The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2015, 20:37
Siemstein sosenko moja kochana!!!

A co do tematu. Skoro od kilku lat sie nic nie zmienia to po co trzymac Dyzme, no po co sie pytam? Lepiej trzeba bylo zostawic Moskala, moze by sie czegos nauczyl, zaliczyl progres. Sportowo nie byloby zadnej roznicy a byloby taniej na pewno, nie walilby takich baboli podczas wywiadow. Z Dyzma jedyne co nas czeka to stagnacja, zero jakiegokolwiek rozwoju ewentualeni moze i nawet regres. Za dwa razy drozej niz inni.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.03.2015 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.03.2015, 20:41
Moskal wróć - niech Nasze gwiazdy dostają aneksy do umów że za każde zagranie piłką nie po ziemi dostają 200 zł mniej wypłaty.ZIEMIĄ grać - raz tak zagraliśmy dzisiaj i byłą akcja. Podnoszenie piłki to u Nas recydywa.Zwłaszcza że murawa wydaję się idealna...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2015, 20:43
Cytat:
Za mało, żeby wciąż być trenerem Wisły, ale to nie powód, żeby gościa obrażać. No, ale takie są teraz priorytety na młynie. Chu.jowe, jak cały doping w ostatnich latach
Czy nie on pierwszy obraził kibiców mówiąc, że nie mamy prawa od niego i jego wybrańców wymagać? Który stwierdzeniem o transferach za pinć złoty obraził prezesa i właściciela?

Samemu mnie nie interere co tam było skandowane na niego. Nie każdy jest tak spokojnym, cierpliwym i wyrachowanym skurvysynem jak ja.

Jedyne jego osiągnięcie to wpojenie Tobie podobnym, że jest jedyny i niezastąpiony. A inkasuje sporą kwotę. Nie robi tego bezinteresownie byśmy wygłaszali peany na jego cześć.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.03.2015, 20:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Siemstein sosenko moja kochana!!!

A co do tematu. Skoro od kilku lat sie nic nie zmienia to po co trzymac Dyzme, no po co sie pytam? Lepiej trzeba bylo zostawic Moskala, moze by sie czegos nauczyl, zaliczyl progres. Sportowo nie byloby zadnej roznicy a byloby taniej na pewno, nie walilby takich baboli podczas wywiadow. Z Dyzma jedyne co nas czeka to stagnacja, zero jakiegokolwiek rozwoju ewentualeni moze i nawet regres. Za dwa razy drozej niz inni.
Zgadzam się, trenera należy zmienić. Nie zgadzam się jedynie z prymitywnym wyzywaniem Smudy na trybunach

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Czy nie on pierwszy obraził kibiców mówiąc, że nie mamy prawa od niego i jego wybrańców wymagać? Który stwierdzeniem o transferach za pinć złoty obraził prezesa i właściciela?

Jedyne jego osiągnięcie to wpojenie Tobie podobnym, że jest jedyny i niezastąpiony. A inkasuje sporą kwotę. Nie robi tego bezinteresownie byśmy wygłaszali peany na jego cześć.
To ciebie obraziło? W sumie mógł na konferencjach mówić "kibice cwele, wypierdalać", tak samo by cię zabolało jak "nie możecie od nas wymagać bo mamy tylu piłkarzy ilu mamy" Brawo!
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez siemstein : 07.03.2015 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 07.03.2015, 20:52
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Mogłeś podejść pod gniazdo i zwrócić uwagę.

A, przepraszam. Byłeś pewnie zajęty gonieniem "7egłej" po osiedlu.
Za to ty bohaterze napewno wszystko bys Smudzie wykrzyczal w twarz gdybys go spotkal osobiscie...
Pewnie bez gniazdowego stac by cie bylo tylko na grzeczne dzien dobry
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2015, 20:53
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mnie to się marzy, żebyśmy dorównali Jagiellonie pod względem sportowym.

Kiedyś marzyliśmy o Lidze Mistrzów.
Może Probierz na trenera ?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 07.03.2015, 20:58
Petrescu jest wolny. Tylko, że Cupiał nie ma jaj...
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.03.2015, 20:59
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
I piniędzorów
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.03.2015, 21:12
Jak czytam niektóre nazwiska, które niektórzy tutaj rzucają aż mi się włosy na głowie jeżą. Michniewicz, Wdowczyk, Zieliński. Wy tak na poważnie? Ludziom, którzy byli umoczeni i zostali skazani za korupcję trzeba powiedzieć stanowcze: NIE. Z polskich kandydatur realnie patrząc, to IMO Lenczyk i Urban wydają się być optymalni. Ale mają w ogóle sens takie dywagacje? Skoro Cupiał nie zwolnił Smudy w zeszłym sezonie po kompromitującej go serii przegranych spotkań, która zapisała się w annałach klubowych, to nie zwolni go, tym bardziej teraz. Chyba, że w tym roku nie pofarci się nam, tak jak ubiegłej wiosny i wypadniemy poza mistrzowską 8.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 07.03.2015, 21:16
Urban!? Smuga nie żartuj, to nie jest śmieszne. Do dziś nam się odbija byłym cskovcem.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.03.2015, 21:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ośmielam się sądzić, że sytuacja finansowo-sportowa Wisły nie ma tu żadnego znaczenia.

Nie wmówisz mi, że lepszą sytuację ( a więc i postawę na boisku oraz wynik) mają: Bełchatów, Zawisza. Z tych, z którymi graliśmy na wiosnę.
Mamy po prostu kiepskiego gościa na stanowisku trenera.
Ośmielam się twierdzić, że Szatałow potrafiłby ich lepiej na boisku ustawić niż Smuda.

Sami widzieliście, co ta Dyzma zrobiła na Euro z dużo lepszymi piłkarzami niż obecny skład Wisły, a wam się nadal wydaje, że Smuda robi cuda?
Cuda się, Panie, skończyły. Został kac.

Nawet jeśli ta drużyna za tydzień osiągnie jakiś dobry wynik w Warszawie i wygra derby (w co przestaję wierzyć) to i tak nadal będę twierdził, jak na początku tego tematu:
Każdy to powie, nie chcemy Dyzmy w Krakowie.

edit:

poczytajcie sobie pierwszą stronę tematu
Troszkę źle odczytałeś moje intencje. Ta drużyna nie jest w stanie od 3 lat zając miejsca w pierwszej 4. Zmieniają się trenerzy, a efekt jest ten sam. Może zatem pora wyciągać inne wnioski, niż to, że trener jest za słaby. Może nadszedł czas, żeby przestać fantazjować i uznać, iż jesteśmy słabsi od Legii i Lecha i porównywalni do 5-6 innych drużyn, co sprawia, że awans do 8 jest celem optymalnym, a wszystko inne to wynik ponad stan.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.03.2015 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.03.2015, 21:22
Jaki ku.rwa Lenczyk? Niech wypie.rdala dalej lizać jaja pastuchom i probkom towarzysza Filipiaka. Za to co mówił o Wiśle byle sie przypodobac żydom powinien dostać bana na Reymonta na zawsze.
Krótka jest pamięć niektórych.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.03.2015, 21:24
Dla mnie Urban byłby dobrym kandydatem na trenera Wisły. Może to nie jest idealny kandydat ale ma trochę zalet. Dobra gra w obronie, wybieganie piłkarzy + nie bał się nigdy stawiać na młodych piłkarzy. Poza tym jest z Jaworzna a nie z Warszawy. Pytanie czy nas na niego stać?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.03.2015, 21:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Urban byłby dobrym kandydatem na trenera Wisły. Może to nie jest idealny kandydat ale ma trochę zalet. Dobra gra w obronie, wybieganie piłkarzy + nie bał się nigdy stawiać na młodych piłkarzy. Poza tym jest z Jaworzna a nie z Warszawy. Pytanie czy nas na niego stać?
Odpowiedź. Nie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2015, 21:41
Urban nie potrafił zmusić do pracy zblazowanych gwiazdeczek w Warszawie, nie uda mu się i tutaj.
Lenczyk to kolejny dziadek z pomysłami na pracę z piłkarzami z lat 90.
Obu panom stanowcze NIE.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 21:43
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 07.03.2015, 21:54
Jeśli chcemy zmiany trenera to musi być to zmiana NA LEPSZE. Co nam z nowego "Smudy"? Co nam z wynalazkó typu Lenczyk czy Urban? Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.03.2015, 22:03
Zgadzam się - Urban czy Lenczyk to kosmiczne pomysły. Tylko zagranica, ale kto jak kasy nie ma?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 07.03.2015, 22:05
Jeśli chcemy zmiany trenera to musi być to zmiana NA LEPSZE. Co nam z nowego "Smudy"? Co nam z wynalazkó typu Lenczyk czy Urban? Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.
Nie wiem czy Bogusław będzie chciał takiej opcji.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 07.03.2015, 22:06
Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.
Przez polską ligę przez ostatnie lata przewinęła się masa zagranicznych trenerów. Jedni bardziej znani drudzy trochę mniej. W większości przypadków kończyło się, to mizerią. Jestem sceptyczny, co do tego pomysłu. Poza tym zagraniczny trener powinien bazować na mocnych fundamentach, a niestety u nas w klubie od wielu lat jest prowizorka i to w wielu segmentach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 07.03.2015, 22:15
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Przez polską ligę przez ostatnie lata przewinęła się masa zagranicznych trenerów. Jedni bardziej znani drudzy trochę mniej. W większości przypadków kończyło się, to mizerią. Jestem sceptyczny, co do tego pomysłu. Poza tym zagraniczny trener powinien bazować na mocnych fundamentach, a niestety u nas w klubie od wielu lat jest prowizorka i to w wielu segmentach.
Większość krajowych już przerobiliśmy. Nie został nikt kogo byłoby warto sprawdzić. Chyba że zmienią się priorytety i będziemy grali o utrzymanie. Wtedy Kiereś czy Ojrzyński będą w sam raz, bo drużyny, które głównie przeszkadzają, to ich specjalność, jak Probierza właśnie. Tylko, że trzeba będzie wymienić większość składu. Bo do drużyn o tym profilu potrzebni są przede wszystkim krzepcy zapierdalacze, a nie cherlawi ekstraklasowi wirtuozi, jakich podobno mamy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.03.2015, 22:22
Jak śmieję się z pomysłów SKWK tak dzisiejszy tekst
http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...po-dyszce.html o zrzutce po dyszce dla Smudy polepszył mi humor.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.03.2015, 22:31
Mam nadzieję, że był to ostatni mecz tego szkodnika w Wiśle.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 07.03.2015, 22:38
odnosnie Franka i dzisiejszego meczu to na koniec gdy lecialy pociski w jego stronę to nie wszystkim chyba się to do końca podobało, niektórzy z C patrzyli się na siebie i nie byli przekonani czy pociski są słuszne, nie wiem jak to wyglądało w tv, ale zmiany nic nie wniosly. Chyba mu się koncepcja i wizja zespołu nie udaje.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 07.03.2015, 22:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
Z wypowiedzi piłkarzy wynika jedno: SĄ PRZECIWKO FRANKOWI W WIŚLE. Sytuacja podobna do tej z Probierzem.

Każdy powiada - nie mamy pomysłu na rozwiązanie tego problemu, a to jest kamień wrzucony do ogródka trenera.

Ciekawe o co poszło? Na pewno nie pomagało podkreślanie przez Smudę, że nie ma zawodników -> przekaz pośredni - sorry, ale nie potraficie grać i zmieniłbym Was przy najbliższej okazji.

Tak jak trener powinien mówić - "Biorę winę na siebie", tak zawodnicy zwykle rzucają "to my zawaliliśmy sprawę, nie trener".
Piłkarze nie powinni się wypowiadać. To czwarty rok z rzędu, kiedy zawodzą.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 07.03.2015, 22:40
A co byście powiedzieli na powrót Kazia Moskala do Wisły? Ja na ten moment nie widzę lepszego rozwiązania. Wiślak z krwi i kości, aktualnie bez pracy.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.03.2015, 22:44
Ciekaw jestem czy jak Gaszynski bedzie chcial zwolnic Smude to czy Cupial mu na to pozwoli. Czekamy na jakas dezycje mam nadzieje ze Franio poleci bo jak nie to walczymy o utrzymanie.....w sumie to chyba juz walczymy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.03.2015, 22:57
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
A co byście powiedzieli na powrót Kazia Moskala do Wisły? Ja na ten moment nie widzę lepszego rozwiązania. Wiślak z krwi i kości, aktualnie bez pracy.
Sorry, ale czy przy ewentualnym wyborze nowego szkoleniowca będziemy się kierować jego miłością do Wisły? Z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się, aby Kazimierz Moskal był w stanie znacząco poprawić grę i okiełznać takich gwiazdorów jak Donald czy Semir.

Powiedzmy sobie szczerze, jeżeli nie znajdzie się pieniędzy to nikt normalny nie przyjdzie tutaj pracować.
Przede wszystkich czas najwyższy skompletować sztab szkoleniowy, uzupełnić braki personale.

Po drugie, osoba która (ewentualnie) przyjdzie na R22, musi mieć już wyrobioną markę i autorytet, która będzie sobie umiała ustawić zawodników. Wątpią aby np. Ojrzyński sprawdziłby się w Krakowie, fakt faktem, zrobił przyzwoita drużynę z Korony oraz Bielska ale to zespoły i innych celach i potencjale piłkarzy niż Wisła. Aktualna sytuacja mówi co innego, jednak potencjał w naszym zespole jest.

Smuda był w pewnym stopniu dobry, ale ten czas już minął wraz z dniem kiedy Prezesowi zamarzyły się puchary i taki wyznaczył cel przed drużyną. Ogólne zdziwienie.. ''Jakie puchary? Gramy sobie tutaj przez 1,5 roku, zero presji, poprzednia władza nie miała żadnych wymagań, jak się uda to się uda a jak nie to nic wielkiego się nie stanie...'' a tu nagle trzeba spiąć dupę, bo Prezes głośno powiedział o pucharach i naszych gwiazdorów coś przeraziło.

Co mnie wkurza.. Nieomylność Smudy, gość myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. A tak nie jest, nie dość że ośmiesza siebie to jeszcze od 1,5 roku Wisłę. Szukanie winnych wszędzie, tylko nie w sobie. Niewyparzony język.

Skłaniałbym się do powrotu Petrescu, ale wiem że to jest nierealnym snem. Znowu pewnie będziemy oglądać jakiegoś tymczasowego fachowca a od czerwca kolejna PMS.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.03.2015, 23:00
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Za Moskala wyniki w lidze były słabe. Dużo graliśmy piłką, ale zero w tym było konkretów,. Z drugiej strony trener faktycznie oddany Wiśle.. Stawiał nawet na młodzież (Czekaj)o co wielu kibiców apelowało. Inna sprawa, że wyszło mu to bokiem ipożegnał się z posadą ()
Sam nie wiem, może gdyby mu dać tyle czasu ile dostał Smuda, to by to wszystko poukładał.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.03.2015, 23:01
Podstawowe pytanie ile jeszcze moze wytrzymac Cupiał z taka gra druzyny Smudy. Co z tego, ze na jesien narobił nam punktow jak teraz wszystko traci. Jak juz druzyna z Zawisza nie wygrywa i gra tak katastrofalnie to chyba prawda jest, ze graja przeciwko niemu. Byłem za jego sprowadzeniem bo lepszej opcji nie było ale gdyby sie takowa przytrafiła to osobiscie bym sie nie zastanawiał i sie z nim pozegnał. Wcale sie nie dziwie, ze dzisiaj był pocisk na niego no bo ilez mozna ogladac taka kaszane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów