The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2014, 18:10
Bo z braku laku gra jeden Uryga, który delikatnie mówiąc nie zachwyca
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.01.2015, 09:14
Ciekawe czy interia, wie coś więcej o Bobanie Jovičiu, niż to co wyczytała w komentarzu Lolka. Z ich bardzo skromnego newsa można sądzić, że jednak nie.

Co prawda, nie traktuję tego transferu jako pewnik, ale jestem ciekaw co przy ewentualnej mocnej konkurencji na prawej obronie zrobi Smuda z Burligą. Posadzenie go na ławie będzie "krzywdą" i dla niego i chyba dla Wisły. Piszę "chyba" dla Wisły zastanawiając się czy w ogóle jest to zawodnik którego możemy jeszcze w przyszłości sprzedać.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 01.01.2015, 09:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy interia, wie coś więcej o Bobanie Jovičiu, niż to co wyczytała w komentarzu Lolka. Z ich bardzo skromnego newsa można sądzić, że jednak nie.

Co prawda, nie traktuję tego transferu jako pewnik, ale jestem ciekaw co przy ewentualnej mocnej konkurencji na prawej obronie zrobi Smuda z Burligą. Posadzenie go na ławie będzie "krzywdą" i dla niego i chyba dla Wisły. Piszę "chyba" dla Wisły zastanawiając się czy w ogóle jest to zawodnik którego możemy jeszcze w przyszłości sprzedać.
Po tych filmikach na youtube widać że Jovic ma technikę,drybling oraz szybkość i dośrodkowanie.Dla mnie i pewnie dla wielu to skrzydłowy za Sarkiego.
Burliga już miał przegrać ze Stolarskim, Bury da sobie radę nawet jakby słoweniec przyszedł na obronę(choć szczerze wątpie w to).
Ostatnio edytowane przez fansorina : 01.01.2015 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.01.2015, 10:46
Walecznością Burliga może wiele wygrać, natomiast również oglądałem filmiki na yt Jovicia i szybkością, dryblingiem, techniką miażdży Burlige. Nawet jeśli (a raczej na pewno) filmiki piłkarskie na yt są bardzo "koloryzowane", to pewnych rzeczy nie da się zmanipulować. Oczywiście nie mówię o skrajnych przypadkach vide student z Rumunii o którym chcemy jak najszybciej zapomnieć.

Szkoda by było Burligę, czy to Sadloka, Głowackiego czy Gumisia posadzić na ławie, ale myśląc o grze w pucharach jestem sobie w stanie wyobrazić lepszego zawodnika z tych pozycjachi, no może z wyjątkiem Głowackiego. Oczywiście bez fantazji o zawodnikach rodem z ligi mistrzów.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.01.2015 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.01.2015, 12:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Walecznością Burliga może wiele wygrać, natomiast również oglądałem filmiki na yt Jovicia i szybkością, dryblingiem, techniką miażdży Burlige. Nawet jeśli (a raczej na pewno) filmiki piłkarskie na yt są bardzo "koloryzowane", to pewnych rzeczy nie da się zmanipulować. Oczywiście nie mówię o skrajnych przypadkach vide student z Rumunii o którym chcemy jak najszybciej zapomnieć.

Szkoda by było Burligę, czy to Sadloka, Głowackiego czy Gumisia posadzić na ławie, ale myśląc o grze w pucharach jestem sobie w stanie wyobrazić lepszego zawodnika z tych pozycjachi, no może z wyjątkiem Głowackiego. Oczywiście bez fantazji o zawodnikach rodem z ligi mistrzów.
Może Smuda będzie wprowadzał w życie swój plan wystawiania Burligi na prawej pomocy, przynajmniej do czasu, kiedy nie będziemy mieli skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.01.2015, 12:30
Prędzej tego Jovicia na skrzydło szykuje.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 01.01.2015, 13:29
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Może Smuda będzie wprowadzał w życie swój plan wystawiania Burligi na prawej pomocy, przynajmniej do czasu, kiedy nie będziemy mieli skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.
Chłopie nie ma takich szans.

Na taki pomysł Smuda postawił raz i sam się z niego wycofał w 60 minucie. Bury się tam nie nadaje. Brakuje mu szybkości i techniki.

Lubie Burego, ale jeżeli chcemi iśc grać w Europie, to sorry to nie dla niego półka za wysoka.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.01.2015, 13:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
Bo z braku laku gra jeden Uryga, który delikatnie mówiąc nie zachwyca
Jeszcze Stępień od czasu doc czasu
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.01.2015, 14:38
Tez cos czuje jesli Jovic zawita do nas to raczej na miejsce Lukasza mam nadzieje ze Bury latwo go nie odda ale i Sadlok nie moze czuc sie bezbieczny.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.01.2015, 17:44
Jeśli Jovic faktycznie zasili nasze szeregi, to niezależnie od tego, na jakiej będzie grał pozycji, będzie kolejną oznaką, że Wisła wychodzi pomału na prostą - to taka jaskółka, która wiosny wprawdzie jeszcze nie czyni, ale mocno o niej przypomina !!
Powód: Polska język, trudna język...
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 01.01.2015 o godz. 17:46.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 01.01.2015, 18:07
Mogą sprowadzać nawet Messiego. Tylko co z tego, skoro na ławce trenerskiej siedzi człowiek, który utkną w latach 90 ubiegłego wieku. Najważniejsza rzecz to pozbycie się z klubu Smudy, bo z tym panem możemy co najwyżej bić się o podium w ekstraklasie, a nie myśleć o mistrzostwie i pozytywnych występach w Europie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.01.2015, 18:22
Ja myślę że najważniejsza rzecz to wytrzeźwieć po Sylwestrze. Bez Smudy byśmy szorowali miejsca 8-10.
Odpowiedz cytując
MarkoPole
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 01.01.2015, 19:02
tez mysle ze bez Smudy bysmy zajmowali nizsze miejsce w tabeli, ale czy to trener na ,oby, wspaniala przyszlosc Wisly, to watpie....
Chcialbym czytac na koncu sezonu: Gierczynki i spolka podziekuja Smude za wielki sukses w tym sezonie i zycze mu wszystkiego najlepszego, za goodiny konferencja z nowym trenerem, z ktorym od dluszego czasu wszystkie sprawy byly uzgadniany!
przepraszam za straszna ortografie...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.01.2015, 19:31
MarkoPole napisał(a):Wyświetl post
tez mysle ze bez Smudy bysmy zajmowali nizsze miejsce w tabeli, ale czy to trener na ,oby, wspaniala przyszlosc Wisly, to watpie....
Chcialbym czytac na koncu sezonu: Gierczynki i spolka podziekuja Smude za wielki sukses w tym sezonie i zycze mu wszystkiego najlepszego, za goodiny konferencja z nowym trenerem, z ktorym od dluszego czasu wszystkie sprawy byly uzgadniany!
przepraszam za straszna ortografie...
Z pewną taką nieśmiałością ale jednak...
muszę zadać to pytanko kto to do jasnej ciasnej jest GIERCZYNKI?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2015, 19:38
Może o Greczynki chodziło. Wiesz... "Greczynki podziękują Smudzie"
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.01.2015, 19:55
MarkoPole
Weź pod uwagę, że Smuda ma 3 letni kontrakt z Wisłą tak więc pewnie w przypadku takiego zwolnienia pieniędzy by się nie zrzekł (tak jak było w przypadku reprezentacji co nawet za 2 ostatnie miesiące dostał pensję).
Odpowiedz cytując
MarkoPole
Junior Member

Stary 01.01.2015, 20:25
Ah ok, o dlugosc kontraktu zapomnialem....
Chodzilo mi oto zeby nowy prezes Gie....... (?) mial plan krotko- i dlugofalowy dla klubu.
I oby dostal troszke czasu.....
Przeciwko Smudzie nic nie mam, ale jakis wizjoner to raczej juz nie bedzie...
Pozdro!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.01.2015, 20:34
MarkoPole napisał(a):Wyświetl post
Ah ok, o dlugosc kontraktu zapomnialem....
Chodzilo mi oto zeby nowy prezes Gie....... (?) mial plan krotko- i dlugofalowy dla klubu.
I oby dostal troszke czasu.....
Przeciwko Smudzie nic nie mam, ale jakis wizjoner to raczej juz nie bedzie...
Pozdro!
Gaszyński

Co do meritum zaś zgadzam się z Tobą. Smuda prochu już nie wymyśli. Jego czas tak jak Kasperczaka minął. Podium z, nim na ławce jest jak najbardziej realne. Ale, to chyba maksimum, co może on z tym zespołem zrobić. Tylko niech nie powtórzy się scenariusz z wiosny ubiegłego sezonu. Z tym Mistrzostwem, to się niektórzy mocno zagalopowali. Na razie nawet transfer tego Słoweńca nie doszedł do skutku, a niektórzy jakieś mocarstwowe plany snują. Poczekajmy aż słowa zamienią się w konkretne decyzje, bo, póki, co to możemy tylko gdybać. Zresztą z transferami bywa tak, że są one strzałem w dziesiątkę albo klapą, więc wszystko wyjdzie w praniu.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
MarkoPole
Junior Member

Stary 01.01.2015, 21:09
Ach Gaszynski!�� wjasnie w rozmowie na akademiawisly sie dowiedzialem...��
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 01.01.2015, 21:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że najważniejsza rzecz to wytrzeźwieć po Sylwestrze. Bez Smudy byśmy szorowali miejsca 8-10.
A ja myślę, że przesadzasz. Zresztą, zobaczymy w rundzie wiosennej. Znając "zdolności" Smudy do przygotowania zespołu na tę część sezonu to raczej twoje prognozy o 8-10 miejscu mogą się spełnić... i to z Twoim ulubieńcem.

Jeśli Cupiał na poważnie myśli o ponownej budowie wielkiego klubu to pierwsze pieniądze jakie powinien zainwestować to te na dobrego zagranicznego trenera. Jednak znając nasze realia, to pewnie wyłoży jakieś śmieszne pieniądze na 2-3 kopaczy i będzie czekał na cudy od Smudy. A te cudy to maksymalnie 3 miejsce w lidze i kolejna kompromitacja w pucharach w lipcu. I błędne koło będzie się toczyć, a my dalej będziemy się pocieszać i śmiać z amicii i legii. Po prostu kocham ten nasz grajdołek...
Ostatnio edytowane przez qqq_b : 01.01.2015 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.01.2015, 21:56
spokojnie ze Smudą, dać mu popracować ileś tam czasu w komforcie(a taki ma ponoć być tj. nowy prezes, sponsor, transfery, marketing itd) i jak to spier.doli to po prostu zmienić trenera ale nic za szybko bo paru działań Bogusia w tym temacie niestety możemy żałować(Petrescu)
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.01.2015, 23:05
Petrescu byłby poprostu idealnym kandydatem do poprowadzenia Wisły do dawnej świetności, a teraz jest chyba bez klubu. Jeśli dobrze pamiętam to mówił, że chciałby tu kiedyś wrócić. Facet sobie zarobił ładnej kasy u Arabów i myślę jakby Cupiał z nim dobrze pogadał to by kokosów nie chciał, a i wrócić byłby chętny. Franek powinien poprowadzić ten klub do końca tego sezonu, a potem podziękować(jeśli jest jakiś kandydat inny jak np. Petrescu).
Franiu jest dobry na czas wegetacji, ale budować to on nie umie. Do tego trzeba innego człowieka.
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.01.2015, 00:22
Mnie interesuje jedno skoro Jović ma kontrakt do końca czerwca a jego wartość wynosi około 600 tys euro to jak ma już teraz trafić do nas ?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.01.2015, 00:39
Hahaha zaczyna się... Petrescu
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 02.01.2015, 01:46
huberix napisał(a):Wyświetl post
Petrescu byłby poprostu idealnym kandydatem do poprowadzenia Wisły do dawnej świetności, a teraz jest chyba bez klubu. Jeśli dobrze pamiętam to mówił, że chciałby tu kiedyś wrócić. Facet sobie zarobił ładnej kasy u Arabów i myślę jakby Cupiał z nim dobrze pogadał to by kokosów nie chciał, a i wrócić byłby chętny. Franek powinien poprowadzić ten klub do końca tego sezonu, a potem podziękować(jeśli jest jakiś kandydat inny jak np. Petrescu).
Franiu jest dobry na czas wegetacji, ale budować to on nie umie. Do tego trzeba innego człowieka.
Jeszcze Cię trzyma po sylwestrze widzę...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 02.01.2015, 09:59
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Hahaha zaczyna się... Petrescu
Petrescu to mały pryszcz
kiedyś przymierzany był tu Simeone
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.01.2015, 10:31
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Mnie interesuje jedno skoro Jović ma kontrakt do końca czerwca a jego wartość wynosi około 600 tys euro to jak ma już teraz trafić do nas ?

w czerwcu dostaną za niego wielkie G. teraz może się dogadali np. na 200 tyś euro

albo gosćia zakontraktują teraz a przyjdzie za pol roku. nigdzie nie jest napisane że przyjdzie teraz wiec moze tutaj jest haczyk
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.01.2015, 11:07
Pojawily się nowe komentarze (nie wiem czy prawdziwe)...

Ze na dniach się ma okazac czy Jovic przychodzi teraz czy od czerwca z tym ze ma podobno oferte tez z Belgii..
Jakis gość pisze ze Cola ma dac rocznie 400 tys euro (w co osobiście nie wierze ponieważ nie oni maja być glownym sponsorem)...
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 02.01.2015, 12:46
To po co rozsiewasz ten ferment dalej, skoro sam w niego nie wierzysz?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.01.2015, 13:11
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
To po co rozsiewasz ten ferment dalej, skoro sam w niego nie wierzysz?
Nie czytaj.....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów