The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2015, 17:44
Ta, już mamy Urygę, który jest ostatnio naszym najsłabszym ogniwem (na czele z Dudką).

Co jak co ale w klubie pokroju Wisły powinni grać nie młodzi tylko najlepsi w danej chwili.
To jak Smuda ocenia potencjał/umiejętności danego piłkarza to już jednak inna bajka. Ja zawsze uważałem, że selekcjonerem jest gównianym, jak ma za dużo piłkarzy do wyboru to wybierze najgorszy wariant z możliwych

Brakuje mu tzw piłkarskiego nosa, którym tak się chwali.

Widocznie za rzadko karze naszym piłkarzom wchodzić po schodach, bo zupełnie nie ma rozeznania
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.03.2015, 20:43
11 czerwca 2013 roku, podpisując trzyletni kontrakt, został trenerem Wisły Kraków, więc do tego czasu na 90% będzie trenerem chyba że spadniemy albo poszorujemy dno tabeli.

a tak na przyszłość to mając taki skład jak mamy czyli z Brożkiem , Dudką, Głowackim, Boguskim to trener bez mocnego nazwiska nie ma w Wiśle szans.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.03.2015, 21:51
To prawda. Szkoda tylko, że piłkarze z mocnymi nazwiskami, ale bez formy, je mają.

Swoją droga - jak tak patrzę na Dudkę, to czasem sobie myślę, że jego zjazd ma jakiś związek z kasą. Odnoszę wrażenie, że gra niechlujnie i bez szczególnego zaangażowania (rzecz jasna - kasa powinna być, ale chyba jakoś są dogadani - ostatecznie, mam nadzieję).
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.03.2015, 22:06
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
11 czerwca 2013 roku, podpisując trzyletni kontrakt, został trenerem Wisły Kraków, więc do tego czasu na 90% będzie trenerem chyba że spadniemy albo poszorujemy dno tabeli.

a tak na przyszłość to mając taki skład jak mamy czyli z Brożkiem , Dudką, Głowackim, Boguskim to trener bez mocnego nazwiska nie ma w Wiśle szans.
Czy Ty serio myslisz, że trener z nazwiskiem jest w stanie odmienić to, że Brożek nie może trafić do bramki a Boguskiemu odskakuje piłka na aut bramkowy ? Czy trener coś tu zmieni ? Oni mają > 30 lat. Trener tu nie ma nic do rzeczy.

Mamy takich zawodników jakich mamy. To oni podejmują decyzje w trakcie meczu a nie trener. Trener moze ich zmienic i dac kogos innego, komu akuart piłka nie zejdzie ale zapytam kto jest lepszy niz Brozek ? Stepinski ? Jankowski ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.03.2015, 22:48
konik28 napisał(a):Wyświetl post
Praca w takich klubach jak wisła, legia czy Lech to zupełnie coś innego tu jest większa presja na 1 trójkę a w zasadzie na mistrza i niestety ale większość trenerów sobie nie poradzi. Wielu trenerów poleglo daleko nie szukać Probierz.

Co to urwa jest ?!?!?!

A w temacie Dyzmy to nie problem wziąć kogoś bez doświadczenia - tu nie trzeba mieć doświadczenia bo już runda się zaczęła i już nadrobić przygotowań się nie da - a raczej dać odpocząć.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.03.2015, 23:09
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty serio myslisz, że trener z nazwiskiem jest w stanie odmienić to, że Brożek nie może trafić do bramki a Boguskiemu odskakuje piłka na aut bramkowy ? Czy trener coś tu zmieni ? Oni mają > 30 lat. Trener tu nie ma nic do rzeczy.

Mamy takich zawodników jakich mamy. To oni podejmują decyzje w trakcie meczu a nie trener. Trener moze ich zmienic i dac kogos innego, komu akuart piłka nie zejdzie ale zapytam kto jest lepszy niz Brozek ? Stepinski ? Jankowski ?

Ostatnio jak Brożek usiadł na ławce to wszystkim bardzo dobrze zrobiło. Najlepiej samemu Pawłowi. W mecu z Zawiszą na napadzie widzę Stępińskiego
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 02.03.2015, 07:44
Jan Urban wlaśnie stracił pracę w Osasunie.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.03.2015, 08:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Zgadza się. W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę.
Bardziej jak coś - jeżeli ktoś szuka - to zagranica.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.03.2015, 08:46
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę.
Bardziej jak coś - jeżeli ktoś szuka - to zagranica.
Czy Urbana też wliczasz do zagranicy? Bo pojawiły się ploteczki tu i ówdzie że w Krakowie z zainteresowaniem przyjęto jego zwolnienie z Osasuny...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 02.03.2015, 09:12
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Czy Urbana też wliczasz do zagranicy? Bo pojawiły się ploteczki tu i ówdzie że w Krakowie z zainteresowaniem przyjęto jego zwolnienie z Osasuny...
Jeszcze raz zapytam. Co takiego da nam Urban ? No chyba, ze kasę
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2015, 09:27
Wylecimy z hukiem udało mu się to z Zagłębiem.Kiedyś już się temat pojawiał i było stanowcze nie dla Legionisty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2015, 09:36
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę..
To już wole Dariusza Marca, który zdobył MP juniorów w ubiegłym roku albo Kazia Moskala
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.03.2015 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.03.2015, 09:44
Na pewno nie da sobie wleźć na głowę i myślę, że mógłby dać tej szatni wstrząs, którego tak bardzo potrzebujemy.

Inna rzecz, że nie wierzę, że wywalą Smudę, bo zwyczajnie nie ma na to kasy, a sam do dymisji przecież się nie poda, bo to nie w jego stylu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.03.2015, 09:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
To już wole Dariusza Marca, który zdobył MP juniorów w ubiegłym roku
To może Tomasza Kulawika? On zdobył mistrzostwo ME..

Proponuje wszystkim zejść na ziemię, szansę na to, że Smuda pożegna się ze stanowiskiem na dzień dzisiejszy są minimalne. Musimy się przemęczyć z nim do końca tego kontraktu, nie wiem co by się musiało stać*, żeby właściciel oraz Prezes podjęli decyzję o zmianie szkoleniowca.

Jak czytam te propozycję, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.. Urban, Michniewicz - co jeden to lepszy. To może Ulatowski albo Rumak jak spadnie z Zawiszą?

*Nawet nie chce myśleć o ewentualnej stracie punktów w Derbach.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.03.2015, 10:05
Trzy najbliższe mecze będą kluczowe. O ile stratę punktów z warszawką można sobie wyobrazić o tyle z zawiszą i na derbach już nie. Wtedy nie wiem czy Smuda mialby co szukac. Ale to jest takie gdybanie. Poczekajmy te trzy tygodnie ja wierzę że damy rady ;D

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.03.2015, 10:49
Ok.
No to skoro Wam tak Smuda nie odpowiada to kto za niego?

1.Kto tu przyjdzie by coś znowu ulepić z gówna?
2.Kto zgodzi się na srednie zarobki + gwarancje nie otrzymania ich w terminie

Zaczynamy karuzele i wymieniamy nazwiska! Czas start
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.03.2015, 10:57
Czesław Michniewicz!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.03.2015, 11:22
Kulawik!

10 znaków
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 02.03.2015, 11:28
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Kulawik!

10 znaków
Nastepny ,który by "nosił torbe Brozkowi...."
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.03.2015, 11:43
Kaziu Moskal
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.03.2015, 11:47
Ta i może jeszcze Janusz Wójcik...
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.03.2015, 12:13
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
To może Tomasza Kulawika? On zdobył mistrzostwo ME..

Proponuje wszystkim zejść na ziemię, szansę na to, że Smuda pożegna się ze stanowiskiem na dzień dzisiejszy są minimalne. Musimy się przemęczyć z nim do końca tego kontraktu, nie wiem co by się musiało stać*, żeby właściciel oraz Prezes podjęli decyzję o zmianie szkoleniowca.

Jak czytam te propozycję, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.. Urban, Michniewicz - co jeden to lepszy. To może Ulatowski albo Rumak jak spadnie z Zawiszą?

*Nawet nie chce myśleć o ewentualnej stracie punktów w Derbach.
Czy ja napisałem o nich, w kontekscie naszej pracy? Rzuciłem, że z Polaków są tylko oni wolni. Bo chyba nikt nie wierzy w Marca.
Ja taki pewien nie jestem, czy Smuda nie zostanie zwolniony. Gaszyński ma ogromne parcie na Puchary i bardzo dobrze, a Wisła gra ogromną kichę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.03.2015, 12:19
Z tych wszystkich trenerów tu wymienianych to tylko Ojrzyński, ewentualnie może Michniewicz mogliby coś zmienić u nas na plus wg mnie. Urban nigdy nie miał super wyników, jego drużyny grały na miarę lub poniżej możliwości. To raczej nie byłaby dobra zamiana.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.03.2015, 12:26
Ja też widziałbym ojrzyńskiego , kończy mu się kontrakt i podobno nie kwapi się żeby go przedłużać , może coś jest na rzeczy.. a zarabiałby 2x mniej od Smudy
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.03.2015, 12:47
Ojrzyński to taka uboższa wersja Probierza.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.03.2015, 13:08
Tarasiewicz ma chyba tylko roczny kontrakt z Koroną, kończy mu się w czerwcu. Chętnie zobaczyłbym go u nas, młody jest jeszcze, ogarnięty i w przeciwieństwie do Smudy potrafi się jako-tako wypowiadać.
Powód: poprawka powtórzenia
Ostatnio edytowane przez krowczax : 02.03.2015 o godz. 13:09.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.03.2015, 14:58
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Kaziu Moskal
A Moskal to nie wypadł z Niecieczy? A potem z Katowic?

Mierzmy wyżej. Jak już jest Gaszyński i mamy mieć jakąś strategię, to lepiej przemęczyć ze Smudą, który nie jest na pewno totalnym cymbałem (obiektywnie, jest średnim polskim trenerem), a później, jak wyjdziemy na prostą, wyshortlistować dobrych trenerów i podjąć negocjacje.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.03.2015, 15:27
Smuda dostanie bo pieniędzy brak na jego zwolnienie. Ja ogólnie jestem wdzięczny Smudzie, że jeszcze sie nie poddał mimo problemów finansowych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2015, 15:31
Daj spokój, zaraz Ci pojadą ze to cham i prostak itd.
Jak to możliwe ze niektorzy dalej zostali w 2005 roku Czasy wymian trenerów jak rękawiczek póki co skończyły się bezpowrotnie. Wystarczyłoby by Smuda nagle zachciał cały hajs jaki mu wisi klub i już byśmy leżeli i kwiczeli.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2015, 15:34
Po za jedna wymianą akurat Kasperczaka za Smude to te rotacje zawsze były bez sensu w trakcie rundy.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów