|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
mina rudego bezcenna , jak mówił graś "trzeba wyrwać się z tego syfu" a tu taki zonk
http://wpolityce.pl/polityka/229500-...-z-kwasna-mina serek.c2 - to nie dziwne, warszawiaczek emj10 destruktor i rozmywacz w swoim żywiole ,asystuje mu "ratownik górniczy" yorkuś , toż to masakra słuchałem dzisjaj górników , mówili o zarobkach , chciałbym aby "podyskutowali" o tym z warszawiaczkiem i yorkusiem
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.01.2015 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Yorguś to jest na emeryturce do której hojnie mi się dokładasz.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A „14-nastka” nie jest czasem na chwilę obecną zamrożona?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 13.01.2015 o godz. 19:25.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
"Jedna wersja jaka lata to właśnie zarobki od 6 tys. zł brutto w górę, a druga z wycinków to od 2 tys. zł na rękę w górę."
Jeżeli wiedzę o polskim górnictwie opierasz na portalu będącym w rękach holenderskiego holdingu to wybacz "sołtys", ale to nie jest żadne źródło. E: bankier.pl? reszta tylko to powiela. E2: serwisy społecznościowe to faktycznie równie dobre źródło wiedzy E3: W treści planu naprawczego jedynie 1 slajd z 19 odnosi się do kwestii finansowej górników. I jest to slajd dotyczący restrukturyzacji nierentownych kopalń i przeniesienie pracowników do tych rentownych. Których się nie będzie dało - mają mieć odpowiednie odprawy. Polecam: http://www.kwsa.pl/aktualnosci/z_zyc...j%20SA%20.html
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 13.01.2015 o godz. 19:49.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na jakim portalu opieram?
Edit: Nie wiem co pisał bankier, bo na nim nie byłem od miesiąca, albo i lepiej. Piszę na podstawie linków z wykopu/twittera. Zdaje się, że za chwilę bankier będzie szwedzki, bo przejmuje go PB, a dokładnie Bonnier. http://www.spidersweb.pl/2015/01/uwa...20-mln-zl.html A pierwsze link, który zrobił zamieszanie to był ten z wykopu: http://www.wykop.pl/wpis/10954582/
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.01.2015 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W momencie gdy polskie budownictwo szykowało się do boom-u, z uwagi na wejście Polski do UE i dotacji przeznaczonych na szereg inwestycji, należało doprowadzić do ruiny polskie huty stali, cementownie, betoniarnie czy kopalnie kruszyw, a następnie bankrutów odsprzedać na "przyjaznych warunkach" podmiotom prywatnym (zagranicznym), tak by w okresie największego ruchu w interesie wyjadały wisienkę z tortu. W momencie gdy powstają nowe bloki energetyczne w Polsce, które z oczywistych względów bazują/bazować będą na paliwie węglowym (za pewne w ilościach tak dużych iż koniecznym będzie import surowca) wykończyć należy również górnictwo i kopalnie, tak by przed ruchem w interesie trafiły w odpowiednie ręce i przynosiły odpowiednie zyski. Te zaś trafią na odpowiednie konta zagranicznych banków. Wszystko dla dobra ojczyzny.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tym slajdach nie widzę nic na temat zarobków górniczych. Raczej to tylko taka prezentacja do pokazania na ściance, albo jakimś standzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Nie pokroju pudelków" i wykop?
Emj- twitter to zabawka. Poważnie, wyczerpująco nie zawrzesz odpowiedzi w 60 znakach. Nie ma takiej opcji. Zwłaszcza w tematach ekonomicznych. Są w ekonomii rzeczy ważne, i ważniejsze. Dla zwykłego pracownika tą ważniejszą jest pewność zatrudnienia. Skoro rzecz nie rozchodzi się o zarobki, może właśnie o to chodzi? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o polski internet to jednak wykop ma dominujące znaczenie i wszystkie info trafiają tam szybciej niż na portale. Podobnie jak Digg i inne jego odpowiedniki w konkretnych krajach. Co do dyskusji to owszem prawie same pokemony tam siedzą, na czele z największym Lechem Wałęsą
Co do TT to akurat dużo używam, większość roboty teraz przeszła z BBM na TT jeśli chodzi o kwestie profesjonalne. Można powiedzieć, że TT pozabijał wielu swoich odpowiedników. Oczywiście, że kwestia zatrudnienia jest w tym wypadku istotna, ale ciekawi mnie kwestia zarobków, która od 20-30 godzin rozlała się po internecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czemu podajecie pensje górników a nikt nie podaje pensji związkowców - leśne dziadki górnictwa z których wielu nigdy nie było nawet na wycieczce w Wieliczce wyciąga miesięcznie 12K brutto pierdząc w stołki.
Wygląda że wszyscy są obsrani i tylko działają na swoją szkodę, bo jak ktoś zza granicy kupi te kopalnie to związkowców wywali na zbity pysk i znowu będzie zadyma. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Internet zalały setki górniczych pasków, gdzie większość jest na kwotę 30-40k brutto (nie wiem, czy to z nastkami i deputatami, czy to czysta pensja x12), ale są też takie rodzynki, gdzie pensja brutto wynosi po 50-75k brutto ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale ja nie mówię że chcę - ale tak się to skończy - już się jacyś inwestorzy zgłosili.
I zamiast rząd patałachów rozpieprzyć związki, setki pośredników co podnoszą cenę węgla o 200% sprzeda i umyje ręce. I nagle się okaże że jakiś Abdul zrobi to samo co mogli zrobić nasi ale nie mieli jak zawsze jaj. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kocur i tego niestety najbardziej się obawiam. Część związkowców (oczywiście nie wszyscy) teraz wyprowadza ludzi na ulice, robi jakieś nadzieje tym ludziom, ale jak przyjdzie, co do czego znowu pójdą na zgniły kompromis z tym (nie)rządem. Zwykli, szarzy górnicy po raz kolejny zostaną wydymani, a ci, którzy ich tak załatwią poubierają się w garnitury, będą organizować konferencje prasowe i najpewniej jak, to miało już miejsce ze związkowcami w kilku innych zakładach pracy znajdą się na listach wyborczych PO do parlamentu. A kopalnie jak zdychały tak będą nadal zdychać. I w takim błędnym kole dalej będziemy się obracać.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 13.01.2015 o godz. 21:39.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Spłacić długi jeszcze jeden jedyny raz i sprzedać kopalnie górnikom za jakieś 3-4 pensje i niech sobie radzą bez żadnych przywilejów emerytalnych mogą i po 20k miesiąc zarabiać. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Próbowali to już robić kilka razy z PKP i PLL LOT. Obie koncerny dalej na państwowej kroplówce
![]() Turcy z Turkish Airlines jak zobaczyli ile będą musieli dołożyć w łapę związkom zawinęli się na pięcie i zrezygnowali z negocjacji. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dziwne , nawet ogłupiały naróld "tańcami z gwiazdami czy na lodzie" rozumie że nie należy likwidować polskiego górnictwa, sondaż wsi 24 ale jego przekaz mocniejszy
http://niezalezna.pl/63209-polacy-pr...dla-faktow-tvn mam wrażenie że biały kitel się wycofa , przecież rudy rządził" sondażamii' od zawsze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mogę podać informację od jednego z mojego wujostwa. Sztygar na dole. 54 lata (czyli już parę ładnych lat po progu emeryturowym). Łącznie z Barbórką, 13-tką i innymi dodatkami wychodzi mu 60k rocznie. Warta odnotowania jest ulga 50% na węglu.
Jesteś usatysfakcjonowany emj? ![]() Te 4800 średniej pensji na dole to bujdy. Jak widać na jego przykładzie 4800-5000 mają sztygary, którzy już od dłuższego czasu mogliby dostawać emeryturę. Gdzie tam do 6800. Niestety nie mam wiarygodnych danych odnośnie dolnych progów. Żaden z moich krewnych ani znajomych nie poszedł tą drogą zawodową. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/pr...stadionu/jk4sh
Typuje umorzenie sprawy (w ew. postępowaniu sądowym), z uwagi na brak dowodów popełnienia przestępstwa. W nagrodę za gospodarność, prezydent Wrocławia wygra kolejne wybory w mieście, a poprą go między innymi wyborcy stojący w korkach i marzący o kolejnej nitce tramwajowej, dojeżdżającej pod ich osiedla budowane na przedmiejskich pastwiskach. No ale ni ma kasy na takie rarytasy, poszła bokiem na inne cele społeczne ;D ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był ciekawy zarobków, to zadzwoniłem z ciekawości. Nikt nie mówi, że łatwa robota i zazdrości.
Nie bądź tak bojowo nastawiony Kerim . Jak jakiś york ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
[QUOTE=ABGwislakABG;1387593]Był ciekawy zarobków, to zadzwoniłem z ciekawości. Nikt nie mówi, że łatwa robota i zazdrości.
Nie bądź tak bojowo nastawiony Kerim . Jak jakiś york [/QUOTEco to za bojowe nastawienie , po prostu nie lubię jak ktoś zajmuje się nie swoimi sprawami i niby pyta o "zarobki" ,a ma w tym cel , zdyskredytować kogoś i pokazać w złym świetle, pyta się tutaj ktoś kogoś ile zarabia ? takie pytanie nie jest w dobrym styluLemoniadowy Joe -myślę że ABGwislakABG pogada z wujkiem sztygarem i mu załatwi kilka miechów na przodku ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.01.2015 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
emj10 - kuzyn pracuje w Janinie od 5 lat, na rękę ma niecałe 3 tysiące.
debiut Tuska i od razu Nigel Farage |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
kolejny bumelant https://www.youtube.com/watch?v=nMqe_AtyI74 ![]()
alejasienieznam
|
|
|