|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
@WISLAZWE Bardzo dobry post powyżej.
Do Petresu to nawet nie zadzwonią bo wiedzą, że nie są w stanie spełnić jego wymagań na wejście (np. trener przygotowania fizycznego - luksus na dzień dzisiejszy), nie mówiąc o wymaganiach finansowych. Kolejny przedstawiciel PMS to będzie przelewanie z pustego w próżne. Dopóki nie pojawią się w Wiśle pieniądze dopóty skazani jesteśmy na miernotę pokazywaną przez piłkarzy przez ostatnie tygodnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kaziu moskal. Tani. Wislak i z pomyslem
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Petrescu jest wolny ale to nie realne - niestety.Co oni zrobili z ta Wisla nasza:/ az przykro patrzec ...
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co Wy z tym Petrescu ciągle? Graliśmy padlinę za jego kadencji, więc skąd ten sentyment?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mysle ze dzisiejszy Dan rozni sie od tego ktory byl w Wisle nabral na pewno wiekszego doswiadczenia no i autorytet jest. Tylko czy nasi kopacze dali by rade przy nim ?
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
przecież Dan by zarabiał tyle ile połowa naszej drużyny. Zejdzcie na ziemie ludzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dan to nabral.... Ale Przedewszystkim wymagan finansowych...
Ostatnio edytowane przez wiertar : 07.03.2015 o godz. 23:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie wypowiadam się odnośnie plusów/minusów przyjścia Petrescu do Wisły, bo sam nie wiem co o tym myśleć. Jednak musiałby mu Cupiał udzielić jakiegoś poparcia, żeby piłkarze znowu go nie zwolnili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Musialby mu pozwolić wymienić całą drużynę i sprowadzić piłkarzy, którzy nadają na jego falach. Co oczywiście nigdy się nie wydarzy. Ani jedno, ani drugie.
![]()
.
. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy zauważyliście że od straty gola Smuda zniknął z murawy. Rumak cały czas przy linii bocznej ustawiał motywował piłkarzy a Smudy nie było. Raz jak zwykle opieprzył Donalda raz coś tam wymachiwał a tak to cały czas przy ławce rezerwowych stał.
Jak mu ufałem to mam go dość. Po wypowiedzi piłkarzy tez zresztą to widać. Na dzień dzisiejszy potrzebny jest nowy trener bo układ z Smudą się wyczerpał. Jak dziś było słychać na tzw. mieście Smuda raczej spada gorzej że są pogłoski że Gaszyński z nim. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Gaszyński czemu miałby polecieć? W imię honoru jak kiedyś Czerwiński?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie Basalaj wraca ....
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze to nieprawda z gaszynskim... Bedzie to oznaczalo ze w tym kluboe normalnie juz nigdy nie bedzie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Oby pogłoski o Gaszyńskim nie były prawdą. Chłop pracuje przeciez dopiero 2 miechy...ani On nie wybierał Smudy, ani On nie jest winny dzisiejszej mizerii.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.03.2015 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedno jest pewne, jeśli Smuda nie wyleci przed derbami to czeka nas mega upokorzenie za 2 tygodnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Powód ewentualnego zwolnienia Gaszyńskiego mógłby być tylko jeden. Nieplanowane wcześniej wydanie kasy na Jovicia. Cupiał przeczytał, że ma gracza który wart jest 5 zł, a za którego za namową Gaszyńskiego musiał wyłożyć 75 tys.€.
Jeszcze a propos zmiany trenera. Ta runda i tak jest chyba stracona, bo po Smudzie ciężko odwrócić trend, czyli zrzucić z zespołu smudowy garb. Drużyna po nim zawsze jest wyjałowiona i nawet Kasperczakowi zabrało sprzątanie po Franiu parę miesięcy. Arek Głowacki powiedział dzisiaj wszystko co jest grane u Smudy. Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gaszyński poleci, a Smuda zostanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Za co pa polecieć Gaszyński... bez sensu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie sądzę żeby Smuda po tym meczu poleciał.Kilka lat temu byłbym tego pewien przykład Maćka Skorży ale teraz boss trochę ochłodnął mi się wydaje a sytuacja finansowa jest jaka jest a dwa ze Smudą jest chyba w dobrych relacjach. Ale jeżeli nie po tym meczu to w przypadku ewentualnie przegranych derbów to nie widzę Franka dalej w Wiśle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie od zawsze denerwowało, że Smuda tak otwarcie opierniczał Sarkiego i Guerriera. Przecież nawet w Bełchatowie widać było, że Sarki za każdym razem patrzył w stronę ławki rezerwowych i patrzył co na to wszystko Smuda. Do tego doprowadził nasz szanowny trener, tak zestresował tego chłopaka.
