The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2015, 22:30
Może i jest coś na rzeczy, że miało dojść do spotkania pomiędzy SKWK a nowym prezesem. Nie mam pojęcia.

Ale wypuszczanie artykułu w tym tonie akurat dziś, gdy jak łatwo wyczuć, dostał on duży kredyt zaufania u fanów ( również pikników ) jest ... nierozsądne.

Wygląda to na kompletny brak wyczucia, albo szczenięcy foch.

Ciężko to zrozumieć.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.01.2015, 22:31
No prosze, pierwszy dzień urzędowania i już podpadł kibicom...
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 07.01.2015, 22:35
Podczas bojkotu byłem po stronie SKWK, ale teraz to przesadzli znacznie. Oni chyba lubią siać ferment i sprawia im to przyjemność.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.01.2015, 22:37
A może SKWK czuje się urażone tym, że nikt z ich grona nie został prezesem?
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.01.2015, 22:38
SKWK ma pretensje ze obecny prezes nie spotkal sie z nimi w zeszlym roku kiedy, tak naprawde, nie byl jeszcze pracownikiem klubu?
Coz, coraz mocniej przekonuje sie ze SKWK chodzi tylko o dobro wlasne, a nie Wisly Krakow...

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.01.2015, 22:50
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
O ile na konflikcie z Bednarzem tracili tylko w oczach januszy tak ten jeden, głupi komunikat odebrał lub odbierze im spore poparcie ogólnie...
Nie odbierze bo już nie raz glupsze rzeczy wypisywali i mają się swietnie.

Natomiast postępują logicznie - chcieliby współkierować klubem więc wywierają presję na Gaszyńskiego by wyrobić sobie należną pozycję. W koncu na to liczyli zwalniając Bednarza. Zatem mają prawo czuć rozczarowanie spowodowane obecną sytuacją.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.01.2015 o godz. 22:52.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 07.01.2015, 22:59
SKWK i ta ich informacja to jakaś parodia. Chyba zaraz nas czeka nowy bojkot...
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.01.2015, 23:54
Po przeczytaniu artykułu... nie zam tej sprawy to też się wypowiem

może chodzi o to, że nowy prezes chce poznać zdanie, że tak powiem, szeregowych kibiców na różne sprawy zanim spotka się z ich ’zarządem’?
Absolutnie nie wyobrażam sobie sytuacji, w ktorej unikałby on współpracy z SKWK, full stop.
Powód: znaki
Ostatnio edytowane przez universe : 07.01.2015 o godz. 23:57.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.01.2015, 00:41
universe napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu artykułu... nie zam tej sprawy to też się wypowiem
Gdyby tak jeszcze inni wzięli z Ciebie przykład. Sprawa zostanie szerzej nakreślona, będzie można komentować.

W odniesieniu do samej konferencji powiem, że spodobał mi się profesjonalizm widoczny u Gaszyńskiego. Nie jest "śliski" jak Basałaj, nie patrzy dzikim wzrokiem niczym Bednarz. Oby prowadził Wisłę do sukcesów i oby czynił to w zgodzie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.01.2015, 00:50
SKWK chyba chcialo dostac vice prezesa ale sie nie udalo i zaczeli biadolic po raz kolejny ze ich pominieto, tak jakby byli najwazniejsi w Wisle. Niech sie zajma kibicowaniem a nie dyktowaniem warunkow (po raz n-ty). Ile jeszcze taki pomylonych wpisow bedzie zanim ludzie ich popierajacy przejrza na oczy.
A spotkanie wszystkich kibicow (nie tylko "namaszczonych") odbedzie sie 12.01 i to powinno wystarczyc.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.01.2015, 08:04
Idąc tropem Universe'a zapoznałem się z artykułem na stronie SKWK.
Jeżeli sprawa nie ma jakiegoś drugiego dna ( o czym mogę nie wiedzieć ), to uważam, że ktoś, kto pisał/zatwierdzał taki artykuł, musiał się poczuć mocno dotknięty faktem, iż nowy zarząd zaczął wprowadzać swoje ( z dużą dozą prawdopodobieństwa - profesjonalne ) porządki, w których nie znalazło się miejsce dla osób postronnych.Dla mnie wygląda to na klasyczny przykład walki o utracone wpływy...
Poczekamy, zobaczymy...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.01.2015, 08:47
Jednym z powodów pewnie jest, że wraz z przyjściem nowego prezesa stanowisko czy pracę w klubie straciły osoby przychylne SKWK, chcące z nimi kompromisu i szukania rozwiązań jak z partnerem.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.01.2015, 09:26
Ja proponuje zamilczec calej gimbazie i innym marzyciela zeby odpuscili sobie najezdzanie na SKWK bo ....a kto jak kto ale oni dla tego klubu i promocji jego zrobili wiecej niz 3 ostatnich prezesow... i maja prawo czuc sie zaniepokojeni bo znaja ten klub od srodka i widza jak cos jest nie tak a Wy skad mozecie to wiedziec ! Z forum? Z plotek ? pffff
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 08.01.2015, 09:47
Jestem zdumiony tym co przeczytałem na stronie skwk...
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.01.2015, 09:55
W komentarz pod tym postem już wprowadzili cenzurkę. Rano jeszcze były dwa nieprzychylne komentarze zalogowanych użytkowników a teraz już ich nie ma..

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.01.2015, 10:03
No, SKWK dało po jajach. Nie wiem, czy jest tam jeszcze ktoś dorosły.

Mieli szanse zrobić dobre pierwsze wrażenie.. i zrobili. Nawet jeśli mieli problem z tym, że prezes nie zaprosił ich na specjalne spotkanie (wygląda na to, że spotkanie z ogółem kibiców to za mało i nie chcą stać z szaraczkami ramię w ramię), to mogli napisać coś w stylu "Życzymy nowemu prezesowi samych sukcesów jednocześnie wyrażając nadzieję, że w najbliższym czasie znajdzie chwilę na spotkanie z przedstawicielami kibiców z SKWK". Acz, ktoś uznał, że lepiej popłakać w necie.

Bardzo różni się to od tego, co powiedział Gaszyński na wczorajszej konferencji. Mówił o rozmowach biznesowych, że konferencja, to nie miejsce na nie, a ogłoszenie ich wyników. Można to przenieść na komunikat SKWK - net to nie miejsce na tego typu teksty. Powinni pismo skierować bezpośrednio do prezesa. Tymczasem wyszło płakanie dziecka, które rozpaczliwie potrzebuje zwrócić na siebie uwagę.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.01.2015, 10:36
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Ja proponuje zamilczec calej gimbazie...
W szkole średniej/studiach powinni nauczyć jaka jest różnica miedzy zaniepokojeniem a murem, więc jeśli masz coś na Gaszyńskiego to powiedz otwarcie - wszyscy skorzystamy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2015, 11:35
Tak sobie wczoraj analizowałem zdanie po zdaniu wczorajszą konferencję nowego prezesa i doszedłem do wniosku, że zaprezentował się niemal idealnie.

Gdy mógł odpowiadał spokojnie, inteligentnie, rzeczowo. Gdzie nie mógł, milczał lub mówił wprost, że konferencja prasowa nie jest odpowiednim miejscem na poruszanie tego typu kwestii.

Na pytanie odnośnie reformy ligi, odseparował swoją opinię od ewentualnej oceny wszystkich pracowników klubu.

Jako człowiek doświadczony zawodowo i (zapewne życiowo również), pierwsze co zrobił właściwie to wykonał miły gest. Może nieco pod publiczkę, ale tak się buduje pozytywną atmosferę wokół klubu; wyszedł do zwykłych kibiców.

Z jego wypowiedzi jasno wynika, że zaczął nieformalnie pracować dla klubu - w kwestii pozyskania sponsora już wcześniej. Ma wizję i wiedzę. Ma za sobą przeszłość związaną z tym miejscem.

Odniósł się również do historii klubu, do wielkich postaw, wielkich postaci.

Wszystko pięknie.

Tylko gdzieś w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać jak będą układały się stosunki nowego prezesa z SKWK. I tutaj pojawiły się obawy...
Bo nie oszukujmy się. Ten starszy już Pan, nie wygląda na taką osobę, która pójdzie na układ, w tym trudnym okresie dla klubu, w kwestii pirotechniki i ewentualnych kar.

Wiadomo też było, że po rozwiązaniu konfliktu na linii SKWK - Bednarz, wszyscy będą patrzeć SKWK uważniej na ręce.

Atmosfera, pirotechnika jest ważna, ale czasem mam wrażenie, że Ci ludzie (z SKWK), zapominają, iż wszystko to kręci się na stadionie wokół piłki, a nie piłka wokół nich. Przynajmniej dla 95% ludzi.

Czasy już nie te same co kiedyś, pora się z tym pogodzić.
SKWK może zgubić pewność siebie...
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.01.2015, 12:01
Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post
W komentarz pod tym postem już wprowadzili cenzurkę. Rano jeszcze były dwa nieprzychylne komentarze zalogowanych użytkowników a teraz już ich nie ma..
Mnie usunięto dożywotnio Albo klaszczesz do wszystkiego co napiszą albo wyjazd. Smutne.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 08.01.2015, 12:11
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie wczoraj analizowałem zdanie po zdaniu wczorajszą konferencję nowego prezesa i doszedłem do wniosku, że zaprezentował się niemal idealnie.

Gdy mógł odpowiadał spokojnie, inteligentnie, rzeczowo. Gdzie nie mógł, milczał lub mówił wprost, że konferencja prasowa nie jest odpowiednim miejscem na poruszanie tego typu kwestii.

Na pytanie odnośnie reformy ligi, odseparował swoją opinię od ewentualnej oceny wszystkich pracowników klubu.

Jako człowiek doświadczony zawodowo i (zapewne życiowo również), pierwsze co zrobił właściwie to wykonał miły gest. Może nieco pod publiczkę, ale tak się buduje pozytywną atmosferę wokół klubu; wyszedł do zwykłych kibiców.

Z jego wypowiedzi jasno wynika, że zaczął nieformalnie pracować dla klubu - w kwestii pozyskania sponsora już wcześniej. Ma wizję i wiedzę. Ma za sobą przeszłość związaną z tym miejscem.

Odniósł się również do historii klubu, do wielkich postaw, wielkich postaci.

Wszystko pięknie.

Tylko gdzieś w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać jak będą układały się stosunki nowego prezesa z SKWK. I tutaj pojawiły się obawy...
Bo nie oszukujmy się. Ten starszy już Pan, nie wygląda na taką osobę, która pójdzie na układ, w tym trudnym okresie dla klubu, w kwestii pirotechniki i ewentualnych kar.

Wiadomo też było, że po rozwiązaniu konfliktu na linii SKWK - Bednarz, wszyscy będą patrzeć SKWK uważniej na ręce.

Atmosfera, pirotechnika jest ważna, ale czasem mam wrażenie, że Ci ludzie (z SKWK), zapominają, iż wszystko to kręci się na stadionie wokół piłki, a nie piłka wokół nich. Przynajmniej dla 95% ludzi.

Czasy już nie te same co kiedyś, pora się z tym pogodzić.
SKWK może zgubić pewność siebie...
Mario
Podpisuje się nie tylko pod każdym zdaniem ale wręcz pod każdym wyrazem, który napisałeś.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.01.2015, 12:13
Mario Nh - nic dodać, nic ująć....

A' propos gimbazy - kolega prowadzi w ramach pracy doktorskiej badania ( socjologia i te sprawy ) i z tego co wspominał, to grupą, która najczęściej oskarża innych o przynależność do "gimbazy" jest grupa absolwentów zreformowanej oświaty ( czyli roczniki od 1986 wzwyż ).
Jak skończy ( obrona jakoś we wrześniu/październiku ) to aż go poproszę, żeby udostępnił badanie i metodykę
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2015, 12:27
Ja już wiem, że nadszeł czas na trudna decyzje i wynoszę sie z C. Tego juz trochę za dużo jest ze strony SKWK.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.01.2015, 12:30
OT:/
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Jak skończy ( obrona jakoś we wrześniu/październiku ) to aż go poproszę, żeby udostępnił badanie i metodykę
Oooo.. Poproś
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 08.01.2015, 12:37
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ja już wiem, że nadszeł czas na trudna decyzje i wynoszę sie z C. Tego juz trochę za dużo jest ze strony SKWK.
Zapraszam na sektor D ! To chyba najgłośniejszy po C sektor a SKWK tu nie ma. Za to można spotkać dawnych gniazdowych z X
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2015, 12:44
I nie chodzi tylko o samą działalność Stowarzyszenia. Mają mnóstwo zasług mimo wszystko... (temat rzeka).

Z bólem serca.
Jednym zdaniem;
Fajnie będzie znaleźć się wśród Wiślackiej braci i nie czuć się jak w przedszkolu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 08.01.2015, 12:44
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Zapraszam na sektor D ! To chyba najgłośniejszy po C sektor a SKWK tu nie ma. Za to można spotkać dawnych gniazdowych z X
Mówimy o górze rzecz jasna ;-) Na dole byłem pół rundy to mnie atmosfera zabijała ;-)
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.01.2015, 12:46
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Ja proponuje zamilczec calej gimbazie i innym marzyciela zeby odpuscili sobie najezdzanie na SKWK bo ....a kto jak kto ale oni dla tego klubu i promocji jego zrobili wiecej niz 3 ostatnich prezesow... i maja prawo czuc sie zaniepokojeni bo znaja ten klub od srodka i widza jak cos jest nie tak a Wy skad mozecie to wiedziec ! Z forum? Z plotek ? pffff

Kolego... Nikt tu nie mówi, że SKWK za całość swojej działalności ma u wszystkich minusa.
Mówimy o tej konkretnej sprawie!

Nie jestem z gimbazy.. Mam milczeć?

Bardzo Cię proszę rozwiń swoją wypowiedź chętnie podyskutuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 08.01.2015, 12:53
Mówimy o górze rzecz jasna ;-)
Rzecz jasna. Polecam D24
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 08.01.2015, 12:55
Dzięki Wit.Ek za podpowiedź !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.01.2015, 13:06
Jestem bardzo zniesmaczony tym artykułem jaki pojawił się na stronie Stowarzyszenia.
W większości spraw popierałem SKWK, czy to podczas walki z Bednarzem, czy wcześniejszym protestem, teraz jestem zdecydowanie po przeciwnej stronie barykady.
Nie wiem i nie potrafię zrozumieć jaki jest cel tego tekstu?

Pan Robert Gaszyński jest prezesem Wisły od 5 stycznia, mam rozumieć, że miał przerwać swoją wcześniejszą pracę, porzucić poznawanie sytuacji Wisły od środka, przygotowania do konferencji byle tylko spotkać się z przedstawicielami SKWK. Dla mnie trochę niezrozumiałe. Pan Gaszyński wychodzi z inicjatywą spotkania ze WSZYSTKIMI kibicami Białej Gwiazdy. Chce poznać ich problemy, usłyszeć od nich co im się nie podoba, dlaczego na meczach jest niska frekwencja itp.

Pisanie o tym, że pozbyto się Tadeusza Czerwińskiego to jakieś nieporozumienie. Chciałbym przypomnieć że Tadeusz Czerwiński został oddelegowany na zarządu Wisły na okres 3 miesięcy.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów