|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
po co wchodzicie wogole w polemike z warszawskimi trolami
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jutro legiunia gra. Coś czuje, że dostaną 3:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Napnij się jeszcze w czwartym temacie na "Legunie" klaunie, bo widzę w dobrej formie jesteś dziś wieczorem.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mogą dostać i 5-0, co z tego? Awans pewny, teraz walczą tylko o pierwsze miejsce w grupie i punkty do rankingu na ewentualny start do eliminacji LM w przyszłym sezonie.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To Ty masz konto na legionisci.com ? Bo nick dokładnie taki sam, jakoś w przypadek nie wierzę - tylko podpis pod nickiem dziwny "Legionista", rozdwojenie jaźni czy co ?
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nienajgorszy kurs na Sporting, można się trochę odkuć
![]() Emocji wielkich w meczu nie będzie, Legia zrobiła już swoje w grupie i po prawdzie nic nie musi (co najwyżej może). Sporting wygra. Berg ogra rezerwowych, żeby mieć pole manewru na wiosnę. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legia Warszawa ponownie zostanie ukarana przez UEFA. Za zachowanie kibiców podczas wyjazdowego meczu z Lokeren drużynie mistrzów Polski grozić może nawet wykluczenie z Ligi Europy. Podczas czwartkowego spotkania piątej kolejki fazy grupowej Ligi Europy zachowanie kibiców Legii dalekie było od wzorowego. Fani warszawskiego zespołu na trybunach obiektu w Lokeren odpalili niedozwolone race, sforsowali jedną ze stadionowych bram i ruszyli w kierunku policji, a na dodatek wznosili rasistowskie okrzyki w kierunku zawodników gospodarzy.
Przepisy UEFA przewidują sankcje w postaci zamknięcia stadionu na więcej niż jeden mecz lub na całe rozgrywki, odjęcie punktów, a w ostateczności nawet wykluczenie z rozgrywek. W piątek Komisja Dyscyplinarna UEFA ogłosiła, że zostanie wszczęte postępowanie wobec Legii Warszawa. Sprawą polskiego zespołu Europejska Federacja Piłkarska zajmie się 2 grudnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, gdyby takie cuda działy się z udziałem drużyny z tolerancyjnej Francji, Hiszpanii czy innego Sudanu kara byłaby znikoma.
My też to przerabialiśmy: http://www.wislakrakow.com/www/showa...5&pp=10&page=2 ![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Trudno powiedzieć bo drużyny z Anglii czy Hiszpanii takich wariactw nie odstawiają. Najbliżej chyba Włochom do podobnych zachowań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak trwoga to do ...UEFA
"Działacze Legii Warszawa robią wszystko, by na spotkaniu 1/16 finału Ligi Europy z Ajaksem Amsterdam mogli pojawić się kibice. Wysłali więc do UEFA pismo z prośbą o zawieszenie wykonania nałożonej kary. Czy może to przynieść skutek? Skruszeni właściciele warszawskiego klubu proszą o odroczenie kary nałożonej za rasistowskie okrzyki kiboli podczas meczu fazy grupowej Ligi Europy w Lokeren (0:1). Część z osób, które pojawiły się w sektorze fanów gości, naśladowała małpie odgłosy, kiedy piłkę miał iworyjski bramkarz gospodarzy Boubacar Barry. Przestali po apelu spikera, ale incydent opisali sędzia oraz delegat UEFA. Wyczulona na rasistowskie zachowania UEFA (bardziej bezwzględnie piętnuje tylko korupcję) zamknęła stadion Legii na dwa mecze oraz ukarała grzywną 100 tys. euro." Żeby apelacja zabrzmiała bardziej wiarygodnie powinni zakupić na weszlo koszulkę Fuck UEFA i dopiąć jako załącznik... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co w tym dziwnego, że ktoś składa odwołanie ws. wartej ok. 2 mln złotych? Pewnie takie drobne byś sobie odpuścił i nie robił niczego, aby zmienić decyzję
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie mogłeś nic nie pisać, bo i tak niewiele wniósł do tematu wpis, na który jak sam napisałeś nie warto odpisywać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Nie no, przedstawił swoje zdanie, pokrywające się ze zdaniem (strzelam) ok. 80% forum? Pewnie to wiecie, ale piszecie, jakbyście nie zdawali sobie z tego sprawy. Fajnie, że o Polskich klubach w Europie głośno, gorzej, że w taki sposób...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą jeżeli anulują (odroczą) karę, to powinni go na Narodowym zorganizować. Z tak klasowym rywalem zapełnienie trybun nie byłoby chyba specjalnie trudne w stolicy...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ajax klasowy to był kilkadziesiąt lat temu, teraz jest jednym z wielu przeciętnych klubów w Europie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Takich 2 bądź 3 krotnie lepszych od każdego polskiego zespołu, w Europie jest kilkadziesią zespołow. Wystarczy zsumować przynajmniej pierwsze 5-tki ligi hiszpańskiej, angielskiej, francuskiej, włoskiej, niemieckiej jak nie schodząc niżej czołowe zespoły np. FC Basel ze Szwajcarii czy Galatasaray z Turcji lub Bałkanów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie zmienia to faktu że są 2 bądź 3 razy lepsze niż jakakolwiek polska druzyna
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Tradycyjna dzisiejsza prasówka na jednym z portali i znowu w oczy rzuca się zakłamany Leśnodrski. Niektórzy się dziwią, że często się czepiam nadprezia, ale jak czytam co wygaduje w pewnych kwestiach to mnie ogarnia pusty śmiech.Im dalej od wydarzeń z Lokeren tym bardziej ten gościu stara się wybielać.Co gorsze przecząc sobie bądź innym pracownikom klubu (Kuzio). Uwaga scenariusz na dziś za rasistowskie okrzyki w Belgii wcale nie muszą odpowiadać kibice Legii, ale Polonia zamieszkująca różne zakątki europy i jeżdżąca na mecze Legii...
Poniżej trzy cytaty: 1 - pełen bredni 2 - przedstawiający przyczyny zaistniałej sytuacji, i winę leżącą po stronie Legii 3 - podsumowanie Bogusław Leśnodorski, prezes Legii Warszawa: Cytat:
Bogdan Kuzio, szef bezpieczeństwa na stadionie Legii: Cytat:
Ostatnio edytowane przez shaggy : 22.12.2014 o godz. 12:39.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
^^^ Wytłumacz mi, bo ja tego nie rozumiem. Po co ty to w ogóle czytasz? Po to żeby potem wylewać tutaj swoje żale? Ja jak widzę nagłówek artykułu ze słowem Legia, Leśnodorski itp. to to po prostu olewam i nie czytam, bo mnie to ani ziębi ani grzeje co się u nich dzieje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to kryptofan Leśnego obleśnego. Nic innego go generalnie nie interesuje na tym forum oprócz Leśnego i Legii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jeśli chcesz się odnosic do moich postów to rób to w sposób merytoryczny, jesli zalezy Ci tylko na zaczepkach na poziomie gimbazy - zamilcz. Napisz po prostu kto kłamie Leśnodorski czy szef bezpieczeństwa Kuzio?
Ostatnio edytowane przez shaggy : 23.12.2014 o godz. 09:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wielkim fanem Leśnodorskiego nie jestem i doszukiwałem się na początku stojącego za nim Kulczyka, a nawet kapitału rosyjsko-ukraińskiego, o którym mówiło się w kontekście wcześniejszej działalności jego kancelarii. Natomiast trzeba oddać cesarzowi to co cesarskie, że wydźwignął Legię z poziomu drużyny aspirującej do średniaka europejskiego oraz kandydata na zdecydowanego lidera naszej ligi na quasi średniaka i championa w polskiej piłce. ITI co prawda zostawiło jakieś tam fundamenty finansowe i sportowe, bardzo dobry stadion, szkolenie młodzieży na niezłym poziomie od kilkunastu lat oraz budżet na poziomie lepszym od Sparty Praga, czy Steauy Bukareszt, a trochę gorszy od Austrii Wiedeń. Brakowało jednak tej chemii między sportem, a finansami w korporacyjnym bycie oraz przede wszystkim rozwagi i cierpliwości, która jest koronną cechą w tym biznesie.
Leśnodorski to ma i mam nadzieję, że nie zatraci tych cech. Mnie natomiast nurtuje to, że poświęcasz tyle czasu na Legię, a w szczególności miażdżąca przewaga tych postów dotyczy prezesa Legii. Trudno mi to zrozumieć i tłumaczę to sobie nadmiernym zainteresowaniem tym człowiekiem, czy jakimś urazem z przeszłości. Innego wytłumaczenia nie widzę. Tak samo nie mogłem sobie wytłumaczyć z czego brały się sytuacje, że mecze Legii na tym forum komentowano na 20 stron, czasem więcej niż na forum Legii i Amiki razem wzięte. Rozumiem, że Amica ma kompleks Legii, ale żeby tak ochoczo zamieniać nazwy wątku "Ekstraklasa" na "Legia Warszawa", albo "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" na "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to tego nie rozumiem i nie potrafię zrozumieć ![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.12.2014 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" i "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to od kilku lat synonim niestety, więc akurat temu bym się nie dziwił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem, choć to ledwo kilka sezonów. Nie usprawiedliwia to jednak skali i rozmachu dywagacji ne ten temat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety w latach naszego panowania w Polsce i sukcesów w Europie (....... się Hugues, jebany ręczniku!) internet w Polsce dopiero raczkował, więc nie wiadomo, jak wyglądałaby reakcja kibiców L na nasze sukcesy - myślę jednak, że podobnie, o ile nie bardziej zawistnie.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Hugues to mały pikuś , ja nie zapomnę tego szczapowatego chudzielca z Anglii rileya który nie uznał bramki Penksy ,jeżeli się nie mylę to obecnie jest szefem sędziów w Anglii, a tak na marginesie jak możesz to wymień te"legendarne" sukcesy warszawskiej drużyny ? bo to ciekawe co piszesz ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 23.12.2014 o godz. 15:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|