Uderz w stół

Chłopie zrozum jedno, że choćbyś mi wypisal teraz po raz kolejny zalety tego "zawodnika" w stylu: świetnie gra tyłem do bramki, robi miejsce kolegom itd., to nie zmienisz faktów, a fakty są takie ze Jankowski jest CHUJOWY. Powtórzę to raz jeszcze. Jest CHUJOWY. Ma tragiczne statystyki, a dodatkowo nie opanował żadnego elementu piłkarskiego rzemiosła (szybkośc, wytrzymałość, technika użytkowa, strzał, decyzje i mogę jeszcze wymieniać dlugo), które predysponowalyby go do grania na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce. Fakty. Przecie ram oczy ze zdumienia, za każdym razem kiedy widzę jego nazwisko w pierwszym składzie. Lepiej grać w 10, bo jak on gra to jest pewność że coś zjebie, a jak się gra w 10 to trzeba poszukać innych rozwiązań i czasem się to udaje. Jak nie jestem fanem naszych czornych to w tych okolicznościach to oni powinni grać a nie MJ, bo od MJa, to niewiarygodne ale to prawda, są po prostu piłkarsko lepsi. Wszystko to jest oczywiscie wyścig ślimaków, ale jednak.
Prawda jest ze wszyscy oprócz ŚO zagrali niewyobrazalna wręcz pytę. Niewyobrazalna, ale powiedzmy sobie szczerze - wiele więcej po tym zestawie personalnym nie można oczekiwać. Mówienie ze z takimi pilkarzami i taka kadrą, mamy jakiekolwiek szanse na puchary, nie mówiąc już o fazie grupowej europejskich pucharów (

), wybaczcie, ale jest niepoważne.