|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
http://ciekawyblog.pl/frekwencja-wid...atnich-10-lat/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Bardzo czytelny wykres i analiza. Zabrakło mi tylko wyszczególnienia, że chyba okres od sierpnia do grudnia 2009 roku graliśmy w Sosnowcu dlatego taki spadek frekwencji. Na Suchych Stawach już widać wzrost.
Piszę z pamięci bo nie zaglądałem na 90minut.pl więc w razie czego proszę mnie poprawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To niezbyt dobrze, że w 10 najpopularniejszych meczach nie mamy pozytywnego bilansu (4-2-4). Jakby nie patrzeć ma to niemałe znaczenie finansowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zachowując wszelkie proporcje to Legia jest giełdą paierów wartościowych, a my lombardem przy targu z warzywami....
Skarbiec TFI stworzył fundusz inwestycyjny zamknięty (FIZ) mający na celu zebranie środków finansowych na transfery do klubu piłkarskiego Legia Warszawa, wynika z informacji ISBnews. „Skarbiec stworzył FIZ, którego certyfikaty objęli dedykowani inwestorzy. Pozyskane środki posłużą transferom piłkarzy do Legii" – powiedziała ISBnews osoba zbliżona do sprawy. Skarbiec TFI S.A. powstał w 1997 roku i jest jednym z najdłużej działających Towarzystw Funduszy Inwestycyjnych na polskim rynku. Na rynku krajowym Skarbiec TFI zajmuje piąte miejsce pod względem wartości aktywów pod zarządzaniem oraz jest drugim największym, niezależnym TFI działającym w Polsce. http://stooq.pl/n/?f=941187&c=1&p=0 Powód: daf
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.01.2015 o godz. 17:39.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To się inwestorzy zdziwią, jak bardzo można wtopić
![]() Pomysł sam z siebie nie jest zły, bo praktykowany w wielu klubach na świecie, ale grających w znacznie mocniejszej lidze niż nasza... Z zawodowej ciekawości będę się temu funduszowi starał przyglądać. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
W przypadku tej spółki, działa to jak obligacje pewnie 3-5 letnie na ok 8-10%, i to jest coś co Legia MUSI wypłacić tym inwestorom. Natomiast dodatkowym bonusem, jest możliwośc uzyskania jest kilkunastu procentów z transferu jak sie uda sprzedać. Także model jest bardzo dobry, tylko trzeba znaleść ludzi którzy taką kasę wyłożą ![]() Obligacje to jest coś, czym Wisła mogłaby się zainteresować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Aż jestem ciekawy, do jakich wspólnych wniosków dojdziemy ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Imo to dosyć zaawansowana struktura finansowa na którą stać tylko nielicznych. Koszt posiadania spółki w FIZ to ok kilkaset tysięcy rocznie. I przeważnie siedziały czy siedzą tam spółki komandytowo-akcyjne by optymalizować podatki. Także w 'kibiców' średnio wierze, raczej to biznes który Miodulski zaprosił do współpracy plus optymalizacja podatkowa.
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.01.2015 o godz. 09:56.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Panowie,
Myślę że nie ma co dkoładnie wchodzić na prv.... bo... Weszło dziś zrobiło pełny artykuł jak to działa - mniej więcej tak jak pisałem, forma oblijgacji 4 letnich, z tym że właśnie bonus jest w postaci zysku od transferów. TF przy swoich problemach również korzystała z obligacji, choć krótkoterminowych - 3 miesiecznych które Alior wypuszczał, więc dla naszej góry, tj TF temat obcy to nie jest... I jest jedna z nie wielu form pieniędzy na których UFA siąść nie może, a myślę ze z 3-4 mln w obligacjach 3 letnich dałoby się uzbierać. Ale bardziej przeznaczyłbym to na budowę nowej strony, rozbudowy sklepu, muzeum, strktur klubu i marketing, w dalszej kolejności na transfery |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie zapominajcie, że obligacja - to nie jest datek, jak wpływ od sponsora albo podniesienie kapitału własnego przez akcjonariuszy. To jest specjalny dług, który po okresie, na jaki została zaciągnieta - trzeba zwrócić i to z odsetkami.
![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z punktu widzenie emitenta to jest nisko oprocentowana pożyczka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
To jest dobra opcja dla obu stron - dla jednych wysoko oprocentowana lokata, dla innych tani kredyt inwestycyjny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
IMO przy tempie rozwoju polskiej piłki to naprawdę dobry pomysł, z którego oba podmioty muszą być zadowolone. Szczególnie w stabilniejszym środowisku, jakim jest teraz Legia.
Wydaje mi się, że tego typu inwestorów w tej części kraju też byśmy znaleźli ;-) ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Sprawa Wisły i ZIKiT w sądzie.
Wisła nie zapłaciła 2 mln zł za wynajem stadionu, miasto skierowało więc sprawę do sądu. Cytat:
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na zgrupowaniu w Turcji mają wkrótce pojawić się Bogusław Cupiał i Robert Gaszyński. - Nie wiem jakie poruszymy tematy, ale dobrze, że przyjeżdżają, są zainteresowani zespołem, to dobra oznaka.
-no ciekawe co to oznacza dla mnie jedno : panowie nie ma dalej kasy poczekajcie jeszcze trochę wszysko idzie ku dobremu wypłaty będą w maju :-( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje. Generalnie, gdzie pojawiał sie właściciel, na którymś ze stadionów, miast, w którym przebywała Wisła to... przynosił pecha. Więc chyba nie ma co liczyć na dobre wiadomości, to taki czarny kruk zwiastujący kłopoty.
Z przymrużeniem oka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
przeciez to nie pierwszy raz jak Cupial wpada na zgrupowanie sie pokazac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
dokładnie, nie dawno pamiętam wpadł prywatnym odrzutowcem ;d
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cupial bardzo czesto pojawia sie z wizytą na zgrupowaniach, nic nowego.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
8 lutego Bogusław Cupiał wraz z prezesem Wisły Kraków SA, Robertem Gaszyńskim, oraz dyrektorem sportowym Zdzisławem Kapką obejrzał spotkanie sparingowe Wisły z rumuńską drużyną Universitatea Craiova. Wśród obserwatorów meczu był także prezes Zarządu Tele-Fonika Kable, Ryszard Pilch.
Cały garnitur był ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Cały garnitur był"
Pojechali sprawdzić osobiście doniesienia mediów, że na ławce rezerwowych pustawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Niestety na ławce pusto jest i będzie :/ Niestety, ale kiedy SKWK napisało artykuł "czy nowe znaczy lepsze?" to podchodziłem do niego sceptycznie. Teraz widze ile w nim było prawdy. Dalej wysłu.....my dennych obietnic. Słuchamy pięknych słowek prezesa o transferach. Kiedy jeden z dziennikarzy zapytał co z ławką to odpowiedział:"to panstwo nie bierzecie pod uwage ze w Turcji dolaczy do nas 3 nowych zawodników". Więc pytam gdzie oni są?
Gaszynski mówił również że kontrakt Stilicia wyjaśni się do pierwszego meczu, czyli meczu z Lechią w piatek. Teraz czytamy ze rozmowy przed Lechią nie będa już prowadzone. Spektakularny sponsor miał być na początku roku. Mamy 10 luty i cisza. Niestety, ale obecny prezes leje wode jak poprzednik. Dobrze, ze chociaż z kibicami nie walczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co jak co ale to trzeba im przyznać że póki co mieli racje
a my po prostu nie możemy przeboleć tego co się dzieję w klubię i wierzymy...wierzymy w cuda, wierzymy we wszystko co będzie wyglądało jak światełko w tunelu. a tu ....... i co dalej ? A dalej to znowu bedziemy wierzyc ....o my naiwni zakochani w Wiśle idioci ![]() Te dwa murzyny na testach to nie jest dobry objaw. Zamiast testów masowych chłopaków z 2-3 ligi, tanich słowaków czy innych podobnych, My testujemy 2 chłopa mając w kadrze 14 zawodnikow. No wtf? 2 zawodnikow! Ktoś wypadł gorzej w tym okienku niż Wisła? Ja rozumiem ze nie ma hajsu, ale że aż ....a tak? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
czyli prawdopodobnie sie wyjasnił.przecież "wyjaśni się" nie oznacza,że będzie przedłużony
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa Stilica wyjaśniła się - nie podpisał nowego kontraktu z nami.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Barcelona?
Pomijając już ilość - można by testować kogoś, kto nie ma w przeszłości miliardów kontuzji (szczególnie kolan) i nie jest spoza EU - wiem, że to wymaga więcej czasu i kosztów na scouting (bo takich zawidników chce więcej klubów), ale miałoby to jakikolwiek sens. Z tymi aktualnymi testami to tylko sprawianie pozorów... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Może poczekajmy z podsumowaniem tego okna transferowego co najmniej do 1 marca...
Oczywiście każdy wie, że nowi-dobrzy powinni być już 2 tygodnie temu, ale wiadomo jak jest. Co do Gaszyńskiego - może miesiąc temu była nadzieja na jakiś zastrzyk kasy, który się opóźnia albo upadł w międzyczasie... A może było inaczej - ja tego nie wiem i myślę, że min. 90% na forum też nie. Jazda po RG po miesiącu pracy - poluzujcie trochę zawsze i wszystkowiedzący. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co za zawód...
Przecież prezes obiecał! Nauczcie się czytać i słuchać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie będzie Stilica i nie będzie wzmocnień. Nie ma kasy i tyle. Podpucha z walką o puchary i ze wzmocnieniami jest po to by gawiedź uwierzyła i kupiła karnety. Ja w tym roku po raz pierwszy od niepamiętnych czasów nie kupuję karnetu.
I nie winię za to prezesa Gaszyńskiego bo ten chyba zaczyna dopiero rozumieć, że gadka przy winku z Cupiałem o szklanych domach to jedno, a praca na ugorze to drugie. Nie kupuje już bajek o złych prezesach, nie kupuje już bajek o podpisaniu umów z zawodnikami. Wisła nie płaci piłkarzom, nie płaci za stadion, nie płaci byłym piłkarzom, nie zatrudnia pracowników, bo nie ma na ich pensje. Takie sa realia. I winę za to ponosi Cupiał i nikt inny. Facet bez wizji od kilku lat, który wycofuję pieniadze z Wisły. Nie zamierzam mu dać więcej swoich pieniezy na tacy kupując karnet, niehc o nie powalczy. Jak drużyna bedzie walczyć na boisku , aklub o kibica oraz jak zobacze jakieś realne ruchy w kierunku poprawy rzeczywistości to wydam i po 40 na bilet. Klub wręcz zarobi na mnie. Ale jak taka prowizorka ma się utrzymywać i ja mam być jak maltretowna żona wierna u boku mężą to dziękuję. PS. TF nie przelała dalej kasy za miejsce na koszulkach.....Innego sponsora brak, bo chca parę milionów. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|