The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2014, 18:04
Do tego Wisła podpiszę umowę z Dolce Gibona 77 i w sklepie klubowym będzie można kupować jego ciuszki. Ma to pozwolić konkurować z klubem ze stolicy na rynku odzieżowym.

Tak poważniej już, to dotychczas takie genialne info czytałem na innych wiślackich portalach, widzę tutaj też nas to dopadło.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Stary 12.12.2014, 18:09
Bo ku.wa co nam pozostalo...skoro nawet kibice na nowy stadion i nie najgorsza gre sie wystawili i nie chodza na mecze...to jak ma byc lepiej? Samo sie nie zrobi, chyba ze zdarzy sie cud i wlasnie na ten cud chyba wszyscy po cichu licza...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.12.2014, 18:15
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Do tego Wisła podpiszę umowę z Dolce Gibona 77 i w sklepie klubowym będzie można kupować jego ciuszki. Ma to pozwolić konkurować z klubem ze stolicy na rynku odzieżowym.

Tak poważniej już, to dotychczas takie genialne info czytałem na innych wiślackich portalach, widzę tutaj też nas to dopadło.
Gdyby w tym nie było prawdy co napisałem, to w ogóle by to światła dziennego nie ujrzało, ale nie będę się z Wami ścigał na argumenty. Po prostu zobaczycie w czasie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.12.2014, 18:24
Całkiem możliwe , ze coś jezt na rzeczy skoro media piszą ale czy to nie tradycyjna wypuszczanka przed każdym okienkiem, czas pokaże.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Czy_stac.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.12.2014, 18:25
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby w tym nie było prawdy co napisałem, to w ogóle by to światła dziennego nie ujrzało, ale nie będę się z Wami ścigał na argumenty. Po prostu zobaczycie w czasie.
amen
Bardzo mnie ucieszyło info, że spełnliśmy warunki żeby starać się o zdjęcie minus dwóch. Obyśmy szli dalej tą drogą
Ostatnio edytowane przez arti : 12.12.2014 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2014, 18:26
Miałem właśnie pisać, że wszyscy tak się naśmiewają, a to dość poważny i nawet niekrótki stażem user napisał.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.12.2014, 18:31
Ze sprawdzonego źródła.

Cupiał sypnął kasą... prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu, aby nowy prezes startował od zera. Mało tego da kasę na transfer 5 zawodników ( dwóch Portugalczyków, Słoweńca, Ruska oraz Czecha) Wszyscy do gry od zaraz, żadnych testów. Szykuję się ciekawa zima przy Reymonta

powiem tak: nie dziwie się, że komentarze są jakie są, zdajesz sobie sprawę, że to brzmi jak jakiś totalny kosmos i w realnej sytuacji, takiej jak jesteśmy, wydaje się niemożliwe.

Ale założę się, że każdy z nas (ja też), ma chociaż malusieńską nadzieję, że masz rację i to prawda i po kilku chudszych latach znów powrócimy na szczyt.

Dlatego - jak masz rację - cała społeczność forum powinna Ci się zrzucić na kratę browara. Jak nie - ban dożywotni za wku.wianie i rozbudzanie nadziei.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 12.12.2014, 18:42
Do momentu :''Cupiał sypnął kasą.'' cieszyłem się jak małe dziecko. Potem to..
Oczywiście chciałbym wierzyć, żeby tak było. Żeby wróciły stare lata, żeby pokazać Polsce kto rządzi i nagrodzić ostatnie lata rozczarowań i nerwów. Wierzę, że Cupiał jednak coś sypnie teraz. Pokładam ogromne nadzieje w nowym preziu, bo doświadczenie nie małe, a do byle gówna by się nie pchał. Niech się spełnią słowa sayek89 a masz piwo ''u Wiślaków''. Amen.
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.12.2014, 18:43
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Całkiem możliwe , ze coś jezt na rzeczy skoro media piszą ale czy to nie tradycyjna wypuszczanka przed każdym okienkiem, czas pokaże.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Czy_stac.html
To news sprzed roku Z drugiej strony, pewnie jakiś spec z onetu przejrzy ten temat i niedługo będziemy mieć powtórkę takich newsów.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.12.2014, 19:30
Ze sprawdzonego źródła.

Cupiał sypnął kasą... prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu, aby nowy prezes startował od zera. Mało tego da kasę na transfer 5 zawodników ( dwóch Portugalczyków, Słoweńca, Ruska oraz Czecha) Wszyscy do gry od zaraz, żadnych testów. Szykuję się ciekawa zima przy Reymonta
Czyli Telefonika, której kondycja finansowa jest delikatnie mówiąc nie najlepsza nagle wykłada 12mln zł na spłatę długów + (strzelam) 10 mln na nowych zawodników...

Spoko.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2014, 19:52
Ze sprawdzonego źródła.

sayek89 może się umówmy w ten sposób, że jeśli to prawda założymy osobny dział z podziękowaniami dla Ciebie za świetne info, ale gdyby okazało się, że bujasz w obłokach i oszukujesz innych to poprosisz dobrowolnie powiedzmy o rocznego bana a dodatkowo wpłacisz 100 na Akademię Wisły Umowa stoi?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.12.2014, 20:04
Z tą kondycją Telefoniki wcale nie jest tak źle jak się ciągle na forum czyta...Bardziej chodzi o niepewną przyszłość Bogusia ze względu na postępowanie karno-skarbowe. 16 grudnia rozprawa i być może dowiemy się czegoś więcej.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.12.2014, 21:12
Pomijając wiarygodność tej informacji, to jeśli Cupiał chce odzyskać zainwestowane (pożyczone) w Wisłę pieniądze, to paradoksalnie, musi inwestować jeszcze bardziej.

Kurczowe trzymanie się cięcia kosztów doprowadza nieuchronnie do degrengolady sportowej, a w ślad za tym... rosną długi. Nie ma z czego płacić piłkarzom, trenerom, agentom, pracownikom, miastu za stadion, itd. Nie ma za co pozyskiwac nowych piłkarzy, w konsekwencji nie ma kogo sprzedawać.
Budżet staje się coraz niższy i nie ma szans na odzyskanie pieniędzy.
Można jakiś czas próbować balansować na krawędzi opłacalności redukując koszty, ale to nie ma żadnych perspektyw. Chyba, że cudem boskim nagle okaże się, że ktoś kupi jutro kilku naszych piłkarzy za kilkanaście milionów euro, albo fuksem znajdziemy się w LM. Jak to jest realne, pisać nie trzeba.
Trzeba jeszcze raz włożyć, żeby wyjąć. Albo pogodzić się ze stratą.

No chyba, że w tym całym interesie Cupiała chodzi o zupełnie inne rzeczy (spiskowa teoria dziejów).

Tak czy owak pozostaje nam marzyć...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 12.12.2014, 21:22
Żeby kupili piłkarzy to najpierw musi być kogo kupować - kogo mają brać, dziadków jak Głowa i Broziu, czy nieogranych juniorów z niewiadomym potencjałem? Za jakiekolwiek sensowne pieniądze możemy teraz opchnąć Gumisia, Semira, Burego i Sadloka, może Buchalika.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.12.2014, 22:06
No fajnie, ale lepiej żeby takie info nie wychodziło na forum, od tak dla przezorności, żeby nie zapeszyć
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.12.2014, 23:36
Jeśli to, o czym pisze sayek okaże się prawdą, to będę się szczypał przez kilka miesięcy dzień w dzień. Daj Bóg(usław) żeby było na bogato wreszcie...

Ps. Zawsze w moim życiu lata nieparzyste były lepsze, oby i ten nadchodzący taki był!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.12.2014, 23:53
Ze sprawdzonego źródła.

Proszę ludzie ochłońcie.Dzisiaj na stadionie był komornik niestety
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.12.2014, 00:19
Ze sprawdzonego źródła.

Widac ,ze ferie w tym roku dużo wcześniej się zaczely
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.12.2014, 09:35
Nawet, jeśli nie okaże się to prawdą, to dzięki sayek za wlanie odrobiny nadziei Czekamy, co przyniesie nowy rok i wtedy będziemy cię rozliczać.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2014, 09:56
Widzę ze dużą część lyknela brednie jak młode pelikany. Ale ja rozumiem. Też kiedyś w wierzyłem jak mi w internecie pisali ze w okolicy jest tabun napalonych lasek chcących się ze mną ruchac od zaraz. Później skończyłem 13 lat.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.12.2014, 10:21
Ze sprawdzonego źródła.

Cuda cuuudaaa ogłaszająąą!!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.12.2014, 14:24
Jakiś banik za propagowanie teorii spiskowych? Ale mimo wszystko dzięki, faktycznie po kilku latach posuchy i nędzy, taki news byłby miodem na skołatane kibicowskie serce
What's new?

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 13.12.2014, 17:11
Nie mam w zamiaru robić ludzi w balona. Napisałem to co się dowiedziałem i powiedziano mi że to prawda.

Ja jestem zdania że to prawda, gość w nie byle jakim towarzystwie mecze na stadionie ogląda... Więcej nie mam nic do dodania bo i tak hejterzy mnie zjedzą
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 13.12.2014 o godz. 17:25.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.12.2014, 17:41
Nie mam w zamiaru robić ludzi w balona. Napisałem to co się dowiedziałem i powiedziano mi że to prawda.

Ja jestem zdania że to prawda, gość w nie byle jakim towarzystwie mecze na stadionie ogląda... Więcej nie mam nic do dodania bo i tak hejterzy mnie zjedzą
Też często rozmawiam z osobą orientującą się w sprawach Wisły i TF.

Powiem tak: oby Twoje informacje były bliższe prawdy
Tego wszystkim nam Wiślakom życzę
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.12.2014, 16:03
Bardzo prosto można zweryfikować info od sayka.

Cytat:
prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu,
Wystarczy zapytać pierwszego lepszego spotkanego zawodnika naszego klubu, czy dostał zaległy hajs
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.12.2014, 00:05
Ogólnie to te zaległości ilu wypłat sięgają?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2014, 00:37
To jeszcze tylko sfinalizować trwające od wakacji rozmowy z Biedronką i Ferrari i lecim po puchar Europy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.12.2014, 07:56
Cupiał by raczej nie organizował kolacji bez uregulowanych (większości) wypłat. Komu jak komu, ale on ciężko miałby gościć ponad 20 wierzycieli....

Oczywiście biorę z przymróżeniem oka plotki sayka, a to z tego powodu że już wielokrotnie padały podobne słowa o wzmocnieniach, patrząc nie daleko z ust Smudy jeszcze rok temu. Na szczęście ten trochę się ogarnął.

Natomiast fakt że końcem roku/początkiem nowego roku TF miała coś nam sypnąć kasy było wiadomo od dłuższego czasu. Nie możemy jednak tutaj mówić o 'świątecznych prezentach', ale o kasie która miała już dawno trafić do Wisły, ale z racji sytuacji w TF nie mogła.. . Zresztą osobiście wyszedłem z niemałego szoku, że udało nam się spłacić długi licencyjne i to ze sporym zapasem czasu.

Może z Wisłą jeszcze nie jest tak tragicznie?
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.12.2014, 10:12
Nie uwazam sie za mlodego pelikana ale kazde takie info łykam jak wyzej wymieniony Juz taki ten czlowiek łakomy na takie informacje.

Jedyne co mnie jakos tam zastanawia to ten nowy prezes. Nie znam typa ale wydaje sie powaznym gosciem - po co mial by rezygnowac z powaznego stanowiska w powaznej firmie zeby taplac sie tutaj w blocie i zajmowac na codzien ugodami z wierzycielami – bo przeciez nie dla pieniedzy ? Musial miec cos dogadane z Cupialem. Ale to wiadomo ze tylko takie dywagacje.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 15.12.2014, 10:35
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom. Skoro osoba która sama narzekała na to co dzieje się w Wiśle i tak samo była sceptyczna jak nie jedna osoba tutaj, nagle reaguje bardzo pozytywnie na te informacje, to musi być w tym prawda. A prawda jest tylko jedna, żeby Wisła nie poszła całkiem na dno, to Cupiał musi znowu wyłożyć kasę, co się stanie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów