The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2014, 16:36
po co wchodzicie wogole w polemike z warszawskimi trolami ? olewac ich, nie odpowiadac, nie cytowac ..... niekarmiony troll zdechnie z glodu
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 27.11.2014, 00:16
Jutro legiunia gra. Coś czuje, że dostaną 3:0.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.11.2014, 00:23
Napnij się jeszcze w czwartym temacie na "Legunie" klaunie, bo widzę w dobrej formie jesteś dziś wieczorem.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.11.2014, 08:03
Mogą dostać i 5-0, co z tego? Awans pewny, teraz walczą tylko o pierwsze miejsce w grupie i punkty do rankingu na ewentualny start do eliminacji LM w przyszłym sezonie.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.11.2014, 08:24
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Jutro legiunia gra. Coś czuje, że dostaną 3:0.
To Ty masz konto na legionisci.com ? Bo nick dokładnie taki sam, jakoś w przypadek nie wierzę - tylko podpis pod nickiem dziwny "Legionista", rozdwojenie jaźni czy co ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2014, 12:42
Nienajgorszy kurs na Sporting, można się trochę odkuć

Emocji wielkich w meczu nie będzie, Legia zrobiła już swoje w grupie i po prawdzie nic nie musi (co najwyżej może). Sporting wygra. Berg ogra rezerwowych, żeby mieć pole manewru na wiosnę.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 27.11.2014, 15:42
Krav napisał(a):Wyświetl post
To Ty masz konto na legionisci.com ? Bo nick dokładnie taki sam, jakoś w przypadek nie wierzę - tylko podpis pod nickiem dziwny "Legionista", rozdwojenie jaźni czy co ?
Nie wchodze na ich forum, wiec nie wiem. Ja sie zapytam co ty tam robisz skoro kibicujesz Wiśle?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.11.2014, 21:18
Legia Warszawa ponownie zostanie ukarana przez UEFA. Za zachowanie kibiców podczas wyjazdowego meczu z Lokeren drużynie mistrzów Polski grozić może nawet wykluczenie z Ligi Europy. Podczas czwartkowego spotkania piątej kolejki fazy grupowej Ligi Europy zachowanie kibiców Legii dalekie było od wzorowego. Fani warszawskiego zespołu na trybunach obiektu w Lokeren odpalili niedozwolone race, sforsowali jedną ze stadionowych bram i ruszyli w kierunku policji, a na dodatek wznosili rasistowskie okrzyki w kierunku zawodników gospodarzy.

Przepisy UEFA przewidują sankcje w postaci zamknięcia stadionu na więcej niż jeden mecz lub na całe rozgrywki, odjęcie punktów, a w ostateczności nawet wykluczenie z rozgrywek.
W piątek Komisja Dyscyplinarna UEFA ogłosiła, że zostanie wszczęte postępowanie wobec Legii Warszawa. Sprawą polskiego zespołu Europejska Federacja Piłkarska zajmie się 2 grudnia
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.12.2014, 18:24
Oczywiście, gdyby takie cuda działy się z udziałem drużyny z tolerancyjnej Francji, Hiszpanii czy innego Sudanu kara byłaby znikoma.
My też to przerabialiśmy:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...5&pp=10&page=2
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.12.2014, 20:03
Trudno powiedzieć bo drużyny z Anglii czy Hiszpanii takich wariactw nie odstawiają. Najbliżej chyba Włochom do podobnych zachowań
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.12.2014, 11:29
Jak trwoga to do ...UEFA

"Działacze Legii Warszawa robią wszystko, by na spotkaniu 1/16 finału Ligi Europy z Ajaksem Amsterdam mogli pojawić się kibice. Wysłali więc do UEFA pismo z prośbą o zawieszenie wykonania nałożonej kary. Czy może to przynieść skutek?

Skruszeni właściciele warszawskiego klubu proszą o odroczenie kary nałożonej za rasistowskie okrzyki kiboli podczas meczu fazy grupowej Ligi Europy w Lokeren (0:1). Część z osób, które pojawiły się w sektorze fanów gości, naśladowała małpie odgłosy, kiedy piłkę miał iworyjski bramkarz gospodarzy Boubacar Barry. Przestali po apelu spikera, ale incydent opisali sędzia oraz delegat UEFA. Wyczulona na rasistowskie zachowania UEFA (bardziej bezwzględnie piętnuje tylko korupcję) zamknęła stadion Legii na dwa mecze oraz ukarała grzywną 100 tys. euro."

Żeby apelacja zabrzmiała bardziej wiarygodnie powinni zakupić na weszlo koszulkę Fuck UEFA i dopiąć jako załącznik...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.12.2014, 11:38
Co w tym dziwnego, że ktoś składa odwołanie ws. wartej ok. 2 mln złotych? Pewnie takie drobne byś sobie odpuścił i nie robił niczego, aby zmienić decyzję
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.12.2014, 15:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co w tym dziwnego, że ktoś składa odwołanie ws. wartej ok. 2 mln złotych? Pewnie takie drobne byś sobie odpuścił i nie robił niczego, aby zmienić decyzję
Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.12.2014, 16:02
W sumie mogłeś nic nie pisać, bo i tak niewiele wniósł do tematu wpis, na który jak sam napisałeś nie warto odpisywać
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 17.12.2014, 16:29
Nie no, przedstawił swoje zdanie, pokrywające się ze zdaniem (strzelam) ok. 80% forum? Pewnie to wiecie, ale piszecie, jakbyście nie zdawali sobie z tego sprawy. Fajnie, że o Polskich klubach w Europie głośno, gorzej, że w taki sposób...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.12.2014, 16:37
Swoją drogą jeżeli anulują (odroczą) karę, to powinni go na Narodowym zorganizować. Z tak klasowym rywalem zapełnienie trybun nie byłoby chyba specjalnie trudne w stolicy...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2014, 17:32
Ajax klasowy to był kilkadziesiąt lat temu, teraz jest jednym z wielu przeciętnych klubów w Europie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.12.2014, 17:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ajax klasowy to był kilkadziesiąt lat temu, teraz jest jednym z wielu przeciętnych klubów w Europie.
2 bądź 3-krotnie lepszym o każdego polskiego zespołu....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2014, 18:17
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
2 bądź 3-krotnie lepszym o każdego polskiego zespołu....
Takich 2 bądź 3 krotnie lepszych od każdego polskiego zespołu, w Europie jest kilkadziesią zespołow. Wystarczy zsumować przynajmniej pierwsze 5-tki ligi hiszpańskiej, angielskiej, francuskiej, włoskiej, niemieckiej jak nie schodząc niżej czołowe zespoły np. FC Basel ze Szwajcarii czy Galatasaray z Turcji lub Bałkanów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.12.2014, 18:27
nie zmienia to faktu że są 2 bądź 3 razy lepsze niż jakakolwiek polska druzyna
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.12.2014, 18:38
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam
lepiej bym tego nie przedstawił , chociaż jakby im zawiesili karę to może przy "wsparciu" Hagi wylecą z pucharów na 5 lat ?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 22.12.2014, 12:36
Tradycyjna dzisiejsza prasówka na jednym z portali i znowu w oczy rzuca się zakłamany Leśnodrski. Niektórzy się dziwią, że często się czepiam nadprezia, ale jak czytam co wygaduje w pewnych kwestiach to mnie ogarnia pusty śmiech.Im dalej od wydarzeń z Lokeren tym bardziej ten gościu stara się wybielać.Co gorsze przecząc sobie bądź innym pracownikom klubu (Kuzio). Uwaga scenariusz na dziś za rasistowskie okrzyki w Belgii wcale nie muszą odpowiadać kibice Legii, ale Polonia zamieszkująca różne zakątki europy i jeżdżąca na mecze Legii...
Poniżej trzy cytaty:
1 - pełen bredni
2 - przedstawiający przyczyny zaistniałej sytuacji, i winę leżącą po stronie Legii
3 - podsumowanie

Bogusław Leśnodorski, prezes Legii Warszawa:
Cytat:
Nie możemy dopuścić, by UEFA kolejny raz ukarała nas za złamanie artykułu 16 dotyczącego rasizmu, zakazanych symboli itd. To nie podlega dyskusji. Drugim problemem są wyjazdy. Nie chcę się usprawiedliwiać, ale jedziesz na prowincję i w Lokeren się okazuje, że w sektorze jest kilkuset widzów więcej, niż powinno. Dużo w życiu widziałem, ale można być zaskoczonym poziomem polskiej emigracji w miejscach, gdzie gramy. Wygląda to tak, że na wyjazdach połowę sektora Legii zajmują kibice z Warszawy, a drugą - właśnie Polonia. Musimy się zastanowić, co z tym zrobić, bo nie możemy brać odpowiedzialności za wszystkich.

Bogdan Kuzio
, szef bezpieczeństwa na stadionie Legii:
Cytat:
Na trybunie za bramką było 886 kibiców Legii. Kupili bilety rozprowadzane przez warszawski klub. Legia ma ich dane, ale przed meczem dostała od Lokeren dodatkowe dwieście biletów na mniejszą, boczną trybunę. Ich dystrybucja odbyła się w chaotycznych warunkach. Postanowiliśmy sprzedać je pod stadionem. Zapisaliśmy dane dużej części tych kibiców. Pozostałych nie zdążyliśmy, bo zaczynał się mecz. Legia nie zna więc wszystkich ludzi, którzy siedzieli na jej trybunie. Posiadanie ich danych i tak niczego by nie zmieniło, bo nie mamy ich wizerunku. Nasi kibice mówili nam też, że policja belgijska dodatkowo wpuściła na mniejszą trybunę kibiców bez biletów, co dodatkowo utrudnia identyfikację
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio edytowane przez shaggy : 22.12.2014 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2014, 13:05
^^^ Wytłumacz mi, bo ja tego nie rozumiem. Po co ty to w ogóle czytasz? Po to żeby potem wylewać tutaj swoje żale? Ja jak widzę nagłówek artykułu ze słowem Legia, Leśnodorski itp. to to po prostu olewam i nie czytam, bo mnie to ani ziębi ani grzeje co się u nich dzieje.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2014, 14:10
Przecież to kryptofan Leśnego obleśnego. Nic innego go generalnie nie interesuje na tym forum oprócz Leśnego i Legii
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 23.12.2014, 09:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież to kryptofan Leśnego obleśnego. Nic innego go generalnie nie interesuje na tym forum oprócz Leśnego i Legii
Zawsze intrygowali mnie mitomani i ich wyznawcy. Jak widać g... wiesz co mnie naprawdę interesuje
Jeśli chcesz się odnosic do moich postów to rób to w sposób merytoryczny, jesli zalezy Ci tylko na zaczepkach na poziomie gimbazy - zamilcz.
Napisz po prostu kto kłamie Leśnodorski czy szef bezpieczeństwa Kuzio?
Ostatnio edytowane przez shaggy : 23.12.2014 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 23.12.2014, 13:41
Wielkim fanem Leśnodorskiego nie jestem i doszukiwałem się na początku stojącego za nim Kulczyka, a nawet kapitału rosyjsko-ukraińskiego, o którym mówiło się w kontekście wcześniejszej działalności jego kancelarii. Natomiast trzeba oddać cesarzowi to co cesarskie, że wydźwignął Legię z poziomu drużyny aspirującej do średniaka europejskiego oraz kandydata na zdecydowanego lidera naszej ligi na quasi średniaka i championa w polskiej piłce. ITI co prawda zostawiło jakieś tam fundamenty finansowe i sportowe, bardzo dobry stadion, szkolenie młodzieży na niezłym poziomie od kilkunastu lat oraz budżet na poziomie lepszym od Sparty Praga, czy Steauy Bukareszt, a trochę gorszy od Austrii Wiedeń. Brakowało jednak tej chemii między sportem, a finansami w korporacyjnym bycie oraz przede wszystkim rozwagi i cierpliwości, która jest koronną cechą w tym biznesie.

Leśnodorski to ma i mam nadzieję, że nie zatraci tych cech.

Mnie natomiast nurtuje to, że poświęcasz tyle czasu na Legię, a w szczególności miażdżąca przewaga tych postów dotyczy prezesa Legii. Trudno mi to zrozumieć i tłumaczę to sobie nadmiernym zainteresowaniem tym człowiekiem, czy jakimś urazem z przeszłości. Innego wytłumaczenia nie widzę.

Tak samo nie mogłem sobie wytłumaczyć z czego brały się sytuacje, że mecze Legii na tym forum komentowano na 20 stron, czasem więcej niż na forum Legii i Amiki razem wzięte. Rozumiem, że Amica ma kompleks Legii, ale żeby tak ochoczo zamieniać nazwy wątku "Ekstraklasa" na "Legia Warszawa", albo "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" na "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to tego nie rozumiem i nie potrafię zrozumieć
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.12.2014 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 23.12.2014, 14:25
"Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" i "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to od kilku lat synonim niestety, więc akurat temu bym się nie dziwił.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 23.12.2014, 14:40
Owszem, choć to ledwo kilka sezonów. Nie usprawiedliwia to jednak skali i rozmachu dywagacji ne ten temat.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 23.12.2014, 14:49
Niestety w latach naszego panowania w Polsce i sukcesów w Europie (....... się Hugues, jebany ręczniku!) internet w Polsce dopiero raczkował, więc nie wiadomo, jak wyglądałaby reakcja kibiców L na nasze sukcesy - myślę jednak, że podobnie, o ile nie bardziej zawistnie.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 23.12.2014, 15:32
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Niestety w latach naszego panowania w Polsce i sukcesów w Europie (....... się Hugues, jebany ręczniku!) internet w Polsce dopiero raczkował, więc nie wiadomo, jak wyglądałaby reakcja kibiców L na nasze sukcesy - myślę jednak, że podobnie, o ile nie bardziej zawistnie.
Hugues to mały pikuś , ja nie zapomnę tego szczapowatego chudzielca z Anglii rileya który nie uznał bramki Penksy ,jeżeli się nie mylę to obecnie jest szefem sędziów w Anglii, a tak na marginesie jak możesz to wymień te"legendarne" sukcesy warszawskiej drużyny ? bo to ciekawe co piszesz ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 23.12.2014 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów