The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2015, 19:07
w najgorszej sytuacji i tak są górnicy z Brzeszcz z kredytem we frankach
dziękuję za uwagę
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.01.2015, 19:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I właśnie tu można mieć żal i pretensje do PiSu, że tych wyrzutków przyjmuje. Bo weźmy na zdrowy rozum wszystko. Odchodzi taki Gowin z PO, taki Ziobro czy Kurski z PiSu, odchodzą jacyś ludzie z KNP, tak jak wcześniej UPR się podzielił. I gdyby z powrotem tych uciekinierów (frajerów) nie przyjmować to po 4 latkach się kończy ich pajacowanie. Bo co zrobiłby taki Ziobro w tym roku po wyborach parlamentarnych? Chyba by się pochlastał. Progu wyborczego by nie przekroczył i cześć.
Rozumiem, że PiS takich ludzi przyjmuje po to, żeby te 2-3% które by te partyjki pozdobywały w wyborach ugrać ale z drugiej strony jest to dla mnie błąd przyszłościowy bo jak już raz ktoś się okazał niewiernym psem to wątpię, że to dobrze wróży w dalszej lub bliższej przyszłości.
Taki Palikot i inne oszołomy, mieli swoje pięć minut ale już się skończyli. Gdyby wszystkie partie zachowywały się z charakterem to by Palikot nie miał czego szukać z lewej strony i by został wyautowany z polityki. I taki los powinni podzielić Gowinowcy i Ziobryści. Chcieli odejść, spoko, ich wola ale jak się mówi A to trzeba powiedzieć B. Odszedłem, nie udało się zrobić furory z nową partią to trudno, albo się zwijam z polityki albo działam dla idei i z nowa partią próbuję przy kolejnych wyborach. A te wszystkie pajace to są zwykłe .....i, które dla kasy raz wychodzą z PiSu, później wracają, raz są w PO a później w PiSie lub odwrotnie itp. To jest cyrk nie polityka.
zgadzam się z Tobą, też uważałem i uważam wchodzenie w układy ze zdrajcą Ziobrą za błąd, Gowina uważałem dawno za "dyżurnego" konserwatystę ,firmował 6 lat rząd urbanoplatfusów, wszystko potrafił gładko"wytłumaczyć", kto doradza Kaczyńskiemu takie ruchy ? V kolumna pisowska?

Smuga, pełna zgoda ale powiedz mi jak prostować bzdury yorkusia, szpenia czy innego warszawiaczka jak ich nie "widzisz"?zaśmiecą forum i co dalej ? masz pomysł ? mamy to zostawić bez odzewu ? nie zauważyłem ostatniego zdania,jeżeli to jest "twórczość " yorkusia powinien zostać zbanowany, tak informacyjnie skąd to jest ?

picasso- w sumie bardzo ponury żart, jakby się uparł to można by było go rozwinąć na praktycznie każdą dziedzinę życia w tym kraju , i jest to przerażające
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.01.2015 o godz. 19:45.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.01.2015, 20:46
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
aha, niby PiS jest winny kłopotów frankowiczów
zobaczmy ile kosztował frank na przestrzeni lat
i co ten wykres pokazuje?

pamięć ludzka jest zawodna

2006
Cytat:
PiS przedstawiło propozycję dla tzw. frankowiczów, zgodnie z którą osoby zadłużone we frankach szwajcarskich mogłyby spłacać kredyt po kursie sprzed uwolnienia szwajcarskiej waluty. Posłowie wezwali rząd do pomocy zadłużonym.
http://tvn24bis.pl/wiadomosci-waluto...ym,506610.html
plus kilka innych propozycji z ostatniego półrocza odkąd Orban miał pomysł na franki

2015
Cytat:
"Klub Parlamentarny Prawo i Sprawiedliwość z niepokojem przyjmuje zalecenia Komisji Nadzoru Bankowego, tzw. Rekomendację S, wprowadzające ograniczenia w dostępności do kredytów walutowych, których głównym skutkiem będzie zmniejszenie możliwości nabywania przez obywateli (szczególnie przez młode osoby) własnych mieszkań"

"(...) Walutowe kredyty mieszkaniowe były niewątpliwe czynnikiem sprzyjającym nabywaniu mieszkań po znacznie niższych kosztach. Rekomendacja S przyjęta przez Komisję Nadzoru Bankowego będzie sprzyjała utrwaleniu ograniczenia dostępności do kredytów. (...) Niekorzystnym skutkiem "Rekomendacji S" może być sytuacja, w której znaczna część średnio zarabiających Polaków nie będzie w stanie uzyskać dostępu do kredytu z powodu gwałtownego wzrostu jego kosztów. Wprowadzanie sztucznych ograniczeń tamujących naturalny rozwój rynku kredytów nie służy polskiej gospodarce, a już na pewno nie służy obywatelom"

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...#ixzz3P11BvrSx
sam mam kredyt we franku wypłacany po 2,85. Niech nikt mi się do niego nie wtrąca. Inna sprawa, że konsumpcja 550k rodzin spadnie, bo zamiast na zakupy w markecie odda 500 zł więcej banksterom.
kerim1906
Banita

Stary 16.01.2015, 21:01
szpeniu zgłosisz votum seperatum jak ktoś "wtrąci" się do Twojego kredytu , jak znasz "zasady" kredytów frankowych to wiesz jak to wyglądało ? widziałeś jakiegoś franka ?kredyt był tylko przeliczony po kursie frankowym , dostałeś nasze polskie złotówki , tyle i aż tyle , gansterka-banksterka przy aprobacie KNF-u , widzę że zauważasz inne problemy "frankowe" , paradoksalnie temat dotyczy całej gospodarki i finansów

co pokazuje wykres,? ano pokazuje że platforma nawet franiowi dała radę , pechowa ci ona oj pechowa
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.01.2015 o godz. 21:10.
Szpen
Senior Member

Stary 16.01.2015, 21:08
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
szpeniu zgłosisz votum seperatum jak ktoś "wtrąci" sę do Twojego kredytu , jak znasz "zasady" kredytów frankowych to wiesz jak to wyglądało ? widziałeś jakiegoś franka ? był tylko pusty zapis ksiegowy , tyle i aż tyle , gansterka-banksterka przy aprobacie KNF-u , widzę że zauważasz inne problemy "frankowe" , paradoksalnie temat dotyczy całej gospodarki i finansów
ja jestem zadowolony z mojego kredytu w chf i nie zmieniłbym go na PL. Oszczedziłem sporo kasy, a że teraz wyższa rata bedzie? trudno, jakbym miał w naszej walucie to miałbym takiej wysokosci rate od samego początku.

Ty kerimku za to nie zaważasz jak kłamie PiS ludziom w twarz co? Nie zgadzali sie na przykręcenie śruby kredytom w walucie a teraz wysyłają listy, żeby im pomóc. Wiesz jak to się nazywa?
kerim1906
Banita

Stary 16.01.2015, 21:25
pamiętaj że banksterzy przy pomocy franka wywindowali ci wartość mieszkania , oczywiście do spłaty PIS miał g...o do gadania w sprawie franków , była polityka banksterska aby sprzedawać "frania" , poza tym tak z 80% ludzi nie miało"zdolności złotówkowej", kto to ustalał i śrubował zdolność złotówkową? banksterzy przy aprobacie KNF-U czyli wspólników
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 16.01.2015, 21:58
Obchody wyzwolenia Auschwitz bez Putina. Rosjanie o Polakach: Bękarty bez honoru
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.01.2015, 00:01
Cytat:
Dziękuję za przeczytanie mojego tekstu! Pozdrawiam!
No właśnie, przypomniałeś mi, że ta ....a - york - miał kiedyś taki avatar za co dostał bana, jak widać nie dożywotniego. Ciekawe w jakim celu taki cwel jest na tym forum trzymany.
Tak samo administracja szanuje pewne świętości i jest ideowa jak ci politycy. Tamci ciągle przycinają w uja i tu to samo. Zamiast zrobić porządek na forum to się trzyma takich śmieci, chyba tylko po to żeby kabzę nabijali adminowi. Śmieszne i żałosne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Szpen
Senior Member

Stary 17.01.2015, 09:51
No właśnie, przypomniałeś mi, że ta ....a - york - miał kiedyś taki avatar za co dostał bana, jak widać nie dożywotniego. Ciekawe w jakim celu taki cwel jest na tym forum trzymany.
Tak samo administracja szanuje pewne świętości i jest ideowa jak ci politycy. Tamci ciągle przycinają w uja i tu to samo. Zamiast zrobić porządek na forum to się trzyma takich śmieci, chyba tylko po to żeby kabzę nabijali adminowi. Śmieszne i żałosne.
Przyda się koledze odpoczynek, może 2 tygodnie wystarcza.

Ja rozumiem, że na forum kibiców przeważa opcja nacjonalistyczno-prawicowa, ale każdy tutaj jest za monitorem człowiekiem wiec odrobina szacunku dla drugiej osoby jest wskazana. To że ktoś ma inne poglądy nie oznacza ze jest cwelem czy ....a.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.01.2015, 09:59
Szpen napisał(a):Wyświetl post

Ja rozumiem, że na forum kibiców przeważa opcja nacjonalistyczno-prawicowa, ale każdy tutaj jest za monitorem człowiekiem wiec odrobina szacunku dla drugiej osoby jest wskazana. To że ktoś ma inne poglądy nie oznacza ze jest cwelem czy ....a.
Spójrz sobie na avatar yorka, który przypomniał Smuga a potem jeszcze raz zastanów się nad swoją wypowiedzią.
Szpen
Senior Member

Stary 17.01.2015, 10:09
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Spójrz sobie na avatar yorka, który przypomniał Smuga a potem jeszcze raz zastanów się nad swoją wypowiedzią.
Przeczytaj mój i daj spokój.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2015, 10:27
Czyli pasuje Ci podeptany przez yorka herb Wisły - dobrze wiedzieć. Jeśli podciągasz to pod inne poglądy to wybacz, jesteś kretynem (w sumie - też mi odkrycie...).
kerim1906
Banita

Stary 17.01.2015, 11:12
Czyli pasuje Ci podeptany przez yorka herb Wisły - dobrze wiedzieć. Jeśli podciągasz to pod inne poglądy to wybacz, jesteś kretynem (w sumie - też mi odkrycie...).
nie dziwi , to warszawiaczek , przynajmniej kiedyś tak pisał
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.01.2015, 11:18
dziwne, warszawiak i rzekomo górnik...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2015, 11:25
ciekawy komentarz Bronka Wildsteina http://www.radiownet.pl/#/publikacje...ennosci-polski
kerim1906
Banita

Stary 17.01.2015, 11:30
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
dziwne, warszawiak i rzekomo górnik...
pisałem w odpowiedzi serek.2 że nie dziwię się że szpeniowi nie przeszkadza avatar yorkusia, bo to szpenio jest warszawiaczkiem , przynajmniej tak pisał
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.01.2015, 11:38
Cytat:

Właśnie specjalnie napisałem prawdę o tej ....ie i jak widać od razu w oczy kole akurat Ciebie - przypadek?
Generalnie nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie i pisze na forum, w przypadku yorka można się domyślać bo wypowiedziach, że to wynajęty s....ysyn, który ma za zadanie siać ferment lub mega leming (na 99% to pierwsze) ale to się WYDAJE bo nikt go za rękę nie złapał. A co wiadomo na pewno? Na pewno wiadomo, że to jebany prowokator i cwel, że nie ma nic wspólnego z Wisłą bo gdyby chociaż na jej meczu raz był to by nie wstawiał takich avatarów.
Stąd moje gorzkie słowa w kierunku tej ....y. Dziwne, że Ciebie, Wiślaka (?) one uraziły i jeszcze palisz głupa, że to za poglądy tak się o nim wypowiedziałem. I własnie dziwi mnie, że taki śmieć dalej tu egzystuje. Dopóki nie wstawił tego avatara to można było domniemać, że ma po prostu poglądy jakie ma - chociaż już za samo to, że w każdym poście pisze o Kaczyńskim i PiSie i że udziela się na innych forach z identycznymi wpisami powinien dostać dożywotniego bana - i trudno, trzeba jakoś z nim żyć ale któregoś razu się zdradził i ćwokowi ciśnienie nie wytrzymało. Nie mam pojęcia po co takich śmieci się trzyma na "forum Wisły".
Chociaż wiadomo, że to forum od kilku lat to ferajna pokemonów, fra matów i innych śmieci politycznych co robią zamęt więc to pisanie nawet w cudzysłowiu forum Wisły to na wyrost.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 17.01.2015, 11:44
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Kto nie z PiSu ten wróg!
Ale przecież to nie PISforum ...a może sie mylę?
Nie będę popierał partii w której Antkowe odjechane poglądy brane są na poważnie.
Co do poprzedniego avatara to nie myślałem że za obrazek można dostać bana. We Francji za obrazki w "Charlie Hebo" zabijali a tu dostałem rocznego bana.
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.01.2015 o godz. 11:49.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2015, 11:50
To forum kibiców Wisły Kraków - klubu z którym nie masz nic wspólnego. Za wstawienie takiego avatara powinieneś wylecieć stąd na zbity pysk pajacu.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2015, 12:21
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
pisałem w odpowiedzi serek.2 że nie dziwię się że szpeniowi nie przeszkadza avatar yorkusia, bo to szpenio jest warszawiaczkiem , przynajmniej tak pisał
Ok, źle zrozumiałem.
Szpen
Senior Member

Stary 17.01.2015, 12:29
Przeczytaj mój i daj spokój.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.01.2015, 13:52
Chociaż wiadomo, że to forum od kilku lat to ferajna pokemonów, fra matów i innych śmieci politycznych co robią zamęt więc to pisanie nawet w cudzysłowiu forum Wisły to na wyrost.
Odczep się kolego od framata, ktory akurat poglądy polityczne ma zupełnie przeciwne do poglądów szpena czy yorka. Kolega framat zby dobrze ze swojego osobistego doświadczenia zna komunę, żeby popierać ludzi, ktorzy walczą z polskością i wartościami prawdziwie narodowymi.
Jesli znalazłeś gdzieś w moich postach sprzymierzenie się z ludźmi, którzy tak piszą, to może mi to wykaż?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jaroo1
Senior Member

Stary 17.01.2015, 14:18
Cytat:
Odczep się kolego od framata, ktory akurat poglądy polityczne ma zupełnie przeciwne do poglądów szpena czy yorka. Kolega framat zby dobrze ze swojego osobistego doświadczenia zna komunę, żeby popierać ludzi, ktorzy walczą z polskością i wartościami prawdziwie narodowymi.
Jesli znalazłeś gdzieś w moich postach sprzymierzenie się z ludźmi, którzy tak piszą, to może mi to wykaż?
Nie pisałem tylko o poglądach politycznych i nie tylko o tym temacie.
drozd:
Smuga
Senior Member

Stary 17.01.2015, 17:03
@FraMat i @Jaroo1 niepotrzebnie zaczynacie drzeć koty o, byle co. Obaj wypowiadacie się tu dość długo żaden z Was nigdy nie posunął się do podobnych zagrywek jak yourkuś. Każdy z Was ma prawo do swoich poglądów. Jakaś kolizja w tych poglądach nie jest podstawą, żeby publicznie prać brudy. Następnym razem niech każdy z Was weźmie sobie do serca słowa Norwida:

Cytat:
„Umiemy się tylko kłócić albo kochać, ale nie umiemy się różnić pięknie i mocno.”
Wiadomy użytkownik napisał(a):
Od 1968 roku mając 9 lat do 15 roku życia chodziłem na mecze Wisły i to za darmo.
Teraz ze względu na zamieszkanie chodzę na mecze Wisły jeżeli gra w Gliwicach lub Zabrzu.
Ale to nie ma nic wspólnego z miłością do PISu...tfu.
„Kibic” Wisły pozwala sobie na tak prymitywną akcję z avatarem rodem ze stron pasiastej sąsiadki. Ten sam „kibic” nie wie , co oznacza użycie słowa „policja” w kontekście Wisły i przez kogo nadmiernie jest to wykorzystywane. Nigdy nie wypowiedział się w jakichkolwiek tematach dotyczących naszego klubu. Pełno go, za to w temacie politycznym i identycznych wątkach, tylko że na innych stronach internetowych. A jak tłumaczy swoje skandaliczne zachowanie z wklejeniem profanującego herb Wisły avatara? Zamiast przeprosić tłumaczy się... niewiedzą! No ręce dosłownie opadają. Facet po czyś takim powinien udać się na banicję z wilczym biletem w ręku. No, ale widocznie nikomu, to nie przeszkadza. Tragifarsa będzie trwała dalej.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 17.01.2015 o godz. 17:16.
kerim1906
Banita

Stary 17.01.2015, 20:03
Smuga, tragifarsa trwa w wykonaniu "rządu" bezgłowego (copyright piotrowska) kopaczowej , porozumienie z górnikami to prawdziwa tragifarsa , a przy okazji pacyfikacja górników w Zabrzu, problem z yorkiem to temat poboczny i warty zakończenia , jeżeli przyjmiemy solidarnie ignorancję w stosunku do niego zniknie z tego forum bo jak widać na administracje nie ma co liczyć , mnie załamało jak gostek podśmiechiwał się że dostał rocznego bana , traktuje to jako dobry żart, od siebie dodam że przestaje reagować na jego posty

Gwiazdzisty ? miał racje pisząc nieco wcześniej że to ustawka ? nie wierzyłem w to ale teraz po przeczytaniu tego ? ........

http://niezalezna.pl/63336-co-jest-g...uz-we-wrzesniu
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.01.2015 o godz. 20:10.
Smuga
Senior Member

Stary 17.01.2015, 20:23
kerim, czyli sprawdzi się scenariusz, o którym mówiłem. Kilku związkowców za milczenie dostanie ciepłe posadki albo miejsca na listach wyborczych. A zwykłe „szaraki” znowu zostaną wyautowane. I dalej będą kręcić się w tym:

kerim1906
Banita

Stary 17.01.2015, 21:08
Smuga napisał(a):Wyświetl post
kerim, czyli sprawdzi się scenariusz, o którym mówiłem. Kilku związkowców za milczenie dostanie ciepłe posadki albo miejsca na listach wyborczych. A zwykłe „szaraki” znowu zostaną wyautowane. I dalej będą kręcić się w tym:

nie wierzyłem w to ale wygląda to na regularną ustawkę , z jednym zastrzeżeniem związki górnicze wychodzą ze" starcia" z podniesionym czołem , kopacz"na metr w głąb" wychodzi na idiotkę czekam na zakończenie bo po pacyfikacji górników w zabrzu sytuacja może wymknąć się spod kontroli , podobno jak piszą ta noc zdecyduje co postanowią szeregowi górnicy
Smuga
Senior Member

Stary 17.01.2015, 21:18
Strzeżmy życia
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2015, 21:59
Ta pigułka to temat zastępczy, kogo to obchodzi tak naprawdę? dobry Katolik tego i tak nie będzie stosował a niedobry bądź ateista ma w dupie to co Kościół na ten temat mówi.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.01.2015, 22:09
Pigulka grzechem ciężkim
A jak się ma do tego pedofilia w kościele

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów