|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
I tu wcale nie dziwię się SKWK, że potraktowało to jako afront. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W moim odczuciu oświadczenie SKWK zupełnie niepotrzebne. Wywieranie niezdefiniowanej presji już od pierwszych dni urzędowania nowego prezesa jest brakiem szacunku i zaufania dla człowieka, który ma za zadanie przywrócić Wiśle blask (nie tu i teraz, a w perspektywie kilku lat).
Taki pokaz siły i znaczenia SKWK, puszenie się jest zupełnie niepotrzebne i psuje tylko atmosferę - zarówno wśród kibiców (których to SKWK ma za zadanie reprezentować), jak i generalnie wokół klubu. A dobra atmosfera jest podstawą dobrych interesów, szczególnie w tej branży. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
SKWK przesadziło, prezes obiecał spotkanie - więc pewnie ono się odbędzie. Na stanowisku nie jest nawet tydzień, dajmy mu trochę czasu i kredyt zaufania. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No ale pewnie spotka sie ze wszystkimi kibicami (czyli tymi nieistotnymi piknikami) a nie z prezesami. To skandal ze nie zapowiedzial konsultowania swoich decyzji z SKWK.
Panowie - zajmijmy sie tym czym powinnismy sie zajmowac. Nie rozliczajmy prezesa po 3 dniach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
A poza tym. Takich brudów się nie wyciąga na zewnątrz. Nie robi to dobrego PR klubowi.. w chwili gdy potrzebuje pieniądze i szuka sponsorów. I jeszcze jedno Nie można było wysłać takiego listu do klubu? |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A może prezes nie ma świadomości, że SKWK dzieli kibiców na zrzeszonych/niezrzeszonych?
I poniedziałkowe spotkanie jest dla wg niego spotkaniem WSZYSTKICH kibiców? Jak to było, CWZR? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie minał tydzien od oficjalnego objęcia stanowiska a tu na dzien dobry tekst o budowaniu murów przez nowego prezesa
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przeciwnie, prezes ma dużą swiadomość, z której wynika taki a nie inny sposób podejścia do rozmów z SKWK.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
![]() Mam nadzieję, że Gaszyński jednak okaże się być ponad to (mam na myśli zarówno napinkę ze strony SKWK, ale też i bezmyślną nienawiść do SKWK prezentowaną przez niektórych) i jednak sytuację da się załagodzić.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 09.01.2015 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Bo współpraca co do zasady jest czymś dobrym ale niech to będzie mądra współpraca gdzie dwie strony rozumiejąc, że działając wspólnie mogą zrobić więcej niż w pojedynkę biorą odpowiedzialność za to co robią w ramach tej współpracy, także finansową. Jeśli SKWK chce się zajmować dopingiem proszę bardzo ale jeśli oznacza to kary dla klubu to niech organizator tego dopingu płaci za to... Bo dlaczego klub ma płacić za kary spowodowane dopingiem nie przez klub organizowanym ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
SKWK chodzi o spotkanie z Gaszynskim, ktore obiecuje od 3 miesiecy a TY o jakims dopingu piszesz...jakby nie obiecywal to pal licho, tematu by nie bylo. Jak ktos daje slowo to ma je dotrzymac, proste. I kiedy Wisla dostala kare za doping kibicow?
Ostatnio edytowane przez c. : 09.01.2015 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gaszynski jest prezesem od 9 dni (2 dni od zaprezentowania). Wiec jakim cudem mialby sie spotkac z SKWK wczesniej ? Jako kto ?
Mozgom z SKWK juz chyba wali w dekiel |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Prezesem jest tak na prawde od listopada.. mial duzo czasu na spotkanie, on nie musi czekac az do oficjalnego objecia wladzy dlatego to spotkanie obiecywal juz w listopadzie bo juz na 100% kazdy wiedzial ze jest nowym prezesem Wisly, przeciez to nie sa spotkania oficjalne przed blyskiem fleszow.. tak sie spotykali inni prezesi z SKWK i nie bylo problemow. On tez mogl.
Ostatnio edytowane przez c. : 09.01.2015 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast z końcówką, to nie jest taka prosta sprawa i pewnie jako spec od spraw formalnych doskonale o tym wiesz. Jakie środki ma SKWK, żeby np. pilnować, czy ktoś nie rzuci kubkiem po coli w piłkarza przeciwnika? Albo skąd wiadomo, która grupa skanduje hasła zaintonowane przez osobę z SKWK (jeśli w ogóle powinno się łączyć działalność SKWK z działalnością UW), a która wznosi jakieś hasła spontanicznie? Na jakiej podstawie SKWK miałoby ponosić za to odpowiedzialność? @ c. - gość pracuje od paru dni. Nie od listopada. Jak zmieniasz pracę i wiesz o tym, że za miesiąc będziesz pracował w innej firmie, to i tak do tego czasu wciąż pracujesz w obecnej. Trudno od zawodowca wymagać, żeby olał swoje dotychczasowe obowiązki. Mało tego - z konferencji wiemy, że w miarę możliwości sondował temat ewentualnego sponsora co jest plusem dla niego. Poza tym - obiecał spotkanie i go jeszcze nie było. W związku z tym SKWK jest złe, że zorganizował spotkanie z normalsami, a nie z nimi, tak? Może uważał, że to jest właśnie to spotkanie, które obiecał ludziom z SKWK, ale nie zdawał sobie sprawy, że to musi być "specjalne" spotkanie? Nie wiem jak było, ale wciąż uważam, że wszczynanie kolejnej afery jest nikomu niepotrzebne (przynajmniej na tym etapie).
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 09.01.2015 o godz. 12:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Gaszyński wiedział od kilku miesięcy, że przejmie w klubie funkcję prezesa i nie sądzę żeby jego myśli zaplątały takie sprawy jak spotkanie z SKWK. Klub stoi nad finansową przepaścią, facet przed końcem roku wyjeżdża na wakacje, gdzie zabiera ze sobą sprawozdania finansowe klubu i podczas urlopu je analizuje (potwierdzona informacja). W sytuacji, gdzie trzeba od zera budować kulturę organizacyjną klubu (bo nie oszukujmy się, nie można było mówić o jakiejkolwiek organizacji, o kulturze nie wspominając), planować możliwe ugody, działania mające na celu zminimalizować dług, jeszcze oni zawracają mu głowę spotkaniem. Może miał specjalnie przylecieć z Węgier, gdzie do końca roku pracował? Bardzo dobrze, że facet chce się spotkać ze wszystkimi kibicami, aby wysłuchać ich zdania. Wywyższanie się SKWK ponad wszystkich jest żałosne i śmieszne. Ogólnie koncepcja stowarzyszeń kibicowskich jest dobra, jednak gorzej tam jak widać z funkcjonowaniem i racjonalnym myśleniem, gdy kilku chłystków z nadmiarem testosteronu i przerostem ambicji. złapie się za pisanie oświadczeń i artykułów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
Zastanów się co piszesz bo wynika jakbyś tęsknił za tymi dwoma. I przykro mi mówić, ale w tym artykule skwk jest tyle nieścisłości, że ciężko traktować wiarygodnie pozostałą część tekstu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zresztą dawno pisałem że dużym wyzwaniem i jednocześnie problemem dla Gaszyńskiego będzie współpraca z kibicami, co wydaje się potwierdzać zostawienie tej działki sobie: Cytat:
Również. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Są dwie różne sprawy. pierwsza, rzecz to odpowiedzialność za prowadzenie dopingu czyli odpowiedzialność za przyśpiewki i za to co robi gniazdowy. Druga sprawa to odpowiedzialność indywidualna za to co robi każdy kibic bez względu na to kto do jakiego dopingu zachęca. Jeśli SKWK miałoby być odpowiedzialne za prowadzenie dopingu to ja jako Prezes wymagałbym od partnera odpowiedzialności za to w jaki sposób on to robi tym bardziej, że formalnie za to co dzieje się podczas imprezy masowej odpowiada jej organizator czyli WIsła Kraków zarządzana przez Zarząd z Prezesem na czele. I choć może się to wielu nie podobać to za to co się dzieje na stadionie formalnie odpowiada klub i to on formalnie decyduje kto jaki doping prowadzi a nie SKWK. Pozwalanie SKWK na prowadzenie dopingu bez konsekwencji SKWK wg mnie świadczyło o słabości dotychczasowych Zarządów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zbigniew Boniek:
"Na pewno nie będę karał za okrzyk "j…ć pzpn", skoro krzyczą to trzeba pomyśleć dlaczego, a nie karać." |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
A pamiętasz kary za derby i zamknięcie trybuny ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Trybuny od zawsze były miejscem na wyrażanie swojego zdania. Były miejscem gdzie ludzie mogli wykrzyczeć to co chcą. Na tym polega wolność słowa. A teraz gdy lewackie stowarzyszenia próbują poprzez związki i organizacje sportowe narzucić swoje utopijne poglądy, tym bardziej trzeba przeciwko temu protestować a przynajmniej nie zgadzać się na to. I jesli by za to kibice mieli płacic kary to już najkrótsza dorga fdo państwa opisanego przez Orwella. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tzn. zgodzimy się na pewno, że doping, to jest jakiś tam element składowy całego widowiska sportowego. W związku z tym, skoro SKWK miałoby po części być organizatorem widowiska (i ponosić odpowiedzialność z tego jak się wywiązuje ze swojej działki), to powinno też z tego tytułu czerpać zyski, prawda? Skoro ma być uczciwie, to nie widzę innej możliwości. Pasuje Ci taki układ? Pewnie nie. Do tej pory, jednak, na całym świecie, za doping odpowiadają kibice i Bogu dzięki za to. Nie słyszałem, o klubach (poza jakimiś karykaturami z np. Korei Płd), które miałyby sformalizowaną kwestię dopingu. Co do Twojego konika, czyli kar. Są środki, z których bardzo często korzysta polska policja czy władze eklasy i dają im one aż za duże możliwości karania sprawców wykroczeń (np. mandaty za przeklinanie na meczu w Kielcach czy Białymstoku). Czego chcesz więcej? Karania organizacji, która formalnie nie ma nic wspólnego z dopingiem? I to w praktyce (tak, wiem, że teoretycznie łatwo to sobie rozdzielasz) za to, co robi wielotysięczny tłum? Bez żartów. Reasumując. Cieszmy się, że nie tylko Witki chodzą na stadiony, bo byłoby na nich przeraźliwie nudno. |
||
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Zapewne kibice Cracovii chcący zasiać ferment wśród wiślaków.Prosze Cie w takie bajeczki to jeszcze ostatni zdesperowani na forum skwk są w stanie uwierzyć.Czy tego chcesz czy nie, ludzi za przeproszeniem zaczyna w....iać ich rozumowanie pojęcia Cała Wisła Zawsze Razem (o treści oświadczeń nie wspominając) ![]()
Wisła Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Prosta zerojedynkowa sytuacja - stadion ma regulamin. Kupując bilet zgadzasz się przestrzegać regulamin. Popełniasz wykroczenie za które klub musi zapłacić - klub wystawia Ci nakaz zapłaty i koniec. Tak powinno być. Jeśli SKWK ma odpowiadać za doping (tzn prowadzi go) - powinno odpowiadać za konsekwencje tego dopingu (kary), oczywiście wyciągając odpowiedzialność od jednostek - to oni są na trybunach i widzą co się dzieje - mają do tego możliwości. Nie może być tak, że klub ponosi konsekwencje wykroczeń pewnej grupy osób. To tak jakby TESCO odpowiadało za to, że ich klienci robią zadymę w supermarkecie... Oczywiście to jest kwestia dogadania się. A co do prezesa i SKWK - po prosteście SKWK pokazało bezsilność - ich działania nijak nie doprowadziły nawet do powrotu stanu sprzed bojkotu. Prezes powinien rozmawiać z każdym, nie tylko z SKWK - zwłaszcza że wyraźnie widać, że da organizacja nie może być przedstawicielem wszystkich kibiców Wisły - bo nie dopuszcza możliwości dialogu, a i cenzuruje wpisy na swojej stronie.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
||||||
Miałem na myśli tylko to, że to fajnie brzmi a nie, że zmieniasz sens. "Edytowane przez wściekłe pięści węża"
![]() Pozdrawiam wściekłe pięści węża i ich Właściciela Węża
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 09.01.2015 o godz. 13:52.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakby klub zaoferował układ w postaci 50% pokrycia kosztów kar i 50% kosztów oprawy, byłby fair? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
"tradycyjny wysyp junior memberów"
"Ranga" nadawana jest za ilość postów, a nie staż czy merytoryka wpisów. Lepiej kłapać dziobem bez krzty pomyślunku, wtedy może się wypowiedzieć? ![]() Cytat:
Sorry Witek, ale jeżeli mam wybór pomiędzy nieukaranym sprawcą i ukaranym niewinnym wolę nie karać nikogo. Pretensje do stewardów, monitoringu etc. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Ja mam nadzieje, że jednak prędzej czy później do tego spotkania Prezesa z SKWK dojdzie i wszystko zostanie wyjaśnione bo na razie to mamy Całą Wisłę ale podzieloną. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Natomiast gdy już wiadomo kto jest nieukaranym sprawcą to droga już jest prosta do ukarania właściwej osoby |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Cały problem SKWK polega na tym, że od pewnego czasu uważają się za sumienie i moralność tego klubu. Jedyną nieomylną i ostatnią instancję. Na chwale kilku udanych akcji charytatywnych i innych słusznych ruchów, uważają że przysługuje im dożywotni props od każdego, kto ma w sercu Białą Gwiazdę.
Bzdura! To mniej więcej tak, jakby ktoś oddał swojej matce nerkę do przeszczepu, a później uważał, że daje mu to prawo do szczania do jej herbaty i napieprzania ją młotkiem po głowie "dla jej własnego dobra". |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|