The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2015, 21:16
Co za eksperci wymyślili, żeby za takiego parodystę zapłacić 500 tys. euro i dać mu 400 tys. euro rocznego kontraktu? Podobno trzech profesjonalistów o wiadomych nazwiskach. W rzeczywistości, Genkow nigdy nie potwierdził, że jest dobrym napastnikiem jak na naszą ligę. Od Brożka był o klasę gorszym napastnikiem, ale jak to bywało za wiadomych czasów - miał niebotyczną pensję.

Oczywiście Bednarz też popełnił błąd, bo z tymi skompromitowanymi piłkarzami (Genkow, Iliev, Jaliens, itp.) należało pożegnać się za wszelką cenę w lecie 2012 r., co pozwoliłoby zaoszczędzić kilka mln zł, bo oni rzecz jasna w sezonie 12/13 dalej kompromitowali się (zresztą już oni za wodza Roberta grali słabiutko), a pensje były takie jakby wtedy Wisła grała minimum w fazie pucharowej LE.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2015, 22:15
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Co za eksperci wymyślili, żeby za takiego parodystę zapłacić 500 tys. euro i dać mu 400 tys. euro rocznego kontraktu? Podobno trzech profesjonalistów o wiadomych nazwiskach. W rzeczywistości, Genkow nigdy nie potwierdził, że jest dobrym napastnikiem jak na naszą ligę. Od Brożka był o klasę gorszym napastnikiem, ale jak to bywało za wiadomych czasów - miał niebotyczną pensję.

Oczywiście Bednarz też popełnił błąd, bo z tymi skompromitowanymi piłkarzami (Genkow, Iliev, Jaliens, itp.) należało pożegnać się za wszelką cenę w lecie 2012 r., co pozwoliłoby zaoszczędzić kilka mln zł, bo oni rzecz jasna w sezonie 12/13 dalej kompromitowali się (zresztą już oni za wodza Roberta grali słabiutko), a pensje były takie jakby wtedy Wisła grała minimum w fazie pucharowej LE.
Ale jak niby miał to zrobić jak widać na załączonym obrazku, że ani złotówki nie zamierzali odpuścić?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.01.2015, 22:37
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale jak niby miał to zrobić jak widać na załączonym obrazku, że ani złotówki nie zamierzali odpuścić?
Znaleźć dla nich kluby po promocyjnej cenie, żeby zaoszczędzić spore pieniądze z płac? Ale co ja moge wiedzieć, nie jestem prawnikiem.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.01.2015, 22:40
cash_X napisał(a):Wyświetl post
Znaleźć dla nich kluby po promocyjnej cenie, żeby zaoszczędzić spore pieniądze z płac? Ale co ja moge wiedzieć, nie jestem prawnikiem.
można mu nawet Real znaleźć ale jak on powie "nie" to nigdzie na siłe sie go nie wypchnie.cytując klasyka "bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało naraz"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.01.2015, 23:40
Znaleźć dla nich kluby po promocyjnej cenie
Gdyby Cupiał przewidzał ze tak TF klęknie, czy jego skok na LM tak się skończy, pewnie zagrałby innymi kartami.

Ale co ja moge wiedzieć, nie jestem prawnikiem.
Ja też nie ale z tego co wiem Genkovowi chodzi o odszkodowanie za poniesione 'straty' z tytułu niezrealizowania umowy w wysokości pełnej kwoty jaka została do końca kontraktu. Tylko głupi zrezygnowałby z takiej dodatkowej kasy, jeśli ma klub w d..e.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.01.2015, 00:52
Dla przypomnienia. Genkow gdy mu Wisła płaciła strzelił w pierwszych 14 spotkaniach 7 bramek, bez niego nie byłoby też MP w 2011 roku. Później przyszła kontuzja i zastąpił go Biton, a później.. A później to okazało się że od niektórych piłkarzy wymagano aby grali za darmo..no to nie grali. I nie chodzi tylko o Genkowa (piłkarza dość przeciętnego, choć wiosną gdy Wisła zdobywała MP, dość pożytecznego, później już symulującego grę) czy np. Wilka (w Hiszpanii daje dowód iż nie jest tylko z drewna, a ambicją można wiele nadrobić).. Tak dla porównania taki bramkarz Jovanić, sprowadzony bodaj przez niezatapialnego Zdzicha kosztował 400 tysięcy euro i to jest transfer jednoznacznie chybiony.. To jest tak, jak już tu kiedyś w kontekście polityki transferowej pisałem. Jak Genkow i spółka zdobywali MP i grali w fazie grupowej LE, to nie byli przepłaceni, a jak pojawili się po RM inni trenerzy z PMSzkol. i drużyna przestała dobrze grać, a bo piłkarzom nie płacono, a bo trenerzy nie dawali sobie rady, a bo wreszcie magiczna moc JB w rozwalaniu klimatu w ekipie Wisły wypychając poszczególnych piłkarzy poza drużynę..to wszyscy byli przepłaceni, włącznie z wszystkimi polskimi piłkarzami, bo jak wszyscy to wszyscy, babcia też. Przymną też, że taki Genkow w 2011 roku zarabiał jak Garguła, http://bulgarska.pl/arboleda-i-muraw...22dd775a000000, hmm a jaki pożytek był w 2011 roku z Łukasza Garguły, pytanie retoryczne, przypomnę że pensje Gargule załatwił Bednarz.. Raz jeszcze, wszelkie rozważania finansowe w sporcie zawsze należy widzieć w kontekście wyników sportowych, jak dają kasę, znaczy kasa jest dobrze zainwestowana, nie dają znaczy źle zainwestowana. Pytanie tylko po co trenerem Wisły został np. Probierz, a zwłaszcza Kulawik, albo po co nam było jeść żabę w postaci byłego już prezesa, niedawno zwolnionego, a pytania te są do właściciela. Podobnie jak z pytaniem, stać było Wisłę na pensje dla Garguły/Genkowa, czy nie było stać, a raczej, czy bossa naszego na to było stać. Świadomie zestawiam te 2 pensje, bo jednym najwyraźniej nie płacono, drugim zaś owszem, na jednych była nagonka, a drugich przemilczywano. Rzecz wiec w tym, że jeśli Wisła SA podejmuje jakieś zobowiązania to powinna je respektować, a działać długofalowo, niestety boss zbyt długo traktował Wisłę jak zabawkę, ..wiem, wiem a bo kto bogatemu zabroni.. W sumie nikt.. Ale na szczęście pojawiły się wymogi rynkowe, na szczęście nawet nasz boss musi bilansować wydatki z przychodami, a lekcja z JB i przerwanym projektem wcześniejszym, powinna nauczyć BC, że Wisła SA to jednak nie jest zabawka, tylko poważny biznes, w którym należy działać długofalowo, aby tylko to myślenie charakteryzowało naszego bossa w kontekście pana Gaszyńskiego, dla dobra Wisły, bardzo bym sobie tego życzył.
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.01.2015 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.01.2015, 01:24
Wisła zanotowała spadek budżetu z poziomu ponad 65 mln zł do okolic 30 mln zł w ciągu 3 lat przy jednoczesnym spadku wynagrodzeń z poziomu blisko 40 mln zł do 20 mln zł w tym samym czasie. Nie da się inaczej tego wytłumaczyć niż przeciążeniem budżetu płacowego.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.01.2015, 02:21
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
wlasnie tak Lysa Menda rozwiazywala kontrakty , jeszcze dlugo trzeba bedzie po nim sprzatac ...ale sory, dla niektorych byl to "fachowiec" , Mesjasz i guru "Nowej Armii Bialej Gwiazdy"
A Bednarz miał ze swoich spłacać Bułgara? Za czyjej kadencji przychodził?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2015, 03:47
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
To nie personalnie, czy coś - tylko zawsze mnie mierzwi to myślenie. Jak płacimy za gościa 500 tys. euro (nawet z tym kontraktem weźmy 900 tys.) - to dlaczego wymagamy, żeby on był o klasę lepszy od Brożka, za którego chcemy 2 mln euro. Jak dla mnie cena adekwatna do umiejętności, dopóki mu płacili - to coś tam strzelał, później klasyczna laga jak przestali.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 07.01.2015, 09:31
Genkov nie był może wirtuozem, ale parę bramek nam strzelił, znacznie przyczynił się do zdobycia mistrzostwa Polski, więc parodystą bym go nie nazywała (no chyba, że w odniesieniu do końcowego etapu pobytu przy R22, kiedy gość symulował jakieś dziwne urazy i generalnie nic nie grał). Jak był rożny i Cwetan wyskakiwał do góry, to już można było wstawać z krzesełka. Inna sprawa, że kasa którą zarabiał była przesadzona, ale to nie tylko on miał takie zarobki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 07.01.2015, 10:04
milosz napisał(a):Wyświetl post
Świadomie zestawiam te 2 pensje, bo jednym najwyraźniej nie płacono, drugim zaś owszem, na jednych była nagonka, a drugich przemilczywano. Rzecz wiec w tym, że jeśli Wisła SA podejmuje jakieś zobowiązania to powinna je respektować
Jeśli przez respektowanie zobowiązań uważasz wpłate na konto, owszem masz rację. Jednak zauważ że wcześniej Genkov podpisał papier o prolongacie spłaty zadłużenia o 4-ry miesiące a potem uzył go do ucieczki z tonącego okrętu.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.01.2015, 13:29
Jak ktoś w shoutboxie napisał: "Nic nie wiadomo, wszystko jest możliwe"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.01.2015, 14:34
Balonik pekl bo strasznie cos cicho...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.01.2015, 14:49
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Streśćmy czego dowiedzieliśmy się z konferencji...

Sponsor? Trwają rozmowy...
Transfery? Trwają rozmowy...
Stilić? Trwają rozmowy...
Długi? Trwają rozmowy...

Ale przynajmniej wiemy że mają być puchary ;]

Myślę że ta konferencja uspokoiła większość ;>
Powód: Semir
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 07.01.2015 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.01.2015, 14:50
OSZUKALI MNIE! GDZIE TEN Baby&Baby na koszulki gdzie transfery? Gdzie Liga Mistrzów? OSZUKALI MNIE!
I jeszcze z SKWK chce gadać! Skoandal!
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.01.2015 o godz. 15:02.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.01.2015, 15:05
Prezes, który wie co i jak mówić. To bardzo ważne, szczególnie w stosunku do Jacusia "Paplacza" Bednarza.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2015, 15:28
W końcu jako prezesa mamy konkretnego człowieka z odpowiednim doświadczeniem w biznesie. Jak to wszystko się potyczy - nie wiadomo ,ale pierwsza konferencja bardzo obiecująca. Na pewno Gaszyński zrobił dobre wrażenie.
Widać różnicę klas między Panem Gaszyńskim, a jacusiem w gumiakach z myjką karchera.

Co do transferów i sponsorów- lepiej,żeby dogadali tematy na spokojnie i ogłosili to wkrótce, niż w ogóle.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.01.2015 o godz. 16:06.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.01.2015, 16:11
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A to był jakiś balonik w ogóle? Jeśli ktoś się spodziewał czarodzieja z czarodziejską ródżką na tej konferencji to pewnie rozczarowany..
Ja tutaj widzę nadzieję na normalność czyli klub profesjonalnie zarządzany.

Panu prezesowi Gaszyńskiemu (our fellow Wiślak, yay! ) życzę owocnej pracy oraz wielu powodów do radości i satysfakcji w 2015!!!
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2015, 16:11
Na konferencji prasowej wypowiadał się rzeczowo, zachowawczo, nie obiecywał złotych gór. Ocenimy jego pracę za jakiś czas.
Wygląda na to, że stanowisko prezesa Wisły, przypadło wreszcie osobie, o odpowiednich kompetencjach, dla której Wisła jest czymś więcej niż tylko podpunktem w CV i sposobnością do zarobienia niezłych pieniędzy.

Trzymam kciuki za obecny zarząd, prezesa, trenera i drużynę.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 07.01.2015, 16:53
universe napisał(a):Wyświetl post
A to był jakiś balonik w ogóle? Jeśli ktoś się spodziewał czarodzieja z czarodziejską ródżką na tej konferencji to pewnie rozczarowany..
Ja tutaj widzę nadzieję na normalność czyli klub profesjonalnie zarządzany.

Panu prezesowi Gaszyńskiemu (our fellow Wiślak, yay! ) życzę owocnej pracy oraz wielu powodów do radości i satysfakcji w 2015!!!
Był bo wiele osob było strasznie napompowanych nie tylko tutaj ale i na innych stornach w sprawie nowego sponsora,Stilica,transferow itd...

Tylko spokoj Nas uratuje...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.01.2015, 16:55
Pierwsza od bardzo dawna normalna konferencja prasowa z wydaje się normalnym prezesem. Bez obiecywania złotych gór, bez wizji końca świata. Tylko tyle i tyle.
Wydaję się, że można popatrzeć w przyszłość z uzasadnionym optymizmem,
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2015, 18:49
Robert jak na nazwisko przystało wszedł i zgasił wszystkich napalonych na uj wie co jak peta. I dobrze. Krok po kroku.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 07.01.2015, 21:50
A czy SKWK już całkowicie po.......ilo czy jak to jest
Ten artykul który się pojawil to szczyt ,kompletny szczyt blazeniady...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.01.2015, 22:01
Niestety, ale SKWK strzela sobie kolejną kulę, tym razem nie w kolano a w zasadzie w szyję - jeszcze jedna-dwie i się skończy. O ile na konflikcie z Bednarzem tracili tylko w oczach januszy tak ten jeden, głupi komunikat odebrał lub odbierze im spore poparcie ogólnie...
Odpowiedz cytując
Gothic
Junior Member

Od: 12.2014

Stary 07.01.2015, 22:14
SKWK potwierdza ze nie wiedza co to dobro klubu zenada jaki poziom reprezentuja smiech na sali
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 07.01.2015, 22:20
życzyłbym sobie aby praca w takim miejscu jak Wisla, i w polskim futbolu ogolnie.... "nie zgnoiła" takiej osoby jak Gaszyński...bez wzgledu czy uda mu sie wyciagnac klub z zapasci czy nie, chciałbym aby Gaszyński nie musiał sie wstydzic wpisujac do swojego CV obecnego pracodawcy...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.01.2015, 22:22
O ile w sprawie łysego byłem po stronie SKWK to tym razem dopierdo.... do pieca. Po takich tekstach i akcjach co raz wiecej osob moze sie odwracac a pikniki na stadionie tez sa potrzebni

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.01.2015, 22:26
Pikniki mają SKWK głęboko w dupie już po łysym, teraz i ultrasi się zaczną w....iać, bo SKWK zaczyna .......ić od rzeczy. Nie był jeszcze prezesem a już ma ustalać swoją politykę wobec kibiców...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.01.2015, 22:28
Mi wygląda, to na zwykłą obrazę tylko dlatego, że w pierwszej kolejności nie skakali wokół nich. Czasami trzeba zamknąć usta, tym bardziej teraz gdzie smród się jeszcze długo będzie unosił.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.01.2015, 22:30
Tego tekstu wogole nie rozumiem. Facet pracuje ledwo kilka dni w planach ma muzeum i chce zeby stadion zyl nie tylko meczem. A tu SKWK wyjezdza ze buduje mur miedzy klubem a kibicami. Fuck logic. Nie kiedy zachowuje sie oni jak dzieci fochajac sie o to ze nie zaproszono ich do rozmowy jako pierwszych

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów