - Zabrze, Poznań, Szczecin). Nie jestem przekonany czy ludzi stanowiących o obliczu tego zespoiłu jak Głowacki, Stilić, Brożek będzie można mentalnie przestawić do zmiany sposobu gry. Jednym słowem: żałoba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wdowczyk
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Najbardziej mnie przerazaja słowa Smudy: "Mysle jak z tego wyjść" "sam się zastanawiam co się dzieje "...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może Paolo Di Canio, który jest wolny od półtora roku? Tego nie trzeba byłoby przynajmniej mobilizować na sąsiadkę
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No mimo wszystko, zaskoczony jestem, że tak szybko poszło. Może coś znowu odwalił dziś rano?
Albo Gaszyński miał go dość? Nie sądzę, żeby Myślenice tak szybko zadziałały ze swoim przyjacielem..? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Koniec 3ciej (i mam nadzieję, że ostatniej) przygody Franka Smudy w Wiśle.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akow_sa_17184/
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.03.2015 o godz. 13:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
zacznijmy wkońcu normalność, od dzisiaj
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zarząd Wisły Kraków SA zwolnił Franciszka Smudę z obowiązku świadczenia usług trenerskich z dniem 9 marca 2015 roku.
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zamknąć temat, usunąć i zapomnieć, że taki istniał
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|