|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jest oczywiste, że nie chodzi o p. Michalczaka tylko o walkę o pozycję SKWK po zmianie prezesa klubu.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Oczywiście mogę czegoś nie wiedzieć w sprawie Pana Michalczaka. Pan Prezes zgadzając się na pracę w polskiej piłce powinien sobie zdawać sprawę z jej specyfiki, m.in. z tego że na trybunach nie zawsze będzie tak jakby chcieli tego Wojewodowie i Policja. Wiem, że przez wiele lat nie był w Polsce, przyzwyczaił się do saloników VIP i kawioru. Ale tutaj trzeba też zejsć do przysłowiowego "ludu".
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.01.2015 o godz. 11:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Ale co miał zrobić Gaszyński podczas spotkania z kibicami. Na pytanie SKWK miał odpowiedzieć: "Tak zwolnie rzecznika" Przy jego obecności, bez wysłuchania jego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Moje zdanie jest takie, że Prezes powinien szybko spotkać się z SKWK. Nie obwiniam też Prezesa za to, że się nie spotkał. On pewnie nie zna specyfiki polskiej, zorganizowanego ruchu kibicowskiego, wiele lat pracował za granicą, korporację międzynarodowe też rządzą się innymi prawami. Ale ludzie, którzy tutaj są powinni mu to zasugerować, szczególnie po wojnie Klub - Kibice, lepiej "zapobiegać niż leczyć".
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.01.2015 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zwolnienie obecnie rzecznika prasowego skończyłoby się katastrofą. Po pierwsze medialno/marketingową, po drugie organizacyjną klubu. W pierwszym przypadku mielibyśmy pianie gazet o "ustąpieniu/upokorzeniu nowego prezesa" w drugim zwolnienie otworzyłoby furtkę do jeszcze większych roszczeń ze strony SKWK. Mamy kolejny popisowy numer stowarzyszenia, zamiast załatwić to w cztery oczy bez mediów, wówczas może nawet w najlepszym wypadku prezes by ustąpił a przy tym nie utraciłby wizerunku, wywleka się wszystko na zewnątrz. Szopka.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ktoś przemycił obszerne i dość wiarygodne info ze spotkania, choć oczywiście subiektywne - mimo, że nawet strona oficjalna, ani strona SKWK praktycznie nie odniosły się do treści spotkania. Wyczuwam kolejne dementi...
Za Weszło!: http://www.weszlo.com/2015/01/13/wyr...-i-zatrudniac/ ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja rozumiem że Michalczak to w tej chwili największy i najbardziej palący problem Wisły. Jeśli tak jest to nie rozumiem dla czego tego problemu nie rozwiązano za poprzedniej ekipy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
Nie widzę w tym tekście żadnych przekłamań. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Racja, źle napisałem, bo ostatnio klub dementował różne dzikie info o Stiliciu, o tych Peruwiańczykach etc. Chodziło mi bardziej - że klub być może poda na oficjalnej obszerniejszą relację niż 4 zdania opisu i 3 zdjęcia.
W relacji nie ma przekłamań, ale oczywiście jest subiektywna, każdy wyniósł swoje wrażenia ze spotkania. Cała szopka SKWK idzie jednak w Polskę, a takie kwestie trzeba załatwiać w wąskim gronie, nawet za zamkniętymi drzwiami. Potem czytam Weszło! i mam wrażenie, że tam trwa relacja live z tego co dzieje się w Wiśle, Krakowie i Myślenicach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Na razie spotkał się ze wszystkimi kibicami więc jak rozumiem ludzie ze SKWK też mogą przyjść. Nie wiem czy ktoś wrzucał ale spotkanie weszlo.com nie omieszkało wrzucic http://www.weszlo.com/2015/01/13/wyr...-i-zatrudniac/ Tak wiem prolegine nieobiektywne itd itp ble ble. Tylko tak to wygląda zza R22
Ostatnio edytowane przez bódyń : 13.01.2015 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak. Weszło. Sczerze mówiąc, bardziej niz na klub, liczyłem ze SKWK skomentuje spotkanie, ale się myliłem.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mam nadzieje, ze na to nie pójdzie bo skończy jak w przysłowiu o dawaniu palca. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Kibice chca sie pozbyc goscia ktory stal ramie w ramie z najwiekszym szkodnikiem naszego klubu w 21 wieku? wow.
Kibice chca odebrania akredytacji gazecie ktora szkaluje kibicow Wisly od wielu lat, narusza dobre imie klubu, obraza ludzi ktorzy stoja przy Wisle od lat 60, wydaje wlasne wyroki na chociazby Piotrka Wawro, ktory potem zostaje uniewinniony przez sad i oczyszczony ze wszystkich mu zarzucanych czynow. Pisze o nozach na scianach w sekcji kickboxingu Wisly, o bandytach tam trenujacych (jeden z nich to aktualny mistrz Polski w kickboxingu, zawodowiec MMA, zawodowy bokser i najlepszy polski zawodnik K1), o chuliganskiej silowni White Star Power, gdzie trenuja dzieci, kobiety, zawodowcy, aktualny wicemistz swiata w kulturystyce, ludzie w podeszlym wieku.. i otwarcie obraza ludzi tam trenujacych? pisze o menelach z restauracji U Wislakow, knajpie chuliganow, gdzie mozna wypic tylko piwo i zagryzc ogorkiem konserwowym? wow. Klamia, obrazaja, przeinaczaja... a na koniec glupio sie smieja. I takie ku..rwy dostaja akredytacje na stadion Wisly, DRAMAT!! I siedzi taki jeden z drugim wygodnie w foteliku, za darmoszke obejrzy meczyk, zje, wypije, a na drugi dzien bedzie pisac zle o Wisle i jej kibicach. I jakis kur.wa frajer z Warszawy piszacy dla Weszlo robi wielkie oczy z tego powodu.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sprawa została przedstawiona przez aNouc tak jasno, ze jeśli ktoś ma jeszcze jakieś obiekcje to mu się chyba strony Błoń pomyliły. Idea grubej kreski skompromitowała się już dawno. Trzeba wymieść z klubu pobednarzowe łajno do ostatnich resztek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No jeśli zwolnienie rzecznika i akredytacje były tymi tematami o których chciało dyskutować SKWK z prezesem, to ja się nie dziwie ze nie chcieli o tym rozmawiać publicznie, bo jak widać większości kibiców takie załatwianie sprawy się nie podobają. A jesli to dalej nie były te tematy o których chcieli rozmawiać to boje się co to może być bo ich arogancja przechodzi wszelkie granice.
SKWK zaczyna być coraz bardziej szkodliwą organizacją działająca wokół Wisły. Psują atmosferę wokół Wisły bardziej niż wielu dziennikarzy i weszło razem wzięci. No i chyba czasy im się pomyliły bo cenzura dobrze działala w latach komuny
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 13.01.2015 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To może wynieście też czerwonego Czerwińskiego i innych, którym cokolwiek "można" zarzucić. Przecież ON jest z SLD! Lewak! A może Cupiała? Bo w dziwny sposób wzbogacił się w latach 90? Weźcie dajcie sobie spokój - Maks robił to co robił, bo każdy chce utrzymać swoją robotę. Jak SKWK chce robić porządki, to niech założy sobie własny klub.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
O wiodącej roli partii pisało się tylko dobrze, bo źle ... hmm tu można wrzucić twój jakże błyskotliwy tekst. Ale zaręczam ci w poprzednim ustroju nikt by się z panem Wawro lub Szymańskim nie cackał w sądzie tylko poszliby siedzeć za niewinność Więc waż słowa acan bo to tak za bardzo nie jest że my stoimy tu gdzie stoimy a reszta tam gdzie zomo ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Żałosne uwieranie w części ciała poniżej pleców ze strony SKWK widoczne aż za bardzo. Nowy prezes od dwóch miesięcy jest w kontakcie z rzecznikiem, który komuś naraził się jakąś bzdurą. Jednocześnie Gaszyński nie spotkał się z przedstawicielami SKWK, zwolnił ich pupila (protegowanego?) i wstawił do zarządu Jankowskiego, do którego ma zaufanie, a nie Tadeusza Czerwińskiego.
I to wystarcza do tego, by stwierdzić "nowe nie koniecznie znaczy lepsze". Maks Michalczak pracuje w Wiśle od ilu lat? 8? Pupilek Bednarza, który go awansował? Awansował, bo bezpośredni przełożony Michalczaka odszedł z klubu, a Michalczak - ówczesny fotograf - zajmował się sprawami biura prasowego od dawna i nadawał się do tego jak nikt inny - chyba, że należało szukać kogoś innego, spoza struktur klubu? Wcześniej obecny rzecznik udowodnił, że rola pełniona w Wiśle nie jest dla niego ot tylko pracą. Wiele wskazuje na to, że nowy prezes wraz z wiceprezesem bardzo szybko to zauważyli i nie dają sobie wcisnąć kitu. Jeśli SKWK chce zwolnienia Michalczaka, to niech poinformuje konkretne, co takiego zrobił. Ogólnikowe hasła w rodzaju "stał przy łysym" mogą kupić dzieci w przedszkolu, a nie ktoś, kto potrafi samodzielnie myśleć. Kiedy (data, okoliczności) i co zrobił lub powiedział? W jakim kontekście? W ostateczności tak można rozmawiać. Jak nie ma konkretów to dziękujemy - decyzja o pozostaniu Michalczaka należy w 100% do Gaszyńskiego i wara komukolwiek do tego! Przerażające to stadko pelikanów łykających każdy farmazon SKWK. Wystarczy rzucić hasłem "stoi ramie w ramię z łysym", "obraża kibiców", "obraził się na Wisłę" itp, a stronnicy SKWK jak te lemingi zrobią co trzeba. Tak jest za każdym razem, gdy trzeba kogoś zdyskredytować, zmieszać z błotem, odsunąć. Mechanizm przećwiczony i stosowany coraz radykalniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Sprzątacztki i ludzi siedzących na kasach też jak rozumiem? Smude i całą drużynę również chyba nie zaszkodzi skoro pracowali w Wiśle za kadencji łysego uja. aha i jeszcze jedno. Już jeden był co mnie wysyłał na druga stronę Błoń i .... jego już nie ma.
Ostatnio edytowane przez coni : 13.01.2015 o godz. 18:35.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wisła nie jest prywatnym klubem SKWK. Z takim podejściem,jakie prezentujecie możecie sobie rządzić po drugiej stronie Błoń.
A Ci wasi wysłannicy na spotkanie z prezesem to typ kibiców którego Wisła powinna sie jak najszybciej pozbyć z trybun. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Może SKWK ma racje, a może nie, ale jedno jest pewne sami kopią sobie dołek niestety. Takie sprawy można załatwić właśnie w inny sposób, bo obecnie za takie zachowanie tracą poparcie tych ludzi, którzy ich popierali. Mnie najbardziej boli, że dawno by było takich podziałów wśród wiślackiej braci. Teraz jest idealny moment aby wykorzystać słabość brzydszej strony błoń, ale nie trzeba się między sobą użerać.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Panowie, uspokójmy trochę. Nie wysyłajmy tu nikogo na drugą stronę Błoń, bo to ostatnia rzecz, której nam teraz potrzeba. W pierwszej kolejności trzeba współpracy, jedności i podążania wszystkich Wiślaków w jednym kierunku - Wielkiej Wisły. Gaszyński na spotkaniu (w bardziej lub mniej świadomy i przemyślany sposób) powiedział, że zaprosił zarząd SKWK na rozmowy. Wstrzymajmy się z ostrymi sądami do tego spotkania i jego następstw, zwłaszcza ze strony Stowarzyszenia. Bo wierzę, że Klub to już nie wszechwładca Bednarz w gumiaczkach z myjką, tylko inteligentni ludzie którzy chcą dialogu z kibicami - i satysfakcjonującej obie strony (klub i kibiców) współpracy.
Ostatnie akcje SKWK są całkowicie nieprzemyślane i szkodzą, chyba że mają w tym jakiś cel, nieznany szerzej, a strona Stowarzyszenia praktycznie w nowym roku zamarła. Chcę zwrócić jeszcze uwagę, że SKWK to w tej chwili chyba luźna grupa ludzi, a nie "legalny reprezentant praw wszystkich kibiców Wisły", bo jak sobie sprawdzicie w Krajowym Rejestrze Sądowym online - tam w 09/2014 zmieniono władze. Szymański już dawno usunął się w cień jako prezes (nie wiem czy na zawsze), ale w tej chwili ciężko mi przypomnieć sobie jakieś akcje SKWK reprezentowanego przez zarząd - w ostatnich miesiącach w stosunku do Wisły SA. Zazwyczaj są to "grupy decyzyjne na Wiśle", kumaci albo po prostu nieokreślone osobowo 4 mityczne litery - SKWK (artykuł wbity na stronę skwk.pl bez podpisu autora...). Czyli wszyscy i nikt.
Ostatnio edytowane przez ASecond17 : 13.01.2015 o godz. 19:23.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzięki. Dopiero teraz zrozumialem dlaczego Smudzie zostało odpuszczone i dlaczego oczkiem w głowie jest marketing. Miałbym jeszcze pytanie - kto małby decydowąć który dziennikarz pisze przychylnie a ktory nie?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.01.2015 o godz. 19:24.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|||
|
A w czasach gdy panowała jakaś normalność, za takie szkalowanie pomawianie i kłamstwa odcinało się rękę.
Cytat:
Cytat:
Poza tym to działa w dwie strony i również twoich kumpli z tej szmaty wyborczej nawet by nie było, tylko musiałbyś szukać w łagrach A nie zapomniałem to szmata komunistyczna, to by byli... Cytat:
Cytat:
My się tu nie zajmujemy polityką tylko dobrem naszego klubu, dlatego preferujemy normalność czyli zasadę, że każdy stoi gdzie ma ochotę a nie gdzie pan mu każę. I każdy musi się liczyć z konsekwencjami swojej postawy i miejsca jakie zajmuje. To jest wolność i odpowiedzialność. Ty sobie dalej wspieraj interesy jakiś frajerów z tej szmaty żydokomunistycznej, która robi śmieci z porządnych ludzi. I nie licz że zatkasz usta ludziom wrzucając ich w jakieś pokrętne moralne poczucie winy nakazujące siedzieć cicho, bo ktoś ma interesy podparte "wyższym celem". WYPIERDALAĆ z takim czymś... komune praktykujcie sobie u siebie w domu. żeby nie było, nie wysyłam nikogo na drugą stronę błoń ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.01.2015 o godz. 20:23.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Mówicie, że sprawe zwolnien powinno się załatwiać inaczej. Ze w 4 oczy. A dwa posty wczesniej, że dlaczego Gaszynski ma sie spotkac z SKWK. Więc geniusze wyjaśnijcie mi jak mają takie sprawy załatwic w 4 oczy skoro nie spotkali się w 4 oczy?
Czytając niektóre wpisy, czuję się jakbym czytał gówno wyborcze. Co do akredytacji-bardzo dobrze, że wreszcie ktoś poruszył temat darmozjadów plujacych na Wisłe. Nikt nie mówi o cenzurze i o tym, że nie można źle napisac. Mowi sie o tym, że nie mogą tego pisać za wislackie pieniadze. To tak jakbys płacil komus za szkalowanie Ciebie samego. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez TS&ZKS : 13.01.2015 o godz. 21:22.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|