Kolejna sprawa. Nie rozumiałem od czasu kiedy do Wisły przyszedł Stilić, dlaczego Garguła został przesunięty na skrzydło. Guła kiedyś grał o ile dobrze pamiętam w Bełchatowie na tej pozycji, ale zdecydowanie w Wiśle lepiej czuł się na środku. Jak dla mnie podkreślam jak dla mnie ten zawodnik był w mega gazie, a wystawianie go na lewej pomocy było dla mnie czymś absurdalnym. Sam Brożek zapytany przez Weszło z kim chciałby grac powiedział, że z Gargułą i Stiliciem... Niestety Smuda uważa się za najmądrzejszego na świecie. Taka jest przykra prawda. Jeszcze gorzej jest tym, że ma po prostu swoich zawodników, których rzadko ściąga. Przykład wspominany wielokrotnie w komentarzach - Rafał Boguski. Ten zawodnik jest po prostu dramatyczny. Chłopak piłki w Gdańsku nie potrafił przyjąć w Gdańsku w kluczowej sytuacji, ale Smuda nic nie powiedział. Gdyby to był Sarki, to wiadomo co by było. Jak wiele osób zwalnia Smudę, to ja jeszcze bym się chwile wstrzymał. Wątpię by ktoś myślał tak jak ja, ale trudno. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Kto za niego ? Jednym sensownym kandydatem wydaje się być w mojej ocenie Jan Urban. Boję się trochę nowego trenera, bo tak naprawdę nie ma w tej chwili żadnej innej osoby, która mogła by przejąć ten zespół. Ktoś pisze Kazek Moskal, tylko nam potrzeba fachowca. Prawdziwego fachowca z doświadczeniem i jakimiś osiągnięciami. Kazek Moskal na ten moment nie ma takich argumentów i wiele osób widzi go w roli trenera tylko dlatego, że jest Wiślakiem. I ostatnia kwestia. Można Smudy nie lubić, ale jakiś szacunek mu się należy. Mimo wszystko sytuacja w drużynie jest taka jaka jest i kasy regularnie wiadomo nikt nie dostaje. Nie każdy jak pokazało życie potrafił się tak zachować jak Smuda czy inni zawodnicy, którzy nie mówią ciągle o pieniądzach. Przykład zagranicznych najemców pokazuje co innego. Genkov czy tak wychwalany na tym forum nieraz Robert Maaskant dla nich najważniejsze były pieniądze. Smudę można i trzeba zwolnić, ale powiem tak odechciewa się chodzić na ten stadion. Piosenka ''Smuda cwel'' jak dla mnie był przegięciem. Jak się słyszy takie teksty, to po prostu dramat. Niestety ''Siła tego klubu'', czyli sektor C kolejny raz prezentuje swój żenująco niski poziom. Zaraz pojawi się pewnie komentarz typu trzeba było podejść pod gniazdo . Niestety, albo stety jestem na innym sektorze. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Piosenka "Smuda cwel" poszła z boku, nie z gniazda. A że było nieładne słowo "cwel" to duża część trybuny to śpiewała i to głośno. Ja się pod tym nie podpisuję, nie śpiewałem, ale umówmy się - wpisuje się to w przekaz, żeby wywalić Smudę, bo już czas. Trybuna dopingująca nigdy nie była za Smudą, a bywały gorsze okresy w stosunku do niego.
Michniewicz nie ma udowodnionej korupcji ani nigdy się do niej nie przyznał (http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...chniewicz.html). To już Garguła ma gorszą kartotekę, bo 24 marca rusza proces ws. korupcji w Bełchatowie i IMHO nie jest pewne, że zostanie całkowicie oczyszczony z zarzutów. ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Gucio25, Twój obrazek coś sugeruje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() 2.Osoba Guzmicsa , dlatego że Smudzie został Dudka w spadku po transferze Guzmicsa i niestety wg Smudy Dudka musiał gdzieś grać to ktoś musiał zejść ![]() 3.Rafał Boguski - ... 4. Nowy trener to nie nasza działka, trzeba wierzyć że Gaszyński powierzy komuś kto będzie realizował jego wizje i cele. Jestem jednak pewien że nowy trener nie będzie robił krzywdy Jankowskiemu, Boguskiemu, Joviciovi, Gargule (do końca marca ),Stiliciowi(wystawiając go)5. Pytanie jest takie czy Smuda ma szacunek dla swoich piłkarzy a oni do niego to jest pytanie retoryczne. 6. "Smuda to cwel" oczywiście jeśli tak było to słabe ,ale sarczyste Smuda wyp...... się należy ![]()
Ostatnio edytowane przez fansorina : 08.03.2015 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Jedna sprawa Panowie, bo większość z Was wygłasza teksty jakoby to Smuda był problemem klubu, a tak nie jest. Smuda jest skutkiem problemu, czyli beznadziejnej polityki zarządzania klubu. Co Wisła chce osiągnąć? Do czego dąży w tej chwili? Przecież to jest przedłużająca się agonia. Tkwimy w dziurze i nikt nie ma pomysłu jak z tego wyjść.
Na jakim modelu zarządzania i prowadzenia klubu Wisła chce istnieć przez najbliższe lata? Jeżeli chcemy walczyć z Legią czy Lechem to potrzebne są do tego pieniądze, a tych podobno nie ma, więc to na wstępie odpada. Są oczywiście piękne historie o pucharach wygrywanych przez potencjalnie słabszych, ale zauważcie, że zawsze dzieje się to wtedy kiedy taki klub ma pomysł na siebie. Wisła takiego pomysłu nie ma. Można wygrać z Legią czy Lechem w pojedyńczym meczu, ale w przeciągu 37 kolejek nie jest to możliwe. Dla mnie nie ma większego znaczenia, czy Wisła skończy sezon na miejscu 5, 8 czy 10. Wolę nawet, aby była 10 jeżeli zobaczę ciekawą wizję przyszłości i pomysł na to jak funkcjonować. A jak funkcjonować? Wisła powinna czerpać wzorce z modelu holenderskiego. Tanio kupić, drożej sprzedać. Kadra oparta na młodzieży. Promowanie ponad wszystko. Trener, który ma doświadczenie w tego typu projektach i 100% przekonania zarządu i kibiców, że coś takiego przyniesie korzyści i jest najlepszym możliwym rozwiązaniem dla Wisły w tej chwili. Dopóki dopóty nie będzie większych środków finansowych na coś mądrzejszego i bardziej ambitnego. Nie chce widzieć w kadrze Sarkich, Guerrierów i innych tego typu wynalazków. To zagraniczny szrot. Coś takiego nie ma prawa biegać i za przeproszeniem grać w barwach Wisły. Kolega wyżej wysunął propozycję Janka Urbana. Na pewno kandydat warty rozważenia. Pokazał w Legii, że jest w stanie wyciągnąć młodzież i zrobić z niej użytek. Oczywiście wiem o różnicy skali między Nami a Legią w tej dziedzinie, ale jest to jakaś opcja. Generalnie chodzi mi o to, aby w końcu zarząd poszedł po rozum do głowy i zrobił z paroma rzeczami porządek. Albo jest kasa na coś poważniejszego, albo jej nie ma. Jeżeli nie ma to prowadzimy klub tak, aby efekty na różnych płaszczyznach były jak najlepsze. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
prawdziwe promowanie jest gdy grasz w europejskich pucharach
a do tego tak czy inaczej potrzeba ogarniętych zawodników (równowaga młodość/doświadczenie) i trenera zdaje się, że Jagiellonia z Probierzem ma taki pomysł z grą z kontry ale stabilnej formy to tam nie ma |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
Lech w ostatnich latach grał tylko we wstępnych rundach, a za chwilę skasują za Lintettego, Kędziorę czy Kownackiego kilka baniek. Można się wypromować i w naszej lidze. Wierz mi lub nie, ale po transferach Lewandowskiego czy Milika coraz większa liczba skautów ogląda mecze polskiej ligi. Trzeba tylko chcieć...
Ostatnio edytowane przez KeinNasenHasen : 08.03.2015 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Gaszyński ma pełne zaufanie rady, na czele z samym Cupiałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakby Brożek trafił setki w Bełchatowie, a wczoraj Donald, Dudka i Stilic, sytuacje z Pogonią też były dobre, to inaczej by wyglądał ten temat
naszym problemem jest skuteczność, taki Bełchatów był 4 razy pod naszą bramką i strzelił 3 gole, Pogoń to samo - dwie akcje i jeden gol. Nasi zawodnicy powinni kopać do bramki na treningach aż się nauczą w nią trafiać |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|