The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2015, 18:34. Mistrzostwa świata w piłce ręcznej - Katar 2015
Ale emocje! ale gramy słabo, straszne irytujące zrywy i przestoje. Nie wiem czy Biegler nie powinien odejść - 3 lata pracy i nie widzę postępu. Szkoda, że Dujszebajew już u Węgrów.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.01.2015, 18:47
Ostatnie 5 min rewelacyjne, wprost esencja tych naszych typowych horrorów.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.01.2015, 18:56
Jak ich nie kochać ? )))) Raz lepiej, raz gorzej ale zawsze z jajami i zapewniając widzom więcej emocji niż 3 inne drużyny narodowe razem wzięte.
Wyobraźcie sobie ten mecz u nas na Czyżynach!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.01.2015, 19:16
Za to właśnie uwielbia się tych chłopaków, że nawet jak nie idzie to wygrywają walką do ostatnich sekund i od MŚ w 2007 wciąż utrzmują się w czołówce światowej.

W tym roku oglądałem kilka treningów kadry młodzieżowej w Cetniewie i wydaje mi się, że kilku chłopaków za 2-3 lata może uzupełnić luki po tych co odejdą.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 22.01.2015, 10:39
Oglądałam wczoraj mecz Słowenii z Brazylią. Momentami Brazylijczycy mieli okazję osiągnąć prowadzenie i nawet odskoczyć na parę punktów, ale brakowało im jednego - bramkarza. Ktokolwiek nie stał u nich na bramce, był jak ręcznik. Potrzebny by im był taki Sławek Szmal. Naprawdę mamy szczęście, że my możemy polegać na swoim GK.
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 22.01.2015, 16:33
Ostatni mecz z Rosją był niesamowicie emocjonujący. Za pół godziny gramy z Arabią Saudyjską, z którą raczej nie będzie problemów. Bardzo ciekawe będzie spotkanie z Duńczykami. Wtedy dopiero będziemy mogli się przekonać na ile jest stać naszą reprezentację.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 26.01.2015, 21:13
Mamy ćwierćfinał ale to co nasi grają w ataku odbiera jakąkolwiek radość z kibicowania. Staram się oglądać na luzie z nastawieniem na porażkę no bo jak ktoś gra na 16 strat w ataku to po co się tylko w....iać.

Wydaje mi się, że żadna z tych drużyn nie zasługiwała na awans dalej.

Nie wiem czy nie lepiej bylo przegrać te mecze z Argentyną i Rosją, odpaść z grupy i pożegnać Bieglera. Przecież my nie mamy żadnego pomysłu na grę w ataku, a potencjał jakiś CI zawodnicy mają, Wszystko to indywidualna szarpanina stąd tyle błędów.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.01.2015, 22:45
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mamy ćwierćfinał ale to co nasi grają w ataku odbiera jakąkolwiek radość z kibicowania. Staram się oglądać na luzie z nastawieniem na porażkę no bo jak ktoś gra na 16 strat w ataku to po co się tylko w....iać.

Nie wiem czy nie lepiej bylo przegrać te mecze z Argentyną i Rosją, odpaść z grupy i pożegnać Bieglera. Przecież my nie mamy żadnego pomysłu na grę w ataku, a potencjał jakiś CI zawodnicy mają, Wszystko to indywidualna szarpanina stąd tyle błędów.

Nie jestem przekonany czy problem leży tylko w Bieglerze. Na tak proste straty jakie się zdarzały trener ma mały wpływ. Marnie grał jak dla mnie przede wszystkim Syprzak, który miał wielkie problemy z łapaniem piłki na kole. Do pewnego momentu dramatyczny był Rojewski, ale na koniec to on właściwie zapewnił nam wygraną - na nim poleciały kary i zdobył dwie-trzy kluczowe bramki.

Dzisiaj wielką rolę odegrały głowy zawodników szwedzkich. To oni nie dźwignęli tego meczu i przez to w głównej mierze przegrali, łapali sporo kar za w sumie dość głupie faule. Fakt jest też taki, że zagrały NAJLEPSZE pod względem obrony drużyny na tym turnieju, nie należało się więc spodziewać wyniku w stylu 35:33. Ilość prostych strat po obu stronach myślę w granicach wyniku 7-7...

Mecz z Chorwatami prawdę nam pewnie powie. Albo zostaniemy rozstrzelani i odpadniemy z hukiem, albo mimo wszystko przepchniemy się wolą walki i mniejszą ilością błędów. Nie oglądałem Chorwacji w żadnym meczu, nie wiem jak grają, ale ich wyniki - poza tym, że każdy mecz mimo wszystko wygrali - jakoś bardzo nie powalają. Z Brazylią męczyli się niemiłosiernie, a i Tunezja, Austria czy Macedonia bardzo wyraźnie z nimi nie przegrały. Jednak Ruskie, Niemcy, Dania czy Szwecja to półka wyżej, a toczyliśmy z tymi drużynami równe boje i przegrywaliśmy z Niemcami i Danią wyłącznie prostymi błędami.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.01.2015, 12:45

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, że Biegler daje naszym chłopakom pie i mówi grajcie. Za to podoba mi się to, że grają w obronie jak nigdy
co do ilosci strat to zaskoczę i powiem, że Polska popełnił ai ch wiecej. Jakies 61 lub 17 w porównaniu do 15 szwedzkich... To tez wiele mówi, jak wielki wkład w zwyciestwo mial Szmal.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.01.2015, 15:03
Prawda jest taka, że nawet za Wenty nasza gra w ofensywie nigdy nie błyszczała. Kuchczyński, czy Jurasik nie dawali na skrzydłach dużo więcej niż obecni skrzydłowi, a rozegranie było nastawione na wjazdy Tkaczyka, atomowe bomby Koli, czy sprytne rzuty z biodra braci Lijewskich.

Naszą drużynę charakteryzuje walka, walka i jeszcze raz dobra gra w obronie. Reszta, czyli ofensywa to już wartość dodana, która pozwalała nam bić się o medale.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.01.2015, 21:54
emj10 trochę w tym racji jest, ale podczas MŚ czy ME to czasem Kuchczyński czy też Tłuczyński potrafili nam wygrać mecz. Teraz niestety nie widzę w żadnym skrzydłowym tego błysku. Daszek to chyba melodia przyszłości. Chłop popełnia proste błędy w rzutach, a 3-4 bramy na mecz to nie jest jakiś rewelacyjny wynik (Wiśniewski czy Orzechowski podobnie).

Atak jest bardzo szarpany, na plus należy zaliczyć obronę i niezawodnego "Kasę". Bielecki po tej bardzo dla niego nieszczęśliwej kontuzji oka, ma problemy żeby dokładnie przywalić.

Syprzak kiedyś będzie naprawdę klasowym obrotowym, potrzebuje troszkę obycia - doświadczenia a być może gry w silniejszej lidze.

Wracając jednak do MŚ i meczu z Chorwatami to szansa jak zwykle jest, na tym turnieju nie zagraliśmy chyba jeszcze żadnego meczu na 100% naszych możliwości, tj. bez nadmiernych i głupich strat (o zgrozo, kto ich nie robi?!). Może akurat ten mecz nam wyjdzie a pewność Chorwacji da nam upragniony półfinał.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 27.01.2015 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 28.01.2015, 09:11
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, że Biegler daje naszym chłopakom pie i mówi grajcie. Za to podoba mi się to, że grają w obronie jak nigdy
co do ilosci strat to zaskoczę i powiem, że Polska popełnił ai ch wiecej. Jakies 61 lub 17 w porównaniu do 15 szwedzkich... To tez wiele mówi, jak wielki wkład w zwyciestwo mial Szmal.
No wlasnie slyszalem, czytalem i wlasnie szkoda bo mysle, ze potencjal mamy zeby lepiej ta pilka operowac w ataku jednak.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 28.01.2015, 18:09
Zagrali mecz marzenie!!! To co pisałem-zero strat, dobra defensywa i jest PÓŁFINAŁ! Z Katarem, ale jest to lepsze niż mecz Hiszpanią lub Francją....
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 28.01.2015, 18:17
Mecz, wyłączając początek II poł., kosmiczny. Skrócili mi życie o 10 lat.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.01.2015, 18:53
Szacunek za defensywę. Zaryzykuje, defensywnie jesteśmy najlepsi na świecie. W ataku widoczny kompletny brak schematów, bardzo dużo szarpania, ale robimy wynik ponad stan i to się liczy.

Handball jeżeli chodzi o ładunek emocjonalny wyprzedza siatkówkę o miliony lat świetlnych, piłkę nożną mniej, ale też
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2015, 19:41
Fantastycznie mielismy z Chorwatami na pienku ale w koncu po 7 latach na wielkim turnieju udalo sie ich pokonac.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 28.01.2015, 19:42
Trochę tu marudziłem - teraz wypada mi przeprosić. Obronę mamy świetną ale z drugiej strony gdyby dołożyć do tego jakieś rozwiązania taktyczne w ataku to po prostu byłoby nam łatwiej

Kurcze teraz Katarem. Kompletnie niespodziewany zestaw półfinału. Gdybyśmy grali i przegrali z Niemcami to bolałoby to ze względów prestiżowych ale kurcze przegrana z Katarem bolałaby chyba jeszcze bardziej bo po prostu szkoda będzie takiej szansy. Katar i tak za dużo osiągnął. Wystarczy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.01.2015, 20:36
Jakby nie patrzeć to niestety, ale Katar będzie faworytem. Jedna sprawa, że gospodarz, druga że mają sędziów i władze związkowe w ręku, ale najgorsze jest to, że oni naprawdę dobrze grają na tym turnieju. Przegrali w grupie jedynie z Hiszpanią prowadząc w pierwszej połowie 10-8.

Zarko Markovic pozyskany z reprezentacji Czarnogóry jest obecnie trzecim strzelcem turnieju:
http://www.ihf.info/files/competitio.../TOPSCORER.pdf

Danijel Saric z Barcelony jest piątym bramkarzem pod względem skuteczności na bramce:
http://www.ihf.info/files/competitio.../pdf/TOPGK.pdf

Swoje dokładają Rafael Capote z Kuby oraz Jovo Damjanovic.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2015, 22:03
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie patrzeć to niestety, ale Katar będzie faworytem. Jedna sprawa, że gospodarz, druga że mają sędziów i władze związkowe w ręku, ale najgorsze jest to, że oni naprawdę dobrze grają na tym turnieju. Przegrali w grupie jedynie z Hiszpanią prowadząc w pierwszej połowie 10-8.

Zarko Markovic pozyskany z reprezentacji Czarnogóry jest obecnie trzecim strzelcem turnieju:
http://www.ihf.info/files/competitio.../TOPSCORER.pdf

Danijel Saric z Barcelony jest piątym bramkarzem pod względem skuteczności na bramce:
http://www.ihf.info/files/competitio.../pdf/TOPGK.pdf

Swoje dokładają Rafael Capote z Kuby oraz Jovo Damjanovic.
Byłoby wielką krzywdą dla światowej piłki ręcznej, żeby taki zespół zagrał w finale MŚ. Nie mówię tego dlatego, że ograliby Polaków. Uważam, że ten zlepek gwiazd które się sprzedały za petrodolary powinien odpaść już dziś i szkoda, iż do tego nie doszło. Nie oglądałem żadnego ich meczu, nie wiem też jak się spisywali arbitrzy. Wypada mieć nadzieję, że w piątek dojdzie do kolejnego cudu.

Dziś przy 14-17 traciłem nadzieję, a gdy dostaliśmy podwójną karę, czekałem na wymiar kary... No i potem ta cudowna końcówka... Popełnialiśmy zdecydowanie mniej prostych błędów i od razu przełożyło się to na wynik.

Ps. Niebywale frajersko przegrała dzisiaj Dania... Aż się wierzyć nie chciało jak dali się wyruchać w ostatniej sekundzie. Stawiam na finał Polska-Francja.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.01.2015, 22:08
Kto am pokonać Katar jak nie my?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 28.01.2015, 23:26
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ps. Niebywale frajersko przegrała dzisiaj Dania... Aż się wierzyć nie chciało jak dali się wyruchać w ostatniej sekundzie. Stawiam na finał Polska-Francja.
Dokładnie.

Osobiście ja mimo historycznego zwycięstwa nad Chorwacją na wielkiej imprezie wstrzymuję się z euforią do meczu z Katarem, bo to może być niestety bolesny cios. Parę palców powybijałem w życiu w tą dyscyplinę sportu, więc wiem, że taki dopływ ogranych zawodników robi różnicę nawet w niższych ligach szczypiorniaka, a co tu dopiero mówić o ekipie, która bierze jednego z lepszych zawodników z Bałkanów, dokłada do tego bramkarza Barcelony i na koniec doprawia sosem kilku europejskich emerytów i obiecującego kubańskiego zawodnika. Naprawdę mocna paka i to nie będą żarty w piątek po tym jak z kwitkiem odprawili Niemców
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.01.2015, 07:41
Jest wspaniale! Nasi osiągnęli już i tak coś ponad stan! kto w ogóle z was liczył po porażce z Niemcami czy Danią, że damy radę wejść do strefy medalowej?

Patrząc na mecze Katarczyków, to tracą oni dużo bramek, a więc obrona nie jest tak szczelna jak u nas. Musimy przede wszystkim wypracować min. 4 bramkową przewagę bo jeśli będziemy grali na styk to nam końcówkę w 100% wydrukują sędziowie.

P.S. co innego gra za Petrodolary, które i tak dostaną z umowy a co innego gra dla Ojczyzny. Myślę, że nasi sercem i zaangażowaniem wydrą finał farbowanym lisom z Kataru...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 29.01.2015, 10:00
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Byłoby wielką krzywdą dla światowej piłki ręcznej, żeby taki zespół zagrał w finale MŚ. Nie mówię tego dlatego, że ograliby Polaków. Uważam, że ten zlepek gwiazd które się sprzedały za petrodolary powinien odpaść już dziś i szkoda, iż do tego nie doszło. Nie oglądałem żadnego ich meczu, nie wiem też jak się spisywali arbitrzy. Wypada mieć nadzieję, że w piątek dojdzie do kolejnego cudu.
Dokładnie, czas skończyć ta farsę. Kupiony turniej, kupienie zawodnicy, kupieni kibice i co jeszcze ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 29.01.2015, 10:28
Dokładnie, czas skończyć ta farsę. Kupiony turniej, kupienie zawodnicy, kupieni kibice i co jeszcze ?
Kupiony medal
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 29.01.2015, 10:54
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kupiony medal
Jeśli koniecznie, to ja proponuje brązowy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.01.2015, 11:10
Może jeszcze Polaków spróbują przekupić

PS. Jak Rojewski rzuci samobója to różnie mogło być przed meczem.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.01.2015, 11:16
Rojewski to najgorszy Nasz zawodnik - człowiek strata

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.01.2015, 11:42
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Rojewski to najgorszy Nasz zawodnik - człowiek strata
oglądnij sobie z uwagą nasze mecze - Rojewski to oprócz braci Jureckich i Lijewskiego nasz najlepszy zawodnik na tych mistrzostwach
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 29.01.2015, 11:46
Rojewski to zdecydowanie odkrycie mistrzostw i zawodnik, który robi różnicę. Ma większy repertuar zagrań od Jaszki, a do tego gra zdecydowanie odważniej od Bartka. Połowę kar rywali wywalczyliśmy dzięki Rojewskiemu.

PS. Krzyśka Lijewskiego to można powiedzieć, że nie ma na tych mistrzostwach
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 29.01.2015, 13:31
Obejrzałem ten wczorajszy mecz Kataru i stwierdzam, że ta drużyna ma naprawdę i umiejętności i motywację i szybkość i zdecydowanie i siłę fizyczną i polot.

Wszystko, żeby wygrać te mistrzostwa.

Co prawda z Austrią trochę się męczyli, co prawda wygląda na to, że Niemcy spodziewali się łatwej przeprawy i sami byli bardzo przemęczeni, ale udział tej drużyny w półfinale to nie przypadek.

Trzeba liczyć na kolejny cud, bo fizycznie Katarczycy lepiej prezentują się od naszej drużyny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów