The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2015, 14:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na to zestawienie można powiedzieć że na mecz gdzie nie ma jakiegoś super przeciwnika na Wisłę przychodzi 10-11 tys. luda. W czasie gdy był bojkot na takie mecze chodziło średnio 5 tys.
Ponieważ jak widzę jakieś zainteresowanie wzbudził ten link oto analiza frekwencji na Wiśle w ciągu ostatnich 10 lat. Top 10 meczy pod względem frekwencji, jakie kluby przyciągały najwięcej widzów i wykres pokazujący frekwencje na każdym meczu(z podpisem duzych frekwencji). mam nadzieję, że kogoś zainteresuje
http://ciekawyblog.pl/frekwencja-wid...atnich-10-lat/
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.01.2015, 15:00
Bardzo czytelny wykres i analiza. Zabrakło mi tylko wyszczególnienia, że chyba okres od sierpnia do grudnia 2009 roku graliśmy w Sosnowcu dlatego taki spadek frekwencji. Na Suchych Stawach już widać wzrost.

Piszę z pamięci bo nie zaglądałem na 90minut.pl więc w razie czego proszę mnie poprawić.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.01.2015, 15:03
To niezbyt dobrze, że w 10 najpopularniejszych meczach nie mamy pozytywnego bilansu (4-2-4). Jakby nie patrzeć ma to niemałe znaczenie finansowe.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.01.2015, 17:37
Zachowując wszelkie proporcje to Legia jest giełdą paierów wartościowych, a my lombardem przy targu z warzywami....

Skarbiec TFI stworzył fundusz inwestycyjny zamknięty (FIZ) mający na celu zebranie środków finansowych na transfery do klubu piłkarskiego Legia Warszawa, wynika z informacji ISBnews.
„Skarbiec stworzył FIZ, którego certyfikaty objęli dedykowani inwestorzy. Pozyskane środki posłużą transferom piłkarzy do Legii" – powiedziała ISBnews osoba zbliżona do sprawy. Skarbiec TFI S.A. powstał w 1997 roku i jest jednym z najdłużej działających Towarzystw Funduszy Inwestycyjnych na polskim rynku. Na rynku krajowym Skarbiec TFI zajmuje piąte miejsce pod względem wartości aktywów pod zarządzaniem oraz jest drugim największym, niezależnym TFI działającym w Polsce.

http://stooq.pl/n/?f=941187&c=1&p=0
Powód: daf
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.01.2015 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2015, 19:19
To się inwestorzy zdziwią, jak bardzo można wtopić
Pomysł sam z siebie nie jest zły, bo praktykowany w wielu klubach na świecie, ale grających w znacznie mocniejszej lidze niż nasza...
Z zawodowej ciekawości będę się temu funduszowi starał przyglądać.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.01.2015, 21:43
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
To się inwestorzy zdziwią, jak bardzo można wtopić
Pomysł sam z siebie nie jest zły, bo praktykowany w wielu klubach na świecie, ale grających w znacznie mocniejszej lidze niż nasza...
Z zawodowej ciekawości będę się temu funduszowi starał przyglądać.
Nie zdziwią, bo nie można wtopić ;-)

W przypadku tej spółki, działa to jak obligacje pewnie 3-5 letnie na ok 8-10%, i to jest coś co Legia MUSI wypłacić tym inwestorom. Natomiast dodatkowym bonusem, jest możliwośc uzyskania jest kilkunastu procentów z transferu jak sie uda sprzedać. Także model jest bardzo dobry, tylko trzeba znaleść ludzi którzy taką kasę wyłożą

Obligacje to jest coś, czym Wisła mogłaby się zainteresować...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.01.2015, 09:27
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwią, bo nie można wtopić ;-)

W przypadku tej spółki, działa to jak obligacje pewnie 3-5 letnie na ok 8-10%, i to jest coś co Legia MUSI wypłacić tym inwestorom. Natomiast dodatkowym bonusem, jest możliwośc uzyskania jest kilkunastu procentów z transferu jak sie uda sprzedać. Także model jest bardzo dobry, tylko trzeba znaleść ludzi którzy taką kasę wyłożą

Obligacje to jest coś, czym Wisła mogłaby się zainteresować...
Chętnie pogadam o tym na PRV, żeby nie robić OffTopu...
Aż jestem ciekawy, do jakich wspólnych wniosków dojdziemy
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.01.2015, 09:51
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast dodatkowym bonusem, jest możliwośc uzyskania jest kilkunastu procentów z transferu jak sie uda sprzedać. Także model jest bardzo dobry, tylko trzeba znaleść ludzi którzy taką kasę wyłożą
Mnie się wydaje że to deko mydlenie oczu z tymi 'kibicami'.
Imo to dosyć zaawansowana struktura finansowa na którą stać tylko nielicznych. Koszt posiadania spółki w FIZ to ok kilkaset tysięcy rocznie. I przeważnie siedziały czy siedzą tam spółki komandytowo-akcyjne by optymalizować podatki.

Także w 'kibiców' średnio wierze, raczej to biznes który Miodulski zaprosił do współpracy plus optymalizacja podatkowa.

BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Chętnie pogadam o tym na PRV, żeby nie robić OffTopu...
Aż jestem ciekawy, do jakich wspólnych wniosków dojdziemy
Daj please znać, też jestem ciekaw
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.01.2015 o godz. 09:56.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.01.2015, 19:30
Panowie,

Myślę że nie ma co dkoładnie wchodzić na prv.... bo... Weszło dziś zrobiło pełny artykuł jak to działa - mniej więcej tak jak pisałem, forma oblijgacji 4 letnich, z tym że właśnie bonus jest w postaci zysku od transferów.

TF przy swoich problemach również korzystała z obligacji, choć krótkoterminowych - 3 miesiecznych które Alior wypuszczał, więc dla naszej góry, tj TF temat obcy to nie jest... I jest jedna z nie wielu form pieniędzy na których UFA siąść nie może, a myślę ze z 3-4 mln w obligacjach 3 letnich dałoby się uzbierać. Ale bardziej przeznaczyłbym to na budowę nowej strony, rozbudowy sklepu, muzeum, strktur klubu i marketing, w dalszej kolejności na transfery
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 23.01.2015, 20:51
Nie zapominajcie, że obligacja - to nie jest datek, jak wpływ od sponsora albo podniesienie kapitału własnego przez akcjonariuszy. To jest specjalny dług, który po okresie, na jaki została zaciągnieta - trzeba zwrócić i to z odsetkami.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.01.2015, 21:04
Z punktu widzenie emitenta to jest nisko oprocentowana pożyczka.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.01.2015, 22:44
To jest dobra opcja dla obu stron - dla jednych wysoko oprocentowana lokata, dla innych tani kredyt inwestycyjny.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.01.2015, 13:22
IMO przy tempie rozwoju polskiej piłki to naprawdę dobry pomysł, z którego oba podmioty muszą być zadowolone. Szczególnie w stabilniejszym środowisku, jakim jest teraz Legia.

Wydaje mi się, że tego typu inwestorów w tej części kraju też byśmy znaleźli ;-)
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 03.02.2015, 16:23
Sprawa Wisły i ZIKiT w sądzie.
Wisła nie zapłaciła 2 mln zł za wynajem stadionu, miasto skierowało więc sprawę do sądu.

Cytat:
Przedstawiciele Wisły spotkali się we wtorek w sądzie z ZIKiT, który domaga się zapłaty długów za wynajem stadionu. Rozmawiali także z ZIS w sprawie nowej umowy na dzierżawę obiektu.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ewnil__ze.html

Cytat:
we wtorek Mirosław Jankowski, wiceprezes Wisły, spotkał się z Krzysztofem Kowalem, dyrektorem Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie, który zarządza stadionem miejskim przy ul. Reymonta. - Rozmawialiśmy o wielu szczegółach związanych z funkcjonowaniem stadionu. Wisła pytała o możliwość stworzenia muzeum i sklepu z pamiątkami, a także o zyski z cateringu - wylicza dyrektor Kowal. - Klub zapewnił też, że zamierza spłacić zaległości, prawdopodobnie w 12 ratach. W przyszłym tygodniu spotkamy się znowu i będziemy rozmawiać wyłącznie o nowej umowie najmu. Chciałbym, by ta sprawa została pomyślnie zakończona do końca marca.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.02.2015, 14:20
Na zgrupowaniu w Turcji mają wkrótce pojawić się Bogusław Cupiał i Robert Gaszyński. - Nie wiem jakie poruszymy tematy, ale dobrze, że przyjeżdżają, są zainteresowani zespołem, to dobra oznaka.

-no ciekawe co to oznacza dla mnie jedno : panowie nie ma dalej kasy poczekajcie jeszcze trochę wszysko idzie ku dobremu wypłaty będą w maju :-(
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.02.2015, 22:22
Też mi się tak wydaje. Generalnie, gdzie pojawiał sie właściciel, na którymś ze stadionów, miast, w którym przebywała Wisła to... przynosił pecha. Więc chyba nie ma co liczyć na dobre wiadomości, to taki czarny kruk zwiastujący kłopoty.
Z przymrużeniem oka.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.02.2015, 22:43
przeciez to nie pierwszy raz jak Cupial wpada na zgrupowanie sie pokazac
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.02.2015, 10:43
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
przeciez to nie pierwszy raz jak Cupial wpada na zgrupowanie sie pokazac
dokładnie, nie dawno pamiętam wpadł prywatnym odrzutowcem ;d

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.02.2015, 10:46
Cupial bardzo czesto pojawia sie z wizytą na zgrupowaniach, nic nowego.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.02.2015, 09:26
8 lutego Bogusław Cupiał wraz z prezesem Wisły Kraków SA, Robertem Gaszyńskim, oraz dyrektorem sportowym Zdzisławem Kapką obejrzał spotkanie sparingowe Wisły z rumuńską drużyną Universitatea Craiova. Wśród obserwatorów meczu był także prezes Zarządu Tele-Fonika Kable, Ryszard Pilch.

Cały garnitur był
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.02.2015, 09:59
"Cały garnitur był"
Pojechali sprawdzić osobiście doniesienia mediów, że na ławce rezerwowych pustawo.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.02.2015, 12:04
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/616...ie-zbliza.html
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 10.02.2015, 22:07
Niestety na ławce pusto jest i będzie :/ Niestety, ale kiedy SKWK napisało artykuł "czy nowe znaczy lepsze?" to podchodziłem do niego sceptycznie. Teraz widze ile w nim było prawdy. Dalej wysłu.....my dennych obietnic. Słuchamy pięknych słowek prezesa o transferach. Kiedy jeden z dziennikarzy zapytał co z ławką to odpowiedział:"to panstwo nie bierzecie pod uwage ze w Turcji dolaczy do nas 3 nowych zawodników". Więc pytam gdzie oni są?
Gaszynski mówił również że kontrakt Stilicia wyjaśni się do pierwszego meczu, czyli meczu z Lechią w piatek. Teraz czytamy ze rozmowy przed Lechią nie będa już prowadzone. Spektakularny sponsor miał być na początku roku. Mamy 10 luty i cisza. Niestety, ale obecny prezes leje wode jak poprzednik. Dobrze, ze chociaż z kibicami nie walczy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.02.2015, 22:35
Co jak co ale to trzeba im przyznać że póki co mieli racje
a my po prostu nie możemy przeboleć tego co się dzieję w klubię i wierzymy...wierzymy w cuda, wierzymy we wszystko co będzie wyglądało jak światełko w tunelu. a tu ....... i co dalej ? A dalej to znowu bedziemy wierzyc ....o my naiwni zakochani w Wiśle idioci

Te dwa murzyny na testach to nie jest dobry objaw. Zamiast testów masowych chłopaków z 2-3 ligi, tanich słowaków czy innych podobnych, My testujemy 2 chłopa mając w kadrze 14 zawodnikow. No wtf?
2 zawodnikow!
Ktoś wypadł gorzej w tym okienku niż Wisła?
Ja rozumiem ze nie ma hajsu, ale że aż ....a tak?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.02.2015, 22:36
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Gaszynski mówił również że kontrakt Stilicia wyjaśni się do pierwszego meczu, czyli meczu z Lechią w piatek. Teraz czytamy ze rozmowy przed Lechią nie będa już prowadzone.
czyli prawdopodobnie sie wyjasnił.przecież "wyjaśni się" nie oznacza,że będzie przedłużony
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.02.2015, 22:48
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Gaszynski mówił również że kontrakt Stilicia wyjaśni się do pierwszego meczu, czyli meczu z Lechią w piatek. Teraz czytamy ze rozmowy przed Lechią nie będa już prowadzone.
Sprawa Stilica wyjaśniła się - nie podpisał nowego kontraktu z nami.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 10.02.2015, 23:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wypadł gorzej w tym okienku niż Wisła?
Barcelona?

Pomijając już ilość - można by testować kogoś, kto nie ma w przeszłości miliardów kontuzji (szczególnie kolan) i nie jest spoza EU - wiem, że to wymaga więcej czasu i kosztów na scouting (bo takich zawidników chce więcej klubów), ale miałoby to jakikolwiek sens. Z tymi aktualnymi testami to tylko sprawianie pozorów...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.02.2015, 23:41
Może poczekajmy z podsumowaniem tego okna transferowego co najmniej do 1 marca...
Oczywiście każdy wie, że nowi-dobrzy powinni być już 2 tygodnie temu, ale wiadomo jak jest.
Co do Gaszyńskiego - może miesiąc temu była nadzieja na jakiś zastrzyk kasy, który się opóźnia albo upadł w międzyczasie... A może było inaczej - ja tego nie wiem i myślę, że min. 90% na forum też nie.
Jazda po RG po miesiącu pracy - poluzujcie trochę zawsze i wszystkowiedzący.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.02.2015, 08:41
Co za zawód...
Przecież prezes obiecał!

Nauczcie się czytać i słuchać.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.02.2015, 08:58
Nie będzie Stilica i nie będzie wzmocnień. Nie ma kasy i tyle. Podpucha z walką o puchary i ze wzmocnieniami jest po to by gawiedź uwierzyła i kupiła karnety. Ja w tym roku po raz pierwszy od niepamiętnych czasów nie kupuję karnetu.
I nie winię za to prezesa Gaszyńskiego bo ten chyba zaczyna dopiero rozumieć, że gadka przy winku z Cupiałem o szklanych domach to jedno, a praca na ugorze to drugie.
Nie kupuje już bajek o złych prezesach, nie kupuje już bajek o podpisaniu umów z zawodnikami. Wisła nie płaci piłkarzom, nie płaci za stadion, nie płaci byłym piłkarzom, nie zatrudnia pracowników, bo nie ma na ich pensje.
Takie sa realia. I winę za to ponosi Cupiał i nikt inny. Facet bez wizji od kilku lat, który wycofuję pieniadze z Wisły.
Nie zamierzam mu dać więcej swoich pieniezy na tacy kupując karnet, niehc o nie powalczy. Jak drużyna bedzie walczyć na boisku , aklub o kibica oraz jak zobacze jakieś realne ruchy w kierunku poprawy rzeczywistości to wydam i po 40 na bilet. Klub wręcz zarobi na mnie. Ale jak taka prowizorka ma się utrzymywać i ja mam być jak maltretowna żona wierna u boku mężą to dziękuję.
PS. TF nie przelała dalej kasy za miejsce na koszulkach.....Innego sponsora brak, bo chca parę milionów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów