|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Dokładnie, wystarczy trochę intencje przejrzeć. Niekoniecznie jak ktoś nie potrafi dobrze tekstu zredagować to chce brudne pieniądze prać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.01.2015 o godz. 14:45.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Spotkanie będzie w poniedziałek. Nie widzę problemu aby wtedy zapytać Gaszyńskiego czy się spotka z SKWK, a nie wypisywać brednie w internecie i to umieszczone jako oficjalne stanowisko SKWK (bo artykuł podpisany jest jako SKWK).
Ale skoro SKWK nie potrafi się zachować i wywleka swoje żale w stronniczym artykule w pierwszym dniu prezesury, zamiast załatwić to mailowo-piśmiennie lub telefonicznie, i zachowuje sie jak rozkapryszone dziecko, to nie ma sie co dziwić jeśli prezes nie będzie chciał sie spotkać. Bo któż by chciał sie spotykać z organizacją, która nie potrafi szanować prezesa klubu któremu kibicują? A już tekst: Cytat:
Prezes postąpił bardzo dobrze organizując najpierw spotkanie ze wszystkimi kibicami. A jeśli stowarzyszenie uważa inaczej to niech się podzieli z kibicami (których są rzekomymi przedstawicielami), jakie to są tematy rozmów, które tak bardzo kibiców dotyczą (podobno)? A jeśli nie chcą się dzielić to oznacza że chodzi o wewnetrzne sprawy mało związane z kibicowaniem i losem kibiców na stadionie.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.01.2015 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
2. Manipulacja z rzekomym zwolnieniem Czerwińskiego 3. Budowanie muru Pojedyncze słówka w stylu "Nadzieje związane z Robertem Gaszyńskim od początku były ogromne". Ten kto to pisał zawarł w tym wyrzut do prezesa jakby już zdążył coś grubo zjebać. No cóż, artykuł pisałą na pewno osoba która na tym się zna. A pranie brudnych pieniędzy? ....a, proszę was ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A dlaczego z automatu twierdzisz, że to stanowisko całego SKWK? Przecież ktoś tam może mieć zdanie odrębne czyż nie? Zresztą strony internetowej stowarzyszenia nie moderują wszyscy jego członkowie tylko jakiś ułamek, a może nawet i kilka osób.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Może się wyczerpał i trzeba już na starcie podejmować jakieś kroki?
2. A skąd ty wiesz, że to manipulacja 3. A skąd wiesz, że to Gaszyński muru nie buduje? Jakie masz informacje o kontaktach SKWK z panem Gaszyńskim? Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Na jakich przesłankach? Z nienawiści do SKWK? Nienawiść wam oczy zasłania... gorzej olej z mózgu wytłacza Jak się o czymś nie wie, to się nie dyskutuje i czeka się na informacje przesłanki by łączyć je w całość. Cała dyskusja jest zbędna, bo się opiera na domniemaniach z czego prosta droga do pomówień takich jak: "pranie brudnych pieniędzy", "władza, rządzenie" itp. Naprawdę skończcie już pisać o tym bo nie macie żadnego pojęcia o relacjach pan Gaszyński vs SKWK
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.01.2015 o godz. 15:55.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zostawienie Czerwińskiego w zarządzie nie było PRAWNIE możliwe, bo w tym przypadku przepisy przewidują max 3 miesięczny termin oddelegowania pracownika RN do zarządu co zostało wykorzystane. Zresztą odsyłam do "laurki" Czerwińskiego napisanej przez SKWK w listopadzie bodajże, gdzie jest podsumowany jego 3 miesięczny okres pracy w zarządzie, jakoś nikt tam słowem nie wspomina o tym, że jakoby Czerwiński był usunięty z zarządu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rozumiem, że nie ma prawnej możliwości, by Czerwiński kiedykolwiek mógł być w zarządzie klubu?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
2) Każdy ma prawo do własnego zdania tyle, że akurat dzisiaj nie da się w żaden racjonalny sposób tej sytuacji obronić. 3) Godzinę po opublikowaniu słynnego artykułu na stronie stowarzyszenia pojawiło się pod nim min 20 komentarzy z czego pewnie 18 było negatywnych. Po chwili wszystko zniknęło i zostały jakieś przesiane brednie. Przecież to działanie rodem z Korei Pn albo z wyborczej, które u każdego rozsądnego budzi tylko zniesmaczenie. Jeżeli w tej sytuacji znajdują się jeszcze obrońcy (w tym min Ty) to pojawia się pytanie komu i co olej z mózgu wytłacza. Rozumiem zażenowane milczenie ale obrona? W dodatku polegająca na obrażaniu innych? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Staram się być w zasadzie obiektywny. Jak ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem, to widzi, że piszę o tym że SKWK napisało to w złej formie, ale to nie znaczy, żeby pomawiać ich o pranie brudnych pieniędzy o to, że chcą źle dla klubu, bo z tym nawet nie ma co dyskutować. Jeślli tego nie widzisz i uważam, że ja kogoś tutaj bronie popieram czy cokolwiek, to nie odpisuj mi więcej, bo szkoda czasu. Ja tylko apeluję o rozsądek i staram się niektórym użytkownikom rozwiewać wątpliwości. i tyle ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
2. Z reguły wyrażam swoje zdanie, jeśli wiem o czym piszę. Tutaj mogę tylko zganić za formę i czas ukazania się artykułu. Czy SKWK miało podstawy do opublikowania takiego artykułu? Podejrzewam, że miało, ale nie wiem tego na 100%, więc nie dyskutuję i nie wymyślam bzdurnych teorii. 3. Nie wiem jakie to były komentarze, jestem przeciwny cenzurze - widzę jednak, jakie idiotyzmy potrafią wypisywać ludzie choćby w tym temacie. Jeśli takie były komentarze na stronie SKWK to wybacz, sam bym je pokasował, bo wstyd... Rozumiem, że Czerwiński jest przyspawany do RN i nie ma możliwości "wyjścia" z niej, by w niedługim czasie pełnić jakąś funkcję w zarządzie klubu? No nie rozbrajajcie mnie ludziska kochane... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja się na prawie nie znam a napisałem tyle co gdzies przeczytałem... Tak naprawdę to mam to w dupie czy ma jakies możliwości czy nie ma...Nie ma teraz potrzeby jego obecności w strukturach klubu...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 10.01.2015 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Generalnie były to komentarze w stylu: "nie róbcie wiochy" czy "teraz to przesadziliście". Raczej stonowane. Niczego o praniu pieniędzy czy islamistach nie zauważyłem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja się nie znam, mam to w dupie ale piszę.
Niech to będzie podsumowaniem całego wywodu ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Dlaczego uważasz że lepszym miejscem bylby zarząd? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na prawie się nie znam ale pisze to co napisał inny facet w innym miejscu najpewniej znający się na prawie(tak wynikało z formy jakiej o tym pisal) Czerwinski był 3 mieisace które miał być, wrocil do TF tam gdzie na chwile obecna jest jego miejsce... Będzie może kiedyś potzrebny w strukturach klubu to zapewne się pojawi... Wiec może skończy temat Czerwinskiego który jest całkowicie bezsensowny... PS. Dacie pracować spokojnie temu człowiekowi czy już jest skreślony
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 10.01.2015 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
serek.c2 napisał(a):
I dalej uźródła:: SKWK napisał(a):
Mylę się? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Swojego posta nie pisałem, by pokazać gdzie ja bym widział Czerwińskiego (gdybyś był ciekaw, to wg mnie tej osoby w ogóle w klubie być nie powinno ze względu na jego przeszłość).
Swoje trzy grosze wtrąciłem dlatego, że zarzuca się tu w tekście SKWK manipulację odnośnie sytuacji z Czerwińskim (zwolnienie, odsunięcie na boczny tor), a wg mnie to po prostu błędnie dobrane słowa autora artykułu. Skoro wiadomo, że można zmienić skład RN i przesunąć Czerwińskiego do zarządu, to chyba można przypuszczać, że jakiś czas temu mogły być prowadzone rozmowy pomiędzy klubem a SKWK, by Czerwińskiego w nowym zarządzie umieścić? Być może nowy prezes zarządu nie wyraził na to zgody - stąd zdanie o odsunięciu na boczny tor np. Czerwińskiego... I tyle tu manipulacji... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ktroś pytał czy Czerwiński nie mógł być w zarządzie. Otóż mógł. Można go było wy**bać z rady Nadzroczej i wtedy mógłby być w zarządzie. Widocznie nikt (w tym on sam) na to nie reflektował.
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przez kilka tygodni Tadeusz Czerwiński w tym klubie po prostu „sprzątał”. Wykonał ogrom pracy, za którą możemy mu być jako kibice zwyczajnie wdzięczni. To właśnie on przygotowywał klub do nowego startu, pod wodzą nowego sternika, jakim będzie Robert Gaszyński.
W październiku został odwołany z zarządu, teraz pełni tylko funkcję w Radzie Nadzorczej. W Krakowie z pewnością nie będzie pojawiał się już tak często jak kiedyś (na stałe wszak mieszka w Warszawie), ale jak zawsze podkreśla nigdy o Wiśle nie zapomni. Patrząc na jego dokonania w ostatnim czasie chyba możemy mu wierzyć. Taki tekst pojawił się swego czasu na SKWK więc już wtedy wiadome było że Czerwińskiego w nowym zarządzie nie będzie i nikt problemu nie robił. Po drugie czy to że prezes sam wybiera ludzi z którymi chce pracować jest problemem? Bo jak dla mnie rzecz normalna i nic w tym dziwnego a oceniać będziemy efekty. Nie widział go w swojej wizji, nie darzą się sympatią, mają zatargi z przeszłości, może Czerwiński sam nie chciał co za różnica? Dzisiaj Gaszyński będzie rozliczany przez kibiców i Cupiała. Czerwiński w erze Cupiała w sumie przez kilka miesięcy był prezesem, na 3 miesiące oddelegowany na stołek wiceprezesa z wiadomych przyczyn a tak to Rada Nadzorcza. Więc jego brak w zarządzie nie jest jakąś niesamowitą niespodzianką.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 10.01.2015 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie jest to problemem - jeśli jednak SKWK miało niejako obiecanego Czerwińskiego jako członka zarządu, to już pojawia się problem. Dodaj do tego odwlekanie przez Gaszyńskiego obiecanego spotkania z członkami SKWK i gotowe. Czy w takiej sytuacji słowa o odsunięciu Czerwińskiego są manipulacją? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W ogóle proponuję przestać gdybać, bo możemy tu snuć różne teorie, tylko po co? Niewiele wiemy, więc może lepiej wstrzymajmy się z przesadnym komentowaniem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozmowa idzie w coraz to nowsze kierunki...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 10.01.2015 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
W związku z tym że adwokaci Czerwińskiego są na forum skorzystam ze sposobności i proszę o wytłumaczenie dlaczego Czerwiński jest "cacy" a Żurawski "bee"?
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Żurawski dlaczego beeee to chyba wiadomo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To plagiat mojego pytania na które od trzech stron nie dostałem odpowiedzi ))) Być może dlatego, że wielu ma taką wiedzę i kojarzenie faktów jak kolega powyżej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|